×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Флагман алармира МОН за 12-те деца, отхвърлени от елитното училище "Ал.Г.Коджакафалията", вижте как реагира министърът


Флагман алармира МОН за 12-те деца, отхвърлени от елитното училище "Ал.Г.Коджакафалията", вижте как реагира министърът
От просветното министерство призовават родителите да подадат документи и за други училища
Тема в развитие
виж още
скрий
14 Юни 2018, Четвъртък, 09:06 ч.
Автор: Антония ЧОРЕВА, снимка: Емел МАХМУД

Днес по казуса ще има среща с родителите, за да бъде решено къде и как тези първолаци ще продължат образованието си

Министерство на образованието и науката (МОН) задейства регионалния инспекторат по образование в Бургас заради казуса с първокласниците в добилото за една учебна година  достатъчна популярност с престижа си училище „Ал. Г. Коджакафалията”.

Флагман.бг сигнализира вчера министър Красимир Вълчев по казуса с 12-те деца от предучилищната група в основно училище "Ал. Г. Коджакафалията", които не са приети в първи клас заради това, че не покриват критерия за уседналост 3 години назад. Критерият беше въведен тази година, а училището е привлекателно с това, че е прекрасно обзаведено и методиката за обучение е иновативна.  (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

След нашия сигнал от МОН се свързаха с Регионалното управление на образованието (РУО) в Бургас, за да ги задействат за бързо разрешаване на проблема с децата, които искат и се надяват да учат тук, както е било по норматив до миналата година, когато родителите им са ги довели на това място и те са го харесали.

Днес по казуса ще има среща на експертите от РУО с родителите, за да бъде решено къде и как тези деца ще продължат образованието си.

Родителите настояват децата им да учат там, тъй като вече са се интегрирали.

От МОН са твърди, че  РУО-Бургас са длъжни да намерят най-добрия вариант за тяхното обучение, но не могат да обещаят, че ще е в това училище.

МОН призовава все пак родителите да подадат документи за второ класиране за 1-ви клас, което предстои, като отбележат вътре и други училища, за да са сигурни, че няма да изпаднат от класирането.

В категории: Просвета


14
Коментара
Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
14
Коментара по темата
14.
gradski
14.06.2018 21:06:40
0
1
На тяхно място сложиха 6 на общинари без да имат право. Нормално , нали за тях си го направиха това училище.
13.
Знаещ
14.06.2018 21:05:33
0
7
В радиус 500 метра от това "училище" има 4 ОУ-та. За какъв чеп направиха това?Ясно е- тежка корупция при записването там, кара де не на пари при ремонта му и наместване на некадърни учители, хора на герберасти.
12.
Наблюдател
14.06.2018 20:50:40
0
6
Стига сте се превземали за това училище,има толкова училища в Бургас!
В това училище трябва да учат децата които живеят в този район най близо до училището!нали това е за улеснение на децата и родителите,а то какво става има деца от различни комплекси със сменена адресна регистрация само и само да са в това училище в което до вчера става такива извращения с децата сираци ,че не ми се говори!
Трябва да има ред всеки да учи вучилището което е в неговия район,ако някой има претенции има частни училища!
Но има родители които си мислят,че децата им като учат в това училище и ще станат най най учените,не уважаеми родители,детето ако му се учи,в което и училище да учи пак ще се изучи,а ако не възприема и го мързи и в най елитното училище да го запушите пак няма да стане по умно,само се заблуждавате!!!!!Всеки ден ги гледам децата как играят и как ги занимават,както във всички училища,нищо не е по различно ,всичко зависи от детето и учителя който ще му се падне да го обучава,дали детето ще го възприеме и дали учителят знае как да му предаде материала,за да го разбере детето,това е най важно!
Дано имат късмет децата!
11.
ей наглост бе
14.06.2018 16:51:38
0
17
12-те деца от предучилищната група в основно училище "Ал. Г. Коджакафалията", които не са приети в първи клас заради това, че не покриват критерия за уседналост 3 години назад. ДА НЕ трябва да учат в това училище, да си учат в Сарафово, Лозово, Рудник, Долно Езерово. Защо ще ми заемат на мен мястото? Или може би живущите и работещите в центъра да СИ ПРАЩАМЕ децата в Лозово или Карнобат или Созопол ей така ЗА ПО-БЛИЗО?
10.
pitta
14.06.2018 14:58:56
2
20
Къде натириха сираците?Тях имаше ли кой да ги чуе?Коджакафалията сигурно се обръща в гроба заради потъпканата си воля?И Даниела Сейзова също се обръща в гроба!Нека Бургас спи!"На Шипка всичко е спокойно!"
9.
БГ резил
14.06.2018 14:57:51
3
18
В кварталите има училища с по една паралелка и вместо да се дофинансират и обновят базите, те правят ново за измислените богаташчета с парите на данъкоплатците. Защо? Щото лигльовците им да не учат с простолюдието, което им е платило новото училище... Ето, Монтесори си влагат пари и после печелят от простите селяни, дето си мислят, че децата им са уникални. Така по съм съгласен. Но да се строи нещо с парите на всички и да се възползват определени - не! Кметчето пак се показа, заприличва по всички параграфи на ония разплутия футболист - тиквата.
8.
Аман
14.06.2018 14:54:12
1
19
Да ги запишат в село Росен!Там също е иновативно!Или в Горно Езерово!И там е иновативно!Стига с това делене на умни и по-умни!Всички деца са еднакви!А на две крачки е "Васил Априлов"И то е иновативно!
7.
Аха
14.06.2018 14:46:04
0
11
Абе те и в Брезичка се бутат по 37 деца в група, че и пари дават за инвентар да им тормозят децата.Ние сме в съседна градина с по 26-27 деца и е супер.А тези от базовото училище имат същите резултати като други училища например.
6.
6
14.06.2018 14:44:13
1
8
Какъв ограничен мозък трябва да си да делиш децата ?Вероятно селски ,беден ,комплексиран ,педерастки гъз.
5.
до 4
14.06.2018 14:42:18
0
12
Забрави да напишеш ,че децата на които родителите не са родом от Бургаска област също нямат работа в Бургаските училища ,ходом и марш към севера.
4.
абе ей
14.06.2018 14:36:47
5
11
я четете по внимателно - "които не са приети в първи клас заради това, че не покриват критерия за уседналост 3 години назад. " което означава че дечица от айтос карнобат сливен ямбул елхово няма да учат там, да така е правилно. Защото в Бургас не останаха бургазлии вече и нека малкото които са останали и имат желание да се развиват в Бургас децата им да учат там! другите обратно на село. чао
3.
1.1
14.06.2018 14:32:38
3
21
Напълно се съгласявам с мнението на 1. "Елита" да си плаща! Това е наглост! Александър Георгиев Коджакафалията е дарил своите имоти за построяване на сиропиталище за будните бедни деца без родители. А днес??? Държавното-частно училище наречено иновативно за Избраните! Пошлост!
2.
n
14.06.2018 13:52:05
1
3
Не разбирам защо се натискан ?!
1.
ВЕФИОК
14.06.2018 12:51:56
7
48
"Престижността" на едно училище (гимназия, университет и т.н.) се формира основно от качествата на учащите в него. Дефицитът на такива качества не може да се компенсира с излъскана фасада или сменена дограма. В това училище всички деца са събрани с връзки от общината или с тежки измами (неверни серификати от олимпиади, фалшиви спортни медали и успехи, рушвети...). Та няма как да събереш деца, носещи гените на хора склони към такива гнусни измами и да очакваш, че училището ще стане "елитно". Никакъв шанс.
По-добре да го бяха направили частно, че поне да си плаща "елита"...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дебора с покъртително признание, паник атаките я съсипват, а организма й не разграждал алкохола Дебора с покъртително признание, паник атаките я съсипват, а организма й не разграждал алкохола Попфолк дивата разказа как е катастрофирала и призна, че вечерта се пила 4-5 чаши вино в комбинация с приспивателно  Ще отложат ли с още една година либерализацията на пазара на тока? Ще отложат ли с още една година либерализацията на пазара на тока? Премахването на регулираните цени ще доведе до тежки социални проблеми Протест пред Съдебната палата в София, близките на загиналия Филип настояват за справедливост Протест пред Съдебната палата в София, близките на загиналия Филип настояват за справедливост Организирано е и шествие до пешеходната пътека, където беше прегазено момчето Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден ПП-ДБ и БСП му показаха "червен картон" Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни
Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори