×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мафията си връща Слънчев бряг?


Мафията си връща Слънчев бряг?
В началото на април хотелиерите от Съюза на собствениците в Слънчев бряг протестираха срещу поставянето на бариери
18 Май 2012, Петък, 11:17 ч.
Източник: Източник 19 минути бг

Заради страха на министър Делян Добрев няма да има зони за паркиране, изгонихме австрийската Капш и инвестиция за 3 млн. лв.

Вместо 1 лев, паркирането в Слънчев бряг ще струва 5 пъти повече от 1 юни. Причината е, че след натиск от страна на Съюз на собствениците в курорта,  новият министър Делян Добрев реши, че няма нужда от зелена зона в комплекса и краденето на коли, навлизането на бусове с проститутки и джебчийки и други приятни движения трябва да продължават, както и досега. Сиреч безнаказано. Ще продължи и укриването на данъци за повече от милион лева всяко лято – за миналото в хазната са обявени само 11 000 лв. приход. Пък  шефката на Съюза на собствениците Елена Иванова твърди, че само на нейния паркинг имало било 150 места. Макар и върху дюни.  Полза от това няма да имат туристите, а само онези олигарси, които през годините на дивата приватизация и дивото застрояване заграбиха земи и дори дюни, за да направят незаконни паркинги, където им видят очите.

На всичкото отгоре България, която плаче за чужди инвестиции, изпусна инвеститор от класа. Световният лидер в бранша – австрийската Капш, беше поканена от същото това правителство да направи първата съвременна зона за паркиране в България. В проекта, презентиран и одобрен от борда на дружеството Слънчев бряг АД още през април, е подготвена инвестиция от 3 милиона евро. Част от нея вече е изпълнена. А това означава 150 високоплатени работни места за млади хора в общините около Слънчев бряг! Те обаче също изстинаха броени дни преди да бъдат заети. И не по друга причина, а от министерски страх!

„Капш“ е световен лидер в тол системите и ограничаването на трафика, който в Слънчев бряг е градски. Присъства във всички шенгенски държави. Само не в България и Румъния, явно по обясними причини – при нас мафията често налага своите правила на държавата. Поради същата причина, както на картата на гиганта, така и в Шенген, тези две държави не присъстват. Има защо.

В лобирането в полза на автомафията, на босовете на кражбите и проституцията е участвал виден парламентарист, твърди сайтът 19 минути, който от понеделник обещава в едноименния седмичник Супер 19’още разкрития по темата.


В категории: Несебър


13
Коментара по темата
13.
nabliudatel
20.05.2012 23:16:08
1
0
ne moga da proumeia zashto ve4no se govori za niakakvi strashni prostitutki i kradzi i super napredni4avi sistemi za parkirane. V zial sviat i razvitite darzavi ima savsem obiknovenni sini zoni sas sms ili moneti. osven tova vav vseki kurort po sveta ima prostittutki i te sa 4ast ot neshtata. razlikata e v zenata i v nivoto na turistite
12.
Инфо
20.05.2012 08:38:38
0
10
Не е зле да се знае, че "паркингите", които са оформили голяма част от хотелите в Слънчев бряг са НЕЗАКОННИ. Те не присъстват в одобрените УПИ-та на съответните парцели на хотелите, изградени са на местата на зелените площи в съотвтните УПИ-та. Това не се контролира нито от Община Несебър, нито от Слънчев бряг АД. Собствениците на подобни хотелски незаконни паркинги събират доста пари за паркиране от туристи и по всякакъв възможен начин съботират опитите за въвеждане на правила в паркирането на територията на комплекса Слънчев бряг. Пример за това е сезон 2011 г., когато имаше въведена в действие Синя Зона за паркиране по алеите на курорта. Зоната беше въведена в експлоатация също от водеща европейска компания, действаща успешно в Германия, Унгария, Италия... Плащането беше за реално използвано време за паркиране в минути престой, а не за кръгли часове и минимум 1 час, клиентите получаваха кодове за достъп към сървъра на компанията, за да могат да контролират своя индивидуален акаунт и плащания, абсолютна иновация за България! Контрола на паркирането се осъществяваше с автомобили, оборудвани със сканиращи камери, компютри, бърз интернет връзки и т.н. И какво се случи? Сканиращите автомобили бяха разбити и ограбени "ударно", за една нощ и то на 24 часа физически охраняем и с видео наблюдение паркинг, собственост на Слънчев бряг АД !!! Полицията не откри нищо и никой, охранителя на смяна не видял нищо... И през 2011 г. над 50 човека загубиха работа предсрочно, компанията инвеститор претърпя немалки загуби... Това е България! В подобни условия на толериране на тъмни интереси няма как да просъществува нормален сериозен инвеститор или собственик на каквото и да е know how, иновация и т.н., ако не е финансово партийно или мафиотски "наведен"! Темата е доста сериозна, дори повече отколкото изглежда на пръв поглед.
11.
:)
19.05.2012 22:43:22
0
0
ох....то угодия няма!Сега плачем за пропуснати ползи...Някои останаха прецакани.
10.
не е важно
19.05.2012 22:01:50
0
0
Винаги ще има кражби в комплекса да не казвам кой крадат най - много. Полицията не е виновна че не могат да ги спрат защото за тях няма пари за бензин и за коли.А на бариерите за 10лв.винаги можеш да влезеш но защо трябва да е така и какви са тези измислени фирми.
9.
IvoDinev
19.05.2012 11:49:53
1
0
Kakto vsichko,koeto se pishe v tozi sait,nekompetentno,neto4no,hiperbolizirano,dori lujlivo,s cel privlichane na 4iteteli.Smeshni ste Besove.bg,osobeno jurnalistikite vi!
8.
!
19.05.2012 06:33:11
1
0
За пари, някои хора са склонни да продадат майка, баща и граждански права. Не всичко е пари! Фирми тарикати като "LIDL" и "КАПШ" не са дошли да инвестират, а да оберат печалбата на готово и "после дим да не няма"! Адмирации за г-н Добрев!
7.
Policibg
18.05.2012 22:36:04
5
9
Абе преграждения май никъде не сме виждали по света особено в такива масови курорти. Стига сте ограничавали хората и престанете с мераците си да събирате пари от всичко и от всеки. Този курорт беше табу за българите през комунизма, оставете ни да го посещаваме свободно най-после! Или ще ни забравите като гости завинаги.
6.
Gogo
18.05.2012 20:34:51
2
2
По същата логика в Приморско наскоро отказаха магазин на LIDL?
5.
Gogo
18.05.2012 20:34:47
4
0
По същата логика в Приморско наскоро отказаха магазин на LIDL?
4.
mi
18.05.2012 13:42:10
1
5
123-ти си пълен гъз.Как ще се промени БГ ,ако всички мислят така?
Много хубава статия.
3.
123
18.05.2012 13:25:51
1
2
Защо не написахте цялата истина че,искат да дават тези улици за 3мил.евро за 20 години,и какво си мислите,че тогава няма да иам проститутки и кражби ли винаги ги е имало в курорта и винаги ще ги има,като имаше преди 2-3 год.бариери май пак не визаха а?-10 кинта н аченгето и си вътре,аре моля ви се бясове разочаровате ме в последно време имай ще спирам да ви чета
2.
http://www.youtube.com/watch?v=I8-dxFlDqc8&fea
18.05.2012 11:50:39
0
0
http://www.youtube.com/watch?v=I8-dxFlDqc8&feature=share
1.
okoto
18.05.2012 11:37:33
2
2
izkliuchiteplno tapo i nekompetentno napisana statiq, uvolnenie i obezglawqwane za "jurnalista"
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините Вижте какви са те Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Заплатите на новоназначените колеги станаха в размер на 1400 лв. отново бруто. Което след удръжките означава, че част от социалните работници получават под 1100 лв.
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори