×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Алармираме Окръжната прокуратура в Бургас: Зам.председателят на Районния съд Светлин Иванов фалшифицира протоколи!


Алармираме Окръжната прокуратура в Бургас: Зам.председателят на Районния съд Светлин Иванов фалшифицира протоколи!
Снощи доц.д-р Димитър Вергиев изтри фейсбук профила си, в който изобилстваха подобни фотоси, този е от последните
Тема в развитие
Прецедент! Журналистът Божков пише на адвокатите и ВСС: Усмирете бъдещия прокурор Дичев Бъдещият прокурор Йордан Дичев изкомандва: Накажете Касабова! Ученият Вергиев вкарва в съда и риалити звездата Андрей Едрев Зам.-шефът на Районния съд в Бургас Светлин Иванов пак наруши закона В комбина ли са бившият шеф на СИК Димитър Вергиев и Районният съд в Бургас (видео) Бургаският съдия с коня обичал неформалните забежки Алармираме Окръжната прокуратура в Бургас: Зам.председателят на Районния съд Светлин Иванов фалшифицира протоколи! Когато дойдоха за мен...(ОБНОВЕНА)* Скандално! Бургаският съд не допусна ключов свидетел срещу бившия шеф на СИК Димитър Вергиев Само във Флагман! Какво не поиска да чуе бургаският съдия Светлин Иванов. Покъртителната изповед на доц.Дитка Димитрова Ученият Димитър Вергиев пиел по шепа хапчета, след като припомнили миналото му като бос на СИК bTV спря репортаж за учения Димитър Вергиев Божидар Божков: Вие бихте ли се споразумели с бившия шеф на СИК – Бургас?! Журналистът Божидар Божков отказа споразумение с учения доц.д-р Димитър Вергиев Помните ли бияча Димитър Вергиев от СИК? Станал е уважаван професор
виж още
скрий
14 Март 2016, Понеделник, 11:00 ч.
Автор: Флагман.бг, Снимки фейсбук профил на доц. Димитър Вергиев

Съдът чака бивша журналистка от в.”Шоу” да каже колко му е тежко на бившия шеф на СИК  Вергиев, но не пусна основният свидетел срещу него


Протоколът от скандалното заседание миналия вторник по делото на настоящия преподавател в Техническия университет в София и и бивш шеф на Бургаския клон на СИК Димитър Вергиев  срещу журналиста Божидар Божков, както Флагман.бг  прогнозира, се оказа манипулиран.

„Флагман“ предупреди още миналата седмица в коментар на главния си редактор Катя Касабова, че очаква подобно действие, тъй като съдът кри документа цели три дни след заседанието. В протокола липсват цели пасажи от случилото се в съдебната зала, а същевременно са включени изявления на съда, каквито той не е правил. В сегашния си вид в документа е цензурирано искането на Божков съдът да се произнесе по истеричното поведение на адвоката на Вергиев – Йордан Дичев и да го накаже.

Целият мотив, с който журналистът прави искането си към съда, е изрязан, оставени са само няколко думи, от които не става ясно какво точно иска подсъдимият. Липсва и отговорът на съдията по делото Светлин Иванов.

Репортерите, присъствали в залата станаха свидетели как, наместо да се произнесе по това искане, за което е задължен по НПК, съдия Иванов, който е и зам.-председател на Бургаския районен съд, се обръща към журналиста с: „Г-н Божков, разигравай си коня в твоята поляна“. Точно този скандален призив обаче липсва в протокола.  Вместо с думите си за „коня“ съдия Иванов е цитиран там с друго изявление на литературен български език, каквото не е правил: „Съдът указва и на двете страни да съобразят поведението си с процесуалното си качество“. Протоколите от съдебните заседания са официални документи, а тяхната подправка е действие от компетенцията на прокуратурата, заявиха юристи.

Когато е подправен протокол в Районния съд, прокуратурата по компетентност е окръжната. Юристите, с които „Флагман“ разговаря, са на мнение, че Бургаската окръжна прокуратура трябва да се самосезира за случая дори само от публикации в медиите.

Междувременно доц. д-р Димитър Вергиев изтри профила си във „Фейсбук“, с което лиши последователите си от възможността да се любуват на еротичните фотосесии, които присъстваха там. Вергиев бе активен в социалната мрежа, а както се вижда от скрийншота, имаше там и доста високопоставени приятели, като бившия шеф на тайните служби Атанас Атанасов. На снимката вляво от Атанасов пък е Мария Николаева.


„Лека и романтична вечер, Слънче”, е написала неграмотно същата красавица, вероятно студентка на Вергиев, която ви показваме от  предната снимка

Тя е бивша журналистка от в. „Шоу“, за която адвокатът на Вергиев твърди, че е най-важната му свидетелка. Въпреки че адвокат Дичев така и не обясни какво точно Николаева ще доказва по това дело, съдия Иванов прие миналия вторник, че тя е важна  и отложи  отново  специално заради нея  вземането на решение по казуса. В същото време съдията отказа да допусне на разпит единствения и най-важен свидетел на Божков – пребитата от бившия сикаджия Вергиев негова преподавателка доц. Дитка Димитрова.

В категории: Темида


23
Коментара
23
Коментара по темата
23.
daka
14.03.2016 23:22:26
0
0
Тази на снимката се казва Мери Молевски
22.
гроздан
14.03.2016 22:33:56
0
0
МОЙТА МЪРША ЖЕЧКА Е НАЙ ЯКА ,ОСМИРЯВАМ Я С ЯРМА
21.
eto goooooo
14.03.2016 20:25:49
0
0
http://vbox7.com/play:872397b2 ETOOO VIDEOOOO!!!
20.
do 13
14.03.2016 19:59:11
1
4
Гледай случайно да не срещнеш мечка в гората!И ти не си бог!
19.
да бе флагман
14.03.2016 19:41:55
7
3
Що непишете кой е автора на статията или не ви изнася нещастници
18.
mathur
14.03.2016 19:41:15
2
4
Абе вие на луди ли се правите бойко и кликата му фалшифицират два пъти изборите.....
17.
Надървен
14.03.2016 19:29:40
0
10
. Колкото до този съд и този персонален състав, съм повече от сигурен, както и цялата юридическа гилдия в Бургас, че няма как да не бъде обективно решено делото.....Тъй,тъй,Иванов как се доказва уронване на престиж,нараняване на чест и достойнство,очерняне на доброто име на...мутра от СИК,сводник,търговец на бели робини като Димитър Вергиев,тоя дължи пари на половин Бургас,почернил е не една и две майки...много ми е интерсно довода,то че сте взели пари е ясно и на децата в детската градина.
16.
kkk
14.03.2016 19:15:17
1
7
А паляка под номер 13 е самия Иванов.
Много ти е малка ... мишчицата, Иванов.
15.
до журналиста под съд
14.03.2016 19:13:35
1
12
Пуснете сигнал срещу Иванов до звеното на Софийска градска прокуратура и сигнал до Инспектората към Висшия съдебен съвет.
На това основание му поискайте отвод. А ако не се отведе ще е ясно че е поел ангажимент.
Не е никак случайно, че двете дела са се паднали на двамата зам.председатели. Това означава, че Боряна Димитрова е действала пряко тук, вероятно и Събина Христова и мъжа й.
Действайте нямате време.
ПРез останалото време съберете данни за имотно състояние на семейството на Иванов - братя, съпруга, съпруга на брата, родители, деца и т.н.
14.
Do 13
14.03.2016 17:32:22
0
11
Паляк,хайде като си много вървежен,докажи че Димитър Вергиев има име,което може да се опетни,че има чест и достойство,дето били засегнати...нали така пише в обвинението...Вергиев,да ми върнеш 2200 лева от 2001ва дето ме завлече,маймун малоумен
13.
Пак случайно минавам
14.03.2016 16:42:13
19
11
Ето за такива журналистически изцепки :"Зам.председателят на Районния съд Светлин Иванов фалшифицира протоколи!" обичайно следват дела срещу журналисти.......
Флагмани, защо се скрихте зад името на сайта? За да няма кого да се съди ли? Като сте толкова открехнати, застанете с имената си зад твърдението, че някой съдия фалшифицира протоколи от съдебни заседания. Лайномета е отворен само защото някой се е обърнал към съд за да съди журналист. Хайде моля, да не сте богове? Пишете какви ли не глупости само и само да ви кликват сайтчето, но като се обърне някой към съда ....вой до небесата. Всеки има права в тази държава, а журналистите не сте по различни. Колкото до този съд и този персонален състав, съм повече от сигурен, както и цялата юридическа гилдия в Бургас, че няма как да не бъде обективно решено делото. Така, че Катя, жалките ти опити за скимтене остави за след присъдата. Пък току виж се окаже обективна.
12.
fff
14.03.2016 15:38:28
3
17
Ето я историйката и в Медиапул:
http://www.mediapool.bg/osobenosti-na-pravosadieto-v-burgas-news246688.html

Двете дела се падат на двамата заместник-председатели.
Щерева беше онази, която живее с окръжния съдия Иван Воденичаров, а той проверява нейната работа и така тя печели точки.
Въобще съда в Бургас е коптор!
Много интересно съвпадение:
Божидар Божков има интересна история с Анна Щерева. Преди десетина година Бургаският съд го осъди за клевета по повод негово разследване за злоупотреби в образователното министерство. Преди пет години журналистът на свой ред осъди България пред съда в Страсбург за нарушено право на изразяване по този случай.

Връзката на съдия Анна Щерева е, че преди 15 години група бургаски съдии са се подписали под подписка с твърдението, че Божидар Божков е подсъдим и за други престъпления. Това, разбира се, не е вярно, но името на съдия Щерева стоеше под тази подписка, припомня Божков.

Сега журналистът е поискал нейния отвод по делото с аргумента, че "след като веднъж е сложила подпис в подписка, в която се съдържат неверни твърдения за мен, това може да окаже някакво въздействие върху нормалния ход на делото". Тя отказва да си направи отвод. В крайна сметка Щерева поне е склонила да спре гражданското дело на доц. Вергиев, докато тече наказателното за клевета.
11.
таратора
14.03.2016 15:32:53
3
19
ВСИЧКИ СЪДИЙ СА ЗА БЕСИЛОТО И ТОГАВА БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ОПРАВИ
10.
Бургас Р.Христова
14.03.2016 15:01:29
1
19
Съд и правосъдие. Съществува само първото. Как ще ги излъжем от Брюксел? Не става. Корупцията не само намалява размерите си, а става все по- застрашителна. Ако не си кум, сват или на булката брат- не се надявай на правосъдие в България.
9.
Бургазлия
14.03.2016 14:41:07
2
28
Не се отказвайте в подкрепата си към Божидар Божков.
Съдия Светлин Иванов трябва да разбере, че делата следва да се гледат безпристрастно.
Успех
8.
l.b
14.03.2016 14:35:55
3
11
jyrnalista bogidar Bogkov e edin ot nai dobriy v jyrnalisticheskata gildiy v Byrgas i sadebnata mafiy iska da my satvori ystata no edva ki ,chte yspe sadite nepodmenyt samo portokoli podmenyt vsichko sa ,koeto im plati mafiyta gospodin Bogkov poklon pred vahiy profesionalisam sad do dypka na tesi korympetta i piyndyri ot Byrgaskite sadilichta
7.
rtfg
14.03.2016 14:30:10
1
24
Пуснете сигнал до Цацаров да провери прокуратурата в Бургас.
6.
Румяна
14.03.2016 14:12:16
1
31
Някой виждал ли е студентската книжка на Вергиев?Нека да видим с какъв успех е завършил!Кога и как е станал доцент?
5.
Боряно???
14.03.2016 13:52:21
1
28
Алармирайте не тези сакатури в БОП а Софийска градска прокуратура
Специализирано звено
„Противодействие на престъпления,
извършени от магистрати“
(София, булевард „Черни връх“ №45). Тези тук няма да направят нищо, а и не са компетентни.
Протоколът от съдебно заседание е официален документ и това което е направил Иванов направо трябва да му изяде главата.
Вижте дали не се води аудиозапис на заседание, който най-вероятно вече е затрит.
Боряно???
Това ли ти е стандарта и цвета на съдиите, Боряно???
Събино???
За тоз ли толкоз зор си даде преди години???
4.
zapoznat
14.03.2016 13:49:38
1
22
БРАВО ! САМО ТАКА
3.
Николай
14.03.2016 13:45:17
1
38
Поздравявам Флагман,че продължава да подкрепя своя колега.Нека се даде гласност на случая!Дано се събудят и другите медии,но явно пишещите там трудно могат да бъдат наречени журналисти.Дори с мълчанието си показват колко са далеч от класата на Божидар Божков!
2.
Бургазлия
14.03.2016 13:30:44
9
4
EBAAAAAAA SI PUTKITEEEEE, BRAAAAAAAATTTTTT!!!!!!!!!!!!
1.
ko
14.03.2016 13:26:31
4
9
koe tui na snimkata e jina lii e koe tva
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина
Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години 
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори