×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Трима почнаха подписка в Ахтопол срещу турските ТЕЦ и АЕЦ


Трима почнаха подписка в Ахтопол срещу турските ТЕЦ и АЕЦ
Ахтопол се събуди и започна пръв да събира протестни подписи срещу промишления парк в съседна Турция
Тема в развитие
виж още
скрий
06 Ноември 2012, Вторник, 17:15 ч.
Автор: Бесове.бг, снимка интернет

Екологът Румен Тодоров организирал комитета

Трима ентусиасти от Ахтопол започнаха подписка сред населението срещу изграждането на ТЕЦ и АЕЦ в съседна Турция. В инициативния комитет са екологът Румен Тодоров и приятелите му Лъчезар Петров и Христо Караджов. Подписката ще бъде пренесена и в съседното Приморско.

„Целта е повече хора да се събудят, в Ахтопол сме първите, вярваме, че ще ни последват“, каза Тодоров, който е русенец, но от 1990 г. живее в южната морска община.

Подписката ще настоява пред МС и НС да се обяви за биосферен парк районът около Енеида, Бегендик и Резово.

Кметът на Царево Георги Лапчев до този момент не е дал знак, че е готов да поведе населението си в тази нелека борба.


В категории: Царево


11
Коментара
Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
11
Коментара по темата
11.
аватар
07.11.2012 11:21:56
0
2
Поговорката е много стара и цинична за съжаление но е много показателна и тя е : "Настана време, заек мечка да клеца и тя да си кюта" така че нека си направим съвременно тълкование на израза и си помислим какъв народ сме в действителност!!!!!!
10.
за клоуните
06.11.2012 21:16:39
0
1
Пък в Съединение, премиерът открил училище, което било почнато през 1983 г., но едва властта на ГЕРБ достроила. И в свойствения си шегоубийствен стил рекъл: «Ако учителката по математика е тук, може да сметне, че съм около 29 пъти по-бърз от Станишев. Ние правим училище за една година, другите го започват и не го завършват 29 г…”
Ако се вземе за база 681 година, може да се види, че по отношение на строителството на българската държава премиерът е 1331 пъти по-бърз от Станишев. Ще кажете какво общо има Станишев с 681 г.? Ми каквото и с 1983 г.
Дето викаше един пич, „Клоуните са обикновени хора като вас и мен, само че по-тежки случаи.”
9.
за клоуните
06.11.2012 21:16:20
0
3
Пък в Съединение, премиерът открил училище, което било почнато през 1983 г., но едва властта на ГЕРБ достроила. И в свойствения си шегоубийствен стил рекъл: «Ако учителката по математика е тук, може да сметне, че съм около 29 пъти по-бърз от Станишев. Ние правим училище за една година, другите го започват и не го завършват 29 г…”
Ако се вземе за база 681 година, може да се види, че по отношение на строителството на българската държава премиерът е 1331 пъти по-бърз от Станишев. Ще кажете какво общо има Станишев с 681 г.? Ми каквото и с 1983 г.
Дето викаше един пич, „Клоуните са обикновени хора като вас и мен, само че по-тежки случаи.”
8.
за цецо и почитатели
06.11.2012 21:11:42
0
0
Питат Цветанов за осъдените в Малайзия. Вика: «Ако в България можем да кажем, че сме оазис на организираната престъпност или на лица, които се занимават с престъпна дейност, в чужбина нещата са коренно различни…"
И това като ти го каже точно министърът на оазиса... За такива приказки премиерът праща на „постановката „Език мой, враг мой”. То такава постановка няма, но премиерът няма откъде да знае… Цецо трябва друга постановка да гледа: „ Харна глава има, ама е за четири крака поне.” Намекваме, че проблемът е в централата...
Думите са много опасно нещо. Дори когато, като Цецерон, си мислиш, че си се сприятелил с тях. В същност, най-вече тогава.
От друга страна пък, защо да го крие този оазис? Стана ясно, че и догодина няма да видим Шенген…
Та за Цецо ставаше дума. Оня ден го слушам да разправя, как много се преувеличавал проблемът с подслушването. Статистиката показвала, че били подслушвани 7800 души, 0.1% от населението. "Имаше, вика, много говорене, че хиляди са хората, които се подслушват…"
7.
za gyltaneto
06.11.2012 21:05:40
0
0
Пък „Монитор” забърка направо международен скандал. Взели интервю от немския посланик, обаче така го цензурирали, че той отказал занапред да дава интервюта в наши медии. И им написал писмо, от което разбираме, че обект на вандалската цензура са станали оценките му за свободата на словото, за липсата на прозрачност в собствеността, за опасностите от концентрацията на медиите в ръцете на няколко човека... Все такива неудобни за чорбаджията на „Монитор” въпроси. Но разбрах, че колегите сами са взели решение да го цензурират, а не че Пеевски им е наредил... Така, за по-сигурно.
Вече два пъти съм казвал, но сега ще потретя специално за «Монитор»: „Една жена може да бъде принудена да направи свирка, но гълтането си е личен избор.” Много е грозно да гледаш как гълта насилена журналистика…
Извинявайте. Че се повтарям. За другото не се извинявам, защото колкото и грозно да звучи, е самата истина.
6.
за енергетиката
06.11.2012 20:58:36
0
4
Назначили 28-годишната еколожка Марина Армутлиева, дето хал-хабер си нема от енергетика, за шеф на бордовете на АЕЦ „Козлодуй” и на държавните „Мини Марица-изток”. Щото е шеф на политическия кабинет на Дилянчо, та за тия заслуги към род и родина ще се подписва всеки месец на ведомостта за 4750 лв. За гл. административен секретар на АЕЦ назначили инженера по хидравлични машини Калин Стануков. Той пък още на другия ден назначил за пиарка на централата някаква 21-годишна пикла, с извинение… Да му прави „контент анализ” на пресата срещу 3000 лв. заплата. (Контент анализ не е това, дето си го мислите!) И изобщо в цялото ръководство на централата останал само един атомен специалист.
Тия хора се ебават с мирния атом бе, братя! Не може да има чак такова безхаберие! По-точно не трябва, а то че може…
Не, няма толкова перверзна фантазия! Толкова перверзна може да е само действителността! Това стига, за да ви покаже как да гласувате на референдума за АЕЦ „Белене”. Лично ние отказваме да ходим с гайгеров брояч на шията.
5.
за изборите
06.11.2012 20:52:30
0
0
„Реалността е по-страшна от измислицата.”
Така си е. „Действителността, казваше Марк Твен, надминава всяка фантазия, защото фантазията трябва да се съобразява с някаква правдоподобност.” А действителността не трябва. Може да си кара без всякаква правдоподобност. Поне българската действителност.
Например на нас лично никога няма да ни стигне фантазията да сложим в устата на Цецо думите: „Внимавайте за популисти!» Но реалността е безпощадна: "В предстоящите месеци, когато популизмът отново ще излезе на дневен ред, молбата ми към вас е да бъдете реалисти и трезви в оценката си за кого трябва да гласувате."
Което е малко объркващо, щото ако бъдем реалисти…
4.
историк
06.11.2012 20:48:58
0
4
Вчера се провело отчетно-изборно събрание на старейшините на ГЕРБ. Преизбрали с абсолютно мнозинство Николай Андреев. В развълнувано слово лидерът рекъл: „Благодарим на човека, който е един истински строител на нова България. Изключително достоен човек, който с апостолски труд изгради структурите на нашата партия ГЕРБ. Изразяваме дълбока признателност към председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и заместник-председателя на партията Цветан Цветанов. Благодарим за доверието, което ни гласуват."
Сменете само Борисов с Живков и Цветанов с Милко Балев и ще се сетите защо ви умилява това приветствие. Защото е издържано в най-добрите традиции на възхвалната априлска реторика.
А, тия говеда в царево плюха Арнаудов, че бил комунист, човека който даде частен бизнес на най много хора...
3.
за подведения лапчев
06.11.2012 20:42:41
0
0
„Чувствам се подведена…” Ах, недей! Дано ви подведе некой… под отговорност! Ама не вярвам! Няколко месеца опозицията в НС се опитваше да предизвика проверка на Сметната палата в ЦГМ. Защото нещо не излизат сметките. По-точно сметките излизат, но парите ги нема. Но мнозинството от ГЕРБ в НС реши, че средствата, с които оперирал ЦГМ, не били големи и от обществено значение, затова по-целесъобразно било общината да си направи вътрешен одит…

Подведени! Не минава, госпожа!

Едно време имаше една келнерка в „Казиното” в Пазарджик, Мичето. Та Мичето си имаше номер. Смяташе така: Шест ракии девет лева, две мешани скари 4 лв., две салатки 2 лева и, ако мине, три лева. Ако се случи някой катил да попита какво е това „ако мине”, Мичето дава заден: „Не минава.” И го задрасква.
2.
гамен или зелен
06.11.2012 20:39:08
1
2
малки, прости и жадни за власт, без практически опит, не познават българската смачкана психика, без грам опит в каквото и да е управление се хващат за първия, който подадат службите от софия и гордо се изживяват кат управленци, с манталитет на псевдоевропейци...
1.
лапчевски гамен
06.11.2012 20:31:13
0
5
Оня ден цитирахме Станишев: "Гради се, но се краде…” И му опонирахме от името на софиянци, па и изобщо на целия народ: „Краде се, но се и строи!” Щото се е крало и без да се строи. В хората вече има една търпимост, една толерантност към умерените кражби. Но то не значи, че народът ще си затвори очите и пред урболешките! Учените са изчислили, че ако се открадне 1/4 до 1/3 от парите, остават и да се построи, но откраднат ли се повече, не остава.
В тая връзка интересно се разви историята с фирмата "Карат С" на Миролюб Столарски, по-известен вече като Чичо Митко*, на която столична община трябваше да изплати 9.8 млн. лв. вземания и 3.2 млн. лихви. Понеже се разшумя много, та общината направила проверка и „изненадващо се оказало”, че лихвите са с 2.6 млн. лв. по-малко. Ако не беше се разшумяло…
Фандъкова вика: „Чувствам се подведена!” Предложението било подписано от зам.-кметовете Барбалов и Христов. Ама и те били подведени. Лихвата била пресметната от Центъра за градска мобилност (ЦГМ). И шефката на ГЕРБ в СОС Калинка Едрева, и тя подведена. Тя иначе е Малинка, ама й викам Калинка заради римата, не за друго…
А не се ли чувствате подведени, дами и господа, от това, че другите фирми са возели за 2.88 лв. на километър, а Чичо Митко на 3.60 лв. по договор, подписан с Бате Бойко? Намеквам, че 2 млн. от тия 9.8 млн. лв. също са подарък.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори