Протест пред елитното ОУ "Ал. Г. Коджакафалията": Деца и родители скандират "Искаме си тук!"


Протест пред елитното ОУ "Ал. Г. Коджакафалията": Деца и родители скандират "Искаме си тук!"
Как да обясним на едно седемгодишно дете защо няма да учи повече тук и защо е отхвърлено, питат разтревожените родители
06 Юни 2018, Сряда
Автор: Емел МАХМУД, снимки и видео: авторът

Директорът Михаил Ненов пое ангажимент да направи всичко, което е по силите му, за да продължат децата обучението си там


Казусът с неприетите първолаци в ОУ "Ал. Г. Коджакафалията" изкара родители и деца на протест пред школото. 12 ученици от две подготвителни групи към училището остават извън него заради новите правила за прием в първи клас. Въпреки че им било обещано при кандидатстване именно те да са с приоритет, децата не са класирани. (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Родителите и първолаците се събраха пред училището и скандираха "Искаме си тук!". Парадоксалното за тях е, че училището съществува от 9 месеца, а новото изискване за уседналост на адреса е поне три години назад.

"Ние си записахме децата тук, докато вървеше строителството. Повярвахме в тази идея, а те ни обещаха, че децата ще си продължат обучението тук. Изведнъж се получава, че ние сме отхвърлени. Как да обясним на едно седемгодишно дете защо няма да учи пак в това училище. Как ще се почувства това дете, след като веднъж се е адаптирал към дадена среда и сега всичко пак отначало?!", питат родители.


Родителите връчиха подписка на директора Михаил Ненов, тя е подкрепена от над 150 души, които застават зад ощетените деца и искат образованието им да продължи именно в ОУ "Ал. Г. Коджакафалията"

Не след дълго при тях слезе и директорът Михаил Ненов, който заяви, че изцяло подкрепя родителите в битката им. "Ние всички сме заложници на системата", обясни той. Обсъдиха се варианти за решаване на казуса, включително и увеличаване на паралелките - от 2 да станат 3. Ненов обаче поясни, че това не е решение, тъй като по този начин ще се класират следващите, които отговарят на критериите, имат повече от 3 години уседналост.Той обеща пред родителите, че ще направи всичко по силите си, за да може тези 12 деца да останат в училището. "Както сме тръгнали заедно, искам така и да продължим!", каза Ненов.

Вижте повече във видеото:В категории: Просвета


48
Коментара по темата

Добавете коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 
48.
РОДИТЕЛ
11.06.2018 15:07:41
3
0
кое му е "ЕЛИТНОТО"??? СТИГА СТЕ НИ БУДАЛКАЛИ!!!
47.
ММ
08.06.2018 17:41:36
6
1
Много ми става смешно кои училища водите "елитни". Първо, това училище го има от 1 година, нито има резултати нито нищо. Трябва да минат поне 10 години за да се разбере дали става за нещо. Второ, гимназии като Немска, ПМГ, Английска и Търговска не ми ги хвалете. Аз завърших едно от тези училища и имам приятели, които завършиха "елитна" гимназия и мога да кажа, че са пълен смях. От всички паралелки само 1 става за нещо и наистина се учи. Иначе точно от "елитните училища" излизат най-големите утрепки и наркомани. Голяма самочувствие без покритие.
46.
ьььь
08.06.2018 07:51:43
1
2
За Братята - истината, че е предпочитано от много родители. Ако беше калпаво, нямаше да се пука по шевовете от ученици. А никой не може да накара родителя да запише детето си ако не иска. Така че само много от пишещите могат да завиждат на името на училището и резултатите му... Аз , като родител, съм впечатлен от работата на учители и възпитатели в училището и от успехите. Чувал съм за Костадинова, че е отличен учител и има много желаещи при нея да се учат. Нека повече да са такива учители. А за "Коджакафалията" - още с нищо не е доказало, че е училище, а само име на голям БУРГАЗЛИЯ.
45.
азз
08.06.2018 07:43:30
5
2
Към "журналистите" от Флагман - Кога училището стана елитно? Или общината Ви плаща за поръчковите статии?!?Знаете ли значението на думата!!!
44.
РОДИТЕЛ
08.06.2018 07:40:39
5
2
Чета думи на ВРИД- директора на "Коджакафалията"- Ненов - "Коджакафалията" не е единственото училище, което дава качествено образование"... - Как за една година другарят директор разбра, че училището дава най- качественото образование в Бургас? Тоя в ред ли е? Трябват десетилетия на доказване!!! Това, че общината го измъкна от нафталина не означава, че трябва да се самозабравя!!! Той бил най- доброто училище, с най- качествено образование!!!! Е, такива самозабравили се псевдо директори злепоставят системата! Вън!!!
43.
Продава се
07.06.2018 19:27:04
1
1
Продам апартамент в блока до учелището. Непоследен етаж 85к€
42.
до 41
07.06.2018 13:13:37
5
1
Мисля си същото, от както решиха да става училище тази сграда . . .
41.
Psycho
07.06.2018 11:44:06
11
2
Четох в онлайн изданието на Стандарт статия преи време...

Недалеч от София, в село Мусачево, има къща, над която тегне проклятие. Прозорците на къщата зеят от години, защото е необитаема, въпреки че вече се предлага на цена един лев. А причината, поради която никой не я иска, е, че всички нейни собственици умират. Никой не знае причината за това, но пък мълвите са много. Едни твърдят, че под сградата има старо турско гробище, а според други - в основите на самата къща е заровено прокълнато имане. Във всеки случай първо измира мистериозно семейството, което е построило къщата през 70-те години на миналия век. Хората просто си отишли един след друг, въпреки че нямали никакви здравословни проблеми. Същото се случило със следващите обитатели. Общо четири пъти зловещата къща е докарвала смърт на собствениците си, пък и на родата им. Млада жена, живяла в съседство с къщата, пък не могла да зачене 10 години. След като се изнесла, детето дошло веднага, разказват местните. Преди години пък двама майстори били наети да я ремонтират и да я направят отново годна за живеене. Веднъж останали да нощуват в нея и им се присънили едни и същи кошмари. Първия ден не споделили какво им се е случило, но на втората нощ ужасните сънища се повторили. Този път майсторите си разказали взаимно какво са видели насън. Зарязали работата и изоставили къщата.

Заради легендите около къщата призрак никой не се осмелява да я купи въпреки "атрактивната" цена, на която се предлага. Преди няколко години германски турист, залутал се в селото, чул легендите за къщата и, понеже бил авантюрист, пожелал да преспи в нея. На следващия ден се появил пред селяните с напълно побеляла коса. Сега обитателите на Мусачево твърдят, че дори кратък престой в сградата е изключително опасен и може да ти навреди сериозно.


Това място години наред е било дом на изоставени или самотни деца. Място на разбити надежди, мъка, отчаяние, издевателства и болка.
Представете си каква енергия е попило. Новие дограми, мазилка, ограда и спортна площадка едва ли са променили енергийния фон...
Пращайте си децата на това "елитно" място... После ще съжалявате... Muhahahahaha
40.
IT
07.06.2018 11:16:56
8
1
Няма никакво значение коя е учителката, кое е училището и други подобни. Важната е средата, съучениците. Човека или става или не става. Както е казал лирическият герой: "Акъла не е уй да го му го набиеш?" И най-умното дете ако попадне в среда с тъпи, презадоволени деца, ще си мери IPhone, парцалките и кой каква по-голяма магария да направи. Ако средата предполага конкуренция и подкрепа в това, да покажеш и най-доброто, на което си способен и да се съревноваваш с други като теб, то тогава няма начин да не се развиваш.
Един прост пример. Светлин Наков. Създаденият от него "Софтуерен университет" не само създава програмисти, но насърчава хората да работят задено като една IТ общност. Голяма част от тях учат онлайн и комуникират във форуми и фейсбук. Изобщо няма значени дали сградата е нова, дали флагмана са казали, че училиището е "иновативно" и родителите си водят децата в "Тузарски" автомобили и имат проблем с паркирането като ги оставят.
Дали бих искал мое дете да учи в среда с други такива деца на псевдо елит с претенции. Категорично не.
39.
Камелия
07.06.2018 10:57:19
7
1
Миналото лято подадхме документи в Бр.Миладинови ,наши познати поискаха децата ни да са при *уникалата* Светлана Костадинова познайте развръзката. Тяхното дете след наливане и спонсорство е в нейния клас ние обче не сме. Мисля че е по- добре за нас, не искам детето ми да се учи от подобен тип учители.
Редно би било Г-н Б.Бочев да има поглед върху подчинените си и да вземе адекватни мерки.
38.
АLT
07.06.2018 10:11:42
8
3
А какво е било завещанието на дарителя ?
Но не и за индо.бг и пияни възпитателки.
37.
до ценинтел.
07.06.2018 09:40:11
3
3
Брат, коя става? Кажи да сравним критериите. Са мо не казвай онази с ролкята на цветя, дето си чати във фейса щото й е тъпо.
36.
гражданин
07.06.2018 09:35:43
5
1
Ако училището има капацитет за 100 първокласника /примерно/ а кандидатите са 150 какво правим ? Да сковат набързо едни дървени пристройки и да назначат още преподаватели за да увеличат капацитета ?
35.
Ха
07.06.2018 08:37:34
13
3
До новобогаташчетата с парички от мама и тате:
Има закони в тази държава. Важат и за вас! Новите правила не са изненада. Знаеше се много по-рано. Това, че се правите сега на ощипани е друг въпрос.
А за тези псевдогинмазийки думи нямам. Приемат деца с чисти 2-ки от матурите! И се имат за елитни! Завършва ПГНЕ и не може едно изречение да ми каже на немски. Е*аси и елита!!! За ПМГ важи същото.
34.
Родител на дете от ПГРЕ
07.06.2018 08:11:08
14
3
А защо тази сграда не се използва от ППМГ и ПГРЕ, както беше предназначено????
33.
Do32
07.06.2018 07:19:08
18
6
Хах , Братята беше някога елитно сега е надут балон благодарение на една "велика госпожа" Светлана Костадинова. Прехвалена учителка избирайки единствено и само своите ученици по портфейла на техните родители.
32.
Ай, стига сапунени драми
07.06.2018 00:21:59
20
8
Ах, сега какво ще правят "горките" хора, на които дечицата не са приети в новото училище на пъпа на Бургас? Това ми прилича на Апокалипсис, свърши се света!
На вниманието на всички натегачи, които драпат за Коджакафалията - да ви светна, че училището с най-добрите учители (от първия до последния) е "Братя Миладинови". То е с най-високите резултати от матури, НВО, олимпиади и прочее. Само че директора не бие тъпана колко са велики. Хората там работят без да си правят евтин пиар и калпава реклама. И затова 95% от учениците им влизат от първо класиране в Немска, ПМГ, Английска и Търговска.
А на отворковците - прав им път към Коджакафалията, даже още три такива да направят, че и без това бизнеса реве за шлосери и келнери.
31.
Мнение
07.06.2018 00:20:27
12
2
Статията не дава достатъчно информация за същината на проблема и донякъде е разбираемо коментарите да са такива.
Проблемът тук е че се въвеждат нови правила за прием в последният момент (2 месеца преди кандидатстането). Когато всеки родител вземе решение къде да учи детето му, обикновенно взима в предвид пълния цикъл на основното образование(8години). На практика тези деца биват 'прецакани' защото са приети по едни правила в предучилищна а кандидатстват за първи клас по други критерии. Това е несправедливото и мисля че това е важното тук. Изглежда е практика в БГ правила и закони да се въвеждат в посленият момент. Нека има правила но да се въвеждат адекватно.
30.
*********
06.06.2018 23:16:24
2
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
29.
do 27
06.06.2018 23:13:13
6
3
Ами да се сърдят на този сладур директора. Не е наясно с приема в първи клас ли или някой родители са искали да прескочат процедурата и да са сигурни за първи клас
28.
До 27
06.06.2018 23:02:12
7
2
Детето ми е прието.Изказвам мнение просто. Наистина обещаваха че децата продължават в първи клас директно това е проблема и хората останаха излъгани и повярвай ми има от второ класиране записани не с връзки.връзкарите сега ще влизат това е жалкото
27.
до 24
06.06.2018 22:58:29
7
5
Имаме жал към децата, но не може като между приет ПРАВИЛНО И СПОРЕД ПРАВИЛАТА да се мислиш за специален и да искаш специално заради теб да се променя наредбата
26.
ГОРКИЯ
06.06.2018 22:58:23
13
6
ТОЙ ДИРЕКТОРА ЗЕЛ ДАЛ
НА ЧОВЕК НЕ ПРИЛИЧА
ТЕ ДИРЕКТОР ГО НАПРАВИЛИ
МИЛИЧКИЯ МАХАЙ СЕ НЕ СИ ЗА ТАМ
25.
Шефа
06.06.2018 22:53:35
29
9
Това училище не е ЕЛИТНО, а е НОВО, елитни са Братята, Априлов и Кирила, останалите могат да имат претенции, след като покажат резултати на прием след 4-ти и 7- ми клас. Не създавайте грешни впечатления на новите ни съграждани от близките села.
24.
Родител
06.06.2018 22:39:18
10
19
Спрете със злобата става въпрос за деца. Директорът е уникален човек и авторитет както и всички учителки и класни и другите са страхотни стига злобейте децата се чустват страхотно там зато ме е жал за неприетите деца. Имайте малко жал към децата засрамете. Се.
23.
Гледам и не вярвам на ушите си!
06.06.2018 22:27:19
30
7
Моля ви се, хора, усмирете се малко и се информирайте. Каква е тая невиждана лудост по т.нар. "иновативно" училищенце. Ами то е класи назад от кварталните. Нито има традиции, нито опит, нито школа, нито добри учители. Стига сте играли "елитарни" драми и комедии в стил "селска чест" все едно се борите за Йейл или Станфорд. Интелигентните родители бягат от там с 200. И през ум не ми е минавало да си дам децата в "Коджакафалията". И пари да ми дават - не ща. Елитните училища в Б-с са точно две - ПМГ и Немска - ама за тях още ви е рано. И последно - проумейте, че е важно кой е учителят, а не училището и колко е ново или къде се намира и колко е рекламирано. Това последното е от особена важност най-вече за шофьорчетата на шефчетата, за секретарките им, които чули и повярвали, пък и решили че ако си вредят с връзки отрочетата в "модернУтУ" училище, ще се издигнат някак си в обществената йерархия. Видите ли, какви връзки имаме.
Към всички неприети - вдигнете по една наздравица, след няколко години време ще почерпите, и ще разберете че са ви направили голяма услуга, като не са ви приели децата в "онуй ИлитнУтУ".
22.
не е редно
06.06.2018 22:20:45
27
3
Нормално е да са приети деца в близост. Това, че са били там в предучилищна нищо не значи. Нормално е да са приети деца от района и е нормално да имат предимство. За яслите и детските градини как е.... Не ми протестирайте ами приемете, че има правила... Лигльовци...
21.
До 8
06.06.2018 22:19:14
21
3
Човек, ти луд ли си? Как да го разследват Семир.,ти и аз ли ще даваме после пари на Флагман. Те за какво всички статии за Девата са без коментари.
20.
до 12
06.06.2018 21:57:30
4
14
Извинявай но освен местожителство се гледа и месторабота . Мнителността ти е безпочвена в случая
19.
Майка на прието дете
06.06.2018 21:57:10
21
10
Познавам част от хората които протестират.
Хора които не живеят в близост до училището.
Хора от Славейков, Изгрев та дори от Меден Рудник.
Ами няма как, аз да живея на по-малко от 50 метра от училището а ти който живеш на 5 километра да искаш да си наравно с мен.
П.С. Незнам как тези деца са били приети първоначално.
18.
Гражданин
06.06.2018 21:51:19
21
6
100 пъти по добре децата да учат в Братята или Кирил и Методий. Направо се чудя кой с какъв акъл си праща децата в Коджакафалията, заради едната база. Всеки ямболия и сливнанлия дошъл в града, мечтае детето му да учи на нова дъска. Кукерски им раОти :)
17.
И.Д.
06.06.2018 21:43:34
27
5
Кой е тоя Ненов и колко месеца го чакаха да "дойде" в Бургас, освободен от София?
Колко педагогически стаж има и кой го одобри, че е най-добрия???
Защо сайта на РУО-Бургас е засипано с обяви за свободни учителски места ???
Без екип и без качествени учители, какво иновативно училище ще се прави?
Или тъкането на поредния "килим" от ГЕРБ , ама с некачествени материали...
16.
Дългата
06.06.2018 21:19:31
9
2
Чия дълга ръка е отрязала милите деца ?
15.
Сладурчо
06.06.2018 21:18:05
13
6
Той много сладък тоя директор
Кой го е назначил ?
14.
Ценител
06.06.2018 21:17:51
8
4
Само една майка става..останалите са ебати и грозотиите. Срам за Бургас
13.
този ли е директор
06.06.2018 21:16:39
19
4
директорче
смях,голям смях
пак на таралова и ананиева паляците са наместени
12.
До 11
06.06.2018 21:03:41
20
1
Я провери учителката по музика къде живее и дали сина и учи в това училище и дали са спазени правилата !!!!
11.
Родител на първокласник
06.06.2018 20:40:44
15
16
Амиииии, купете си жилища в района, плащайте безумни цифри за имот и имайте претенции. Има правила, които трябва да се спазват!
10.
Flagman
06.06.2018 20:15:54
12
2
Флагман, за подготвителна група тази година имаше 24 места. На второ класиране още 6... и накрая от тези 6 нови се оказва че 4 ги има и в първото класиране. Как става това ????? Отворете списъцитд и вижте повтарящите се имена .
9.
ALF
06.06.2018 20:05:00
12
1
То и Андрей Проданов-кметчето учеше в ПМГ. Благодарение на което запазиха сградата да не бъде преместена в "Славейков".
8.
Ami
06.06.2018 20:04:46
34
1
Те и децата на Семир Абумелих са приети без да са били в списъците, а нашите отпадат... що не направите едно разследване? Не ви отърва, а?
7.
ММ
06.06.2018 20:04:24
37
4
Голям шок за детето, няма да може да се съвземе! Хората днешно време имат прекалено много свободно време за да мислят подобни глупости камо ли да ходят на протест за подобна глупост. Децата ще свикнат за 1 седмица и в другото училище, и няма да им пука. Пък да вземат да го направят и гимназия, и после университет, за да може децата не се шокират по нататък в живота си.
6.
Неа
06.06.2018 20:01:07
19
7
Абе голяма работа като сина на Николов учи там . Не е това проблема . В София също има такива проблеми . Там става въпрос за хиляди деца ,тук оривахме орталъка за 12 . Айде стегнете се ! Базата му е хубава ,но до там ... Другото е като във всички училища .
5.
Чичо Митко
06.06.2018 19:48:32
37
4
Важното е, че синчето на гдин Николов учи там и че училището беше завършено точно когато той трябваше да стане първолак!
4.
Чааветата
06.06.2018 19:42:00
8
23
Вие какви хора сте да наричате чаавета едни 7 годишни деца ?????Ами как какви -неуспели злобни душици ,на които дори и децата им са чаавета .А вие с този речник какви ли “чаавета “ сте възпитали ???
3.
Уф
06.06.2018 19:36:47
37
6
Напъни да сме в някакъв измислен елит - голям балон ще се окаже това школо!
2.
ВЕФИОК
06.06.2018 19:36:13
45
7
Това училище е за връзкарите в Общината и за чааветата на новобогаташи. Приемът е уж по успех на детето, класирания по олимпиади, спортни успехи и т.н., но истината е, че всички са с фалшифицирани документи. Само че кръвта вода не става и въпросните чаавета няма как да са наследили гените на интелигентни хора, затова и ще си останат само с една лъскава скъпа сграда, куха отвътре.
1.
Неа
06.06.2018 19:33:07
34
3
Едва ли им е проблем да обясняват на детето че няма да учи в училището . Струва ми се че имат друг зор ...
Емел МАХМУД Автор
Емел МАХМУД


Тема в развитие
Виж всички Скрий повечето
Новините
EU2018BG
Вашият сигнал до ФЛАГМАН
Животът
Политика
Крими
Темида
Бизнес
Разследване
Просвета
Здраве
Лична драма
Лайфстайл
Астро
Пътна обстановка
Ретро Флагман
Спорт
Бизнес
Всички политически сили в европарламента поздравиха България за успешното председателство
Всички политически сили в европарламента поздравиха България за успешното председателство

„Браво! Отлично! Много ви благодаря!“. Това каза председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер


Всичко в категорията
Защо Българското председателство е успешно Борисов представя резултатите от българското европредседателство на среща на върха Борисов към Европейския съюз: Пожелавам ви и занапред така да ни помагате! Исторически момент! Българското председателство домакин на първия дебат за кохезионните политики след 2020. Как ще се разходват 300 млрд.евро? Министрите на туризма от държавите членки на ЧИС се срещат във Варна Петър Кънев брани малкия и средния бизнес на форум от Европредседателството, приветства инициативи на ЕС Обсъждат как ще се разпределят парите на ЕС след 2020 година Бургас посреща стотици гости като домакин на Европейския морски ден Министър Павлова: Дигитализацията осигурява по-добри услуги за гражданите Стани „делегат“ на Българското председателство в Деня на отворените врати в НДК на 21 май Политическият елит на Европа се среща с лидери на Западните Балкани в София
Внимание! Стара къща в широкия център на Бургас на крачка от срутване(СНИМКИ)
Внимание! Стара къща в широкия център на Бургас на крачка от срутване(СНИМКИ) Преди 10-ина дни собственикът демонтира покрива и я изостави, алармират читатели на Флагман

Всичко в категорията
Бургазлия алармира: Асансьорът на пасарелката до „Мираж“ е опасен, притисна като в менгеме количката заедно с бебето ми! Туристи помислиха фонтана пред Община Бургас за Ди Треви, циганка обра стотинките им Извънредно! Червена Хонда пламна до Ритуалната зала в Бургас (СНИМКИ/ВИДЕО) Само във Флагман! Дърво премаза автомобил заради бурята в Бургас Огромни опашки от автомобили блокираха границата с Гърция (СНИМКИ) Вижте състоянието на плочките на най-използваната автобусна спирка в Бургас Ще можем ли да си носим туби с бензин в колата? Парламентът прие изцяло новия Закон за горивата Много разсеян дядо подкара старата си шкодичка по бул.”Алеко Богориди” Вижте какво причини силният дъжд в бургаския ж. к. „Зорница“ (ВИДЕО) Това момче обра колата на бургазлийка, познавате ли го? (ВИДЕО) Това момче обра колата на бургазлийка, познавате ли го? (ВИДЕО)
Унгария – политически изолирана, но икономически процъфтяваща
Унгария – политически изолирана, но икономически процъфтяваща Докато Виктор Орбан се радва на неодобрение в Брюксел, родината му привлича сериозни инвестиции, а икономиката ѝ расте бързо

Всичко в категорията
Парламентът ще гласува промените в правителството Тръмп бесен на министър, отказал да контролира разследването на руска намеса в изборите Ерменков: Повишават главния секретар на МВР Младен Маринов като награда за провала Политолог: В интерес на България е ЕС да остане интегрирана общност, а не Европа на отечествата И атентатът на летище „Бургас” влезе в парламентарния дебат за министерските рокади Бургас се оказа национален лидер по ползване на PVC дограма, топлоизолация и дял на стоманобетонните жилища Мая Манолова иска проверка за злоупотреби с парите за Хитрино Лозан Панов вбеси депутатите – обвини ги в ниска институционална култура, чете им лекция по демокрация Лидерите на Северна и Южна Корея подписаха историческо споразумение за ядрено разоръжаване Президентът Радев се срещна с комитета, за който има слухове, че ще е бъдещата му партия Борисов остави главния секретар Младен Маринов за ден в "запаса" и благодари публично на Валентин Радев
Лозан Панов вбеси депутатите – обвини ги в ниска институционална култура, чете им лекция по демокрация
Лозан Панов вбеси депутатите – обвини ги в ниска институционална култура, чете им лекция по демокрация Шефът на ВКС предизвика недоволство, след като обясни, че не е редно да го викат в парламента по телефона
Всичко в категорията
Хлябът поскъпва с 15%, масовият вече е 1,10 - 1,15 лeва
Хлябът поскъпва с 15%, масовият вече е 1,10 - 1,15 лeва От бранша искат диференцирана ставка на ДДС за хляба от 5%

Всичко в категорията
Изтича срокът, в който КФН трябваше да внесе доклад за „Олимпик” в парламента
Изтича срокът, в който КФН трябваше да внесе доклад за „Олимпик” в парламента Кипърската компания фалира, а над 200 хил. застраховки на автомобили се оказаха невалидни


Всичко в категорията
Ново разкритие: Свидетели, карали зад автобуса - ковчег край Своге, разказаха с колко км/ч се е движел Нощни проверки на такситата в Бургас Мегавзрив във военен завод: Най-малко трима души са загинали Дончо Атанасов и Лазар Лазаров на разпит в Националното следствие Спецпрокуратурата влиза в офисите на два от най-луксозните хотели БНТ уволнява пияния Цветан Николов, който едва не умря в катастрофа Хакнаха Търговския регистър, прекратен е достъпа до него Дейвид Хаселхоф ще се жени за трети път Брутална агресия в училищен двор! Деца се млатят пред учители, вдигнаха на крак полиция и Бърза помощ (СНИМКИ) Разследване на Флагман.БГ показа: Странно е, че никой няма интерес от палежа „Адам и Ева” Конфискуваните артефакти при спецакцията в Сарафово предизвикаха сензация в научните среди. Какъв е произходът им? (СНИМКИ)
Показват късометражни филми от 14 държави от 10 до 13 октомври във "Флора"-та Филиалът на НХА в Бургас открива учебната година на 3 октомври Полезни съвети как да се справим с първолака През новата година в Бургас: 64 деца ще учат чрез работа по швейцарски модел Първият звънец призова стотици деца на училище в Приморско и Ново Паничарево Първият учебен звънец събра над 2300 ученици в Община Несебър Професор съм в Софийския университет, а нямам право да преподавам в училище – абсурдно е #ВърниОбратно: Ето как бивши възпитаници на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“-Бургас помогнаха на любимото си училище Само във Флагман.бг: Скандал тресе Английската гимназия в Бургас, ученици на протест в черно заради отстранен класен Ето как бургаското ОУ „Отец Паисий“ посрещна първия учебен ден (СНИМКИ) Ученици от СУ „Христо Ботев” в Карнобат: Училището ни помага да си сбъднем мечтите (ВИДЕО)
"Мисис Бургас 2018" Вержиния Иванова помага за лечението на пациенти с редки заболявания в барокамера
"Мисис Бургас 2018" Вержиния Иванова помага за лечението на пациенти с редки заболявания в барокамера Идеята идва след като първата частна многопрофилната болница в Бургас, в която красивата дама е финансов директор, се сдобива със специализираната апаратура


Всичко в категорията
Ето кой грабна приза за „Най-добър специалист по здравни грижи“ за 2018 г. Доц. Михайлова от лаборатория „ЛИНА“ е единственият български учен, награден на международен симпозиум в Словения 7-те стъпки за силен имунитет през есента Д-р Ангелина Скръчкова, УМБАЛ „Дева Мария“: Почти 20% от хората умират от исхемична болест на сърцето Става страшно! Стадото на Ани от Болярово, която стотици бранеха, започна да измира, четири овце са мъртви Проф. Тодор Кантарджиев: 30% от разболелите се от Близкоизточния респираторен синдром умират (ВИДЕО) Искате як секс? Тогава имате нужда от тези витамини! Никога не игнорирайте тези очни проблеми, може да са предвестник на много страшна болест Това са най-честите причинители на хранителни алергии Какво издава езикът за здравословното ни състояние? 5 грешки, които младите майки допускат след раждането и плащат за тях със здравето си
Трагична новина! Не успяха да спасят младия рокер, смазан при зверската катастрофа (СНИМКИ) Извънредно! Самоуби се бившият шеф на баретите Филко Славов Огромна трагедия! Директорка на училище загина в зверска катастрофа преди първия учебен ден (СНИМКА) Тригодишният Никола от Бургас се нуждае от $120 000, започна кампания „Дарение вместо цветя“(ВИДЕО) Трагична новина! Почина известният цигулар, който се бореше за живот след зверска катастрофа на "Тракия" Виваком се гаври с дъщерята на покойничка трети месец Побоища, стригане, обиди - семейният ад на красивата Михаела Трагедията е огромна! Малкият Сашко се задушавал часове наред при 50 градуса жега в затворената кола Роднина на Шумахер със сензационни разкрития за състоянието му Млад мъж с ампутирани крака търси работа (ВИДЕО) Мъж в инвалидна количка живее в павилион без вода и тоалетна, добри хора му помагат (ВИДЕО)
Живот по време на социализъм
Живот по време на социализъм Това беше система, която държеше да знае всичко за всеки и да се грижи за правилното му идеологическо израстване


Всичко в категорията
Станимир Димитров от ФК "Нефтохимик": Оставката ни е в знак на подкрепа
Станимир Димитров от ФК "Нефтохимик": Оставката ни е в знак на подкрепа Безпочвени са обвиненията, които се отправят към Съвета на директорите и по този начин изразяваме несъгласието си с тях, категоричен е пом. треньор Станимир Димитров


Всичко в категорията
Фенове на Нефтохимик с убийствено писмо: Футболна революция или закопаване? Скандалът се разраства: Цялото треньорско ръководство на Нефтохимик подаде оставки Николай Тодоров: Отстъпвам позицията си на всеки, способен да поведе Нефтохимик в по-добра посока Бербатов - тук, Бербатов - там, ама май накрая – бам! Шампионска лига се завръща с куп зрелищни битки Мегасблъсък между волейшампиона "Нефтохимик" и турския гранд "Галатасарай" в Бургас Фенове на Нефтохимик: Писна ни от гаври! Закрийте ни, ако ни използвате за политически цели Марадона: Оставих наркотиците преди 15 години Радослав Димитров от Велико Търново е победител в 17-тото издание на международния турнир по шахмат „Мемориал Кесаровски-Станчев“ Раева: Преди състезанието влязох в съблекалнята и казах на момичета, че ще станат шампиони (ВИДЕО) Край! Легенда на Нефтохимик хвърли оставка като треньор в Първа лига след атака на феновете
http://www.AVTOCHASTIonline24.Bg
Общините
Бургас Бургас
Меден Рудник Меден Рудник
Айтос Айтос
Карнобат Карнобат
Несебър Несебър
Поморие Поморие
Созопол Созопол
Царево Царево
Приморско Приморско
Средец Средец
Малко Търново Малко Търново
Камено Камено
Сунгурларе Сунгурларе
Руен Руен
Поморие
Момиче, целунато от Путин, се яви на кастинга в Бургас за „Гласът на България“
Момиче, целунато от Путин, се яви на кастинга в Бургас за „Гласът на България“ Вокални педагози прослушват талантливите младежи и девойки, от които ще бъдат избрани над 100 изпълнителя
Всичко в категорията
И атентатът на летище „Бургас” влезе в парламентарния дебат за министерските рокади Бургас се оказа национален лидер по ползване на PVC дограма, топлоизолация и дял на стоманобетонните жилища Научи ли се бургаският шофьор да спира на зебра, а знаят ли как пешеходците да пресичат? Децата ги учат (СНИМКИ) Запознават още 3 училища в Бургас с киберпрестъпността Станимир Димитров от ФК "Нефтохимик": Оставката ни е в знак на подкрепа Благотворителен концерт подпомага лечението на 10-годишния Антонио Бургас посреща най-силния плувен турнир за 2018 г. Каква е визията за вид и функция на ул. „Ал. Константинов“, пита общинският съветник Георги Дракалиев Млада бургаска режисьорка представя съвременен късометражен филм за еничарството Експерти установиха: Падналата с работници платформа е изключително опасна, глобяват солено фирмата-нарушител Стана ясно какво е състоянието на ранените в завода за автостъкла в Бургас (ОБНОВЕНА)
Потресаващо! Тийнейджъри се награбиха на улицата, задоволяват се до блок в жк "Меден рудник" (СНИМКА)
Потресаващо! Тийнейджъри се награбиха на улицата, задоволяват се до блок в жк "Меден рудник" (СНИМКА) Еротичната сцена е от оживената част на комплекса, откъдето минават деца и възрастни


Всичко в категорията
Eто как ж.к."Меден рудник" ще отбележи празника си Заслужават ли бургазлии нови и красиви съоръжения? Вижте какво сътвориха вандали с площадката на ДГ "Детелина" Съни маркет открива днес магазин в Меден рудник! Пуска всички продукти на сензационни цени в новия обект Спешно! Търсят дарители с кръвна група “АБ-“ за Жеката, който изхвърча от мотора си в "Меден рудник" Моторист лежи на кръстовище в бургаския жк. „Меден рудник” след катастрофа (ВИДЕО) Три часа оглеждат мястото, където се разцепи пистов мотор в ж.к.”Меден рудник”, водачът – в тежко състояние Помогнете! Спешно търсят кръв за пострадалия при касапницата моторист в жк "Меден рудник" Градският стадион на Бургас ще е от английски тип, морски платна ще спират розата на ветровете край ж.к.”Меден рудник” Ето кой е арестуваният наркодилър в жк. “Меден рудник“ Белезници за оборотен наркодилър от бургаския ж.к.”Меден рудник”, откриха 90 грама марихуана в дома му Новите улици в районния център на "Меден рудник" ще бъдат завършени, нека хората не се притесняват
Училището в айтоското село Карагеоргиево посрещна учениците с чисто нов спортен комплекс (СНИМКИ)
Училището в айтоското село Карагеоргиево посрещна учениците с чисто нов спортен комплекс (СНИМКИ) Новите спортни полщадки ще се ползват не само от учениците, но и от младите хора в селото напълно безплатно

Всичко в категорията
Извънредно! Пламна Сеатът на млада айтозлийка, разследват палеж Обрат: Прекратиха търга за ремонт на Айтоския проход – сметката била грешна Прехвърлят на държавата всички язовири в община Айтос, кметът Васил Едрев застана зад концесионерите Шокиращо! Локомотив започна да се разпада при 130 км/ч край Айтос Нанков към Али за Айтоския проход: Сигурен съм, че задавате този въпрос за последен път Златомир се разциври, че влиза зад решетките. Затворът бързо го пречупи! Шест фирми в битката за реконструкцията на автогарата в Айтос Хората не вярваха, че ще се случи. Но ето, че парк „Славеева река“ в Айтос се превърна в зелената перла на Бургаско Айтос с бебе-шампион – Любомира се роди с тегло 5700 грама Айтоското Караново настръхна срещу педофила Живко, искат да изселят фамилията му от селото Изродът Живко от айтското село Караново, изнасилил 9-годишната си дъщеря. Твърдял, че имат връзка
Ученици от СУ „Христо Ботев” в Карнобат: Училището ни помага да си сбъднем мечтите (ВИДЕО) 213 деца в първи клас ще посрещнат училищата в община Карнобат Изгорелият Голф в Карнобат е на 24-годишен младеж, умишлен палеж ли е? Огнена вендета! Запалиха колата на карнобатлия пред дома му (СНИМКА) Диреният на Апенините карнобатлия с чудато обяснение за бягството си от Италия (ОБНОВЕНА) Безочливост! Карнобатлийка изостави пеленачето си, но 11 години по-късно го "припозна" заради 100 хил.лева Мечтата на Карнобат се сбъдна! Градът ще има нова пожарна за близо 2 млн. лв. (СНИМКИ) Ад на пътя в неделя! Тир се преобърна на магистрала „Тракия”, водачът загина на място (СНИМКИ) Само във Флагман! ГДБОП разкри нелегална фабрика за цигари в бивша мандра край Карнобат "Карнобат" тръгна с водосвет и торта с емблемата на футболния клуб Уникално! Фолклорни ритми, разтърсващ рок и огнено шоу в петото издание на Балканския фестивал на изкуствата в Карнобат
Похвално! Столична фирма дари свои златни 45 кв.м за кръстовище в Несебър Несебър отбелязва 80 години от рождението на великия Висоцки Поморие атакува Несебър с дружина от 101 малки рицари в невиждан досега турнир на тамплиерите Районната прокуратура в Несебър подхваща екшъна с камериерките в хотел „Сънсет“ на Слънчев бряг Близо 50 тона отпадъци събраха в Несебър в кампанията „Да изчистим България заедно“ Община Несебър удължи срока за дървата за огрев за най-старите хора Облекчават приема в детските градини на Несебър Първият учебен звънец събра над 2300 ученици в Община Несебър Президентът намекна, че Младен Маринов не е подходящ за министър на вътрешните работи Само във Флагман.бг: Ето кой получи уникалната книга на Царя на пчелите за подарък Ученици от Несебър призовават: Изхвърляйте отпадъците само на определените места
Собствена бензиностанция и спасително ремонтно корабче за поморийските рибари
Собствена бензиностанция и спасително ремонтно корабче за поморийските рибари Община Поморие внесе проекта за втория етап на изграждане на Рибарско пристанище - Поморие

Всичко в категорията
Поморие атакува Несебър с дружина от 101 малки рицари в невиждан досега турнир на тамплиерите Кметът Иван Алексиев и зам.-посланикът на САЩ Джон Фридман и откриха новото крило на ДГ „Детелина” в Поморие 100 първокласници прекрачиха прага на обновеното Начално училище „Иван Вазов” в Поморие (СНИМКИ) Добрата новина! Ремонтират спортни площадки в Поморие за близо 300 хил.лв. Откриват нова детска градина за 1 млн. лв. в Поморие Поморие празнува Съединението, полагат венци и цветя пред монумента на Левски Сигнал до Флагман.бг: Бесен таксиджия щеше да ме помете В Поморие група Булгара ще изнесе празничен концерт в деня на Съединението Луд се прави на терорист в Поморие, награби сатър, но си намери майстора Кметът Иван Алексиев проведе среща с директорите на учебните заведения от общината Започва XIII фестивал на духовите оркестри и мажоретни състави „Ритъмът на морето 2018“ в Поморие
Кой подведе премиера за "Силистар" и защо се огъна при най-слабия натиск? Кметът на Царево: План за вилно селище до Силистар няма, но хората се бият там, за да стигнат до плажа Ето как партийно-грантаджиите "зИлени" превърнаха в кенеф плажа „Корал” (ВИДЕО) БСП - Бургас настоява областният управител да се произнесе по казуса "Силистар" Борисов разпореди на Чолаков да спре решението на местната власт по казуса „Силистар“ Котка помогнала на учените да открият новия биологичен вид в село Велика (ВИДЕО) Георги Лапчев: В Община Царево не е внасян инвестиционен проект за вилно селище до Силистар Кметът на Царево: Фалшива новина е, че ще се застроява Силистар Борисов към кмета на Царево: Не бързайте с решение на ОбС за Силистар Порожанов: „Клиника“ за чума имаше, оставки от моя страна надолу няма да има Дивокъмпингуващите показаха мизерията на плаж Корал, но защо не казаха чия е вината
Първият звънец призова стотици деца на училище в Приморско и Ново Паничарево За пример! Доброволци от Приморско събраха 1 т боклук за няколко часа Приморско събира отбора, за да се включи в кампанията „Да изчистим България за един ден” Огнеборец номер 1 на Приморско облепи сградата на пожарната с пъзели (ВИДЕО) Археолози пред сензационно разкритие! Светилището на богинята Бастет и акропол с хилядолетно послание заровени в Странджа Кметът на Приморско: Съединението прави силата С кръшно хоро завършиха фолклорните празници "Приморска перла" Приморско с хуманен жест, кръводарителска акция спасява десетки човешки животи Див купон на Южното Черноморие! Девойки мятат гюбеци върху хладилник на брега на морето (ВИДЕО) Завърши ултра крос триатлонът „Лъвско сърце”, кметът на Приморско също получи награда (СНИМКИ) Преди 50 г. в Приморско се е случило нещо уникално, паметна плоча увековечи голямото събитие (СНИМКИ)
Вижте програмата за официалния празник на община Средец Обявиха извънреден вот за селски кмет в община Средец - ще има ли политически сблъсък? Ужасяващо! Човек виси на бесилото на публично място в Средец Добра новина! Държавата отпусна 1,2 млн. лв. за ремонт на ключова улица в Средец Скандал! Инвеститор заплаши да се изтегли от Средец, ако не му продадат 1800 дка на безценица Започва пълната промяна на уличната мрежа в Средец по проект за близо 1,5 млн. лв. Новото бижу на Средец е почти завършено, откриват го за празниците на града (СНИМКИ) Трагедия! 13-годишно момче се удави в язовир край Средец Иван Жабов за скандала с екскмета на с. Орлинци: Прокуратурата разследва, но при нас няма нито един сигнал за нарушение! Кметът на Средец: Продаваме земеделски земи, за да стимулираме бизнеса и да задържим хората тук Стар футболен спец с 2-годишна военна служба в битка за районен прокурор на Средец с временната шефка Соня Петрова
За първи път държавата отпусна 800 хил.лв. за ремонти на улици в Малко Търново Археолози пред сензационно разкритие! Светилището на богинята Бастет и акропол с хилядолетно послание заровени в Странджа Посетители превърнаха най-красивата част на Странджа в сметище, но бургазлии им дадоха добър урок! (СНИМКИ) Как тържествено-етичните отношения на районния прокурор на Малко Търново с местните власти смутиха Цацаров Гард от НСО помрачи празника на Петрова нива, не „разпозна“ вицепремиера Валери Симеонов (ВИДЕО) Румен Радев идва на Петрова нива за 115-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание Петрова нива чества 115 години от Илинденско-Преображенското въстание, вижте програмата на националния събор Тайнствено заклинание пази гробницата на Мишкова нива Партийната лидерка Заячка: Правителството да покани Заев на Петрова нива на 18 август Внимание, шофьори! Пътят между Малко Търново и Звездец - блокиран от… крави (СНИМКИ) Местни ченгета и общинари в Малко Търново укриват големец от ГЕРБ, вижте защо
Кметът на Сунгурларе Васил Панделиев с поздравително писмо за първия учебен ден ГЕРБ дари средства за паметна плоча в с. Дъбовица Невръстна челяд спаси от ареста 27-годишния Христо, закопчан при полицейска блокада след бясна гонка (СНИМКА) Стана известна самоличността на убитата от кола жена в Прилеп Нанков отряза Сунгурларе за ремонт на Върбишкия проход, трасето трябвало да се измести Пролетното почистване в Сунгурларе е в разгара си, общината с призив към гражданите Мъж подхвърли стотачка на катаджии в Бургаско, но вижте какво му се случи Екшън в Сунгурларе! Щерю убил своя приятел Панайот, ударил го с вила в главата Маратонецът Шабан Мустафа организира състезание за планинско бягане в Сунгурларе Истина ли е? Контролен „орган” помлял пиян личното си БМВ, бракува го набързо Жители на сунгурларски села: Тук е снежен капан, не пътувайте!
Трагедия край Руен: Мицубиши блъсна Хонда, прати я в крайпътно дърво и уби шофьора Намериха изчезналата 17-годишната ученичка от Вресово, пила кафе на „Кашмир“-а с гаджето си Мистерията се заплита: 17-годишната синеока красавица от Вресово избягала с гаджето си? Издирват 17-годишно момиче, в неизвестност е четвърти ден Как „турската” община Руен се превърна в символ на толерантност и спази завета на Апостола (ВИДЕО) Румен Радев откри паметник на Левски в Руен, нарече общината пример за толерантност Историческо! Откриват паметник на Апостола на свободата в сърцето на крепостта на ДПС Руен (СНИМКИ) Кръв на пътя: Хонда се заби в мантинела край Руен, лекари се борят за живота на жена Ужасяващи подробности за сблъсъка между тир и бус на Ришкия проход Драмата след мелето на Ришкия проход е неописуема: Ниязи дошъл от Турция при болната си баба, а ще го върнат в ковчег Екшън в Руен: Маскирани "нахлуха" в СУ "Елин Пелин" и взеха заложник (СНИМКИ/ВИДЕО)
Професор съм в Софийския университет, а нямам право да преподавам в училище – абсурдно е Интервю Всички интервюта Даниел Вълчев пред „Флагман“: Професор съм в Софийския университет, а нямам право да преподавам в училище – абсурдно е
Образованието не е приоритет за българските правителства напоследък, след 2010 г. здравеопазването го изпреварва драматично като разходи, казва бившият просветен министър
Глас отвътре Всички Емел МАХМУД, международен редактор, публицист, журналист Емел МАХМУД Клавиатурните хулигани изляха помия върху инициатива за по-чиста България. Евтин хейт или старт на предизборна кампания Троловете са си получили хонорарите, борбата за кметските столове ще е жестока
Вашият сигнал до Флагман Всички сигнали Внимание! Стара къща в широкия център на Бургас на крачка от срутване(СНИМКИ) Бургазлия алармира: Асансьорът на пасарелката до „Мираж“ е опасен, притисна като в менгеме количката заедно с бебето ми! Туристи помислиха фонтана пред Община Бургас за Ди Треви, циганка обра стотинките им Извънредно! Червена Хонда пламна до Ритуалната зала в Бургас (СНИМКИ/ВИДЕО) Само във Флагман! Дърво премаза автомобил заради бурята в Бургас
Вижте какво Ви очаква днес - здраве, работа, учение, пари, любов
Дневен хороскоп за 20.09.2018на Стефка Добрева - астролог, нумеролог и лечител
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева
Въоръжете се с търпение и не се кланяйте на идоли! Не вървете след никого, вървете само след себе си. Това са думи на Буда. Не разчитайте на помощ от никого! Вслушайте се във вътрешния си глас! С всички препятствия ще се справите, ако се оставите да ви води интуицията. Енергийният ви потенциал достига високи нива. Това обаче не е достатъчно, за да постигнете целите си. Ако край вас има дразнители, които ви губят времето и нервите, постарайте се тактично да ги разкарате! Мъжете да не се заглеждат в чужди жени, за да не пострадат! Добре е да намалите очакванията си спрямо околните. Обърнете внимание на собствените си мисли, изяснете си желанията! Възможно е да получите неприлично предложение или удар под кръста. Запазете спокойствие! Опасно е да се поддавате на гняв и лакомия. Тъмни облаци сякаш са надвиснали над вас. Вашето спасение е в молитвите и въздържанието. Склонни сте към авантюри, а в този ден сексуалната енергия може да ви разстрои здравето. Избягвайте споровете и се борете с апетита си! Нека има повече плодове в менюто ви. Неочаквани срещи и разговори могат да повлияят върху вашата активност, но се налага да пестите силите си, защото трудно ще може да се справите с всички задачи. Заемете се първо с тези, които не търпят отлагане! Ако имате чувство за тежест или болки в стомаха, започнете диета! Насочете се към това, което желаете да постигнете и не се разсейвайте! Ще имате успех в службата, ако сте наблюдателни. Може да се наложи да потърсите алтернативни решения. Нестандартният подход ще ви издигне и в очите на любимия. Не бягайте от прегръдките му (й)! Бъдете съсредоточени в действията си! Внимавайте, ако се налага да водите преговори или да подписвате договори, защото впоследствие може да се окаже, че условията са неизгодни за вас! Стремете се към справедливо разпределение на отговорностите и облагите! Добре да направите някои важни връзки за бъдещето, да се срещнете с евентуални работодатели и партньори, да сключите нови сделки, но е желателно това да стане сутринта. След това ще сте доста разсеяни и емоционално нестабилни. Вечерта разпускайте с приятели! Всяко излишество е порок. Това са думи на Сенека. В този ден внимавайте, трябва да се борите със своя апетит и най-вече със стремежа за бързо забогатяване! Ако днес постъпите нечестно или обидите някого, много ще съжалявате, защото съдбата тъпкано ще ви го върне. Каквото и да ви сервира съдбата в този ден, не губете надежда! Вярвайте на интуицията си! Тя е шепот на духа, както казва лечителят Петър Димков. Може би ще осъзнаете, че болестите са следствие от вашите мисли и действия. Ако потърсите помощ, ще намерите лек. Ако ви предстоят важни преговори, е по-добре да ги отложите, защото или ще ви поставят неприемливи условия, или сами ще изисквате повече, отколкото другият може да ви даде. В този ден може да ви изненадат с любовно обяснение или с предложение. Обмислете го внимателно! Това е ден, в който ще сте неуверени и трудно ще вземате решения. Не се захващайте с важни дела! Не е време за лъжи или полуистини. Марк Твен е казал: „Когато се колебаеш, кажи истината!“. Кажете я и ще се чувствате по-добре! Възможни са любовни разочарования.
Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби
Автори Флагмани
Маркетинг Екип