×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Краят на Лозенец


Краят на Лозенец
Нашествието на умиращите да са в крак с течението напълни плажа, заведенията и паркоместата в Лозенец през последните години
06 Август 2013, Вторник, 10:56 ч.
Автор: Всекиден.КОМ

Българското Сен Тропе се напълни с охранители и дилъри. Бетонът и поп-фолкът заляха китното някога селце

Уродливи гологлавци с татуирани тела, които палят БМВ-то до морето, стигат за няма и 2 часа в петък вечерта и се гордеят с това, сякаш е въпрос на чест, а после се втурват към най-оборотните заведение, „за да се разбием от пиячка, брат", та така до зори, а после и на плажа. Под ръка са с поне две натъпкани със силикон добичета, грешка - момичета, изляти по калъп, с нацупени джуки и кичозен тоалет, надхвърлящ средната работна заплата, който или им е подарен от спонсор, както вече се наричат застаряващите интимни партньори ала дядо Зографски, лека му пръст, или е изгладуван с цял месец ядене на „Активия" и солети.

Тази „приятна" компания досега беше типична гледка за превърналия се в олицетворение на алкохола, дрогата, ексцесиите и повръщането курорт Слънчев бряг. Раят за незадоволените англичани, руснаци, германци и разбира се, за българския комплексар, или както ги наричат снобите - „кучетата от крайните квартали". В последните десет години морският парцел така се застрои, бетонът по него плъзна като нефтен разлив, най-гнусната чалга закънтя мазно-мазно във въздуха, а напливът от безподобни пияници и парти наркомани отвратиха по-нормалните и културни курортисти, които искат някакси да съчетаят лятната си почивка с приятно плажуване, приветливи заведения и разпускане по баровете в рамките на някаква норма - все пак, ако е удобно.

По тази причина последните 7-8 лета контингентът от млади, работещи и нетърпящи поп фолк ритмите, които пък са пряко свързани със силиконовата мания, тежките наркотици и брутално препълнените ресторанти и дискотеки, се насочиха към малкото южно селце Лозенец. Лека полека курортът започна да поема все повече мераклии, най-вече през уикендите, но и за дълги отпуски, ала като че ли някакъв невидим филтър предпазваше на входа му да нахълтват онези типове с безкрайно тъпите физиономии.

Всъщност, преди

15 години в малкото селце къщите надали са наброявали повече от 150,

няколко хотелчета, два-три ресторанта, ведомствена почивна станция и магазин. Като съименник на столичния квартал, курортът беше обитаван през лятото предимно от софиянци, чието хоби е сърфът, арт персони и тук таме някой бизнесмен с безкрайно домочадие, вдигнал вила на райското местенце, за да избяга от суетата и тъпканицата по останалите черноморски места.

Да, ама „модерният българин" надушва като хищна хиена точно тези спасили се от истерията, глъчката и парада места и се насочва към тях с бясна скорост и една-единствена цел - да ги разруши. Да ги оеснафи, да ги опошли, да ги препикае - буквално и преносно, като своя територия. Да ги превърне в жалко подобие на осакатената си представа за готино прекарване и купон.

Какво се случи през последните лета в Лозенец?

Първи бяха приятелите на сърфистите, които искаха да се научат да порят вълните. По това време спокойното село имаше едно-единствено нощно заведение, „Бай дъ уей", което е култово в София, посещава се от прилични арт и работещи хора, та по тази причина отвори врати и на морето. В него курортистите си изкарваха приятно, за по питие след вечеря, срещаха някой и друг познат и по никакъв начин не се натоварваха. С тях за Лозенец леко се поразшумя, на следващата година пристигнаха още приятелски компании, които пък след няколко дълги уикенда разказаха на близки и не чак толкова колко хубаво са си изкарали, че барът на плажа е супер, в ресторанта в центъра салатата била от градински зеленчуци и рибата е прясна.

Вечерта пък стояли по до късно в заведението, понапили се, но по-скоро разпуснали, отколкото нещо друго. Срещнали и Белослава, която със семейството си има къща там, а тя попяла спонтанно в дървената постройка при лодките, която играе ролята на пиано бар. На плажа пък през деня имало вятър, сърфовете украсили вълните, приятелите с малки деца ги записали на сърф училище. Супер си изкарали. Само след мигване на окото селцето вече бе модерен курорт. Дойдоха звездите - актьори, тв водещи, музиканти. Както и техните познати, които доведоха колегите си, техните гаджета и на гаджетата бившите гаджета. Ресторантите изведнъж станаха 50, хотелите сякаш се самопостроиха, къщи по брега и земя се накупиха като палатки.

Свой палат си построи дори Митко Пайнера, без майтап.

Нашествието на умиращите да са в крак с течението напълни плажа, заведенията и паркоместата. Братята Явор и Захари Бахарови останаха за цяло лято, Иван и Андрей се прибираха в къщата си призори, след цяла нощ купон, Милен Цветков и Лора Крумова спряха караваните си на брега веднага, след като им свършиха предаванията, актьорите от сериалите пристигаха всеки уикенд. Тошко Славков бръмчи с АТВ-то си и спира пред всеки бар. Чат пат някой от помагачите на наркобарона Брендо, стопанисващ съседния до Лозенец комплекс „Оазис" отскачат да хапнат в рибния ресторант на пясъка. И Брендо дойде, май докаран от Белослава.

Селцето вече къде на шега, къде не, се сдоби с прякора Луксозенец, а само година по-късно официално и по медиите получи прозвището българското Сен Тропе. По летните страници на вестниците изобилстваше с папарашки снимки именно оттам, но това съвсем не напъди нито звездите, нито сенчестите бизнесмени. Макар и попрепълнен, Лозенец все още беше едно от приятните и да, модерни места, на които да избягаш от града в жегите. Някакси беше удобно, приятелите бяха там, а ако искаш нощни забавления, дискотеките до морето вече се бяха умножили. Е, цените набъбнаха 3 пъти и от миналото лято Лозенец май е най.скъпия роден курорт.

Лятото на 2013 г. По хотелите няма абсолютно никакви места. Добре че са новоиздигнати големи комплекси с апартаменти под наем. Цената е висока, ама то къде другаде да се ходи. За да имаш сянка и шезлонг на плажа, звъниш седмица по-рано и успяваш да хванеш последното дървено легло. Пристигаш, но спираш в началото на селото, до табелката, защото автопаркът, който се простира пред теб, е завзел всеки участък от асфалта. Точно е време за вечеря, но уви, в централните ресторанти места няма. Нищо, ще си запазиш маса за утре, но се оказва, че няма пукнат свободен стол за 10 дена напред. За следващия уикенд ще знаеш да звъннеш предварително. Поне се сещаш да се обадиш отсега за заведението на плажа, в което на следващия ден да обядваш.

Решаваш да удариш един коктейл на гладно в „Бай дъ уей" и се насочваш натам, но още от далече съзираш някаква неподвижна черна гъста маса и за миг се сепваш, че прилича на погребение. По-отблизо вече се сблъскваш с прясно обръснатите глави на охранители, жичките, стърчащи от непочистените им добре уши и празния им поглед. Кой знае кого пазят, но не ти пука, жаден си, ала в бара не просто няма места, а няма въздух. Ако поемеш глътка кислород отвън, със сигурност няма да ти стигне, за да се добереш до тоалетната вътре.

Слава богу, срещаш някакъв познат, който ти предлага да се настаниш на останалите 10 сантиметра около масата му. Наблизо е и управителят на бара, който питаш ще ти резервира ли за следващата вечер места, а той вездесъщо и властово ти подмята: „Сега не мога, обади се утре в 5". Утре в 5 места вече няма. На следващия ден на плажа, след като си ударил едно узо и все пак си успял да се нахраниш с риба и таратор срещу 100 лева, поне, най-накрая ти е кеф, че ще отдъхнеш малко на плажа, под чадъра, с книга в ръка.

Тогава установяваш, че около теб книга в ръка няма никой друг. Има телефони, таблети, малко преса, тъпи женски списания, като най-задълбоченото от тях е „Космополитън". А, една жена с напращяло горнище чете нещо. Вглеждаш се и очите ти остават в заглавието „Императрицата в мен, или как да караме мъжете да правят каквото искаме". Освен това, тя не точно я чете, а я ползва за прикритие, зад което с пинсета си скубе космите по краката. Мъжът до нея прави резервации за вечерта, крещейки по телефона, а после приповдигнато говори на някой на „брат" да идва вече, че партито започвало.

Парти? 2 часа на обяд е, най-голямата жега. Това не пречи нито на поканения специално ди джей, нито на тази част от хората на брега, които не са успели да се поберат на пясъка, да се натъпчат като стафиди в плажния бар и да танцуват изкривено, стимулирани от личните си дилъри, които също спят в курорта, че да са по-близо до клиентелата.

Алкохолът, който се лее като след Сухия режим, е най-малкият дявол на брега. Шумът от заведението, истеричните персони и повреденият от опиянението смях дразнят повече. Неприятни са и физиономиите, които вече си даваш сметка, че не са познати. Като се вгледаш внимателно, приятелите ти ги няма. Сърфистите също. Тв звездите и актьорите са изчезнали. Само Тошко Славков още обикаля като глуха кучка от бар на бар, но без АТВ-то. Сигурно го е потурчил някъде.

Тази какафония от звуци и глупави муцуни се утроява през вечерта. Чудиш се защо изобщо си дошъл тук и как това място, от което храниш някакъв приятен спомен за добре прекарани почивни дни, за отминалата ти младост, те натоварва неимоверно.

Заглеждаш по-внимателно заобикалящия те свят и осъзнаваш - уродливи гологлавци с татуирани тела, под ръка с поне две добичета, грешка, момичета. За миг решаваш, че си попаднал в омразния Слънчев бряг, но после разбираш, че просто той е дошъл тук. Унищожил е още едно райско място. И е ясно, след гологлавците и добичетата, е въпрос на време да дойде и поп-фолкът, намърдан в бетона. Просто вървят ръка за ръка, доказано е.

На тръгване не ти е мъчно дори за морето. От него, горкото, са останали още някакви си километри на юг, пощадени от нашествието на модерните мутри. Заричаш се да не се стъпваш повече в Лозенец и да намериш ново място. Не че има много такива. И не, че няма да бъдат унищожени и те. За съжаление, е въпрос на хора. Казано по-брутално - лош човешки материал.


В категории: Царево


Флагман.БГ Румен Радев ще открие летния сезон в Несебър Румен Радев ще открие летния сезон в Несебър 16/05/2024, Четвъртък 17:21 0
12
Коментара по темата
12.
Step by Step
23.09.2013 21:00:52
2
1
Поздравления!

По истински думи за днешния Луксозенец не бях чувала!

Подкрепям напълно мнението Ви!
11.
Морския
17.08.2013 12:30:34
3
5
Ето това е българския манталитет.Някаква мисирка която никога не е била в Лозенец ,защото не и стигат жалките стотинки за които се налага да пише подобни глупости си дава важност и ръси мозък . Идеално място за почивка си е Лозенец и винаги ще бъде,просто защото самото място е малко и няма какво повече да се застроява . В ките и Приморско ли е по добре питам и отговор не искам,защото много добре знам каква гмеш е там.Пълно с буркан туристи и смотани словаци които се напиват като свине и крещят като малоумни денонощно !
Които иска да вярва на някакви драскачи ,а който иска може да отиде и да види че изобщо положението не е такова каквото се описва .
10.
SOU Primorsko
16.08.2013 14:06:39
2
0
4eta vi komentarite za u4itelute v Primorsko i vi se 4udq za6to go darjite tozi Valko Rusinov, ami toi za nikav hui ne stava

ВЪЛКО РУСИНОВ - учител по немски език
Вълко Русинов на времето е бил номенклатурен кадър на БКП и като такъв се е издигал в йерархията на властта на общинско /Мичурин/ и областно ниво. За кратко време през 1982 г. е заемал длъжността директор на ММЦ - Приморско, но бързо е бил сменен от кликата на Димитър Вангелов и Роселин Желязков, които са се оказали много по-пробивни от него и са използвали влиянието и връзките, които са имали пред тогавашния първи секретар на ОК на БКП в Бургас Николай Жишев. Самият Димитър Вангелов оценява Вълко Русинов като прекалено слабохарактерен човек, неспособен да поема отговорност и да взема важни решения. "Този човек за никакъв хуй не става, - говорел Вангелов за Вълко Русинов. - Хората му дали власт, а той само трепери като путка, страх го е да не сгреши и все сондира мнения с Бургас... Абе хуй сплескан, какъв директор си ми ти, щом не можеш сам да си вършиш работата и все ми хленчиш пред тоя или пред оня колко ти било трудно и как все ти пречели!"
Така Вангелов и Желязков бързо се ориентирали в обстановката, разбрали, че пред себе си нямат сериозен противник и направили необходимото Русинов да бъде махнат и те да заемат мястото му в ММЦ. Тяхното директорство - единият директор, а другият зам. директор - траело до 1991 г.
Оттогава Вълко Русинов се изживява като репресиран, жертва на тоталитарната система и нейните корумпирани кадри в лицето на Вангелов и Желязков. Иначе той бил честен, принципен, искрено вярвал в идеите на комунизма, ама някакви други хора убили и погребали идеята. И затова на него много му било болно, че цяло поколение останало излъгано заради такива "лъжекомунисти"... и пр. и пр.
Предвид на това, че Русинов има управленски опит, първоначално е бил възприеман от Налбантов като заплаха за мястото му и потенциален кандидат за директорския пост в училището. Но постепенно Налбантов се успокоява, защото разбира, че Русинов е една мижитурка, човек заблуден, неориентиран и без всякакви амбиции. Веднъж Налбантов го бил сложил класен ръководител на един клас от средния курс, но Русинов дори и там не могъл да се справи. Настанала страшна бъркотия и анархия - то не било клас, а някаква пародия, където всеки правел каквото си иска, а Русинов само вдигал ръце и отказвал да се занимава с проблемите на класа. Отделно, не можел да си води документацията като класен, която била много сложна, пишел грозно и нечетливо и затова карал учителките да му попълват досиетата на класа. С една дума нищо не правел като класен, а само разтягал локуми и философствал вместо да решава конкретните проблеми... Налбантов направо се шашнал: "Тоз човек, - викал той, - наистина за никъв хуй не става... Той един клас не може да оправи, а аз съм тръгнал да се притеснявам, че ще ми вземе директорското място!"
Общо взето Налбантов и Русинов поддържат приятелски отношения. Налбантов често го вика в дирекцията да допият някакво шише ракия и да го направи слушател на поредните си случки със сексуални подвизи - къде бил, коя свалил, какъв секс му правели... И Вълко все го слуша с интерес и все повтаря: "Иииии, ама така ли! иииии, ама наистина ли!" После Налбантов го коментира със съжаление: "На Въльо, горкия, като му разправям за ебане и очите му светят! Ебе му се и на него, две не вижда, ама не знае как да си поиска! А толкова много учителки са му навити, ама той още не може да го разбере! Все му викам, Въльо, тая ти е навита, що не я наебеш, а той: иииии, ама така ли, иииии, ама наистина ли!... Заспала шматка! Кво искаш от такъв човек?"
Една от учителките, Донка Прокопова, с която Налбантов поддържал редовни сексуални връзки, му била споделяла многократно, че си падала по В. Русинов, харесвала го като мъж, ама не знаела как да подходи, защото оня бил много стеснителен и отговарял много уклончиво на опитите й. Налбантов се заел със случая отговорно и решил да уреди работата и на двамата. Когато казал на Русинов, че Прокопова му е силно навита, той пак му отговорил с обичайното възклицание: "иииии, ама така ли, иииии, ама наистина ли!" И това се повтаряло многократно докато накрая на Налбантов му писнало и повтарял след него: "Ииии, ама така ли, иииии, ама наистина ли!"... Ами ти спи, спи още! Те, хората ти наебаха путките докато се чудиш!" Налбантов уредил няколко срещи на Прокопова и Русинов в едно заведение на центъра. Събирал ги на една маса и после ставал и си отивал, за да продължат сами свалката. После питал Прокопова: как е, наебахте ли се! Но тя клатела тъжно с глава, докато накрая направо се разкрещяла на Налбантов: "Абе, Стояне, не ме занимавай повече с тоя! Писна ми от празни разговори и губене на време!... И какъв такъв мъж е? Веднъж не ме почерпи едно кафе, а все аз му плащам сметките!"... "Горкият Въльо, - казвал Налбантов, - жена му здраво го държи и не му дава никакви пари!..." и вдигал ръце: "Ами какво да правя сега, в леглото ли да му я вкарам? Глупак! Путките са му навити и аз му ги водя на крака, а той бяга! Иди го разбери, какво иска?!"...
9.
bigfoot
13.08.2013 12:33:17
3
2
Лозенец е прекалено прехвален курорт,миналата година бях цяло лято там,а този сезон издържах само 3 седмици.Имам приятели,които почиват там от 5-6 години и вече и те взеха да се разочароват,добре че все още няма чалга по заведенията.
8.
fantazii
13.08.2013 12:03:44
1
3
sen trope ama drug pat. tolkova e razocarovashto ce ne bih stoial i minuta. sofiiskite parvenuta edni drugi se nadahvat i si viarvat.
7.
Бургазлия
10.08.2013 13:45:06
1
6
Винаги съм се чудил как така всички (ама абсолютно всички) "софиянци" гинтресе манията всеки уикенд през лятото да бият по 1000 км ,да се нерваят по задръстванията,да товарят и мъкнат лодки,сърфове,колелета,дюшеци и т.н и всичко това само и само да се домъкнат наморето и в най големите жеги да се пържат на слънцето, да се блъскат с някой сърф навлечени в неопрени,вечер да се бутат с тълпи от отрепки и да ги дерат по кръчмите.И след като цяла цедмица с а работили до късно висяли са по сфетофарите в София и са се нервили и псували.ККак не чух един да каже -много се уморих през седмицата сега през почивните дни ще си остана в къщи ,ще се излежавам ще гледам например СП по лека атлетика, ще се чуя с някой приятел ще излезем малко на някое спокойно питие в опразнената София.
6.
Аз
09.08.2013 12:43:52
2
4
Напълно подкрепям номер 3 "ЕДИН" . И цялата държава е потънала в лайна. Жалко за хубавата ни природа, но по морето и тя не може да оцелее от мутринските пипала, които като гигантски октопод се простират навсякъде, а с тяхн еизбежно идва и простотията, порнографията / грешка "поп-фолка" / , търкалящи се пияни свине, повръщащи или опикаващи някое дърво / ако е оцеляло някое след голямото бетониране / и всякакви такива зомбирани същества. Статията е страхотна, не заради написаното в нея, а защото то е вярно за жалост. Добре дошли в Драйфоландия, наздраве!
5.
познавач
08.08.2013 09:07:35
1
9
Тази истина отдавна трябваше да се каже,но причината да бъде такъв Лозенец е не от туристите,а от заселените чрез продадени места от Армандо на всички арт ликета и какви ли не други фльорци от София.Така че Лозенец е развален не от друг,а от перача на пари Армандо и неговите обръснати приятели!!!
4.
батко
07.08.2013 19:08:45
1
7
Браво, това е положението Сийкел1994г беше къде по- добре!!!
3.
ЕДИН
06.08.2013 17:49:52
6
14
Лозенският плаж е най големия лайнарник в курорта. Фекалиите от пречиствателната станция и близката тоалетна се изливат директно в рекичката и от там право на плажа където си играят децата във водата. Да му мислят майките и лекарите от района.А село Лозенец стана най тъпия курорт на юг от Бургас.Плекалено презастроен . Без собсвен облик и атмосфера.До три години ще са умрели всички инициативи.Колкото до статията точно е описала нещата от живота към днешна дата в Лозенец.
2.
JMB
06.08.2013 16:00:21
6
14
Статията писана и препечатана е пълен абсурд. Нищо от написаното не е вярно. Много ми е смешно като се заговори за арт среди и културни стожери, арт средите у нас са застинали точно в периода преди 23 годин.
Лозенец е курорт като курорт, тук подобно на цяла България се сблъсква супер лукс с по нисък клас и начин на живот. Лозенец за първо лято е така обновен и освежен като обстановка. Иначе баровете, заведенията, хората са си все същите.
Авторът на статията или не може да си позволи да е в Лозенец или яко са му платили.
Жалко е, че висчки медии перепечатват за сеир без да се замислят.
1.
88
06.08.2013 12:45:29
4
13
Изчетох целия текст и Всекиден.ком могат да си гледат работата, добре че е Лозенец. И за да пишеш подобна статия за селото трябва да разбираш за какво иде реч а не да са те пратили за 3 дни на почивка и с един поръчков текст да си платиш квартирата.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Нойзи не се яви на делото за конфискация на автомобила му, съдът го глоби Нойзи не се яви на делото за конфискация на автомобила му, съдът го глоби Насрочено е следващо заседание на 6 юни, тогава ще стане ясно дали БМВ-то на Нойзи ще бъде конфискувано МВР: Отстранени са проблемите при част от процедурите за издаване и замяна на шофьорски книжки МВР: Отстранени са проблемите при част от процедурите за издаване и замяна на шофьорски книжки Системите работят в нормален режим Елена Параскова във Ф Студио – за цените на недвижимите имоти и тенденциите на пазара Елена Параскова във Ф Студио – за цените на недвижимите имоти и тенденциите на пазара Все по-често се търси ново строителство, в затворени комплекси с паркомясто  Баба си купи масажор и „подаръци“ за 4390 лв. от презентация Баба си купи масажор и „подаръци“ за 4390 лв. от презентация Това ми бяха всичките пари, казва потърпевшата Карнобатски студент спечели титла от Национален шампионат Карнобатски студент спечели титла от Национален шампионат Проблем: Все повече ученици употребяват алкохол Проблем: Все повече ученици употребяват алкохол Специалистите съветват да се потърси навременна помощ Кирил Петков катастрофира с кола на НСО Кирил Петков катастрофира с кола на НСО Не е ранен, но има пострадали от другия автомобил  37-ото Европейско първенство по карате киокушин ще се проведе във Варна 37-ото Европейско първенство по карате киокушин ще се проведе във Варна Мащабното мероприятие се организира от БКА – ИКО България, с председател световният шампион Шихан Емил Костов Хванаха криминоген от Средец с 9 гр канабис Хванаха криминоген от Средец с 9 гр канабис В раницата му ченгетата намерили буркан с глави суха зелена тревна маса Каквото е новото нормално: Детето ти да отиде училище преоблечени като котка и да мяукат в час по математика ли? Каквото е новото нормално: Детето ти да отиде училище преоблечени като котка и да мяукат в час по математика ли? Това, разбира се е голям купон, а и учителката е притисната от новите морални норми и няма да може да го изхвърли от стаята за да не бъде дадена под съд за дискриминация
Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори