×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ученият Вергиев пак съди Божков. Журналистът поиска отвод на целия Бургаски окръжен съд


Ученият Вергиев пак съди Божков. Журналистът поиска отвод на целия Бургаски окръжен съд
Сега Вергиев (вляво) настоява Бургаският окръжен съд да отмени оправдателната присъда
Тема в развитие
Прецедент! Журналистът Божков пише на адвокатите и ВСС: Усмирете бъдещия прокурор Дичев Бъдещият прокурор Йордан Дичев изкомандва: Накажете Касабова! Ученият Вергиев вкарва в съда и риалити звездата Андрей Едрев Зам.-шефът на Районния съд в Бургас Светлин Иванов пак наруши закона В комбина ли са бившият шеф на СИК Димитър Вергиев и Районният съд в Бургас (видео) Бургаският съдия с коня обичал неформалните забежки Алармираме Окръжната прокуратура в Бургас: Зам.председателят на Районния съд Светлин Иванов фалшифицира протоколи! Когато дойдоха за мен...(ОБНОВЕНА)* Скандално! Бургаският съд не допусна ключов свидетел срещу бившия шеф на СИК Димитър Вергиев Само във Флагман! Какво не поиска да чуе бургаският съдия Светлин Иванов. Покъртителната изповед на доц.Дитка Димитрова Ученият Димитър Вергиев пиел по шепа хапчета, след като припомнили миналото му като бос на СИК bTV спря репортаж за учения Димитър Вергиев Божидар Божков: Вие бихте ли се споразумели с бившия шеф на СИК – Бургас?! Журналистът Божидар Божков отказа споразумение с учения доц.д-р Димитър Вергиев Помните ли бияча Димитър Вергиев от СИК? Станал е уважаван професор
виж още
скрий
06 Октомври 2016, Четвъртък, 10:24 ч.
Автор: Флагман.бг

Делото е утре, петък, от 10:30 часа


Бившият шеф на СИК в Бургас, а днес представящ се за доцент и доктор, Димитър Вергиев, продължава опитите си да осъди журналиста Божидар Божков. Той обжалва на втора инстанция решението на Бургаския районен съд от началото на лятото, с което журналистът бе напълно оправдан. Делото е утре, петък, от 10:30 часа.

Миналата година чрез посредника си – риалити звездата Андрей Едрев, Вергиев поиска от Божков да изтрие от интернет стар свой материал във вестник „Сега“, в който се разказва за бурното му минало и по-специално как е набил преподавателката си от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ доц. Дитка Димитрова, след като отказала да му напише тройка. Вместо да изпълни молбата журналистът описа случката в профила си във Фейсбук. Веднага след това Вергиев му заведе дело за клевета.

Междувременно въпросната публикация в „Сега“ все пак, тихомълком, изчезна от интернет, но ръководството на вестника запази гробно мълчание защо и по чия поръчка я е премахнало.

Сега Вергиев настоява Бургаският окръжен съд да отмени оправдателната присъда. Адвокат на учения бе Йордан Дичев, който вече е апелативен прокурор в Бургас. Той обаче се оттегли от делото доста преди да заеме новия си пост. Това се случи, след като Божков прати до Висшия адвокатски съвет и до колегията в Бургас жалба, в която описваше агресивното поведение на Дичев по време на заседанията и молеше да приложат спрямо него Закона за адвокатурата.

Защитник на Вергиев в момента е адвокат Петър Доровски, който по съвместителство работи и като футболен съдия. Той настоява, че Районният съд оправдал Божков, след като „неправилно е приложил материалния закон“, а в решението му имало „необоснованост на фактическите констатации“.
Журналистът от своя страна депозира искане за отвод на целия Бургаски окръжен съд (БОС). Той го мотивира с това, че действащ и в момента в същия съд магистрат – Захарин Захариев, бе причина Божков да осъди България в Страсбург. Преди повече от десет години Захариев бе председател на съдебен състав, който осъди Божков заради статия във в. „Сега“, в която описваше как инспектори от Министерството на образованието са допускали здрави деца да учат без приемни изпити в елитни училища, ползвайки квоти на хронично болни. „Макар случаят да бе напълно доказан, съставът, председателстван от съдия Захариев предпочете да заеме страната на държавните служители“, пише Божков.

Веднага след присъдата внушителна група съдии от Бургас пуснаха срещу Божков подписка до Висшия съдебен съвет, в която го обвиняваха, че щял да изнася пред дипломати от САЩ доклада „Защо Бургаският съд се гнуси от свободното слово“. „Такъв доклад нито съм подготвял, нито съм изнасял. Нито пък някой от бургаските съдии, разписали се в тази подписка, ме е потърсил, за да ме попита дали е вярно“, пише в мотивите си журналистът.

Под въпросната подписка са имената на внушителна група съдии, сред които половината наказателни магистрати в БОС, част от съдиите в гражданската колегия, шефката на съда Боряна Димитрова, нейната заместничка Петя Петрова. „Дори още в първото изречение в тази подписка се цитира някакъв материал във вече несъществуващия в. „Бургаска поща“, датиран в нея от 30.01.2002 година. Докато в същото време моя проверка установи, че въпросният материал е от 2004 година. Това само още веднъж показва, че такава огромна маса магистрати от Бургас са подписали неверен текст, който не са проверили. На вас оставям извода дали такива магистрати са в състояние да участват в съдебни заседания и да произнасят точни и верни присъди“, пише Божков. Той настоява, че при това положение БОС няма да е в състояние да спази закона, според който съдебните състави се разпределят на случаен принцип.

„Всяко нагласяне на състава така, че сред членовете му да не попадне някой от гореизброените магистрати, ще е нарушение на закона. А всеки състав, в който те присъстват, аз ще смятам за пристрастен и предубеден, което би било допълнителен мотив, при евентуална осъдителна присъда, отново да прибягна (въпреки моето огромно нежелание да го правя!) до търсене на правата ми в друга, наднационална инстанция“, е посочил журналистът в мотивите си. Проверка на „Флагман“ установи, че засега отвод няма, а съдебният състав за утре се сйстои от бившия следовател и прокурор Стефан Стойков, Магърдич Мелконян и младшия съдия Т. Митев.

В искането си за отвод Божков описва и поведението на съдия Захарин Захариев. Веднага след като го осъдил, съдия Захариев станал редовен клиент на бистро, собственост на сестрата и майката на журналиста, „където обикновено по обед, а понякога вечер, си поръчваше аперитиви, независимо дали е работен или почивен ден.“ След като Божков осъдил България в Страсбург, майка му се осмелила най-сетне да попита редовния си клиент защо е решил да го осъди и да се стига до там България да бъде наказвана. Съдия Захариев ѝ отвърнал: „Не съм аз, нямам нищо общо с това дело“.

В категории: Темида


11
Коментара по темата
11.
off
07.10.2016 19:25:22
0
0
Добре, че не знаете колко заплати се плащат и колко служители работят и колко точно бумащина се изписва и администрира, свързана с тез просташки, безсмислени дела.
10.
Бля
06.10.2016 16:55:01
0
1
А бе той не е добре психически тоя.
Що не се поразровите малко.
Ето ви следа....Вергила де...
9.
Daaaa
06.10.2016 16:47:56
1
2
Цял Бургас знае ,че Дидка Димитрова е бита от Вергиев....
Едва изкласи химията....сега доктор. Смях....
8.
Съдията от първия съд
06.10.2016 16:24:39
0
0
Аз оправдах журналистчето, щото вдигна голяма врява и много шум и нямаше как.
7.
Интерестно
06.10.2016 16:13:08
0
0
Още ли вергиев държи помещението бургаски вечери мнинтересно 20 години е той.... ама късметлия е явно....
6.
Мен
06.10.2016 15:01:51
1
5
Айде Флегмани, извинете се на съдията! Толкова го плюхте, такава пумия изляхте върху него.....
5.
До 4
06.10.2016 14:37:48
1
8
Нека видим как ще се развият нещата в Окръжния съд. Чета, че председател на състава е Стефан Стойков, а той е сериозен човек. Ако зависи нещо от Магърдич, то ще е да докара още един клошар у тях за да е по-мощен запоя. Не разбраха ли, че този човек е срам за системата, напълно е деградирал от алкохола - той не изтрезнява. Същото се отнася и за Захарин Захариев.
4.
789
06.10.2016 14:03:07
1
7
каква помия се изля срещу съдията , който оправда божков и то от самия божков ,преди да бъде оправдан.сега предварително щяла да бъде манипулирана системата за случайно разпределение,за да не попаднели съдии подписали някаква подписка.този човек не спря с глупостите си.ако потвърдят първоинстанционната присъда и същата влезе в сила, божков ще има ли поне малко доблест да признае ,че е грешал и е говорил небивалици. съмнявам се,че в България е останал поне един такъв журналист
3.
povrushtami se
06.10.2016 13:38:54
0
13
вергиев утрепка, крадец и лайнар всички те знаем капут.
2.
Садя та
06.10.2016 13:23:14
1
15
Страхотен състав се е паднал в ОКРЪЖНИЯ - корумпе, още едно, но накиснато в джибри и един заек - новобранец, дано поне заекът се представи както трябва (по закон и съвест).
1.
тоя педал
06.10.2016 13:19:21
0
19
Неспря да се излага целия град знае истината и че момчето е в правото си
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване на рекламата на хазарт ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване на рекламата на хазарт Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено На откритата сцена в града на 28.04.2024 г. 10:00 часа ще се проведе конкурс на лазарски групи и песни Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден По време на почивните дни и дните на официалните празници от 1 до 6 май включително ще бъдат осигурени дежурни инспектори във всички ОДБХ Полиграф уличи подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Полиграф уличи подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Калин Стайков и Величко Тачев са уличени в лъжа от детектора  Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Ертен Анисова стана зам.-председател на групата за сметка на Хатидже Георгиева Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Санкционират шофьорите и за таблет зад волана, колоездачи и тротинетки ще слизат на зебрата Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова На 25 април се навършват 62 години от рождението на слънчевото момиче на Бургас Мъж отиде да регистрира колата си с 2,3 промила алкохол в кръвта Мъж отиде да регистрира колата си с 2,3 промила алкохол в кръвта Нямал и шофьорска книжка Иван Капитана помете жена на паркинг в Пловдив, дрегерът отчел 3.31 промила алкохол Иван Капитана помете жена на паркинг в Пловдив, дрегерът отчел 3.31 промила алкохол Пострадалата е в болница с множество травми, а известният рокер отказал да даде кръв за химичен анализ Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права  В момента момчето е при родителите на Пейо Пеев, които не са биологични баба и дядо, каза бившият депутат
Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори