Протест пред елитното ОУ "Ал. Г. Коджакафалията": Деца и родители скандират "Искаме си тук!"


Протест пред елитното ОУ "Ал. Г. Коджакафалията": Деца и родители скандират "Искаме си тук!"
Как да обясним на едно седемгодишно дете защо няма да учи повече тук и защо е отхвърлено, питат разтревожените родители
06 Юни 2018, Сряда
Автор: Емел МАХМУД, снимки и видео: авторът

Директорът Михаил Ненов пое ангажимент да направи всичко, което е по силите му, за да продължат децата обучението си там


Казусът с неприетите първолаци в ОУ "Ал. Г. Коджакафалията" изкара родители и деца на протест пред школото. 12 ученици от две подготвителни групи към училището остават извън него заради новите правила за прием в първи клас. Въпреки че им било обещано при кандидатстване именно те да са с приоритет, децата не са класирани. (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Родителите и първолаците се събраха пред училището и скандираха "Искаме си тук!". Парадоксалното за тях е, че училището съществува от 9 месеца, а новото изискване за уседналост на адреса е поне три години назад.

"Ние си записахме децата тук, докато вървеше строителството. Повярвахме в тази идея, а те ни обещаха, че децата ще си продължат обучението тук. Изведнъж се получава, че ние сме отхвърлени. Как да обясним на едно седемгодишно дете защо няма да учи пак в това училище. Как ще се почувства това дете, след като веднъж се е адаптирал към дадена среда и сега всичко пак отначало?!", питат родители.


Родителите връчиха подписка на директора Михаил Ненов, тя е подкрепена от над 150 души, които застават зад ощетените деца и искат образованието им да продължи именно в ОУ "Ал. Г. Коджакафалията"

Не след дълго при тях слезе и директорът Михаил Ненов, който заяви, че изцяло подкрепя родителите в битката им. "Ние всички сме заложници на системата", обясни той. Обсъдиха се варианти за решаване на казуса, включително и увеличаване на паралелките - от 2 да станат 3. Ненов обаче поясни, че това не е решение, тъй като по този начин ще се класират следващите, които отговарят на критериите, имат повече от 3 години уседналост.Той обеща пред родителите, че ще направи всичко по силите си, за да може тези 12 деца да останат в училището. "Както сме тръгнали заедно, искам така и да продължим!", каза Ненов.

Вижте повече във видеото:В категории: Просвета


48
Коментара по темата

Добавете коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 
48.
РОДИТЕЛ
11.06.2018 15:07:41
3
0
кое му е "ЕЛИТНОТО"??? СТИГА СТЕ НИ БУДАЛКАЛИ!!!
47.
ММ
08.06.2018 17:41:36
6
1
Много ми става смешно кои училища водите "елитни". Първо, това училище го има от 1 година, нито има резултати нито нищо. Трябва да минат поне 10 години за да се разбере дали става за нещо. Второ, гимназии като Немска, ПМГ, Английска и Търговска не ми ги хвалете. Аз завърших едно от тези училища и имам приятели, които завършиха "елитна" гимназия и мога да кажа, че са пълен смях. От всички паралелки само 1 става за нещо и наистина се учи. Иначе точно от "елитните училища" излизат най-големите утрепки и наркомани. Голяма самочувствие без покритие.
46.
ьььь
08.06.2018 07:51:43
1
2
За Братята - истината, че е предпочитано от много родители. Ако беше калпаво, нямаше да се пука по шевовете от ученици. А никой не може да накара родителя да запише детето си ако не иска. Така че само много от пишещите могат да завиждат на името на училището и резултатите му... Аз , като родител, съм впечатлен от работата на учители и възпитатели в училището и от успехите. Чувал съм за Костадинова, че е отличен учител и има много желаещи при нея да се учат. Нека повече да са такива учители. А за "Коджакафалията" - още с нищо не е доказало, че е училище, а само име на голям БУРГАЗЛИЯ.
45.
азз
08.06.2018 07:43:30
5
2
Към "журналистите" от Флагман - Кога училището стана елитно? Или общината Ви плаща за поръчковите статии?!?Знаете ли значението на думата!!!
44.
РОДИТЕЛ
08.06.2018 07:40:39
5
2
Чета думи на ВРИД- директора на "Коджакафалията"- Ненов - "Коджакафалията" не е единственото училище, което дава качествено образование"... - Как за една година другарят директор разбра, че училището дава най- качественото образование в Бургас? Тоя в ред ли е? Трябват десетилетия на доказване!!! Това, че общината го измъкна от нафталина не означава, че трябва да се самозабравя!!! Той бил най- доброто училище, с най- качествено образование!!!! Е, такива самозабравили се псевдо директори злепоставят системата! Вън!!!
43.
Продава се
07.06.2018 19:27:04
1
1
Продам апартамент в блока до учелището. Непоследен етаж 85к€
42.
до 41
07.06.2018 13:13:37
5
1
Мисля си същото, от както решиха да става училище тази сграда . . .
41.
Psycho
07.06.2018 11:44:06
11
2
Четох в онлайн изданието на Стандарт статия преи време...

Недалеч от София, в село Мусачево, има къща, над която тегне проклятие. Прозорците на къщата зеят от години, защото е необитаема, въпреки че вече се предлага на цена един лев. А причината, поради която никой не я иска, е, че всички нейни собственици умират. Никой не знае причината за това, но пък мълвите са много. Едни твърдят, че под сградата има старо турско гробище, а според други - в основите на самата къща е заровено прокълнато имане. Във всеки случай първо измира мистериозно семейството, което е построило къщата през 70-те години на миналия век. Хората просто си отишли един след друг, въпреки че нямали никакви здравословни проблеми. Същото се случило със следващите обитатели. Общо четири пъти зловещата къща е докарвала смърт на собствениците си, пък и на родата им. Млада жена, живяла в съседство с къщата, пък не могла да зачене 10 години. След като се изнесла, детето дошло веднага, разказват местните. Преди години пък двама майстори били наети да я ремонтират и да я направят отново годна за живеене. Веднъж останали да нощуват в нея и им се присънили едни и същи кошмари. Първия ден не споделили какво им се е случило, но на втората нощ ужасните сънища се повторили. Този път майсторите си разказали взаимно какво са видели насън. Зарязали работата и изоставили къщата.

Заради легендите около къщата призрак никой не се осмелява да я купи въпреки "атрактивната" цена, на която се предлага. Преди няколко години германски турист, залутал се в селото, чул легендите за къщата и, понеже бил авантюрист, пожелал да преспи в нея. На следващия ден се появил пред селяните с напълно побеляла коса. Сега обитателите на Мусачево твърдят, че дори кратък престой в сградата е изключително опасен и може да ти навреди сериозно.


Това място години наред е било дом на изоставени или самотни деца. Място на разбити надежди, мъка, отчаяние, издевателства и болка.
Представете си каква енергия е попило. Новие дограми, мазилка, ограда и спортна площадка едва ли са променили енергийния фон...
Пращайте си децата на това "елитно" място... После ще съжалявате... Muhahahahaha
40.
IT
07.06.2018 11:16:56
8
1
Няма никакво значение коя е учителката, кое е училището и други подобни. Важната е средата, съучениците. Човека или става или не става. Както е казал лирическият герой: "Акъла не е уй да го му го набиеш?" И най-умното дете ако попадне в среда с тъпи, презадоволени деца, ще си мери IPhone, парцалките и кой каква по-голяма магария да направи. Ако средата предполага конкуренция и подкрепа в това, да покажеш и най-доброто, на което си способен и да се съревноваваш с други като теб, то тогава няма начин да не се развиваш.
Един прост пример. Светлин Наков. Създаденият от него "Софтуерен университет" не само създава програмисти, но насърчава хората да работят задено като една IТ общност. Голяма част от тях учат онлайн и комуникират във форуми и фейсбук. Изобщо няма значени дали сградата е нова, дали флагмана са казали, че училиището е "иновативно" и родителите си водят децата в "Тузарски" автомобили и имат проблем с паркирането като ги оставят.
Дали бих искал мое дете да учи в среда с други такива деца на псевдо елит с претенции. Категорично не.
39.
Камелия
07.06.2018 10:57:19
6
1
Миналото лято подадхме документи в Бр.Миладинови ,наши познати поискаха децата ни да са при *уникалата* Светлана Костадинова познайте развръзката. Тяхното дете след наливане и спонсорство е в нейния клас ние обче не сме. Мисля че е по- добре за нас, не искам детето ми да се учи от подобен тип учители.
Редно би било Г-н Б.Бочев да има поглед върху подчинените си и да вземе адекватни мерки.
38.
АLT
07.06.2018 10:11:42
8
3
А какво е било завещанието на дарителя ?
Но не и за индо.бг и пияни възпитателки.
37.
до ценинтел.
07.06.2018 09:40:11
3
3
Брат, коя става? Кажи да сравним критериите. Са мо не казвай онази с ролкята на цветя, дето си чати във фейса щото й е тъпо.
36.
гражданин
07.06.2018 09:35:43
5
1
Ако училището има капацитет за 100 първокласника /примерно/ а кандидатите са 150 какво правим ? Да сковат набързо едни дървени пристройки и да назначат още преподаватели за да увеличат капацитета ?
35.
Ха
07.06.2018 08:37:34
13
3
До новобогаташчетата с парички от мама и тате:
Има закони в тази държава. Важат и за вас! Новите правила не са изненада. Знаеше се много по-рано. Това, че се правите сега на ощипани е друг въпрос.
А за тези псевдогинмазийки думи нямам. Приемат деца с чисти 2-ки от матурите! И се имат за елитни! Завършва ПГНЕ и не може едно изречение да ми каже на немски. Е*аси и елита!!! За ПМГ важи същото.
34.
Родител на дете от ПГРЕ
07.06.2018 08:11:08
14
3
А защо тази сграда не се използва от ППМГ и ПГРЕ, както беше предназначено????
33.
Do32
07.06.2018 07:19:08
18
6
Хах , Братята беше някога елитно сега е надут балон благодарение на една "велика госпожа" Светлана Костадинова. Прехвалена учителка избирайки единствено и само своите ученици по портфейла на техните родители.
32.
Ай, стига сапунени драми
07.06.2018 00:21:59
20
8
Ах, сега какво ще правят "горките" хора, на които дечицата не са приети в новото училище на пъпа на Бургас? Това ми прилича на Апокалипсис, свърши се света!
На вниманието на всички натегачи, които драпат за Коджакафалията - да ви светна, че училището с най-добрите учители (от първия до последния) е "Братя Миладинови". То е с най-високите резултати от матури, НВО, олимпиади и прочее. Само че директора не бие тъпана колко са велики. Хората там работят без да си правят евтин пиар и калпава реклама. И затова 95% от учениците им влизат от първо класиране в Немска, ПМГ, Английска и Търговска.
А на отворковците - прав им път към Коджакафалията, даже още три такива да направят, че и без това бизнеса реве за шлосери и келнери.
31.
Мнение
07.06.2018 00:20:27
12
2
Статията не дава достатъчно информация за същината на проблема и донякъде е разбираемо коментарите да са такива.
Проблемът тук е че се въвеждат нови правила за прием в последният момент (2 месеца преди кандидатстането). Когато всеки родител вземе решение къде да учи детето му, обикновенно взима в предвид пълния цикъл на основното образование(8години). На практика тези деца биват 'прецакани' защото са приети по едни правила в предучилищна а кандидатстват за първи клас по други критерии. Това е несправедливото и мисля че това е важното тук. Изглежда е практика в БГ правила и закони да се въвеждат в посленият момент. Нека има правила но да се въвеждат адекватно.
30.
*********
06.06.2018 23:16:24
2
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
29.
do 27
06.06.2018 23:13:13
6
3
Ами да се сърдят на този сладур директора. Не е наясно с приема в първи клас ли или някой родители са искали да прескочат процедурата и да са сигурни за първи клас
28.
До 27
06.06.2018 23:02:12
7
2
Детето ми е прието.Изказвам мнение просто. Наистина обещаваха че децата продължават в първи клас директно това е проблема и хората останаха излъгани и повярвай ми има от второ класиране записани не с връзки.връзкарите сега ще влизат това е жалкото
27.
до 24
06.06.2018 22:58:29
7
5
Имаме жал към децата, но не може като между приет ПРАВИЛНО И СПОРЕД ПРАВИЛАТА да се мислиш за специален и да искаш специално заради теб да се променя наредбата
26.
ГОРКИЯ
06.06.2018 22:58:23
13
6
ТОЙ ДИРЕКТОРА ЗЕЛ ДАЛ
НА ЧОВЕК НЕ ПРИЛИЧА
ТЕ ДИРЕКТОР ГО НАПРАВИЛИ
МИЛИЧКИЯ МАХАЙ СЕ НЕ СИ ЗА ТАМ
25.
Шефа
06.06.2018 22:53:35
29
9
Това училище не е ЕЛИТНО, а е НОВО, елитни са Братята, Априлов и Кирила, останалите могат да имат претенции, след като покажат резултати на прием след 4-ти и 7- ми клас. Не създавайте грешни впечатления на новите ни съграждани от близките села.
24.
Родител
06.06.2018 22:39:18
10
19
Спрете със злобата става въпрос за деца. Директорът е уникален човек и авторитет както и всички учителки и класни и другите са страхотни стига злобейте децата се чустват страхотно там зато ме е жал за неприетите деца. Имайте малко жал към децата засрамете. Се.
23.
Гледам и не вярвам на ушите си!
06.06.2018 22:27:19
30
7
Моля ви се, хора, усмирете се малко и се информирайте. Каква е тая невиждана лудост по т.нар. "иновативно" училищенце. Ами то е класи назад от кварталните. Нито има традиции, нито опит, нито школа, нито добри учители. Стига сте играли "елитарни" драми и комедии в стил "селска чест" все едно се борите за Йейл или Станфорд. Интелигентните родители бягат от там с 200. И през ум не ми е минавало да си дам децата в "Коджакафалията". И пари да ми дават - не ща. Елитните училища в Б-с са точно две - ПМГ и Немска - ама за тях още ви е рано. И последно - проумейте, че е важно кой е учителят, а не училището и колко е ново или къде се намира и колко е рекламирано. Това последното е от особена важност най-вече за шофьорчетата на шефчетата, за секретарките им, които чули и повярвали, пък и решили че ако си вредят с връзки отрочетата в "модернУтУ" училище, ще се издигнат някак си в обществената йерархия. Видите ли, какви връзки имаме.
Към всички неприети - вдигнете по една наздравица, след няколко години време ще почерпите, и ще разберете че са ви направили голяма услуга, като не са ви приели децата в "онуй ИлитнУтУ".
22.
не е редно
06.06.2018 22:20:45
27
3
Нормално е да са приети деца в близост. Това, че са били там в предучилищна нищо не значи. Нормално е да са приети деца от района и е нормално да имат предимство. За яслите и детските градини как е.... Не ми протестирайте ами приемете, че има правила... Лигльовци...
21.
До 8
06.06.2018 22:19:14
21
3
Човек, ти луд ли си? Как да го разследват Семир.,ти и аз ли ще даваме после пари на Флагман. Те за какво всички статии за Девата са без коментари.
20.
до 12
06.06.2018 21:57:30
4
14
Извинявай но освен местожителство се гледа и месторабота . Мнителността ти е безпочвена в случая
19.
Майка на прието дете
06.06.2018 21:57:10
21
10
Познавам част от хората които протестират.
Хора които не живеят в близост до училището.
Хора от Славейков, Изгрев та дори от Меден Рудник.
Ами няма как, аз да живея на по-малко от 50 метра от училището а ти който живеш на 5 километра да искаш да си наравно с мен.
П.С. Незнам как тези деца са били приети първоначално.
18.
Гражданин
06.06.2018 21:51:19
21
6
100 пъти по добре децата да учат в Братята или Кирил и Методий. Направо се чудя кой с какъв акъл си праща децата в Коджакафалията, заради едната база. Всеки ямболия и сливнанлия дошъл в града, мечтае детето му да учи на нова дъска. Кукерски им раОти :)
17.
И.Д.
06.06.2018 21:43:34
27
5
Кой е тоя Ненов и колко месеца го чакаха да "дойде" в Бургас, освободен от София?
Колко педагогически стаж има и кой го одобри, че е най-добрия???
Защо сайта на РУО-Бургас е засипано с обяви за свободни учителски места ???
Без екип и без качествени учители, какво иновативно училище ще се прави?
Или тъкането на поредния "килим" от ГЕРБ , ама с некачествени материали...
16.
Дългата
06.06.2018 21:19:31
9
2
Чия дълга ръка е отрязала милите деца ?
15.
Сладурчо
06.06.2018 21:18:05
13
6
Той много сладък тоя директор
Кой го е назначил ?
14.
Ценител
06.06.2018 21:17:51
8
4
Само една майка става..останалите са ебати и грозотиите. Срам за Бургас
13.
този ли е директор
06.06.2018 21:16:39
19
4
директорче
смях,голям смях
пак на таралова и ананиева паляците са наместени
12.
До 11
06.06.2018 21:03:41
20
1
Я провери учителката по музика къде живее и дали сина и учи в това училище и дали са спазени правилата !!!!
11.
Родител на първокласник
06.06.2018 20:40:44
15
16
Амиииии, купете си жилища в района, плащайте безумни цифри за имот и имайте претенции. Има правила, които трябва да се спазват!
10.
Flagman
06.06.2018 20:15:54
12
2
Флагман, за подготвителна група тази година имаше 24 места. На второ класиране още 6... и накрая от тези 6 нови се оказва че 4 ги има и в първото класиране. Как става това ????? Отворете списъцитд и вижте повтарящите се имена .
9.
ALF
06.06.2018 20:05:00
12
1
То и Андрей Проданов-кметчето учеше в ПМГ. Благодарение на което запазиха сградата да не бъде преместена в "Славейков".
8.
Ami
06.06.2018 20:04:46
34
1
Те и децата на Семир Абумелих са приети без да са били в списъците, а нашите отпадат... що не направите едно разследване? Не ви отърва, а?
7.
ММ
06.06.2018 20:04:24
37
4
Голям шок за детето, няма да може да се съвземе! Хората днешно време имат прекалено много свободно време за да мислят подобни глупости камо ли да ходят на протест за подобна глупост. Децата ще свикнат за 1 седмица и в другото училище, и няма да им пука. Пък да вземат да го направят и гимназия, и после университет, за да може децата не се шокират по нататък в живота си.
6.
Неа
06.06.2018 20:01:07
19
7
Абе голяма работа като сина на Николов учи там . Не е това проблема . В София също има такива проблеми . Там става въпрос за хиляди деца ,тук оривахме орталъка за 12 . Айде стегнете се ! Базата му е хубава ,но до там ... Другото е като във всички училища .
5.
Чичо Митко
06.06.2018 19:48:32
37
4
Важното е, че синчето на гдин Николов учи там и че училището беше завършено точно когато той трябваше да стане първолак!
4.
Чааветата
06.06.2018 19:42:00
8
23
Вие какви хора сте да наричате чаавета едни 7 годишни деца ?????Ами как какви -неуспели злобни душици ,на които дори и децата им са чаавета .А вие с този речник какви ли “чаавета “ сте възпитали ???
3.
Уф
06.06.2018 19:36:47
37
6
Напъни да сме в някакъв измислен елит - голям балон ще се окаже това школо!
2.
ВЕФИОК
06.06.2018 19:36:13
45
7
Това училище е за връзкарите в Общината и за чааветата на новобогаташи. Приемът е уж по успех на детето, класирания по олимпиади, спортни успехи и т.н., но истината е, че всички са с фалшифицирани документи. Само че кръвта вода не става и въпросните чаавета няма как да са наследили гените на интелигентни хора, затова и ще си останат само с една лъскава скъпа сграда, куха отвътре.
1.
Неа
06.06.2018 19:33:07
34
3
Едва ли им е проблем да обясняват на детето че няма да учи в училището . Струва ми се че имат друг зор ...
Новините
EU2018BG
Вашият сигнал до ФЛАГМАН
Животът
Политика
Крими
Темида
Бизнес
Разследване
Просвета
Здраве
Лична драма
Лайфстайл
Астро
Пътна обстановка
Ретро Флагман
Спорт
Лайфстайл
Борисов към Европейския съюз: Пожелавам ви и занапред така да ни помагате!
Борисов към Европейския съюз: Пожелавам ви и занапред така да ни помагате! Българският премиер предлага мигрантите, бягащи от война, да чакат на КПП-тата по външните граници на ЕС
Всичко в категорията
Исторически момент! Българското председателство домакин на първия дебат за кохезионните политики след 2020. Как ще се разходват 300 млрд.евро? Министрите на туризма от държавите членки на ЧИС се срещат във Варна Петър Кънев брани малкия и средния бизнес на форум от Европредседателството, приветства инициативи на ЕС Обсъждат как ще се разпределят парите на ЕС след 2020 година Бургас посреща стотици гости като домакин на Европейския морски ден Министър Павлова: Дигитализацията осигурява по-добри услуги за гражданите Стани „делегат“ на Българското председателство в Деня на отворените врати в НДК на 21 май Политическият елит на Европа се среща с лидери на Западните Балкани в София Уникално! Показват с 3D потъналите кораби на Черноморието Задължителна система за мониторинг на отработените газове и разхода на гориво за новите камиони и автобуси
Помогнете да го разпознаем! Този мъж задигна телефон от магазин в бургаския ж.к.”Братя Миладинови” Кошмар в ж.к.”Лазур”, съсед събира десетки котки на ул.”Иван Богоров” Ужасяващо! Убито бебе делфинче шокира хората край Морска гара в Бургас Този мъртвопиян несретник спи в парк под носа на МВР в Бургас, шокира майки и деца Добрият пример: Камион изсипа товара си на възлов булевард в Бургас, но този човек се притече и… Това не може да се види всеки ден в България! Смели катаджии спряха Ферари, глобиха шофьора, че кара без преглед (СНИМКИ) Бургазлии алармират: Превърнаха центъра в битак, кюлоти и гащи виснаха от терасите! (СНИМКИ) Страховита находка шокира бургазлии на Северния плаж! (СНИМКИ) Познавате ли този човек? Зареди на бензиностанция в Бургас и духна с Аудито си (ВИДЕО) Кална вода потече от чешмите в бургаския жк. „Братя Миладинови”. Каква е причината? (ВИДЕО) Нов бизнес във „Възраждане” и „Братята”: Крадат емблеми на „Мерцедес”, продават ги на черно (СНИМКИ)
Тръмп направи странни признания за Ким Чен-ун
Тръмп направи странни признания за Ким Чен-ун Между нас възникна добра химия, призна американският президент


Всичко в категорията
Голи вандали нашариха метрото (СНИМКА 18+)
Голи вандали нашариха метрото (СНИМКА 18+) Снимки, запечатали „подвига” им, се появиха в социалните мрежи


Всичко в категорията
Психолог направи смразяващ кръвта анализ на свирепия убиец Теньо и жертвата му Ивета Горещи подробности: Духналият пандизчия Борис опитал да вземе заложница! Главсекът на МВР обяви нови данни Бизнесмен плати 1 милион за секс с ученичка, но след лошо представяне си го взе обратно Мащабна спецакция: Службите по следите на избягалия затворник в Ловешко (ВИДЕО) Спипаха огромно количество наркотици, скрити във фалшиви футболни купи (ВИДЕО) Акция в Слънчев бряг! Криминалисти закопчаха Наталия с 13 дози амфети (СНИМКА) Невиждан екшън в Бургас! Много пияна или дрогирана кифла нападна таксиджия, извика мутри да го пребият Извънредно! Спипаха избягалия затворник в слънчогледова нива Пандизчия от бургаския затвор с шокиращи разкрития за охраната на лишените от свобода Спецакция! Задържаха петима издирвани Хванаха младежи, задигнали 12 800 лева от пенсионер на спирка
Искат нов процес за разстрела на наркобоса Костов заради нарушения и предубеденост на съда
Искат нов процес за разстрела на наркобоса Костов заради нарушения и предубеденост на съда Адвокатите на килъра пък искат клиентът им да бъде напълно оправдан и да се намали размерът на кръвнината от 100 бона, която той трябва да плати


Всичко в категорията
Ранилият полицайка футболен фен иска на свобода Съдят баща на първолак, нарекъл класната "овца" Цацаров за делата Боршош и Семерджиев: "Правосъдието катастрофира" Не му се размина! Бившият съдебен изпълнител Тодор Мавродиев влиза в затвора Боби Хлебаря за зверството над сестра си: Прокуратурата лъже! Не съм я убил, аз й спасих живота Ето го свирепия Боби от Созопол, който уби сестра си с ритници и юмруци (ВИДЕО) Бургазлията Кирил Георгиев, убил ученика Костадин на пешеходна пътека, влиза за 4 години в затвора Бургазлията Кирил, убил 16-годишният Костадин, през сълзи: Подцених ситуацията, не е минал и ден без да чувствам вина Бащата на прегазения на пешеходна пътека Костадин: Не съм виждал шофьора-убиец, не ме е търсил след случката Викат в съда премиера за турските ваксини Нападателят от казино в жк "Зорница" Жельо размахва среден пръст в съда, но твърди, че не е престъпник
Брутална агресия в училищен двор! Деца се млатят пред учители, вдигнаха на крак полиция и Бърза помощ (СНИМКИ)
Брутална агресия в училищен двор! Деца се млатят пред учители, вдигнаха на крак полиция и Бърза помощ (СНИМКИ) Срещу директорката Галина Александрова са подадени множество жалби, включително и за злоупотреби с евросредства, но при проверките не са открити нарушения


Всичко в категорията
Разследване на Флагман.БГ показа: Странно е, че никой няма интерес от палежа „Адам и Ева” Конфискуваните артефакти при спецакцията в Сарафово предизвикаха сензация в научните среди. Какъв е произходът им? (СНИМКИ) Гаджето на Преслава я затвори в златна клетка от ревност! Искал да съсипе най-големия успех в кариерата й Разследване на Флагман.бг: Как се придобива учителска квалификация от Софийския университет - без изпит, срещу 200 лв. на ръка Мистерията се заплита! Огнената вендета в Карнобатско била за друг бизнесмен, тракторите на офшорка пламнали по погрешка? Проверяват шефка в МОН, опитала да уреди сина си Помните ли скандала с кардиолога д-р Михаил Читаков? Ето каква е развръзката БЧК приютява оръжейна фирма в централата си (ВИДЕО) Шест вида поведение, които разрушават връзката Собствениците и наемателят на "Ред Корнер" с ексклузивни разкрития пред Флагман Банка притиска хотел в Приморско - иска му парите от клиент, платил с чужда кредитна карта
Две стипендии за учениците от бургаската ПГСАГ "Кольо Фичето"
Две стипендии за учениците от бургаската ПГСАГ "Кольо Фичето" Традиционното поощрение се връчват от Камарата на строителите в града

Всичко в категорията
Министър Красимир Вълчев: 920 лева ще е най-ниската учителска заплата от 1 януари (ВИДЕО) БСУ залага на преподаването на английски език, иска още по-модерно обучение Започва подаването на документи за кандидатстване в гимназиите Родител алармира за сериозен скандал в бургаското иновативно училище "Ал.Г.Коджакафалията" Остров Света Анастасия се превръща в сцена за театър, играят 3 постановки през лятото Флагман алармира МОН за 12-те деца, отхвърлени от елитното училище "Ал.Г.Коджакафалията", вижте как реагира министърът Сполука! МОН отчете най-високи резултати на матурата по математика Заради новите правила за прием: Родители на отхвърлените деца от ОУ "Ал. Г. Коджакафалията" атакуват МОН Роботът Елф посрещна бъдещите гимназисти на училището по програмиране Ученици от Немската гимназия създадоха нестандартно арт пространство в училището Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ откри първия департамент в Бургас за повишаване на професионалната квалификация на учителите
Как да презаредим мозъка си, вижте съветите на учените
Как да презаредим мозъка си, вижте съветите на учените Ако не подремнете, не позволявате на естественото гориво да достигне мозъчните ви клетки


Всичко в категорията
Ужасяваща находка! Майка откри мъртва 18-годишната си дъщеря в дома им Безобразие: Момиче паркира на инвалидно място и принуди мъж с количка да моли полицаи за помощ (ВИДЕО) Ясновидка за Боян Петров: Видях как спира дъхът му, лежи на една скала Тъжна вест! Отиде си бургаският малчуган Ради, не успя да пребори рака Многодетна норвежка избяга в България, след като социалните й отнели шестте деца (ВИДЕО) Ексклузивно! Доброволецът, спасявал удавниците в Поморие: Ако имахме подкрепа от брега, братя Средеви щяха да са живи! Почернената съпруга на удавения в Поморие Христо разплака България, вижте разказа й за фаталния инцидент Братът на Михаил проговори пред Флагман за отвратителната истина, довела до двойния разстрел в Слънчев бряг Жестока драма! Вижте трагедията на братята, които се удавиха в Поморие 6-годишната Криси от Бургас се нуждае от 15 038 евро за лечение във Виена Безумие: Отнеха децата на българка заради високия й коефициент на интелигентност (ВИДЕО)
Алисия се ширила в любовен квадрат
Алисия се ширила в любовен квадрат Хитовата изпълнителка отказа да разкрие кои други са били ъглите в геометричните фигури


Всичко в категорията
Антония Петрова взриви мрежата с уникални СНИМКИ от гръцката си сватба Мечтата на милиони жени по света се изпари, Джон Сноу от "Игра на тронове" се ожени за Ингрид (СНИМКИ) Куката не си поплюва! Новата му е корица на "Плейбой" (СНИМКИ) Софка мъдри пъклен план! Няма да повярвате за каква колосална сума ще продаде сватбата си с Гринго Деси Банова шашна Плевнелиев с това, което направи преди сватбата им! Синоптичката гушва 50 бона, ако... Стана страшно! Благо побесня заради Гери-Никол Успех на връзката при партньори с голяма възрастова разлика Шок! Черната Златка заряза Миро, вижте с кой бургаски плейбой се хвана Само във Флагман.бг! Вижте Ванс - първата боркиня на Бургас, красавицата разбива стереотипите за силовия спорт (СНИМКИ/ВИДЕО) Влюбването… Какво трябва да знаете? Павел и Венци Венц станаха за смях с изказване: Радваме се, че нямаме висше образование
Спомени от соца: Какво остана от казармите в село Звездец (СНИМКИ)
Спомени от соца: Какво остана от казармите в село Звездец (СНИМКИ) Някога там са отбивали военната си служба по около 2000 войници на набор. Днес всичко това тъне в разруха

Всичко в категорията
http://www.AVTOCHASTIonline24.Bg
Общините
Бургас Бургас
Меден Рудник Меден Рудник
Айтос Айтос
Карнобат Карнобат
Несебър Несебър
Поморие Поморие
Созопол Созопол
Царево Царево
Приморско Приморско
Средец Средец
Малко Търново Малко Търново
Камено Камено
Сунгурларе Сунгурларе
Руен Руен
Бургас
Някогашният стадион-красавец на Бургас потъна в забвение и разруха, струва ли колосалните 25 млн. лв. (СНИМКИ) Умеем ли да се забавляваме и 12-те хейтърски урока, които научихме след снощното пирозрелище в Бургас* Топлофикация-Бургас празнува днес Деня на енергетика Вижте атрактивното бойно учение на флотилията бойни и спомагателни кораби Бургас не помни подобна заря! Ето защо небето над града тази вечер заблестя по невероятен начин (ВИДЕО/СНИМКИ) Кметът Димитър Николов разпореди проверки за достъпността на плажовете в Бургаско Само във Флагман.бг! Вижте Ванс - първата боркиня на Бургас, красавицата разбива стереотипите за силовия спорт (СНИМКИ/ВИДЕО) Кои 12 имена се спрягат за кмет на община Бургас догодина Ето как хетско слънце изгря над Бургас, модно дефиле в Морска гара показа богатството на тази култура (СНИМКИ) Обсъждат в Бургас как да се подобри комуникацията между бизнеса и образованите младежи БСУ залага на преподаването на английски език, иска още по-модерно обучение
Наркоготвачи се опитаха да избягат от полицията, спретнаха си гонка с ченгетата в ж.к."Меден рудник" Спецакция в Меден рудник! След бясна гонка с полицията неизвестни изхвърлиха съмнителни чанти на пътя Ще има ли бургаският ж.к.”Меден рудник” амфитеатър, вижте каква е идеята на Общината До небостъргача в „Меден рудник“: Пласират за 50 хиляди лв. парцел на длъжник за строеж на сграда (снимки) Болниците от групата на „Булфарма“ и изворна вода „Бачково“ обединени в обща кауза Нова версия: Мъж с качулка наръгал 11-годишната Никол и връчил ножа на Иван Спират водата в жк "Меден рудник", вижте кога Ето го Атанас, който се самоуби след любовна драма в жк „Меден рудник“ (СНИМКА +18) Шокиращо! Серийният мастурбатор от „Меден рудник” вече на свобода, 6 майки го видели да се самозадоволява пред деца Мерцедес се натресе в паркирало БМВ в бургаския жк. „Меден рудник” Сириец тероризира цял блок в ж.к. "Меден рудник" заради бившата си жена (ВИДЕО)
Съни маркет предизвика фурор, новият търговски обект в Айтос би всички рекорди
Съни маркет предизвика фурор, новият търговски обект в Айтос би всички рекорди Още с прерязването на лентата опашките в магазина показаха огромния обществен интерес от страна на местните

Всичко в категорията
Вижте какво наказание грози Теньо за убийството на приятелката му. Справедливо ли е? Жестоко: Теньо убил от бой жена си пред детето им, докато то пищяло от ужас Ето го озверелия Теньо, който преби до смърт приятелката си Ивета Свръх наглост! Този мъж краде цветя от известно кафене в Айтос, познавате ли го? (ВИДЕО) Айтос стана столица на фолклора: Хиляди се събраха за откриването на 50-ото издание на „Славееви нощи“ в обновения парк Само във Флагман.бг! Вижте кой спаси ударените от гръм щъркели в Айтоско Гръм удари щъркелово гнездо в Айтоско! Хора с големи сърца спасиха две от малките Айтос открива юбилейни „Славееви нощи“ на обновена сцена, вижте пълната програма Ексклузивно! Маскирана банда удари заложна къща в Айтос, взривиха тухлена стена и разбиха 2 каси със злато и пари Ето как паркират "баровците" на Айтос (СНИМКИ) Детски турнир за седми път взриви футболните емоции в Айтос (СНИМКИ)
Вандали разбиха детска площадка в Карнобат, опасна е за децата (СНИМКИ) Карнобат показа училището на бъдещето (ВИДЕО) Оспорвано първо издание на футболния турнир „ГЕРБ фен купа Карнобат“ Балканският фестивал на изкуствата ще превърне за пети път Карнобат в огромна сцена за песни, танци и веселие Посрещнахме световните лидери с уникален вкус от Карнобат Кметът на Карнобат за градушката: Беше нещо страшно, няма как да се предвиди подобен ужас (СНИМКИ) Невиждано! Градушка удари Карнобат, лед като маслини се изсипа над града (СНИМКИ) Карнобатска раздава награди като за Световно Емблемата на образованието в Карнобат СУ "Св.св.Кирил и Методий" празнува 154 години, вижте Випуск 2018 Аз съм кмет, а Минчо Гроздев е сериозен данъкоплатец и не бих стопирал инвестиционните му намерения Парадокс! МБАЛ-Карнобат е на печалба, но няма лекари и загива
Чужди летовници в Слънчев бряг продават скъпите си вещи, а се жалват, че са обрани
Чужди летовници в Слънчев бряг продават скъпите си вещи, а се жалват, че са обрани Имаме система да разобличим застрахователните измами, през 2017 г. разкрихме 17 подобни случая

Всичко в категорията
Дъното! Чисто гол турист броди по централната алея на Слънчака (СНИМКИ 18+) 2000 деца от 8 държави показаха красотата на изкуството на фестивал в града на ЮНЕСКО Шокиращо! Антена на мобилен оператор ли? Ето какви щети нанесе съоръжение на „Теленор” на сграда в Несебър Николина Ангелкова и Николай Нанков правят нова проверка на Какао бийч Шеф-готвач: Храна, която е престояла повече от 2 часа на бюфет - трябва да бъде бракувана, не е безопасна Директорка забучи мъжки полов орган на торта и гордо се показа! Трябва ли да я виним за постъпката й? Несебър е отличник в социалната област, грабна два приза Камен Донев гостува в Свети Влас тази събота! 32 преместваеми обекта и на трите плажа в Слънчев бряг са с нарушения Имаме 30 % ръст на френския пазар, българските туристи се връщат на Черноморието ни Слънчев бряг с иновативно приложение в помощ на туристите
Ахелой ще има два входа и два изхода към републиканските пътища, каквито няма и Бургас
Ахелой ще има два входа и два изхода към републиканските пътища, каквито няма и Бургас 700 м е  маршрутът на автобусите в  Ахелой до спирката им на ул. „Цар Симеон"  за  пътуващите от Слънчев бряг към Бургас
Всичко в категорията
Bamboo Beach открива сезона с уникално шоу тази вечер
Bamboo Beach открива сезона с уникално шоу тази вечер Перлата на южното Черноморие ще сюрпризира верните почитатели на плажните фиести с 72-часова парти програма

Всичко в категорията
Сезонът на пожарите започна! Огнена стихия погълна 400 дка нива край Созопол Съпругата на Боби Дебелия с трогателна изповед пред Флагман.бг: Той обожаваше сестра си (СНИМКИ) Ужасяващи подробности за зверското убийство в Созопол Огромна трагедия в Созопол! Боби Хлебаря уби от бой сестра си ФК Созопол направи кадрови рестарт Вижте емоцията на детския футболен турнир „Флагман къп“ 2018 в Созопол (СНИМКИ) Созопол с първата сертифицирана едромащабна туристическа карта на черноморска община Лято, плаж, море ... На Bamboo Beach купонът вече тече Ужасяващо! Откриха трупа на младеж край Созопол, издриват самоличността му Протестно начало на старта на новия сезон в Созопол, кмет и министър изразиха несъгласие с наредбата за шума Кметът Панайот Рейзи и министърът на туризма Николина Ангелова откриха сезона в Созопол, очакват силно лято 2018
Къмпингуващите, окупирали незаконно Корал, реват: Лазим като хлебарки в шубраците, за да стигнем до плажа (ВИДЕО) Мореплавателят Дончо Папазов празнува в Царево 30-годишнина от обиколката на света (ВИДЕО) Само във Флагман.бг: Фиат изгоря като факла в Царево (СНИМКИ) Плаж „Корал“ обграден като концлагер, летовници вървят през трънаци, за да стигнат до пясъка (ВИДЕО) Рокада! Освободиха зам.-кмета на Царево Николай Христов, замени го Златина Кирякова Трагедия! Трупът на млад мъж изплува на плажа в с. Лозенец Майстори от Странджа предават знанията си на млади архитекти и инженери Лапчев: Плажовете ни трябва да са чисти, но защо сметката да я плаща жителят на Община Царево? (ВИДЕО) Николина Ангелкова: Къмпингарите на плаж Корал не са над закона (ВИДЕО) Удар! Закопчаха престъпници тарашили магазини в Созопол и Царево Изследователи от цялата страна се събраха на форум в Ахтопол
Кой ще иска да стане районен прокурор в Средец на границата с Турция? Петстотин деца преминаха през Центъра за развитие на общността в Средец Само във Флагман.бг! Кмет подаде оставка след сигнали в прокуратурата за злоупотреби Празник на българщината! Ето как магията на странджанската песен обедини хиляди българи (СНИМКИ) Трима патриоти и кмет на ГЕРБ пристигнаха за празника на странджанското село Дебелт Пълна промяна! Превърнаха знакова сграда в центъра на Средец в бижу по проект за близо 1 млн. лв. (СНИМКИ) Всички язовири в Община Средец с концесионери, кметът: Пресният пример в Камено още ни е пред очите! Създават нови общински предприятия по проекти за около 1 млн. лв. в Средец Екшън до училище! Арестуваха 15-годишен зад волана на краден „Фиат” Потресаващо! Опънаха сергия за козунаци на улицата в Средец (СНИМКИ) Дебелт ще грейне за Великден със супермодерно LED осветление и видеокамери за близо 100 000 лв. (СНИМКИ)
Местни ченгета и общинари в Малко Търново укриват големец от ГЕРБ, вижте защо
Местни ченгета и общинари в Малко Търново укриват големец от ГЕРБ, вижте защо От ОД на МВР потвърждават за образувано досъдебно производство срещу Данчо Горския,  гръмнал демонстративно куче в центъра на града

Всичко в категорията
Туристи бродят из горите край Малко Търново заради магически ритуали (ВИДЕО) Георги Илиев: Нестинарството не е само игра в огъня, така почитаме светците (ВИДЕО) Светилището Индипасха в Странджа най-лековито в неделята след Великден, хиляди го посетиха (СНИМКИ) Подигравка! Оставиха стотици възрастни без пенсии за Великден Рекултивират старо депо край Малко Търново за 736 хил.лева Отглеждат есетрови риби и японска пъстърва в бетонни басейни край Малко Търново (ВИДЕО) Затвориха пътя Малко Търново-Царево заради свлачище От април започват да „изкърпват” пътя „Царево – Малко Търново” , догодина – голям ремонт за 20 млн. лева Изграждат паметник на генерал-майор Алекси Попов в Малко Търново, министерството отпусна част от парите Кметът на М.Търново със силни думи заради бедствието: Виновни ли сме, че избрахме да останем тук – в нашата Странджа?! Николай Тишев организира приемна за жители на Малко Търново
Много настроение и забавления на детския хепънинг „Наше лято“ в Камено
Много настроение и забавления на детския хепънинг „Наше лято“ в Камено Кметът Жельо Вардунски приветства учениците и им пожела весело и ползотворно лято

Всичко в категорията
Затвориха магистралата и в двете посоки заради огромен пожар (СНИМКА) Връщат в календара „Св. Тривелий Български”, репресиите на режима преди 9-и го затриват Пресъздават арабското нашествие в Камено, вижте как (СНИМКИ) Пчелари помагат на свои колеги от Полски извор, загубили пчелините си след потопа (ВИДЕО) Цяло село въстана срещу фермер, който ги тероризира с кравите си (ВИДЕО) Призове за най-добър ученик и клас на годината в Камено, вижте отличените Свирят „сбор” за актива на БСП в Камено, ГЕРБ трябва ли да се притеснява? От „Чернишка” до „Малкият принц”, ето кои са любимите книги на известни политици и държавни шефове от Бургаска област Кметът на Камено Жельо Вардунски: 24 май е денят на духовно единение на нацията ни! Любимите книги оживяват пред децата на Камено Нафиркан бургазлия си спретна луда гонка с ченгетата, заби се бетонен блок
Стана известна самоличността на убитата от кола жена в Прилеп
Стана известна самоличността на убитата от кола жена в Прилеп Възрастната жена е вървяла по пътното платно, когато 73-годишен шофьор я застига и блъска

Всичко в категорията
Нанков отряза Сунгурларе за ремонт на Върбишкия проход, трасето трябвало да се измести Пролетното почистване в Сунгурларе е в разгара си, общината с призив към гражданите Мъж подхвърли стотачка на катаджии в Бургаско, но вижте какво му се случи Екшън в Сунгурларе! Щерю убил своя приятел Панайот, ударил го с вила в главата Маратонецът Шабан Мустафа организира състезание за планинско бягане в Сунгурларе Истина ли е? Контролен „орган” помлял пиян личното си БМВ, бракува го набързо Жители на сунгурларски села: Тук е снежен капан, не пътувайте! Измамник метна баба, че й дава златен пендар, взе й 2400 лева Бургаският депутат Петър Кънев се срещна с кмета на Сунгурларе: Умуват как да намалят безработицата в района Ако някой иска да добие най-голямата сила - нека дари камбана на храма в с. Есен Община Сунгурларе налива близо 100 хил. лв. в три села: Чубра се сдобива с нов площад, ремонти в Садово и Манолич
Ужасяващи подробности за сблъсъка между тир и бус на Ришкия проход Драмата след мелето на Ришкия проход е неописуема: Ниязи дошъл от Турция при болната си баба, а ще го върнат в ковчег Екшън в Руен: Маскирани "нахлуха" в СУ "Елин Пелин" и взеха заложник (СНИМКИ/ВИДЕО) Извънредно! 61-годишен мъж загина при зверски удар край Руен (ОБНОВЕНА) Зрелищна катастрофа в Руен: Опел се преобърна след ужасяващ сблъсък в центъра (СНИМКИ) Затишие пред буря или ДОСТ на Лютви Местан изпадна в дълбок зимен сън Мустафа Карадайъ пристигна в Руен за празника на общината, ще има ли сблъсък с ДОСТ Четвъртият лекоатлетически турнир в Руен – по-силен от всякога „Турската“ община Руен е с най-добри демографски данни в Бургаска област, Малко Търново е най-зле (таблица) След 13-годишна сага: Осъдиха петима от Руен за зверско изнасилване на малолетно момиче Прокоба над семейството на Хатче: Дошла в България, за да почете сестра си, загинала в катастрофа
Чужди летовници в Слънчев бряг продават скъпите си вещи, а се жалват, че са обрани Интервю Всички интервюта Главен инспектор Живко ДАСКАЛОВ, началник на РУ-Несебър: Чужди летовници в Слънчев бряг продават скъпите си вещи, а се жалват, че са обрани
Имаме система да разобличим застрахователните измами, през 2017 г. разкрихме 17 подобни случая

Глас отвътре Всички Светлозария КИДЕРОВА, редактор, журналист Светлозария КИДЕРОВА Духнахме ли свещите на пенис-тортата? И защо издънките в просветата станаха диагноза "Личният живот" на учителите съсипва системата на образованието със скорост, която не е характерна за другите браншове и гилдии

Вашият сигнал до Флагман Всички сигнали 3 седмици няма кой да запуши този трап на ул.”Копривщица” в Бургас Помогнете да го разпознаем! Този мъж задигна телефон от магазин в бургаския ж.к.”Братя Миладинови” Кошмар в ж.к.”Лазур”, съсед събира десетки котки на ул.”Иван Богоров” Ужасяващо! Убито бебе делфинче шокира хората край Морска гара в Бургас Този мъртвопиян несретник спи в парк под носа на МВР в Бургас, шокира майки и деца
Вижте какво Ви очаква днес - здраве, работа, учение, пари, любов
Дневен хороскоп за 24.06.2018на Стефка Добрева - астролог, нумеролог и лечител
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева
Днес сте обсебени от манията за съвършенство. До каквото се докоснете, искате да блести като бижу. Предстои ви вълшебна вечер, но не се пресилвайте с подготовката! По-важно е да е весело на всички. В този ден е добре да споделяте идеите си и да търсите подкрепа. Може да възникне ситуация, при която да се наложи да вземете бързо решение. Изисква се да подходите отговорно, защото от избора ви ще зависи не само вашето бъдеще. Пазете стомаха, не преяждайте! Днес нямате търпение, като хала сте и искате това, което сте замислили, да стане от първия път. Несполуките ви изнервят. Ако не контролирате емоциите си, ще развалите настроението на близките си. Справите ли се с премеждията пък, ще се превърнете в център на вниманието. В този ден навярно ще се убедите, че стават чудеса. Може да сбъднат мечтите ви. Не забравяйте обаче да се помолите за това, от което имате нужда! Може да се озовете в една компания с човек, с който макар пътищата ви да са се разделили, продължавате да обичате. Погрижете се за външния си вид! Трябва да сте красиви и изискани, но не стойте прекалено дълго пред огледалото, за да не ви отнеме енергията! Вслушайте се в съветите на по-възрастните хора! Не яжте с телефон в ръка! За флирт не му е времето сега. В този по-лесно ще постигнете целите си. Отделете обаче повече внимание на близките си, зарадвайте ги! Направете подарък на детето си дори и да няма повод! Съобразете се с желанията на хората, които обичате! Не ги обвинявайте за своите грешки! Иска ви се да празнувате, но днес може да програмирате бъдещето. Не е нужно да сте завършили курс за маг, за да може с мисъл-форма да привлечете успеха, да имате късмет и пари. Трябва ви само вяра. Визуализирайте това, което искате да ви се случи! Това е ден за молитви. Желанията ви ще бъдат чути, ако след „Отче наш“ ги споделите с Бог и се помолите. Важно е обаче те да не са във вреда на някого. Не молете за пари или за имоти! Болестите на този ден са лесно излечими. В този необикновен ден не стойте като страничен наблюдател, а се включвайте в купона! Изненадайте близките си, като създадете приказна атмосфера в дома си! Направете нещо специално за тях и им кажете, че ги обичате! Може да се каже, че за вас това е денят на прегръдката. Желанието да обменяте душевна топлина с тези, които обичате, сега е по-силно. Ако обаче някой ви критикува, не се обиждайте, а приемете думите му като съвет! Може да извлечете полза от това и да станете по-добри. Нуждаете се от морална подкрепа. Не се колебайте да потърсите помощ от приятели! Те гледат на проблемите ви от друга гледна точка и благодарение на това ще може да намерите бързо и лесно решение. Внимавайте какво си пожелавате! Думите придобиват магическа сила и всичко, казано на глас, може да се претвори в живота. Може да се срещате с роднини и приятели, да обсъждате идеи и да кроите планове за бъдещето. Внимавайте с алкохола!
Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби
Автори Флагмани
Маркетинг Екип