×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Има ли решение за децата от подготвителната група на ОУ „Ал.Г.Коджакафлията“, които останаха извън класирането


Има ли решение за децата от подготвителната група на ОУ „Ал.Г.Коджакафлията“, които останаха извън класирането
Директорът на иновативното училище съобщи прекрасна новина, касаеща първолаците
Тема в развитие
виж още
скрий
04 Септември 2018, Вторник, 16:23 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимка: авторът

Сагата приключи, разкриха трета паралелка в училището

12-те деца от подготвителната група от ОУ „Ал.Г. Коджакафалията“, които останаха извън класирането, ще могат да си продължат обучението в същото школо. Това каза за Флагман.бг директорът на училището Михаил Ненов.

Проблемът е решен след разкриване на допълнителна паралелка.

Родители на бунт: Деца от подготвителна група остават извън ОУ "Ал. Г. Коджакафалията", вижте защо

Припомняме, че сагата с 12-те деца започна след първото класиране за прием в първи клас. Макар че са били в подготвителната група с идеята да са с предимство при кандидатстването в същото училище, те останаха извън него заради новите правила за прием. Това предизвика огромно недоволство от страна на родителите. Те настояваха да се намери решение на проблема, дори заплашваха, че ще протестират под прозорците на Министерството на образованието и науката.

Вижте позицията на директора на ОУ "Ал. Г. Коджакафалията" за първолаците, отпаднали от класирането

Лично пред тях директорът на школото Михаил Ненов се ангажира намери начин за излизане от ситуацията.

„След първо и второ класиране и след анализа, който институциите направиха на класирането, стана ясно, че все още има незаписани деца от Централната градска част. По взаимно съгласие на институциите и с решение на педагогическия съвет беше разкрита трета паралелка“, обясни Ненов.
Допълнителната паралелка обаче се разкрива само за тази учебна година.

Протест пред елитното ОУ "Ал. Г. Коджакафалията": Деца и родители скандират "Искаме си тук!"

По думите на Ненов близо 20 деца от ЦГЧ са били извън класирането за първи клас. Така третата паралелка била запълнена за един ден.

Заради новите правила за прием: Родители на отхвърлените деца от ОУ "Ал. Г. Коджакафалията" атакуват МОН

„Аз смятам, че системата показа, че може да проявява гъвкавост и да вземе присърце проблемите на общността“, каза директорът на иновативното училище в заключение. 

Флагман алармира МОН за 12-те деца, отхвърлени от елитното училище "Ал.Г.Коджакафалията", вижте как реагира министърът

В категории: Просвета


Автор
11
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
11
Коментара по темата
11.
даскал
11.09.2018 17:48:06
0
0
Няма друго училище в града , на което в противоречие със закони и правилници да се разреши промяна на план приема през месец юли - само на това привилегировано школо позволиха. В него има приети деца от целия град , от всички квартали , лично познавам дете от М.рудник записано там в първи клас. Обясненията бяха смехотворни- откриват нова паралелка , защото родителите били посочили само едно желание за прием !!! А кой ги подучи да го направят ! Това у-ще е пример как може да се съсипе една добра идея - с парвенюшко самочувствие и необосновано чувство за елитарност.
10.
АЛО
09.09.2018 20:15:55
0
1
Уважаеми, защо определяте училище с едногодишна история като - елитно! Кое му е "елитното"? Това, че се поднася обновена база от общината и в него се приемат само "свои хора" - го прави "елитно"!!! Директор спуснат с дрон, учители не доказали се и ... Стига сте ни заблуждавали и общината си оправдава вложените милиони в базата!?! Можеше да обнови много общински училища и да има смелостта да закрие "Иван Вазов"у където от години влиза грешни наши пари! Времее за промяна в дейността на общината!!!
9.
Пази Боже, сляпо да погледа!
05.09.2018 23:22:47
0
0
Напълно Ви вярвам и искрено съжалявам за ситуацията в която сте принудени да попаднете. А знаете ли, че самите родители на вече приетите деца са били готови на протест срещу отваряне на втора паралелка???? Това всичко е породено от злоба и ограниченото мислене на професионално-нереализираните родители на децата.
8.
*********
05.09.2018 09:38:34
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
7.
До 6:
05.09.2018 08:43:15
1
2
На моето дете, а аз два месеца разнасям кашони с уиски, за да приемат детето ми в ЦГЧ, защото адресът ни не съвпада, въпреки че живеем в центъра!
6.
Пази Боже, сляпо да погледа!
04.09.2018 22:59:30
0
5
А аз съм попадал и на следната ситуация. Иди тя от село,ама далечно село, сменя си регистрацията по местоживеене в ЦГЧ,
като използва адреса на далечна роднина. И по този начин, въпреки че живее в краен бургаски квартал, то детето й учи в така нареченото "Елитно училище'. И когато се даде гласност за тези деца, които не са приети и се обмисля отваряне на втора паралелка, видиш ли ти селската пръчка се разбунтува. "Как така, да си ходят по техните си комплекси, тука са само за деца от ЦГЧ"
А да попитам, а тя с тази фалшива регистрация, на кое дете зае мястото???
5.
Мижи да те лъжа
04.09.2018 22:23:25
0
4
Само големи лъжи и празни обещания, кои са тези деца 20 бр.които са от ЦГЧ и са останали извън класирането? Само не разбрах от Лозово, Д.езерово и Сарафово децата се пишат ЦГЧ? Били приети за ден, да ама не са от ЦГЧ ами от подготвителната група и нямат уседналост ЦГЧ.Проверете го! Само 5 деца да са с 2000 т. Останалите приети са от 1150 т. И надолу.
4.
градски
04.09.2018 22:08:51
0
6
Нови правила за нормалните. На хората на кмета са си старите. Училището е общинското котило.
3.
Уикипедия
04.09.2018 21:07:11
0
5
В политическата и социалната теория, елит се нарича малка група властни хора, които контролират непропорционално количество богатства, привилегии или политическа власт в обществото.
2.
dsf
04.09.2018 20:48:56
0
10
Ами че, като се започне от "Васил Априлов" и се мине през "Бр.Миладинови" и "Антон Страшимиров" и се стигне до "Епископ Константин Преславски" - все училища с безспорно доказани и опитни учители, и отлична материална база - питам: какво му е елитното на това школо?
1.
дед
04.09.2018 20:44:28
1
10
Само не мога разбера, какво му е "елитното"?
Това, че на богаташите , които не са си доказали парите, че учат децата им там?
Че всички деца са еднакви и техните, и нашите- всички са деца на тази държава, която непрекъснато абдикира и се отдалечава от народа!
Елитно е: училище с отлични и доказани във времето преподаватели и доказан , и предприемчив директор- добрата материална база и местоположението не прави училището елитно!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори