Класическа рецепта за свинско с кисело зеле, ще си оближете пръстите
Ястието е любимо на много българи
Времето започна да напомня за предстоящата зима, а това от своя страна е чудесен повод да сготвим на семейството едно от любимите български ястия, а именно свинско с кисело зеле.
Необходими продукти:
2 кисели зелки
1.5 кг вратно свинско месо
1 кг свински гърди
300 г свинска мас
дафинов лист
червен пипер
черен пипер - смлян
черен пипер - на зърна
Начин на приготвяне:
На дъното на тенджера сложете половината мас. Отгоре сложете едната нарязана зелка. Нарежете месото и го наредете върху зелето. Сложете дафинов лист и поръсете с черния и червен пипер.
Покрийте месото с другата нарязана зелка. Отгоре сложете останалата мас, дафинов лист, няколко зърна черен пипер и поръсете с червен и черен пипер. Сипете вода до половината на тенджерата. Когато зелето със свинско заври, намалете котлона на най-слабо и варете 4 часа под капак, без да разбърквате, пише actualno.com.
Средно 250 лева харчим за подаръци тази Коледа
Правителствата на страните от ЕС се споразумяха за дигиталното евро
Вече е ясно: Камерите в училището гледали точно над писоарите
На час по 15 жени в Германия стават жертви на насилие от партньор
Трите най-добри рецепти за содена питка за Бъдни вечер
Идва сибирски студ
Слави Трифонов: Ако реша да уволня някого, а на ПП-ДБ не им хареса, те ще направят протест под офиса ми, така ли?
Хонорарът на Азис за празниците удари 25 бона
Джан-Микеле пребил Габриела и я напуснал
Виктория Петрова се е омъжила тайно?
Стотинка или евроцент – каква да бъде паричката в празничната питка
Киселова: Ще подкрепим кабинет, ако Борисов не е премиер и „ДПС-Ново начало” не участва в коалицията
