×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Имам тежки душевни преживявания и ме е срам, че съм роден в един и същи град с Перата – нека ме съди


Имам тежки душевни преживявания и ме е срам, че съм роден в един и същи град с Перата – нека ме съди
Съдебните решения срещу двете бургаски медии не са добър прецедент, това може да ограничи достъпа на обществото до различни мнения, казва Тома Биков
Тема в развитие
Хронология на делото за побоя в “Джубокс”. От Перата, Мъфито и Кавалджиев е иззет цял боен арсенал* Защо такива, като съдията Кунчев от Бургас, трябва да напуснат съдебната система АЕЖ-България: Осъдителните решения срещу бургаски медии по случая „Перата” са скандални Етичната комисия на съдийската колегия заседава по казуса с осъдените от Перата медии Етичната комисия във ВСС поиска "пълна и всеобхватна проверка" на бургаския съдия Калин Кунчев Съдийската колегия на ВСС се събира извънредно – ще приема декларация заради протестите на бургаските журналисти Депутатът Александър Сиди към бургаските журналисти: В битката за свободата на словото не сте сами! ВСС обяви ситуацията със съдия Кунчев и Перата за аварийна, ще заседава извънредно Съдия Калин Кунчев - гробарят на свободното слово Декларация на бургаските медии в защита на свободното слово Бургаските журналисти въстанаха срещу съдия Кунчев от Районния съд (ВИДЕО) Мотивите, с които съдия Кунчев осъди колегите от Бургаснюз и Бургасинфо И съдия Кунчев от Бургас е човек, разберете го!
виж още
скрий
18 Януари 2018, Четвъртък, 15:44 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Медиите трябва да бъдат свободни да отразяват процесите, защото през сблъсъка на различни гледни точки се очертава и общественото мнение, а то е много важно, смята депутатът

Тома Биков е на 37 г., роден е в Бургас. Депутат първи мандат от ГЕРБ, член е на парламентарната Комисия по култура и медии. Работил е през годините като журналист-коментатор и тв водещ, автор е на две книги. Потърсихме го за мнение по повод кризисната ситуация, която настъпи след решението на Бургаския районен съд срещу сайтовете БургасНюз и БургасИнфо. Те бяха санкционирани на първа инстанция по дело, заведено от Петър Низамов-Перата, за това, че са използвали в заглавията си думата „биячи” относно обвиняеми за участие в побой в дискотека „Джубокс” през 2012 г. Перата получил „душевен дискомфорт”, посочва в аргументацията на решенията си срещу двете медии съдия Калин Кунчев.

- Г-н Биков, като депутат и законодател как гледате на случая с двете осъдени бургаски медии? Виждате ли някаква нередност, Вие сте и журналист?
- Да, но аз не съм юрист - първо това да го уточня, тъй като казусът освен медиен е и юридически. Доколкото съм запознат и съм говорил с хора юристи и доколкото разбирам, без да се правя на съдник и да казвам кой е крив и кой прав в това отношение, решението е взето през един закон, който не регламентира сайтовете (Закона за радио и телевизия – б.а.). Това е от юридическа гледна точка, но е добре юристите да го коментират по-експертно. Чисто медийно, когато се отразява един процес, защото доколкото разбирам е бил отразяван процесът срещу така наречения Перата…

- Да, и се цитират прессъобщения на прокуратурата и полицията.
- Цитирано е и е работено с инициали. Изобщо отразяването на един процес трябва да бъде свободно. Има много други процеси, които са от обществен интерес, които биват отразявани от медиите и вероятно тяхното отразяване невинаги е приятно за обвиняемия или за подсъдимия. По тази логика, ако това решение бъде стандартизирано за всички процеси, това означава да бъде ограничен достъпът на обществото до процеса, който тече, така че то да се запознае с различните гледни точки и с това до какъв етап е стигнало делото, какви са аргументите на прокуратурата, на съда и т.н. Което според мен не е добре.

- А нарушаване на свободата на словото има ли според Вас?
- Не, няма ограничаване на свободата на словото, но има един знак към медиите да бъдат внимателни, което не е приемливо. Всяка медия има правото да отразява процеса, като, разбира се, трябва да спазва някакъв етически кодекс. Но аз в тези случаи не виждам нещо, което да е притеснително, включително всяка медия има правото на позиция по тези въпроси. Дори тя може да каже, че е несправедливо обвинен определен човек, тя има това право. Или пък, че е справедливо обвинен – другата гледна точка. Функция на медията не е само да препечатва съобщения на съда или на прокуратурата. Тя има право и на коментар, има право и на анализ – доколко това обвинение е издържано; неговия контекст – защото в конкретния случай става въпрос за човек, който е меко казано скандален и добре познат на всички бургазлии (понеже и аз съм от Бургас) и то не с добро. Той е вкаран в целия този контекст, защото душевните преживявания, които имам аз благодарение на това, че съм роден в един град с него, също са тежки. Мен ме е срам от такива хора. Но това е мое мнение и то не засяга процеса…

- Говорите за Перата, нали така? Да не Ви осъди сега?
- Да. Ами ако иска да ме съди, но просто изразявам моето мнение за цялостния контекст на неговото поведение; не за конкретния процес дори. Но ето, че веднага се задава въпросът „да не Ви осъди”, защото си изразил мнение… Ами има доста хора, които не харесвам, и в публичното и в непубличното пространство. Вероятно има и доста хора, които мен не харесват. Ако решим всички да  мълчим или да говорим само хубавите неща – това е друг въпрос. Но по отношение на конкретния казус според мен медиите трябва да бъдат свободни да отразяват наистина процеса, защото през сблъсъка на различни гледни точки се очертава и общественото мнение, а то е много важно. То е важно и за доверието в съда. Разбира се, съдията трябва да има свободата да взима решения, които не винаги са в съзвучие с общественото мнение, но пък по никакъв начин общественото мнение на бива да бъде ограничавано. И неговите възможности за изразяване не бива да бъдат ограничавани.

- Висшият съдебен съвет обаче видя проблем в протеста и критичните публикации по повод съдебното решение на първа инстанция.
- Принципно подходът е следният: наистина има такова правило – че решения на съда не се коментират. То затова е съд. Съдът не взима решения на база „мнозинство – малцинство”. Той гледа факти, доказателства, обстоятелства и трябва да има хладнокръвно поведение, да е равно отдалечен от всички. И това е в принципите на правото. Но, докато има съдебно решение, всеки има право на коментар. Когато има вече съдебно решение, което осъжда правенето на подобен тип коментари, естествено това пробужда реакция и в медиите, особено в тези, които са засегнати от това. Пак казвам – аз не съм в дълбочина запознат, но четох и говорих по този повод с различни юристи и действително има някакъв проблематичен момент в юридическото решение. Да, не е добре съдебните решения да се коментират, но пък в крайна сметка не е и забранено и това се прави и по други дела и няма осъдени. Примерно по делото срещу Цветан Василев има най-различни коментари  - от това, че той е светец и е несправедливо обвинен, до това, че той е най-лошият човек в България, който се е раждал някога. Има я цялата палитра от мнения. Ами утре, ако той бъде оправдан, или пък бъде осъден… ами значи половината медии трябва да бъдат осъдени след него. Те не знаят какво ще бъде съдебното решение, но те казват – „ние не сме съгласни с прокуратурата”. Другите напротив – „ние сме съгласни с прокуратурата”. Има серия други казуси, особено по знаковите дела, особено когато става въпрос за спорни фигури. Различни хора си изразяват мнението. Каква им е била мотивацията да го изразяват – е друг въпрос, но те имат това право. Така че да се създават прецеденти, ми се струва не добре. Не мисля, че от този казус е заплашена свободата на словото, но това за мен е неприятен казус.

В категории: Бургас , Политика


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
85
Коментара по темата
85.
И мене ме е срам
21.01.2018 18:06:57
0
1
Единият ми съсед постоянно си бърка в носа, а другият дъвче дъвка... третият пък като ходи до тоалетна пикае накриво... Срам ме е да живея с такива хора в един блок! Кажете какво да правя? Такъв голям срам не се издържа!
84.
Да!
21.01.2018 12:38:13
0
2
Че има душевни терзания и аномалии в мисълта личи от цялото поведение на този псевдополитик-хамелеон! Като всички, впрочем, от герб-групата! Така ли не се намериха кадърни, мислещи, образовани, интелигентни хора за управници?! А само такива, които се равняват по Боко, цвъко...и цоцат на общата софра!!! Грешен е моделът!
83.
стариат
21.01.2018 11:33:34
0
0
Низамов едва от турската дума НИЗАМ - Низам е название на главната част от въоръжените сили на Османската империя – редовната войска по времето на т.нар. низам-и Джедид и след ликвидирането на еничарския корпус
82.
По принцип...
20.01.2018 20:01:24
0
1
Г.- Томов, като "неоргинален+ член на ГЕРБ Ви уведомявам, че има криза на идентичност в тази група!
81.
Праз голям
20.01.2018 14:23:47
2
7
Било го срам. И какво да правим сега, да ти съчувстваме ли?
80.
До №80
20.01.2018 10:13:40
0
5
Все пак политическият хамелеон Биков е завършил театрално изкуство.И това му личи в последната му роля на защитник на България на гражданите...прощавайте - на ГЕРБ,...момент,кои са на власт сега?
79.
Към изтрития №71
20.01.2018 09:50:25
0
4
Нито е било реклама,нито спам а линк към статия от 2012 г. на другаря Биков,който пламенно критикува Б.Б. ,вижте сами: https://offnews.bg/analizi-i-komentari/toma-bikov-karikatura-na-diktator-70137.html
78.
пенсионер
19.01.2018 21:09:39
0
1
И двамата на политици се правят,,единия краде законно другия незаконно . И двамата с имунитет,,куршум не ги лови,, НАП също.Разиграват театро,, като няма хляб зрелища .дъръ бъра дъра бъра .Ех да се докопам до държаваната хазна да раздавам, разпределям ,усвоявам,да казвам ,,,тука ДА ,,тука НЕ,,....Пък вий си дрънкайте перата пеевски -пука ми говорете не ми пречите
77.
до флагман-позор
19.01.2018 18:15:12
0
4
Само твоите коментари не се трият, а неудобните. Извъртат нещата, както на тях им е удобно. Мафията е не само в политиката, полицията, но и в платените медии. Още много глоби трябва да платят за нескопосаните си новини.
76.
руско
19.01.2018 16:57:12
2
8
"Имам тежки душевни преживявания и ме е срам, че съм роден в един и същи град с Перата – нека ме съди"
ЗА ВАШЕ УЛЕСНЕНИЕ
Център за психично здраве Проф.Д-р Ив.Темков – Бургас” ЕООД
Бургас, 8000 к-с „Лазур”, парк „Езеро”
Регистратура - 056/816 301
75.
жельо
19.01.2018 16:40:54
0
7
много лош коментар от народен представител който се срамува от избирателите си
ами като те е срам подай си оставка
остави кокала на друг
ужас
74.
до 6
19.01.2018 16:26:43
1
4
Просто Прост си. Какво повече да ти кажа!
73.
радо
19.01.2018 16:23:43
0
7
до 69 и 70 и всички
тук голямо триене пада и голямо писане от администратора
в тополовград не знаят ли думите:- СРАМ, РЕЗИЛ, ПАРОДИЯ
72.
Смях
19.01.2018 15:27:02
0
5
Тоз чекиджия да спре да лае и плюе че откакто го направиха главен циркаджия в гроб съвсем са самозабрави
71.
*********
19.01.2018 15:25:41
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
70.
до 69 и всички предходни
19.01.2018 14:10:56
0
5
Супер, не няма нужда да хабиш нерви. И други правят скрийншотове на коментари и тяхното премахване почти в същата секунда. От тях ще се получи добър видеоклип, който ще отиде в някоя от платформите за видеосподеляне, за да се насладят всички желаещи на свободата на словото, в редакцията на тополовградската Мадона.
69.
Флагман- позор 19
19.01.2018 13:35:46
2
12
Г-жо Касабова!
Виждам, че след като Ви написах, че съм направил screenshot на своите коментари и ще сезирам СЕМ, и всички медий затова че триете коментари и не отговаряте на журналистическия кодекс два часа след това сте ги публикували всички.
Това е доказателство, че не сте никаква медия, а сте срам за нея. В момента подготвям моя сигнал към СЕМ, който ще изпратя и в превод на английски до Репортери без граници.
Смятам, че заради такива медий като Вашата, България е на последно място.
Желая Ви приятен ден
68.
Мнение!
19.01.2018 11:26:31
1
2
От статията и коментарите следва, че престъпление има, извършителите не са установени или няма достатъчно доказателства и с това би трябвало всичко да приключи. Да, ама не. Престъплението не е само едно, защото е редно да се потърси отговорност от държавните служители участвали в разследването, които с некомпетентните си действия и внезапната си амнезия са го опорочили. И тук не е нужно вината отново да се хвърля на Прокуратурата. Редно е като получаваш възнаграждение за свършена работа, да ти се потърси отговорност и за несвършена такава, а не да те повишават "ако не се лъжа, въпросният служител с амнезията, Караиванов се радва на завидно и бързо израстване в кариерата и в момента е някакъв началник в Четвърто РПУ. Остава въпросът дали с некомпетентност и неграмотни действията Караиванов и останалите служители разследвали побоя са извършили престъпление, извършена ли е проверка и ако е така какъв е резултатът. Защото по този и много други такива казуси Обществото, на което служи това ведомство остава в пълно неведение, но иначе на всяка крачка или новинарски блок научаваме за претенциите им за по-високо заплащане. "Има ли за какво!?!
67.
ДСБ-ДБГ-РБ-ГЕРБ....
19.01.2018 10:21:58
2
9
Докога ще търпим такива политически номади? Днес в ГЕРБ, вчера в РБ, преди това при Кунева, а още преди това при Костов. На какво ви прилича Това?
А сега имал душевно разстройство!!!
Защо не те номинират в Бургас, за да видиш, колко "много" хора ще гласуват за теб ( Биков )
Няма ли кой да го попита най-накрая от коя партия е тоя самозвани?
66.
Май трябва да отиде на психолог
19.01.2018 10:10:34
1
8
"Имам тежки душевни преживявания" звучи притеснително. Май е за психолог...
65.
Флагман - позор 16
19.01.2018 09:53:27
1
4
Г-жо Касабова!
С цел да защитя себе си съм направил " screenshot " на всеки коментар, който съм написал последния един час ( а Вие ги изтриете) и мисля да се обърна към СЕМ и всички институции отнасящи се към медийте, затова дали нарушаване журналистически кодекс като изтривате коментари съдържащи различно мнение от вашето
64.
Флагман - позор 15
19.01.2018 09:47:40
1
5
Г-жо Касабова!
Пиша Ви за 15 път и Вие отново изтривате коментара и въпросът ми към Вас.
Изтриването на коментари съдържащи различно мнение ли е свобода на словото, която Вие защитавате пред БОС.
63.
Флагман - позор 14
19.01.2018 09:43:58
1
4
Г-жо Касабова!
Мога ли да Ви попитам, какво е свобода на словото според вас? Изтриването на коментари съдържащи различно мнение също ли е свода на словото ( или свобода на триенето )
Ще продължа да задавам този въпрос?
62.
Флагман- позор 13
19.01.2018 09:40:34
1
3
Г-жо Касабова! Вече ставаме смешни пред самите себе си. Не Ви е срам да говорите за свобода на словото, а в същото време да налагате брутална ЦЕНЗУРА в сайтът, на който сте главен редактор?
61.
Флагман- позор 12
19.01.2018 09:37:41
2
3
Г-жо Касабова! Пиша Ви отново. Ще Ви попитам пак и отново дали изтриването на коментари съдържащи различно мнение е в полза на свободата на словото, която Вие защитавате?
60.
Флагман- позор 11
19.01.2018 09:33:47
2
5
Г-жо Касабова! Според вас да цензурирате коментарите добре ли е за плурализмът в медийте?
Защо продължавате да цензуриране коментарите ми и въпросите към Вас?
Нима това е журналистика?
59.
Флагман- позор 10
19.01.2018 09:29:25
1
7
Касабова! На какво прилича това?
ЦЕНЗУРА ли е?
Ще Ви задам този въпрос и на живо, когато се правите, че защитавате свободата на словото.
58.
Флагман- позор 10
19.01.2018 09:21:22
1
5
Касабова! На какво прилича това?
ЦЕНЗУРА ли е?
Ще Ви задам този въпрос и на живо, когато се правите, че защитавате свободата на словото.
57.
Флагман- позор 9
19.01.2018 09:18:06
1
6
Касабова?
Имали етичен кодекс на журналистите? Пише ли там, че различното мнение трябва да бъде изтрита?
56.
Флагман- позор 8
19.01.2018 09:16:08
1
4
Касабова
55.
Флагман- позор 7
19.01.2018 09:13:15
1
4
Касабова? Мисля, че вече доказахте на мен, а аз запозная и всички останали медий, че изтриването на неудобни коментари е политика на вашия сайт.
Хайде с здраве
54.
Флагман- позор 7
19.01.2018 09:10:28
1
5
Касабова? Отново съм аз.
Пак ще попитам, какво е тази ЦЕНЗУРА?
Ще Ви пиша цял ден, докато не спрете да ми изтривате коментарите.
53.
Флагман- позор 5
19.01.2018 09:06:47
1
5
Касабова? Какво правите?
Това потвърждава мнението, че използвате похвати от преди 1989.
Вие какви журналистически ценности изповядват?
52.
Флагман- позор 4
19.01.2018 09:03:30
1
6
Г-жа Касабова! Как ще коментирате изтриването на 10 коментара в рамките на 5-6 минути. Това ли е политиката на сайта Ви? Различното мнение ли Ви притеснява или какво? Методите Ви напомнят на други времена, преди 1989.
51.
Флагман- позор 3
19.01.2018 08:59:37
1
4
Кажете, какво не Ви хареса в коментара ми, че го изтривате всеки път, когато го публикувам. Това е ЦЕНЗУРА
50.
Флагман- позор 2
19.01.2018 08:57:41
1
4
За последен път Ви питам Това ли е политиката на сайта Ви? Да триете коментари?
49.
въпрос
19.01.2018 08:54:15
1
3
Искам да разбера какво е личното мнение на Веселин Пренеров
48.
Флагман- позор
19.01.2018 08:53:47
0
5
И пак за 5 или 6 път в рамките на 3-4 минути ми изтривате коментара!
Позор за журналистиката!!!
47.
Гестопо
19.01.2018 08:51:39
0
5
Флагман? Не Ви ли притеснява това, че изтривате всеки коментар? Това не е журналистика! Това е срещу всеки, който има различно мнение. Срам за вас
46.
sd.f,d.f,
19.01.2018 08:51:32
1
2
Точно пък за него - какво ли не виждаме да правят и говорят. Да не е тръгнал да ги съди.
45.
Флагман - БКП отновоФ 2
19.01.2018 08:48:46
0
7
Много ми е интересно как става така, че всеки коментар се изтрива мигновенно след постването? Имате някой, който се занимава с цензуриране?
44.
Флагман - БКП отново
19.01.2018 08:46:04
0
6
Защо изтривате коментарите? Това свобода на словото ли е ?
43.
Флагман - БКП
19.01.2018 08:45:21
0
5
Защо изтривате коментарите? Това свобода на словото ли е ?
42.
Палячо
19.01.2018 08:43:51
0
5
Хахаххахаха. Пак продължавате да триете. Ставате за срам
41.
Джендър - ГЕРБ
19.01.2018 08:40:33
0
4
Сега вече съм снимал коментара си и ще го изпратя на всички медий, за да видят как триете неудобни коментари
40.
Джендър - ГЕРБ
19.01.2018 08:00:56
0
5
Ало Курсабова? Кой е трил коментари цяла нощ.
Затова пред съдът нямаше никой във ваша подкрепа!
За вас триенето на коментари, свобода на словото ли е ?
А иначе Тома Биков е пример за триполов политик. А че нищо не е направил за Бургас това е видно за всички
39.
до 5
19.01.2018 05:09:35
2
11
Всеки човек имал право да си изказва свободно мнението си в САЩ? Хахахах по-голяма глупост не бях чел. Отиди и си кажи свободното мнение, че Тръмп е рошав педераст да видим дали ще ти пусне аванта..ще те тикнат в затвор в килия с най-загорелия изнасилвач и ще те клати като общ работник кофичка кисело мляко.
38.
*********
19.01.2018 05:04:10
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
37.
Rola
19.01.2018 04:28:17
5
8
Цайс Гербаджия,най големите национални предатели.Такива като този цайсатия за кинти и интервю за са готови на всичко.Кво друго да кажа, просто е цайс Гербаджия
36.
Господин за един ден
19.01.2018 01:53:39
3
10
Айде ся кажи ти като депутат какво направи за Бургас.
Културно ли медийно ли?
Перата го знае всеки или поне е чувал за него, посредством медийте така ти не си съдник а като депутат се изказваш за Перата.
Аз пък сега разбрах за теб, че си депутат и бързо ще те забравя нищо не си направил за Бургас и няма и да направиш.
Не съм на ничия страна, но ти се самоизтъкваш като съдник, депутат и бургазлия на гърба на Перата.
Ти в бургаските дискотеки излизал ли си?
Виждал ли си ка се държат момчетийте там, или си писал книги тогава на компютъра?
35.
Милен
18.01.2018 23:23:23
2
12
Обичам те Тома!
Върни се при мен! Любовта ни още е жива!
34.
Призив
18.01.2018 23:20:59
3
14
Хуманното отношение към животните е задължително, за това моля отнасяйте се добре с този джендър.
33.
*********
18.01.2018 23:18:01
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
32.
gerb
18.01.2018 23:05:23
5
12
tom4o bjagai ot burgas mom4e...takiva ne gi iskame na noreto,,da...xaide putjat da....
31.
Ужас
18.01.2018 23:02:19
1
6
И тоя шемет не чувства ли, че се излага с това интервю?
30.
20%
18.01.2018 22:12:06
1
8
Защо ми триете вече 2 коментара, след като в тях няма никакви вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
Човека от статията е изначално противен. Срамува се, че е от Бургас. Да не би да сте очаквали хвалебствени коментари.
29.
България
18.01.2018 22:06:02
1
8
А мен ме е срам,че този е дупетатин и се е клел в конституцията, която дори не познава! А сега кратък конституционен урок:
чл.31
(3) Обвиняемият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда.
Чл. 39.
(1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.
(2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността.
Чл. 57.
(1) Основните права на гражданите са неотменими.
(2) Не се допуска злоупотреба с права, както и тяхното упражняване, ако то накърнява права или законни интереси на други.
Дано драгия дупетатин разбере в какво се е клеел, ако не може да разбере да се обърне за консултация към колегата си Георги Марков>
28.
бургазлия
18.01.2018 22:02:21
2
5
Ужас, тази подлога била от Бургас
27.
бебе
18.01.2018 22:01:18
2
6
Пуснали сте статия,позволили сте коментари.ЗАЩО СТЕ ИЗТРИЛИ 50 КОМЕНТАРА????И в тези ,които сте оставили пак няма и един положителен.Факт.Човека не става.
26.
Да
18.01.2018 21:57:51
3
18
Охлюв ! Комсомолски секретар !
25.
Кой бе
18.01.2018 21:11:06
6
18
Тома Биков колко, партийни книжки има?
24.
Да се прегледа
18.01.2018 21:02:32
5
17
Кажете му да се прегледа това момче. Най-близкото място е новия медицински факултет в гр. Бургас
23.
Бсп
18.01.2018 20:53:15
3
2
И мен ме е срам от спе*мояди като теб перата е българин с голямо сърце
22.
Любовник на Биков
18.01.2018 20:50:32
4
5
Защо не се дава възможност за отговор в подкрепа на Перата?
С тази цензура паднахте много ниско флагман.
21.
Х
18.01.2018 20:39:20
8
9
И още нещо. Дори в нашенската ни Конституция си пише, че никой не е над закона!

Дори и да е съдия! Има си закони, търсете...
20.
Просто човек
18.01.2018 20:32:45
4
5
Аз пък харесвам Петър Низамов как им натрива носовете на всички смешници дето ни тъпчат нас вече 28 години, че ни показва ,че не са толкова страшни. Ще лаят срещу него. Много ясно , ама той ги излага.
19.
шшт
18.01.2018 20:32:45
2
3
Според Истамбулската конвенция за третия пол това е мострата
18.
*********
18.01.2018 20:31:57
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
17.
Х
18.01.2018 20:31:09
10
9
Защо САЩ е Велика Държава?

Защото е записано в нейната Конституция, че всеки има право да бъде СВОБОДЕН човек и да изразява СВОБОДНО мнението си.

Е, ако на някой не му харесва - може да съди опонента си, но съдът им е справедлив и ще прецени фактите.

Но на никой никога не му е хрумвало да каже на някой друг - ти не си казвай мнението. Някой усеща ли нюанса?
16.
Бикоборец
18.01.2018 20:28:57
3
5
И Бургас го е срам от теб.Изтрили сте 40 коментара.ЗАЩО????/
15.
Бургазлия
18.01.2018 20:26:04
5
3
Ние сме с Петър Низамов Перата и бихме гласували дори за него ако се кандидатира...
14.
Pitam
18.01.2018 20:24:10
1
1
Za6to triete vsiqki komentari?
13.
Бургазлия
18.01.2018 20:21:42
5
5
Ние сме с Петър Низамов Перата , а не с предателите от НФСБ !
12.
*********
18.01.2018 20:20:56
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
11.
20%
18.01.2018 20:20:17
2
5
ot 3: Не съм писал никакви вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица. Само писах, че единственото срамно е, че такъв боклук като Биков бил роден в този хубав град и го повтарям.
10.
АЗ СЪМ ПОЛИТИЧЕСКИ ШЕЛМЕН
18.01.2018 20:17:26
2
4
Смених мило и драго ! БЛАГОДАРЯ ЖЕЛВА ВБИКОВИЧ
9.
Просто човек
18.01.2018 20:15:21
2
5
Защо ми изтрихте коментара за Перата , че ми става кеф как ви натрива носовете, на вас дето ни крадете вече 28 години...???
8.
*********
18.01.2018 20:14:56
1
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
7.
Биков боклука
18.01.2018 20:10:20
2
8
Биков е срам не само за Бургас, а за цяла България!
Защо му търсят мнението на този бездарник?
6.
Просто човек
18.01.2018 19:58:57
8
12
Аз пък харесвам Петър Низамов и ми е много симпатичен как им натрива носовете на такива смешници дето ни мачкат вече 28 години.
Евала, че не му пука и е перде. Евала, че не може нищо да го събори. Евала на Низамов !
Много ясно, че ще лаят срещу него. Той ги разкрива, излага и показва на всички , че не са толкова страшни колкото си мислим.
5.
*********
18.01.2018 19:58:27
0
10
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
4.
Бургазлия
18.01.2018 19:56:15
4
17
Този индивид е депутат на ГЕРБ , а Перата при Карбовски каза, че Бойко Борисов е предател и трябва да бъде обесен на площада .
3.
Бикче ти си плужек
18.01.2018 19:55:36
3
9
А някой биха казали , че си шелмен , но липсват рзказвачите на басни шелмен и желвичка/ прост и страхлив нещастник
2.
Свидетел
18.01.2018 19:51:50
4
18
Срам го е ,че е от Бургас!
1.
Наблюдател
18.01.2018 19:48:19
11
25
Мене пък ме е срам,че това човече е родено в Бургас
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби Парламентът е цирк – обиждат се на „Копейка“ и "Сороса", а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 6 души Парламентът е цирк – обиждат се на „Копейка“ и "Сороса", а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 6 души Добрата новина е, че 49-ото НС ще излезе в почивка до няколко дни и доколкото е възможно авторитетът на парламентаризмът ще бъде запазен При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие „Пратете екип, защото престъпността расте, появяват се и все повече нарушители на ЗДвП, зоват местните жители Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Фолкдивата неузнаваема, сравниха я с нейна колежка Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жертвата, която е на 64 години, е получила медицинска помощ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Ветроходното състезание ще започне с Парад на участниците пред Морската гара
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори