×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Съдиите от Варна в шок: Ершов пак иска промени в Петрол Холдинг, влизат нови играчи в битката за 650 милиона лева


Съдиите от Варна в шок: Ершов пак иска промени в Петрол Холдинг, влизат нови играчи в битката за 650 милиона лева
Бившите съдружници Митко Събев и Денис Ершов, който продаде своите акции на милиардера Илюмжинов м.г. и не фигурира в акционерната книга, но това може и да не бъде забелязано от някой „разсеян“ съдия
Тема в развитие
виж още
скрий
26 Октомври 2013, Неделя, 00:53 ч.
Автор: Флагман.бг, снимки: Флагман.бг и ДарикФинанс

Търси се съдия, който да поеме риска
Опасна игра на руска рулетка се върти от началото на седмицата сред съдиите по вписванията и колегите им в Окръжния съд на Варна,  след като на 18 октомври в Търговския регистър към Агенцията по вписванията са подадени отново няколко заявления за промени по партидата на „Петрол Холдинг“ АД – една от най-мощните компании у нас, с активи за над 650 милиона лева. Промените се отнасят до състава на Съвета на директорите и са пореден опит да се прокарат протоколи от проведени няколко, едно след друго, през няколко часа, общи събрания на акционерите, с едно и също решение - отстраняване на изпълнителния директор Митко Събев, който към момента продължава да държи 47,5 % и вписването на бившия акционер в холдинга Денис Ершов като изпълнителен директор.

През 2012 г. Ершов прехвъри своите 47,5% на московския милиардер Кирсан Илюмжинов, а третият съдружник в холдинга Александър Мелник – своите 5 %. В поредица от изявления м.г. литовският бизнесмен Ершов заявяваше, че е джиросал акциите си на Илюмжинов, но през януари т.г. той изненадващо сезира Софийската градска прокуратура, че бил измамен и че е извършен опит за кражба на акциите му.
 
„Вече трима от съдиите, в рамките на два дни, един след друг, подават отводи и ситуацията изглежда колкото шизофренна, толкова е страшна, защото хаосът по партидата на това фирмено дело е огромен, очакваме всеки момент някой от нас да се поддаде и да направи  вписване, поемайки риска от последствията, същото се отнася и за колегите в Окръжния съд, където ще стигне процедурата при отказ или не“, казаха от Агенцията по вписванията. Ако във Варна не се намерят съдии, очевидно ще се търси вариант за пробив в друг съд в България.

Исканията са въз основа на решения от 6 общи събрания, проведени на 30 април 2011 г. - през два часа, с едни и същи протоколи, както и от други подобни „събрания“ след тази дата, последното от които е от 3 май 2012 г. Което означава, че всеки от тези десетки протоколи може да попадне при десетки на брой съдии, един от които да приеме искането за законно и да впише промените.

Спорът за легитимността на провежданите общи събрания на акционерите в холдинга върви от юли 2010 г., когато е направен първият опит за вписване на промени в седалището, адреса и управлението. Те са стопирани веднага от Митко Събев, след като бе доказано, че такова събрание не е провеждано и той не е участвал във вземането на такива решения. Следва серия от подобни опити да се превземе Петрол Холдинг АД чрез фирмен преврат, които обаче са осеутявани.

Според запознати, днес за превземането на властта в холдинга, рамо на групата около Ершов давали  бизнесменът Николай Гигов и бившият правосъден министър от правителството на Симеон Сакскобургготски – Антон Станков.

Ситуацията във Варненския окръжен съд е изключително тежка, тъй като Митко Събев веднага е поискал спиране на новообразуваните регистърни производства, а съдиите, на които е разпределено делото по молбата му, отказват да  я разгледат. Те си правят отвод един след друг с неясни и нелогични мотиви. Всеки от магистратите във Варна се дърпа от дела, свързани с Денис Ершов и Петрол Холдинг АД. В същото време съгласно чл. 19, ал. 2 от Закона за търговския регистър, длъжностното лице по регистрацията трябва да се произнася по заявленията за вписване и за заличаване и по заявленията за обявяване на актове незабавно след изтичане на три работни дни от постъпването им в търговския регистър, освен ако със закон е предвидено друго.

Към този момент, 24 октомври 2013 г., поради липсата на спиране на регистърното производство, Агенцията по вписванията трябва да се произнесе по подадените заявления и дотук тя правилно е постановила отказ за вписване на заявените промени от Ершов. Всеки отказ обаче подлежи на обжалване пред Варненския окръжен съд. Търси се кой от съдиите в този съд или в друг някой български съд ще приеме за разглеждане делото за отказа от вписване на промените по искането на Ершов, както  и какво решение ще постанови. От резултата ще се види дали у нас погазването на законни права от съдии е пресякло границите на всякаква търпимост, наречена с други думи – корупция.



В категории: Бизнес


8
Коментара
8
Коментара по темата
8.
ТОПА
25.10.2013 11:12:00
0
1
В ПЕТРОЛ ХОЛДИНГ ТЕЗИ РАБОТИ НЕ СА ОТ ВЧЕРА И НЕ СА ОТ ДНЕСКА. СЕГА ОБАЧЕ ДОЙДЕ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ И ПАК СЕ НАДИГНАХА ЕЛЕМЕНТИ КАТО ЕРШОВ, ГИГОВЦИ И ПРЕЧЕЕ СВОЛАЧ. ХОРА, СТАВА ДУМА ЗА МНОГО МАНГИЗИ. АМА ДА ПИТАМ ФЛАГМАНИТЕ ТУКА ЗАЩО ИЗЛЪГАХА ЗА ИЛЮМДЖИНОВ ЧЕ БИЛ ДОШЪЛ, ЧЕ ОТТУКА НАТАТАКА ЩЕ ТЕКАТ В БУРГАС ПАРИТЕ ЗА ШАХМАТА И СПОРТА. ДРЪН ДРЪН - ТОВА СА ИЗМАМНИЦИ. АМА НЯМАМЕ ПРОКУРОРИ ДА ВЛЯЗАТ ВЪТРЕ В ТАЯ ФИРМА И ДА ГИ РАЗХВЪРЛЯТ ВСИЧКИТЕ
7.
Rusnaka
24.10.2013 19:50:12
0
1
Naistina dokoga tozi izmamnik ste se podigrava s bulgaria i bulgarskite zakoni, veche me e sram da geldam tazi saga, to ne beshe drugarche na traktora, to ne bqha piandurski izpalneniq, to ne beshe krajzba ot publichna kompaniq Petrol, e nqma kraj - Da go mahat ot Bulgariq
6.
Путин
24.10.2013 18:43:17
0
3
Този е Литовец и съм ви го пратил отдавна ама тука мирише тая работа с Гигов и Станков защото Ершов се върна на бял кон точно при царя и сега пак обратно си разиграва коня
5.
Киров
24.10.2013 18:10:22
0
5
Проблемът, не е че е пияница или руснак.
Проблемът е, че отдавна трябваше да му бъде забранено да влиза в България.
Да го направи по скоро, защото пияните естонци от русия са готови на метални и оптични способи, за да си решават проблемите.
4.
Чичо Манчо
24.10.2013 17:41:27
0
5
Питайте хората в хотел Поморие как е издевателствал над тях руския пияндурник.В друга държава отдавна да се го изгонили но BGто си е разграден двор.
3.
Evala
24.10.2013 17:37:47
0
3
Няма ми! Няма ли този мошеник Ершов да го затворят бе! Една приятелка работеше за него, събирал ги е посред нощ на оперативки пиян и друсан като свиня. Ама всички си мълчат, най-вече съдиите
2.
ани
24.10.2013 17:37:12
1
3
е, какво искате от изпечен мошеник като Ершов, няма ли кой да му спре игричките?
1.
Евала
24.10.2013 17:27:10
0
1
Е нема такава държава!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Политикът шокира с новия си външен вид, стопил се е наполовина
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори