×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Валери Симеонов: Не връзвайте свободното слово със свински опашки!


Валери Симеонов: Не връзвайте свободното слово със свински опашки!
Лидерът на НФСБ призова и останалите партии у нас да подкрепят журналистите по случая „Перата – съдия Кунчев”
Тема в развитие
Хронология на делото за побоя в “Джубокс”. От Перата, Мъфито и Кавалджиев е иззет цял боен арсенал* Защо такива, като съдията Кунчев от Бургас, трябва да напуснат съдебната система АЕЖ-България: Осъдителните решения срещу бургаски медии по случая „Перата” са скандални Етичната комисия на съдийската колегия заседава по казуса с осъдените от Перата медии Етичната комисия във ВСС поиска "пълна и всеобхватна проверка" на бургаския съдия Калин Кунчев Съдийската колегия на ВСС се събира извънредно – ще приема декларация заради протестите на бургаските журналисти Депутатът Александър Сиди към бургаските журналисти: В битката за свободата на словото не сте сами! ВСС обяви ситуацията със съдия Кунчев и Перата за аварийна, ще заседава извънредно Съдия Калин Кунчев - гробарят на свободното слово Декларация на бургаските медии в защита на свободното слово Бургаските журналисти въстанаха срещу съдия Кунчев от Районния съд (ВИДЕО) Мотивите, с които съдия Кунчев осъди колегите от Бургаснюз и Бургасинфо И съдия Кунчев от Бургас е човек, разберете го!
виж още
скрий
18 Януари 2018, Четвъртък, 10:48 ч.
Автор: Флагман.бг

Ще информираме институциите на Европейската комисия за резултата от проверката на бургаския съдия Кунчев

ДЕКЛАРАЦИЯ

Национален Фронт за Спасение на България изразява категорична политическа подкрепа на бургаските медии в защита на свободното слово.

За нас, постановените от съдия Кунчев осъдителни решения спрямо журналисти са опасен прецедент, целящ цензура върху отразяването на криминални случаи и лично отмъщение.

Бургаските медии се обединиха в критиките си срещу съдебно решение на съдия Калин Кунчев от Районен съд в Бургас срещу два бургаски сайта – Бургаснюз и Бургасинфо. С това решение, журналистите са осъдени да заплатят обезщетения на Петър Низамов „Перата“ за уж причинените му неимуществени вреди чрез медийни публикации. В тях „Перата“ е категоризиран като „бияч“ и „побойник“ въз основа на цитирана информация от бюлетина на МВР Бургас.

На 13.03.2012 г. Областната дирекция на МВР-Бургас разпространява официално съобщение, че Бургаският окръжен съд е разгледал мерките за неотклонение на Низамов и още двама души за побой над охранител на дискотека „Джубокс“, който е получил разкъсано-контузни рани по главата и мозъчно сътресение.

Бургаските медии цитират съобщението на МВР и отразяват поредния криминален казус, в който е замесен Низамов. Съдия Калин Кунчев, обаче, решава, че публикациите са клеветнически и са засегнали честта и личното достойнство на ищеца.

Петър Низамов е фигура от криминалните хроники, започнал „кариерата“ си от бандата на „Рижите“ и известен с престъпления, сред които няколко средни и леки телесни повреди, хулиганства, унищожаване на чуждо имущество и 3 влезли в сила присъди.

Същият нанесе коварен удар върху родолюбивите тенденции в политиката и обществото, представяйки скандалните си акции по границата като патриотични.

От НФСБ напомняме, че бургаският съдия Калин Кунчев е по-познат в социалните мрежи като „Гробаря“ – псевдоним, с който  през 2014 г. в интернет форум той отправя грозни обиди („боклук“, „гъ**лизци“, „…и на вас ще ви дойде реда“, т.н.) срещу действащи съдии от Варна, както и срещу журналисти. Последните сезират прокуратурата и при извършената проверка е установено, че обидите и заплахите са отправяни от електронния адрес на съдия Кунчев. След като се установява, че хулите не са плод на болния мозък на някой психопат (дали пък не са?), а идват от съдия в Бургаски районен съд, районна прокуратура прекратява случая, поради липса на достатъчно доказателства!!!

Неприятно сме изненадани и от позицията на съдийската колегия на ВСС, бранещата съдия Кънчев с болшевишки ентусиазъм, преди извършена каквато и да била проверка! Изборът на съдийска колегия е продукт на историческа реформа и уникален парламентарен консенсус в отговор на надеждите на българите за справедлива съдебна система. Вместо тясно-ведомствено чувство за колегиалност и „противопоставяне на публичното заклеймяване на постановени от съдии актове“, обществото очаква от съдийската колегия да вземе мерки срещу неадекватното правораздаване.

Припомняме, че през 2011 г. Европейският съд за правата на човека отмени присъда срещу журналистката Катя Касабова, произнесена от Бургаски районен и потвърдена от Бургаски окръжен съд. И тогава, както и сега,  Висшият съдебен съвет и Съюзът на съдиите в България остро се „противопоставиха на публичното заклеймяване на постановени от съдии актове“! Мила родна картинка!!!

Политическият съвет на НФСБ ще настоява за щателна проверка от Инспектората към ВСС и ще информира институциите на Европейската Комисия в рамките на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Обръщаме се към всички политически сили да подкрепят свободата на словото и оздравяването на съдебната система.

Национален изпълнителен комитет на НФСБ
В. Симеонов
Д. Хаджиев
В. Касабов
Б. Ячев

В категории: Политика


11
Коментара
11
Коментара по темата
11.
Батко
19.01.2018 14:00:49
0
0
ей как лъжете и подвеждате наред
10.
Стамат
19.01.2018 13:57:44
0
0
Каква свобода бе Флагман, тук си пишете каквото ви е кеф, а администратора ви няма пропусната публикация - "паляка смешник" - Ама си вярвате а ?
9.
Ха-Ха
18.01.2018 15:58:48
0
3
Намеси се и бъркачка.
8.
Симеонов до 7
18.01.2018 15:05:11
2
4
Божидаров, ти си глас в пустиня! Последна дупка на кавала и не на последно място - кавал.
7.
Божидаров
18.01.2018 14:38:17
4
4
Знае се ,че не съм фен на властта нито на вицето,ама тия от ВСС пък прекалиха.Значи аз мога да критикувам Бате Боко и (не дай си боже)Симеонов,но когато не ми харесва някое подозрително странно решение на съдия трябва да мълча като пън и да си гриза ноктите.Ало ВСС-слезте на земята,не сме 1944г.
6.
*********
18.01.2018 14:28:37
1
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
5.
Туй онуй
18.01.2018 14:08:29
7
4
Че Валерко се излага яко понякога спор няма ,ама че разбута пиянодрогираната паплач в Слънчев бряг също е вярно,колкото и да злобеят срещу него факт е ,не че нямаше и комедийни ситуации ха ха
4.
МИЛЕН БАНКИН
18.01.2018 13:53:19
0
1
А за отмъщението на:
Прокурор МИЛЕНА СТОЙЧЕВА-ГЕНЧЕВА
Съдия МАРИЯ ДЖАНКОВА
СПРЯМО ИЗМАМЕНИТЕ ХОРА В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕ....
ТЕЗ ДВЕТЕ КРАСАВИЦИ ОБЛЕЧЕНИ В ЮРИДИЧЕСКА ВЛАСТ....С ТЯХ КАК ЩЕ СЕ СПРАВИТЕ?
3.
Хаха
18.01.2018 12:56:32
0
19
Политически протекции срещу ПР?
На това как му се вика?
2.
ХАХАХА
18.01.2018 12:32:51
7
16
ТОЯ СМЕШНИК ВАЛЕРКО ПАК СЕ ОБЯСНЯВА НЕПОДГОТВЕН. НЕ РАЗБРА ЛИ ЧЕ НЕ СТАВАШ И ЧЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ТЕ МРАЗИ. КЪДЕ БЕШЕ СВОБОДАТА КОГАТО ОТИДЕ КАТО БАШ СЕЛЯНИН И СПРЯ МУЗИКАТА НА ЦЯЛ СЛЪНЧЕВ БРЯГ, А ?
НА ВСЯКА МАНДЖА МЕРУДИЯ
1.
Radul
18.01.2018 12:03:39
8
20
Naroda skoro 6te te izxvarli it Vlasta
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори