×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нови вътрешни критики в БСП: Ръководството е треторазрядно, не е реална опозиция на Борисов, само „кряка“


Нови вътрешни критики в БСП: Ръководството е треторазрядно, не е реална опозиция на Борисов, само „кряка“
Георги Божинов, Янаки Стоилов и Георги Гергов коментираха ситуацията преди "пленума" на БСП
Тема в развитие
Грузинец и офшорни фирми изскочиха в сделката за ЧЕЗ. Гинка отрича Какво не ни казват за сделката с ЧЕЗ Гинка Върбакова: Имам 100 милиона лева, не съм бушон (ВИДЕО) Ето я фамозната Гинка, купила ЧЕЗ за 320 млн.евро (ВИДЕО) Цветанов: Министърът на енергетиката трябва да бъде предложен от ГЕРБ ЧЕЗ продава активите си на „който трябва“, за да се заметат следите от случилото се след приватизацията Георги Първанов: Оставката на Теменужка Петкова засили съмненията, че тя е бушон Това ли е Гинка, която купи ЧЕЗ? В Пазарджик никой не я познава! В града няма неин работещ офис Бургазлията Жечо Станков ли ще е новият министър на енергетиката Мистериозната Гинка, купувачът на ЧЕЗ, проговори: Имам активи за 100 млн.лева, банка ще финансира новата ми покупка Нови вътрешни критики в БСП: Ръководството е треторазрядно, не е реална опозиция на Борисов, само „кряка“ Извънредно! Министърът на енергетиката Теменужка Петкова подаде оставка (допълнена)
виж още
скрий
24 Февруари 2018, Събота, 07:10 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов, снимки: Авторът

Истинските проблеми не се поставяли на дневен ред, а се наблягало на самоцелно противопоставяне, смятат опозиционери на Корнелия Нинова


Нови залпове, насочени към ръководството на БСП, предшестваха днешното заседание на Националния съвет (т. нар. пленум) на партията.

Критики се чуха от ветераните Георги Божинов, Янаки Стоилов, както и от Георги Гергов, който обаче този път не спомена името на лидера Корнелия Нинова.

На пленума се очаква да се разисква случаят с остраняването на Валери Жаблянов като зам.-председател на Народното събрание.
Според Георги Божинов той е бил жертван от ръководството на БСП.
Божинов обясни, че в момента на „Позитано“ имало две тенденции, които били несъвместими и нямало как да битуват едновременно. Едната била свързана с тези, които се срамували от историята на партията. Те направили „радикално отстъпление“ със заявката, че Валери Жаблянов може да бъде наказан за изречението, което е вкарал по отношение на „народния съд“. Така ръководството на БСП повдигнало топката за опонента ГЕРБ.


Божинов на практика също оправда „народния съд“, както Валери Жаблянов.

Бившият депутат изрази надежда, че на пленума председателят Корнелия Нинова няма да направи „преглед на печата“, а политически анализ за политическата ситуация и за евентуалните бъдещи действия на БСП. Георги Божинов разкритикува повърхностното противопоставяне на управлението и самоцелното „ние сме обратно“.

Той припомни, че е поставял въпроса за злоупотреби от страна на ЧЕЗ, но е нямало реакция.
Според Божинов поставеното за продажба енергоразпределително дружество преди време заявило инвестиции за 100 млн. лева. Те били признати и били включени в сметките за ток, но всъщност не били направени.
По думите му това са големите проблеми, които следва да се поставят, „а не да се кряка от трибуната на парламента“ - визирайки вероятно вчерашната остра декларация на Корнелия Нинова срещи закупуването на активите на ЧЕЗ от „Гинка от Пазарджик“.


Георги Божинов смята, че българската държава следва да влезе във владение на енергото в Западна България.

От своя страна пловдивският олигарх Георги Гергов също бе критичен въпреки затоплянето на отношенията си с Корнелия Нинова. Все пак той този път не я спомена поименно, а говореше за ръководството на БСП като цяло.
„Много грешки правим. Не знам дали е случайно, но много грешки правим. Аз мисля, че Валери Жаблянов е поредната жертва на такива емоционални и бързи действия, които водят до това, което аз казах едно време – че партията се управлява от треторазрядни хора“, заяви Гергов.

Според него сделката с ЧЕЗ е неясна и следва да се знае кой е истинският купувач. По думите му не е нормално фирма с 50 000 лв. капитал да влезе във владение. Гергов обясни, че електроразпределителните дружества могат да бутат и правителства.

Трябва да бъдем истинска опозиция и алтернатива, а не само на приказки и да бетонираме Бойко Борисов, обясни още областният лидер на БСП-Пловдив.

От своя страна Янаки Стоилов също засегна темата „ЧЕЗ“ и оставката на енергийния министър Теменужка Петкова.
Можем да разсъждаваме дали тази оставка не е предварително калкулирана. Имайте предвид големия залог в тази сделка. Обществото да бъде успокоено, че виждате ли никой няма общо, а всъщност ясно е, че по този начин до голяма степен функционира българската икономика. И тук до имената на някоя Гинка, Георгиус има още редица знайни и незнайни герои и това трябва да бъде истинската борба с корупцията“, заяви Янаки Стоилов.

По отношение на случая с Валери Жаблянов, Стоилов каза, че ако Изпълнителното бюро е дало мандат на един свой представител да подготви декларацията за Луковмарш, не бива след това да се разграничава от него.
„Поуката е, че когато не се реагира от колективното ръководство на партията, както беше с изопачаването на позицията на БСП за приватизацията, подобен сюжет се повтори с не достатъчно последователната позиция към този въпрос, след месец или два може да е някаква трета тема. Така че това е големият въпрос – как функционира партията“,
коментира още Стоилов.

В категории: Политика


Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 3
Голям скандал в Денсинг старс
Голям скандал в Денсинг старс 28/03/2024, Четвъртък 10:23 4
1
Коментара по темата
1.
Пурко
24.02.2018 13:26:57
0
3
По Черноморието има и 5-то разрядни...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
33-годишна родилка почина, бебето й също е мъртво 33-годишна родилка почина, бебето й също е мъртво Събран е спешен екип и е взето решение за абдоминално родоразрешение по витални индикации чрез секцио – установява се мъртъв плод БФС приключи с Цър-пър от "Ергенът", изгониха я, защото не върши никаква работа БФС приключи с Цър-пър от "Ергенът", изгониха я, защото не върши никаква работа Тя е била секретарка на Борислав Попов ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори