×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Областният водач на ГЕРБ иска „цялата строгост на закона” за заравнената дюна: Абсолютно криминален акт е!


Областният водач на ГЕРБ иска „цялата строгост на закона” за заравнената дюна: Абсолютно криминален акт е!
Иван Нончев (вляво) "поръчал" дюната, а Димитър Бойчев обясни в парламента, че казусът вече е в съда
Тема в развитие
Областният водач на ГЕРБ иска „цялата строгост на закона” за заравнената дюна: Абсолютно криминален акт е! Ако прокуратурата не осъди Нончев и Пазвантов, държавата ще ги кара да възстановят дюните на „Смокиня” Министър Ангелкова: Вандализъм е да се рушат дюни, благодаря на институциите за добрата координация Дюната, която никога вече няма да видим заради гледката на простак (ВИДЕО) Пазвантов сe усъмнил дали може да разрушава дюните, Нончев му дал зелена светлина, били негови След разораването на дюните: Бургаският бизнесмен Иван Нончев на свобода срещу 10 хил.лева, Манол Пазвантов - 2 хил.лева НА ЖИВО: Започна извънредният брифиниг на прокуратурата за скандала с дюните Ето го бургазлията Иван Нончев, задържан заради скандала с унищожените дюни Правят нова проверка на унищожените дюни на къмпинг "Смокиня" Първо във Флагман.бг! Вижте кои са в дюни скандала на "Смокини". Има кметски племенник Трима са арестувани за унищожената дюна до къмпинг „Смокиня” (ВИДЕО) Прокуратурата в Бургас се самосезира за унищожените дюни на къмпинг „Смокиня” Издриват Миро от София, който заличи дюна, за да си разкрие лична панорама към морето на Смокини (ВИДЕО/СНИМКИ) Само във Флагман.БГ! Вижте кой и защо разора дюната на к-г Смокиня Унищожиха дюните край Смокиня, Министерството на туризма започва проверка (СНИМКИ)
виж още
скрий
08 Февруари 2019, Петък, 15:19 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Законът предвижда от една до три години лишаване от свобода и глоба в размер от 2 до 10 хиляди лева на всеки от обвиняемите, казва министър Ангелкова

„Заравняването на дюната на къмпинг „Смокиня” е абсолютно криминален акт. Вече тази ситуация е в съда. Надявам се налагане на закона в цялата му строгост - това да е един вид превантивна мярка за нарушения впоследствие.” Това каза бургаският депутат и областен координатор на ГЕРБ Димитър Бойчев по време на парламентарния контрол. Той зададе въпрос към министъра на туризма Николина Ангелкова за проблемите, свързани със строителни дейности и унищожаване на природни забележителности по Черноморието.

Припомняме, че дюната бе унищожена от багериста Манол Пазвантов по поръчка на бизнесмена Иван Нончев.

Депутатът Бойчев заяви на министър Ангелкова, че напоследък са зачестили сигналите по медиите за нарушения на Черноморското ни крайбрежие, свързани със строителни дейности по плажната ивица, както и с унищожаване на природни забележителности. Депутатът посочи казуса „Смокиня”, както и проблемите в местностите Алепу, Шкорпиловци, Градина, Корал.

„Искам да разграничим тези случаи от гледна точка на това, че заравняването на дюната на къмпинг „Смокиня” е абсолютно криминален акт”, подчерта Бойчев.

Той попита какви действия са предприети от Министерството на туризма във връзка с горепосочените случаи, какви проверки са извършени и какви са резултатите от тях.

Николина Ангелкова даде подробен отговор, но уточни, че нейното ведомство има ограничени правомощия, свързани най-вече с плажовете.

Регионалното министерство, Министерството на околната среда и водите, както и общините имали също компетентности, произтичащи от Закона за устройство на черноморското крайбрежие (ЗУЧК), Закона за устройство на територията (ЗУТ) и съответните общи и подробни устройствени планове.

В Министерството на туризма реагирали незабавно на сигнали. Ангелкова призова гражданите да подават такива, когато видят нарушения.

По отношение на случая "Смокиня" тя изнесе данни, че общата площ на засегнатия участък е 1295 кв. м. От тях 1205 кв. м. били дюни и образувания от различен вид. 133 кв. метра били част от плажа, а останалата площ била в частни имоти.

Законът обаче бил категоричен, че дюните трябва да се опазват независимо от собствеността на имота, в който се намират.

Повдигнати се обвинения на две лица, обясни Ангелкова.

„Законът предвижда от една до три години лишаване от свобода и глоба в размер от 2 до 10 хиляди лева на всеки от обвиняемите”, заяви министърката.

Тя изнесе информация и за другите случаи по крайбрежието, свързани със строителство.  

Димитър Бойчев отговори на Ангелкова: „Благодаря за подробния отговор. Наясно сме с моите колеги, че компетентността по Закона за устройство на Черноморското крайбрежие е на няколко министерства и предвид Вашите правомощия Вие сте си свършили работата. Но наистина това е много важна тема и ние с моите колеги сме задали подобни въпроси и към другите министерства – на околната среда, съответно и на Министерството на регионалното развитие, за тази ситуация, защото, както казах, това е много чувствителна тема за обществото и трябва да наложим закона, за да видим каква е ситуацията. Знам и че това е наследен урок с тези подробни устройствени планове, които са били приети 2005-а, 2006-а и 2007-а година – преди действието на ЗУЧК, и съответно издадените разрешителни за строителство. Но пак казвам – много чувствителна тема за обществото е и трябва да направим всичко възможно тези ситуации за в бъдеще да бъдат ограничени.”

В дупликата си Ангелкова каза, че действа координирано с всички свои колеги и че те са си на мястото.

 


В категории: Созопол , Политика


11
Коментара по темата
11.
И сега
01.03.2019 14:10:40
0
0
Виновниците застават, заемат поза и почват да духат яко, докато възстановят оригиналното състояние на дюната! Един поне, ще трябва да се жертва за торене и да даде възможност на растителността да оживее върху него! Ама според мен са духали в друга посока и по други критерии, че им се размина!
10.
*********
10.02.2019 16:23:28
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
9.
Лошо баце лошо
09.02.2019 16:59:26
1
3
Имаш крава ,пиеш мляко.Имаш нива ореш си я редовно.Имаш булка е..еш си я редовно.Имаш куче разхождаш го редовно.Какво му е нередното, че чак и за затвор говорят.Завистта е водеща. Защо той да има,а аз да нямам. Я сакам на Вуте да му е зле,а не на мене да ми е добре...
8.
Gordon Shumway
08.02.2019 21:41:43
0
7
Правят шоу за пред електората, а баба Тонка продължава да разписва разрешителни за бетониране. Ценен кадър на симбиозата между ДПС, ГЕРБ и патриотите у явно, щом не е в затвора още и се отчита където трябва.
7.
*********
08.02.2019 19:47:10
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
6.
Саралията
08.02.2019 18:49:05
1
4
Те първо му дали дюна за нива, сега му търсят отговорност, че на всичко отгоре и Тонка рече че всичко е точно. Имам чувството, че даже няма да могат да го осъдят. А министър Нено даже се изцепи, че ще го накарат да възстанови дюната... сигурно с плажна кофичка и морска вода... само дето тоя момък си има докЮмент че това е нива... Не го оправдавам, но цялата работа яко мирише
5.
А?
08.02.2019 16:04:03
5
7
Откога е криминално да си ореш в нивата или да си копаш
4.
Батко
08.02.2019 15:55:37
4
6
един да вкарат в затвора и ще видим дали някой друг ще оре дюни
3.
Избирател
08.02.2019 15:51:16
6
13
Изборите наближават ... Набират точки ... Обаче на никой вече не му пука за тях ... човека си копал в нивата която е лична частна собственост няма бетон няма тухли и кофражи ... аман от пишман политици с глупости се занимават
2.
*********
08.02.2019 15:40:45
2
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
1.
хА ДАНО АМА НАДАЛИ??????????????????????
08.02.2019 15:40:24
4
5
НОНЧЕВ ИМА КОРАВ ГРЪБ!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Скандал заради арменския геноцид в НС, Желязков не стана на крака, ДПС напуснаха залата Скандал заради арменския геноцид в НС, Желязков не стана на крака, ДПС напуснаха залата На Председателски съвет не се постигнало съгласие за почитане на жертвите Сглобката хвърля Ваня Григорова срещу БСП? Пъзелът на кукловодите не излизал заради Нинова Сглобката хвърля Ваня Григорова срещу БСП? Пъзелът на кукловодите не излизал заради Нинова Зад бившата кандидатка за столичен кмет стоят същите хора, които бяха и зад Елена Йончева – Пеевски и Борисов, каза Калоян Методиев Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Една пета от българите изразяват одобрението си за служебния кабинет на Димитър Главчев, а 39% не го одобряват Християнско ли е да раздаваш парите от осигурителните вноски на хората за помощи? Християнско ли е да раздаваш парите от осигурителните вноски на хората за помощи? Дават ги на калпак и никой не знае дали тези пенсионери, които са на минимална пенсия, нямат други доходи, призна Иванка Шалапатова Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   И Общинският съвет в Бургас иска от вътрешния министър полицейски участък в кв. Сарафово И Общинският съвет в Бургас иска от вътрешния министър полицейски участък в кв. Сарафово Този социален проблем засяга 6 000 жители на квартала, чийто брой нараства почти двойно през летния сезон Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища
Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори