×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ершов не е продал акции на Илюмжинов от Петрол Холдинг АД. Чужди аферисти разиграват цирк у нас?


Ершов не е продал акции на Илюмжинов от Петрол Холдинг АД. Чужди аферисти разиграват цирк у нас?
Денис Ершов, Кирсан Илюмжинов и Магомедхан Гамзатханов бяха основните герои на Бургас, заснети от наши екипи миналото лято с надеждата за инвестиции в бизнеса и футбола
Тема в развитие
виж още
скрий
26 Януари 2013, Събота, 15:33 ч.
Автор: Флагман.бг, снимки: Добромир ДОСКАЧАРОВ

Гамзатханов показва на медиите проваления Деворкин, яви се и московчанинът Сергей Батурин, а в Бургас чакат световна шахматна школа

Чия собственост е мажоритарният пакет от акции в Петрол Холдинг АД и  представляват ли някого изобщо за обявената в понеделник пресконференция пред българските медии представителите на Кирсан Илюмжинов – Магомедхан Гамзатханов и Борис Деворкин? Това се питат в Община Бургас, в бизнеса и в спортните среди у нас, особено, след като в публичното пространство Илюмжинов възражда името на проваления Деворкин, довел до фалит Транс Телеком АД – дружество, в което Петрол Холдинг АД притежаваше акции.

От няколко дни в страната ни се намира Магомедхан Гамзатханов, който пълни столичните медии с небивалици, че е упълномощен от бившия президент на Калмикия и шеф на Международната федерация по шахмат FIDE за негов представител у нас и как ще поеме ръководството на ПСФК „Черноморец“АД, за да го изведе на първите места в А група. Същите обещания, първо Гамзатханов, а малко след него и самият  „упълномощител“ Илюмжинов даваха щедро през юли м.г. пред бургаския кмет Димитър Николов. Илюмжинов обеща освен инвестиции в строителството и футбола, още и в създаването на международна шахматна школа с център Бургас. Гамзатханов пък предложи да се развива самбото, тъй като самият той е шампион на Русия в този спорт. Флагман.бг пази видео записи от техните гостувания в Бургас, по време на които твърдяха, че Илюмжинов е собственик на 52,5% от капитала на петролната компания. Собственици в ПСФК“Черноморец“АД с по 50% пък са Община Бургас и Петрол Холдинг АД.

„Приех господата през лятото, защото смятах, че са сериозни инвеститори. Пред мен бяха изразени намеренията, за които ме питате, но досега  действително нищо в тази връзка не се е случило“. Така отговори бургаският кмет Димитър Николов днес пред Флагман.бг. Нещо повече – Община Бургас, като съдружник на Петрол Холдинг АД в ПСФК“Черноморец“АД и към настоящата дата не е уведомена за промяна в собствеността на своя партньор. От най-близкия кръг на кмета Димитър Николов заявиха, че той е разочарован от Илюмжинов, тъй като обещанията го ангажирали пред обществеността да създаде шахматната школа, а гражданите питали защо не се реализира идеята. Николов с недоумение приел публикации от последните дни, че „имал огромни разногласия с клуба“, както и с Митко Събев, българският партньор на руснаците.

  Ситуацията в Петрол холдинг АД е такава, че разследващите трябва незабавно да влязат в нея, за да се изясни кой кой е и кого в какво качество праща да плещи глупости в България. Защото преди дни в София се е появил и московчанинът Сергей Батурин, който  се е регистрирал като акционер и е твърдял, че всъщност не Гамзатханов, а той представлява Кирсан Илюмжинов у нас.
В същото време уж вече бившият съдружник на Митко Събев – Денис Ершов, който в интервю пред наш репортер през юли м.г. заяви, че прехвърлил на Илюмжинов своите 47,5 %,  а Александър Мелник – неговите 5%, днес говори друго. Адвокатът на Ершов Анна Попова е сезирала Софийската градска прокуратура, че е извършен опит за кражба на акциите им.
„В търговския регистър за подадени документи от трето лице с фалшиви подписи, последвалите заявления са с невярно съдържание, извършена е неистинска сделка,  има и  графологична експертиза, доказваща това“, заяви Попова.

Излиза, че обявената през юли м.г. сделка по влизането на председателя на Международната федерация по шахмат  Кирсан Илюмжинов в Петрол Холдинг АД е една голяма мистификация.
Собственик на останалите 47,5% от акциите продължава да е българинът Митко Събев, когото не открихме, тъй като бил по бизнесдела в Хонг Конг.

„Ситуацията е, меко казано, странна и буди сериозно недоумение, тъй като води до хаос и недоверие на инвеститорите в компанията, също така и на обществеността, която болезнено приема всичко случващо се във футбола в Бургас“, заяви проджект-мениджърът на Петрол Холдинг АД за Бургаския регион Георги Мицов. „Аз бях човекът, който заведе господата Гамзатханов, а после и Илюмжинов при кмета на Бургас и сега се чувствам неловко, вече две години продължават манипулациите и това сериозно заплашва интересите на инвеститорите“, заключи Мицов.  



В категории: Бизнес


3
Коментара по темата
3.
Sportsman
26.01.2013 15:29:32
0
2
AMAN TI I VIARA, POREDNITE IZMAMNIZI, IAVNO RUSIA E TIASNA ZA IZMAMNIKA ILUMJINOV I NALAZI BULGARIA. OT VICHKO PROCHETENO ZA TEZI HORA POSLEDNITE MESEZI IASNO SE VIJDA CHE TOVA E IZMAMNA SHEMA ZELIASTA DA OGRABI I ZAGRABI BULGARSKATA KOMPANIA. IAVNO SLED KATO ERSHOV NE USPIA SAS FALSHIVITE VPISVANIA I OPITA DA ATAKUVA PETROL S TRAKTORA SEGA PROBVA DRUGA SHEMA. NESTASTNIZI TRAGNALI DA OPRAVIAT SPORTA A NIAMAT 20 HILIADI LEVA ZA SPONSORSTVO.... AMA STIGA VECHE!!!
2.
От Исихията
25.01.2013 18:34:23
1
4
И КАКВА СТАНА ТЯ СЕГА. КМЕТЧЕТО ОБЕЩАВА И СЕ ВЪРТИ КРАЙ ТОЯ КАЛМИК- МЕЖДУНАРОДЕН ИЗМАМНИК И НИТО ФУТБОЛА, НИТО ХАША, НИТО НИЩО НАКРАЯ. СЪМНЯВАМ СЕ ДА ИМА НЕЩО ВЪНШНО В ТАЯ АФЕРА.мОЖЕ ЛИ ЕДИН БОРЕЦ ПО ММА ДА БЪДЕ ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ОСНОВЕН АКЦИОНЕР В ТАКАВА ГОЛЯМА КОМПАНИЯ КАТО ПЕТРОЛ ХОЛДИНГ?????КАЖЕТЕ ВИЕ. ТОВА СА КРУПНИ МОШЕННИЦИ.
1.
Burg
25.01.2013 17:31:53
1
4
Илюмджинов май е от един дол дренки с пропадналия пияндурник Ершов.Кмета не трябва да им се вързва и да чака пари за футбола.Жалко,защото добре тръгнаха момчетата но няма сериозни хора насреща
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори