×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Патологичните лъжи на Денис Ершов, от които на Бургас му писна!


Патологичните лъжи на Денис Ершов, от които на Бургас му писна!
Ноември 2013 г., София, Денис Ершов (вляво) показва на България големия благодетел Кирсан Илюмжинов, на когото уж си бе продал акциите в Петрол Холдинг и днес Бургас
Тема в развитие
виж още
скрий
27 Март 2015, Петък, 08:11 ч.
Автор: Трибуна Бургас

Денят е Х, в който Евгений Мосинов, Божидар Кънчев и адвокатките на литовеца трябва да сложат всичко на масата
Днес ще стане ясно по какъв механизъм Денис Ершов ще прехвърли безвъзмездно на Община Бургас акциите си от Петрол-Холдинг в смесеното и фалирало „ПСФК Черноморец“АД, където двете страни имат по 50 %. Щедрото обещание на литовецa бе оповестено от общинската администрация, като гаранция, че ПСФК „Черноморец“ може да бъде спасен, заедно с едноименния стадион. Реалностите обаче са други…

Истината обаче е, че с днешна дата Денис Ершов няма пълномощия да обещава каквото и да е било от името на холдинга, нито пък да взема еднолични решения. Според Търговския регистър Ершов притежава 47,5 процента от акциите на Петрол-Холдинг, Митко Събев има същия дял, а Александър Мелник е с 5 процента. Последният е приближен на литовецa и двамата могат да сформират мнозинство при решенията. В последните години обаче се води тоталнa война между Събев и Ершов, която доведе до блокиране на техните пълномощия, за да се изясни реалната собственост на акциите. Междувременно в играта се включи много активно и КТБ, която по-късно фалира. Смята се, че банката е дала над 250 милиона евро кредити на холдинга, като половината са били за дистрибутора на горива „Петрол“ АД. В момента собственик на тази компания е Гриша Ганчев, която изкупи на цесия дълговете, а след това придоби и контролния пакет акции.

Самият Петрол-Холдинг е в много тежко финансово състояние, като натрупаните дългове и дефицити вече гонят 1 милиард лева. Акциите на холдинга са запорирани от различни кредитори и са обект на специално наблюдение. Отделно имуществото на могъщата някога структура тепърва предстои да бъде преструктурирано. Очаква се до две-три години холдингът да изчезне като формата, под която функционира в последните 10 години. Процесите в КТБ, дълговите облигации и множеството кредити от други три банки реално го поставят в състояние на фалит. Съвсем скоро той ще има други собственици.

На този фон е много учудващо поведението на Денис Ершов, който обещава неизпълними неща. Той не може да взема решения от името на Петрол-Холдинг, не фигурира в управата на ПСФК Черноморец, а освен това няма права да се разпорежда в повечето от дружествата на холдинга.
Явно е, че целите му са различни и  са свързани с петгодишната война между него и Събев. Преди три години именно чрез Денис Ершов беше направен опит мажоритарен собственик да стане Кирсан Илюмжинов. Шахматистът – милиардер обаче разбра, че влиза в мътни води и се отказа от офертата. Той трябваше да изкупи 52,5 процента, които са дяловете на Ершов и Мелник и по този начин да постави в зависимост Митко Събев. Този опит се провали - Виж Нашата Тема в развитие.

Сега изненадващо се стига до нови странни изявления от страна на литовския бизнесмен. Те обаче не почиват на никава юридическa и бизнес логика и всеки, който повярва, е просто един наивник. По-реалното е след някой месец Петрол-Холдинг да има напълно нов собственик. Тогава съдбата на стадион Черноморец и ПСФК Черноморец ще стане съвсем неясна.

И така:

Днес Флагман.бг настоява излъчената от ОбС на Бургас временна комисия, която ще заседава в 13 часа по казуса, да каже на кого колко ще остане от 140-е дка на стадион „Черноморец“ -  единственото нещо, което реално съществува от кухата структура? Как ще се разпродава тази общинска земя, за да се покрият дълговете на фалиралия клуб, вариращи от 50 до 70 милиона лева, в зависимост дали се позоваваме на одитния доклад или на информации  от опозиционната НФСБ в местния парламент?

Иначе на обещания, дадени от литовеца Ершов, който дори не знаем къде се намира – в София или в чужбина, Бургас достатъчно се наслуша.

Обръщаме се и към Вас, г-н Евгений Мосинов, в качеството Ви не на адвокат по подобни юридически казуси, от които се правят добри хонорари, а като общински съветник и член на въпросната комисия, натоварена да предложи правно решение как да се прехвърлят акциите към Общината. И нека бъдете почтен! След разговора ви с двете юристки на Ершов – Мариана Брага и Анна Попова, за които знаем, че ще Ви посетят преди заседанието в Общината, ние очакваме реално да защитите обществения интерес.

Същото се отнася и до Вас, г-н Божидар Кънчев – главен секретар на Община Бургас. И от Вас искаме да кажете какво сте си говорили с г-жа Брага, която в този час, когато публикуваме това обръщение, сигурно вече е  кабинета Ви.

Нека вдигнем завесите и да си кажем голата истина!
Защото на Бургас му писна от патологични лъжци!

В категории: Бургас


17
Коментара по темата
17.
Pesek
14.06.2015 05:19:07
0
0
This is the perfect way to break down this infmoration. http://cdcipat.com [url=http://rzyfkq.com]rzyfkq[/url] [link=http://origlbbg.com]origlbbg[/link]
16.
Robert
13.06.2015 23:38:40
0
0
You've <a href="http://mjexawr.com">maegand</a> a first class post
15.
Carlos
13.06.2015 06:49:42
0
0
Ab fab my godoly man.
14.
Наблюдател
30.03.2015 16:38:06
0
1
Впечатляваща празнична еуфория с привкус на комсомолски плам се разгоряха покрай казуса със Стадион Черноморец и акциите на ПСФК Черноморец АД. Едни хора обещават на едни други хора че ще даряват нещо и т.н. Само че ако коментиращите по долу имат малко правна култура и мениджърски опит биха си задали следният въпрос -
Как Дружество което е в процедура по несъстоятелност и има кредитори които в момента не са удовлетворени ще подари или продаде за 1 лев свои акции в дружество което все още има активи, от които същите тези кредитори могат да получат нещичко. Тоест май сме пред хипотезата, че Петрол Холдинг АД прави опит да измами своите кредитори...
13.
Шопа
30.03.2015 16:23:00
0
1
Какви комисии, какви глупости ми приказвате. Нито оня клан недоклан адвокат, нито ония не успял адвокат секретарчето, могат да направят нещо. И двата стадиона ги забравете. Задача и при двата беше да ги лапнат други без пари други. А и за какво ви са стадиони? Ни футбол имате, нито отбори имате. Е едно време, преди десетина и повече години имахте един Нефтохимик, но с тези спомени си останете. Сега гледаите да скиптрите някое отворче за В групата. Това ще ви е. Повече няма.
12.
Сашко
27.03.2015 19:41:13
0
2
А уж комисията щеше да работи прозрачно.
11.
Батко Златко
27.03.2015 18:25:21
2
2
Проститутки събеви
10.
mlekarqt
27.03.2015 18:24:44
1
1
izmekqri flegmanski
9.
Бургазлия
27.03.2015 18:22:32
2
2
Алоооу , флегматичните1 колко сребърнаки ви плати събевия, що не питате него що не си подари акциите
8.
Бляд
27.03.2015 16:18:25
2
3
Флегман пишете абсолютни небивалици.Даже ме съмнява тази статия да е плод на Събев,Мицов и сие.Тя е плод на хора,които хем ги е яд,че нещо се прави по въпроса,хем не са наясно как стоят нещата и пишат взаимно изключващи се неща,така кръга на разбирачите се стеснява до КеНеФеСБе и обслужващият ги персонал от един розов отбор.След като Ершов и Мелник имат мнозинство,както сте написали беше съвсем нормално да изхвърлят Събев и неговите хора от УС на Петрол Холдинг,въпреки спънките,които последните им спретнаха.Това решение за промяна на УС беше узаконено от Старозагорския съд ако не се лъжа,така че точно Ершов в момента е човекът,който може да взима за ПСФК,понеже Петрол Холдинг,а не Петрол АД е в съдружие с общината,затова кой държи Петрол АД няма абсолютно никакво значение в случая,както и другия момент,че Събев все още се води шеф на УС на ПСФК.Свиква се едно Общо събрание на акционерите и Събев излита без проблем,формалност,която не е станала по простота причина,че Ершов никога не му се е занимавало с футболния отбор и му е все тая кой ще е начело.
7.
Анонимен
27.03.2015 15:03:29
2
8
Митко Събев или Георги Мицов или придворния им слуга Галин ви каза какво да пишете Флагман?Митко Събев неможе още да преглътне факта че силният руснак го върна направо във 1-ви клас!Истината във момента е ,че Митко Събев е доста скъсан а. Ершов продължава да си е богатият руснак със неограничени възможности!!!
6.
БФС
27.03.2015 12:57:25
1
7
Чакаме коментари от Млякото и Руснака
5.
Поздравление
27.03.2015 12:39:53
1
3
Ееее, Флагман, за тази Ви статия, съвсем заслужено и искрено Ви поздравявам! Много точно и към подходящите отговорни лица, са отправени въпросите Ви! Но аз бих допълнил, че въпросите към Б. Кънчев, всъщност са въпроси съм Кмета - Д. Николов.
4.
До отворения №1
27.03.2015 12:17:58
4
2
Щото алкохолика Ершов е голяма китка за мирисане!!!
3.
Чер Вен Пън
27.03.2015 10:55:24
3
15
А,той Мосинов,след като успешно се справи с делото за жабарника,сега ще оправи и стадиона...Те от БСП са много кадърни.Каквото пипнат-оправят работата...Между другото,истината е,че в Бургас интерес към футбол почти няма...За публика от 1000 човека не са необходими два стадиона.То и отбори няма..
2.
bs
27.03.2015 10:48:11
4
2
Ясно и там ще се строй СПА ЦЕНТЪР
1.
Боко Тиквата
27.03.2015 10:30:59
5
17
Керанке-Касабова стига си ЗАБЛУЖДАВАЛА Бургазлии с тези платени статии от лицето Митко Събев. Заради такива като него и тебе -хора които се интересуват само от пари може наистина да изгубиме стадиона. Бива АЛЧНОСТ но това твоето няма насищане.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори