Направих тиквички в буркан, толкова вкусни станаха, че за зимата не остана
Хрупкави, ароматни, апетитни… За първи път ги приготвям по този начин, но определено ще повторя догодина
Честно казано, изядохме повече, отколкото сложих в бурканите… толкова вкусни са тези тиквички, че няма начин да им устоите!
Хрупкави, ароматни, апетитни… За първи път ги приготвям по този начин, но определено ще повторя догодина.
Вярвам, че тази рецепта ще остане в любимите ви.
Ето как да си приготвите и вие Хрупкави тиквички в буркан:
Хрупкави тиквички в буркан
Продукти:
4 кг тиквички
6 супени лъжици едра сол
1 чаша (200 мл) олио
250 мл ябълков оцет
200 г захар
магданоз и чесън в количества на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте обилно тиквичките под течаща студена вода, не ги белите, а само ги нарежете на кръгчета с дебелина приблизително 1 см, а след това на четвъртинки. Залейте ги със студена вода, като се уверите, че са напълно потопени.
Оставете ги да престоят във водата за четири минути, след което измийте и нарежете ситно магданоза и добавете ситно нарязания чесън.
След това отцедете тиквичките в гевгир, оставете ги да киснат известно време, след което ги прехвърлете в друга дълбока купа. Залейте ги с маринатата (така че всички съставки да се смесят).
Добавете нарязания магданоз и чесън и разбъркайте. Оставете да престои 20 минути. След това започнете да прибирате тиквичките в стъклени буркани (предварително стерилизирани).
Стерилизирайте ги точно толкова, колкото е необходимо, за да се запечата капакът във вакуум. Аз си хапнах доста, докато пълнех бурканите. Моят съвет е да не променяте нищо в рецептата – всичко е както трябва.
Оригиналната рецепта изискваше 7 супени лъжици сол, което е твърде солено за мен, затова я намалих на 6 супени лъжици.

























