×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Георги Кадиев: БСП е в тежка идеологическа криза. Не може в Бургас да издигаме общ кандидат с патриотите


Георги Кадиев: БСП е в тежка идеологическа криза. Не може в Бургас да издигаме общ кандидат с патриотите
Георги Кадиев
Тема в развитие
Димитър Николов е сериозна кандидатура, в която е инвестирано много, но знаем как да му се противопоставим БСП даде заден за собствен кандидат-кмет, търси кой независим да изправи срещу Димитър Николов Миков неадекватен: БСП ще издигне кандидат-кмет в Бургас. Независимо дали самостоятелно (ВИДЕО) Кой ще поведе фронта "Анти Николов" наесен: Стратиева, Хайк или Вагенщайн? Георги Кадиев: БСП е в тежка идеологическа криза. Не може в Бургас да издигаме общ кандидат с патриотите АБВ, "Движение 21" и "Гергьовден" обърнаха гръб на БСП и НФСБ в Бургас, не искат общ кандидат за кмет БСП и ПФ стиснаха ръце: търсят надпартиен кмет, работлив и да не върши глупости БСП с мисия в Бургас: Клати АБВ в подкрепата за кмета на ГЕРБ Димитър Николов, дърпа ги за общ ляв кандидат БСП и АБВ се разбраха за бъдещия ОбС в Бургас, кандидатът за кмет остава неясен Вече е факт! Никой не иска да е кмет на Бургас, и Мосинов от БСП се дръпна Патриотичният фронт предлага на д-р Лорис Сайян да е кандидат-кмет на Бургас БСП-Бургас и „Движение 21“ умуват как да бутнат кмета Николов Ако Патриотичният фронт в Бургас изведе достоен кандидат-кмет срещу ГЕРБ, в БСП сме готови да го обсъдим
виж още
скрий
19 Май 2015, Вторник, 12:35 ч.

Не приемам оправданията в областни градове с над 200 хил.души, че "няма кой"
Червеното острие Георги Кадиев изрази несъгласието си от коалиционната политика, водена от БСП за местните избори. В официалната си страница във фейсбук той изложи доразви тезите си от "Панорама". Кадиев констатира, че партията е в тежка идеологическа криза, защото областни градове с над 200 хил.души твърдяли, че "нямало кой" да издигнат за кмет. Това е недопустимо, възмущава се Кадиев и дава за пример Бургас, където се умува върху обща кандидатура с патриотите.

"В Кърджали- с ГЕРБ, остава в София да подкрепим Соломон Паси, а в Пловдив- Славчо Атанасов", гневи се Кадиев.

Ето и целият му коментар без редакторска намеса:

Доразвивам някой от тезите си в "Панорама". Тъй като бях избран преференциално от 5 921 българи, а не нареден от ръководството, считам, че те го направиха, за да съм алтернатива на статуквото в БСП. Затова си позволявам да ви занимавам с по-различен поглед.

Партията е в тежка идеологическа, структурна, интелектуална и кадрова криза. Организации в градове от по 200 хил. души твърдят, че "няма кой" да издигнат за кмет. Конгресът смени устава, но пропусна да зададе нови ярки политически тези. Центърът изпраща колебливото послание, че на места може да има всякакви коалиции. В Бургас преговарят за обща кандидатура с патриотите, в Кърджали- с ГЕРБ, остава в София да подкрепим Соломон Паси, а в Пловдив- Славчо Атанасов.

Не мисля, че БСП има шанс да направи някакъв страхотен пробив на предстоящите избори. Но можем да си спасим партията. При тежката демографска ситуация в БСП, има всички възможности да се сринем до минимална партия и дори да изчезнем. Затова тези избори са повратната точка, the tipping point.

Първото, което бих искал да кажа на членовете на БСП:
ПАРТИЯТА, ГЛУПАКО!

Перифразирам Бил Клинтън и никого не искам да обидя, а да стресна, събудя, уплаша, шокирам, размърдам.

Ето какво поведение трябва да имаме според мен:

1. Никаква подкрепа за коалиции, инициативни комитети, граждански кандидати и т.н. Който иска подкрепа от БСП на първи тур, е кандидат на БСП. На втори тур ще мислим.

2. Никакви коалиции с АБВ. Може би след 10 години ще дойде време и за това. Сега се опитват да ни изземат лявото.

3. Всеки номиниран за кмет член на БСП се кандидатира. Нещо много хора взеха да се отказват, да се пазят, да си правят личните сметки, да съзират конспирации. Не е моментът за това.

4. Забравяме за всяко партийно разчистване на сметки до изборите. Защото ако сега махнем Драго Стойнев, защо трябва да оставяме Мишо Миков или Сергей Станишев?

5. Задължително поставяне на количествени параметри на всяка общинска организация- резултат, брой съветници, кмет. И оставки при неизпълнение. Вижте изборите във Великобритания за пример.

6. Задължително конгрес и изчистване на оборите веднага след изборите. Иначе след година, преди президентските избори, пак ще говорим подобни неща.

Аз искам да съм горд от поведението на БСП. Знам, че е непрестижно да си от БСП, но ние имаме идеология и история.

ГЕРБ, примерно, няма нито едно от двете. ГЕРБ е строителна бригада с баш-майстор. Неслучайно инфраструктурата е символ на политиката им. В ГЕРБ има прекрасни хора, които, убеден съм, потъват от срам от поведението и думите на някой от ръководителите и министрите си. И убеден съм, изобщо не са десни. Но стоят там заради кариерното си развитие.

Докато ние стоим заради тази идеология и история. Хиляди от нас са оставили кариерата си на заден план.

Тези хора трябва да са горди с поведението ни. Да имат надежда и въодушевление. Те ще ни простят дори и разгром.

Но няма да ни простят страх.


Георги Кадиев

В категории: Политика


8
Коментара
8
Коментара по темата
8.
AL
20.05.2015 15:28:27
0
0
Ей на такива, се вика ,,каменная башка,,/каменна глава/.Бих добавил,корава тиква !
7.
kadiikata
20.05.2015 14:44:32
0
1
ей педераст кадиев ст виж се ига си се правил на загрижен за бсп.само смучеш от където можеш.овчарката и гей станиш те вкараха в играта и сега сме голяма работа.разпускайте се ,че ви измря електората.
6.
псевдоляв
19.05.2015 19:40:39
1
13
Кадиев, Кънев, Дъбов, Нинова, Станишев, Добрев, Гергов и т.н.
направете си нова партия-партия на милионерите.Стига сте правили на социалисти.Вие сте си чисти капиталисти.
5.
Аз
19.05.2015 14:31:27
2
7
Абсолютно е прав Кадиев! Все едно е прочел моите мисли. Никакви коалиции, никакви граждански квоти. Пълен срам за Бургаското БСП. Стига ръководството му си прави личните сметки. Да не се мислят за най велики. Има предостатъчно умни, образовани и напористи млади кадри, на които трябва да се даде път.
4.
булмарк
19.05.2015 13:21:59
2
15
гн.Кадиев вие гледа ли сте филма Мисията невъзможна???
3.
STRAH
19.05.2015 12:10:04
3
27
STRAH ME E OT DRUGARI KATO TEB. DRUGARI MILIONERI.
STRAH ME E CHE NA TEZI IZBORI NEMA DA STIGNEM 10 %
STRAH ME E CHE SHTE DOIDE EDNO NOVO PRAVITELSTVO I STANISHEV SHTE VLEZE V ZATVORA, KADETO MU E MESTOTO.
STRAH ME E CHE KATO RAZROVIAT KTB, SHTE SE RAZMIRISHE MNOGO.
ABE STRAH ME E DA SI POMISLIA CHE SHTE GLASUVAM ZA VAS.
2.
браво!
19.05.2015 11:41:44
1
19
Много лют Другар е тоя Кадиев, нищо че фирмата на жена му някак си случайно спечели търг за доставка на ток точно за Бургас.С тези опорни точки напрво си е за Северна Корея, там Другарите със сигурност ще го оценят.
1.
#кой-чо
19.05.2015 10:53:43
1
6
Закривай!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия
Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори