×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Момичета, крайно време е да изберете Механото! 161 кавалери само за 4 дами изпрати елитната гимназия


Момичета, крайно време е да изберете Механото! 161 кавалери само за 4 дами изпрати елитната гимназия
Със сигурност трябва повече нежни цветя, които да красят паралелките, а в ПГМЕЕ има доста подходящи специалности за тях
14 Май 2024, Вторник, 16:45 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

За кандидат-гимназистките е привлекателна специалност „Компютърни мрежи“

Професионалната гимназия по механо-електротехника и електроника (ПГМЕЕ) изпрати своите зрелостници от випуск 2024. Учениците от 7 паралелки се сбогуваха с любимото училище, което изпрати и своя първи випуск от специалност Ремонт на летателни апарати 12А клас – бъдещи авиоинженери. 165 зрелостници прекрачиха за последен път прага на училището, като със сигурност всеки, който присъства на изпращането, си помисли едно – нужни са повече красиви цветя сред тези младежи, които да ги водят и да им дават стимул да учат много повече. Само 4 момичета, по-голямата част от които в специалност „Компютърни мрежи“, оцветиха празника на традиционно мъжкото училище.

Учениците влязоха в сградата за  своя последен Час на класа. Посрещнати от класните си  ръководители, те седнаха притихнали на учебните скамейки. Пет години те се стремяха към този момент, години прекарани в овладяване на знания по общообразователни предмети и навлизане в избраната от тях професия, години на труд, трудности и победи, години на подготовка за живота извън училище.

Леката носталгия беше нарушена от влизането на учениците от 8 клас. По традиция на Механото, в началото на всяка учебна година учениците от 12 клас посрещат новия випуск осмокласници, а през месец май осмокласниците изпращат зрелостниците. След топлото обръщение на класните ръководители на осми клас, учениците подариха на завършващите ключодържател с името на училището и годината на завършване.

165 зрелостници прекрачиха за последен път прага на училището, като със сигурност всеки, който присъства на изпращането, си помисли едно – нужни са повече красиви цветя сред тези младежи

Под звуците на любима песен, зрелостниците слязоха тържествено по парадното стълбище и с гръмко броене до 12 изпълниха пространството  пред сградата за обща снимка на целия випуск.

Официални гости на тържеството бяха Захарина Неделчева – председател на училищното настоятелство и Михаил Ненов заместник-кмет по Образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики в община Бургас, който прочете обръщение на кмета на града Димитър Николов към зрелостниците на ПГМЕЕ. Много родители на дванайсетокласници бяха гости на  тържественото събитие и споделиха емоциите от последния учебен ден на своите синове и дъщери.

Част от тържеството беше посветена на онези достойни ученици от ПГМЕЕ, които през тази учебна година спечелиха престижни регионални, областни и национални състезания и показаха, че качеството на образованието втуке е високо. На всички ученици от 8 до 11 клас, представили се отлично на тези състезания, бяха връчени грамоти и парични награди.

За доброто настроение на участниците и гостите на тържеството допринесоха танцовите изпълнения на учениците от ОУ „Любен Каравелов“, изпълнението на гайди на ученици от ПГМЕЕ и танцът румба на Кристиян Нигохосян от 8 и клас и неговата партньорка.

Традиционната снимка за спомен с абитуриентите в една от най-мъжките гимназии

А ето и част от вдъхновяващото слово на директора на ПГМЕЕ Роза Желева:

„… Този свят е Ваш. Не се страхувайте да мечтаете  и  упорито да преследвате  мечтите си!

Нека вашите страст и решителност бъдат светлината, която ще Ви води в трудните моменти! Не се плашете от грешките си – учете се от тях!

Носете с гордост името на Механото, защото то винаги ще отваря пред Вас вратите на успеха!

Бъдете смели!

Бъдете благородни!

Бъдете добри хора!

Знайте, че Вие сте тези, които носят светлината и надеждата за бъдещето.“

 




В категории: Бургас


Андреа призна, че няма мъж
Андреа призна, че няма мъж 26/07/2024, Петък 19:59 2
Миле Китич пие като смок
Миле Китич пие като смок 26/07/2024, Петък 19:39 2
15
Коментара по темата
15.
ТМТ
17.05.2024 23:06:19
0
0
Механото е дало много кадърни хора за Бургас и България. Това че сега има спад в образованието не е проблем на техникума !!!
14.
общак
16.05.2024 00:37:46
0
0
охааа свежа кръв, айде приключвайте с празненствата, че в слънчака ни трябват сервитьори и шофьори !!!
13.
Аз бре
15.05.2024 09:32:31
1
3
Прав си е долу коментиралия ТБС, визира МОЛА-а.

Такава пародия е механото вече, откакто е въпросния МОЛ, не е истина просто... учителите бягат от там, а други ги принуждават да се махнат. Няма никаква база и постъпват ученици с най-ниските балове в областта. Погледнете из нета какво пишат хората за механото, не бъдете толкова наивни. Например в бг работодател.
12.
Много тъпи разсъждения!
15.05.2024 06:35:35
0
5
Момичетата да изберат Механото заради многото момчета? Те за компаньонки ли ще се подготвят или ще учат? А момчетата защо да избират Механото след като има само 4 момичета?
11.
ТБС
15.05.2024 01:20:30
2
5
Децата да си деца, хубави, лоши, наши са си, обаче Механото няма нищо общо с училището, което беше. Проектирано за затвор, сега е истински затвор и да, момичетата ще завършат без особени напъни, просто защото са малко. В ръководството на затвора има няколко надзирателя, достойни за психо трилър. Не си записвайте там децата, освен ако нямате железни нерви да се разправяте с психопати, които мразят деца
10.
*********
14.05.2024 20:56:10
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
9.
Непознат
14.05.2024 20:35:57
0
0
Господина или госпожата с име 6666 е напълно невъзпитан/а! Такъв тип коментар е недопустимо!
Shout out to Vania
8.
*********
14.05.2024 20:32:06
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
7.
7777
14.05.2024 20:11:13
0
6
Наистина ли има хора ,които да си губят времето в критикуване на деца ?
Прости и жалки...
6.
1111
14.05.2024 19:40:56
5
10
Като случаен минувач почти всеки ден до това училище, не бих пуснал детето си там.
5.
Дренаж
14.05.2024 19:17:18
0
2
Олипса с многото никове включително и женски и оценките с проксито пак се проявил. А ремонт на летателни апарати къде?
4.
do 3
14.05.2024 17:53:00
4
5
Ами те в механото са повечето такива
3.
*********
14.05.2024 17:28:08
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
2.
Vania
14.05.2024 17:00:18
10
11
161 девствени пъпчасали чикибоеца
1.
В елитните гимназии
14.05.2024 16:56:13
0
14
не се допускат флегмите.хаха
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Близо 6 хиляди лева откраднали двама хитри бандити, но полицаите ги спипали Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Не в изкуствени водни басейни, а направо в Мандренското езеро тузарите ще разгръщат ударната зона на понтони Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Такъв случай с починал човек от жк. "Братя Миладинови" няма, никой не ми давал пари без да издам фактура, всичко е клевета, твърди управителят на погребална агенция „ВиваСват“ Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Очаква се левият блок по образец на Франция да приеме декларация   Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Тази рецепта е безотказно вкусна и лесна, няма да съжалявате ако пробвате! Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Аз ли съм единственият човек на тази земя, който е отишъл на купон, или съм единственият, който, след като се е почерпил, е задрямал на чист въздух на пейка, пита актьорът Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас На нея ще бъдат показани различни по стилове и тематика картини, както и такива, непоказвани досега – съкровени и искрени Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Taĸa или инaчe, въпpocнитe ĸoлeбaния ca тoлĸoвa мaлĸи, чe ca пoчти нeзaбeлeжими ca oтдeлния ĸлиeнт, дoĸoлĸoтo нe влияят нa paзмepa нa внocĸитe пo oбcлyжвaнeтo нa дългa мy Ще се обърне в гроба: Вижте  какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Ще се обърне в гроба: Вижте какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Оказва се, че имотът на покойния контрабанден бос е много апетитна локация за куп звезди Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Фалшиви кадри обикалят социалните мрежи, създадени са чрез изкуствен интелект
Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Престъплението е станало на 14 май Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България И двата могат да предизвикат енцефалит, като първият е опасен за децата, а другият засяга както малките, така и големите Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа 89-годишната актриса призова да бъде оттеглен проектозакон за бездомните кучета Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро В Белград средната заплата е 1075 евро, в Нови Сад - 982 евро, в Ниш - 813 евро Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Успяхме да спасим 16 от 17-те членове на екипажа, един от които е в неизвестност, заяви министърът на транспорта Джо Байдън: Време е да предам щафетата Джо Байдън: Време е да предам щафетата Американският президент каза, че се оттегля от кампанията в усилието си да защити демокрацията, поставяйки настрана личните си амбиции Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва  При атентата вчера пострада и съпругата на руският военен  Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Броят на пристигащите през 2024 г. ще надхвърли миналогодишния рекорд от 35 милиона, което почти сигурно ще донесе още повече приходи от туристи след 10-процентно увеличение от 2023 г. спрямо 2022 г. Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Тези „хора“ трябва да бъдат вкарвани в затвора заради престъпленията си, смята милиардерът Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Байдън прати съболезнования на близките на чернокожата Соня Маси
Асен ГЕНОВ, анализатор Асен ГЕНОВ, анализатор Ваканцията на депутатите ще засили отвращението на хората Виц на деня Виц на деня Една жена се гледа в огледалото и казва на съпруга си:
- Чувствам се дебела и грозна, и сбръчкана. Имам нужда от комплимент.
- ОК, зрението ти е перфектно!
Виц на деня Виц на деня В аптеката:
- Може ли 20 презе*ватива?
- А торбичка ще желаете ли - пита аптекарката?
- Е, тя не е чак пък толкова грозна!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Прощавайте, защо сините сливи са червени?
- Защото са зелени!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори