Това е класическа рецепта за свинско с кисело зеле
Рецептата е елементарна, а задължително трябва да присъства на трапезата
Времето започна да напомня за предстоящата зима, а това от своя страна е чудесен повод да сготвим на семейството едно от любимите български ястия, а именно свинско с кисело зеле.
Необходими продукти:
2 кисели зелки
1.5 кг вратно свинско месо
1 кг свински гърди
300 г свинска мас
дафинов лист
червен пипер
черен пипер – смлян
черен пипер – на зърна
Начин на приготвяне:
На дъното на тенджера сложете половината мас. Отгоре сложете едната нарязана зелка. Нарежете месото и го наредете върху зелето. Сложете дафинов лист и поръсете с черния и червен пипер.
Покрийте месото с другата нарязана зелка. Отгоре сложете останалата мас, дафинов лист, няколко зърна черен пипер и поръсете с червен и черен пипер. Сипете вода до половината на тенджерата. Когато зелето със свинско заври, намалете котлона на най-слабо и варете 4 часа под капак, без да разбърквате, пише actualno.com.
bTV обяви пълна програма за празниците – ето какво ще гледаме от Коледа до Нова година
Бургас ще закупи електромобил и зарядна станция за нуждите на социалните услуги
Община Бургас стартира процедура по урегулиране на нова индустриална зона
Болница "Селена", от която изчезнаха над 3 млн.лева: Съдействаме на разследването
Селин Дион е готова за нова глава в живота си
През 2026 г. ни очакват две пълни слънчеви затъмнения
Фалшиви петдесетолевки заляха сергиите в Одрин, търговците скочиха срещу нашенците
БАБХ изтегли бебешка каша заради наличие на неорганичен арсен
От утре токът за бизнеса поскъпва с 22%
Мариета Георгиева - 110 километра лед, пълна изолация и български флаг на най-южната точка на Земята
Колко струва охраната на Пеевски? ДПС „Ново начало“ извади сметката
Две близо 90 годишни италианки превърнаха хляба и Instagram в туристическа сензация
