Няма да повярвате колко е лесен и вкусен този сладкиш! Не меся тесто, само смесвам сухите съставки и ръся в тавата
Без яйца, олио, кисело мляко или прясно мляко…Само сухи съставки и ябълки
Това е най-добрият десерт с ябълки, който някога сме опитвали! Повечето хора са скептични, когато прочетат рецептата – как може да се изпече блат без течност? Това наистина обърква мнозина. Без яйца, олио, кисело мляко или прясно мляко…Само сухи съставки и ябълки…Това е всичко! Ето какво ви трябва, за да си приготвите Ябълков сладкиш без тесто :
Продукти (измерете с чаша от 300 ml или използвайте една и съща чаша за всичко, напр. 200 или 250 ml):
1 чаша грис
1 чаша универсално брашно
1 чаша захар
1 бакпулвер
1 ванилова захар
5 големи ябълки или повече/по-малко, ако е необходимо
канела на вкус
около 150 г масло или маргарин (в краен случай може и олио)
Приготвяне:
1. Смесете всички сухи съставки в дълбока купа. Намажете формата с масло или олио. Настържете ябълките и ги поръсете с канела на вкус.
2. Покрийте дъното на форма (30х20 см) със сухата смес, върху нея наредете ябълки (без да ги притискате), след това отново суха смес, после ябълки и завършете със суха смес. Отляво можете да наредите повече.
3. Отгоре се поръсва с настъргано масло и се пече в загрята фурна на 180-200 градуса около 40-50 минути.
Готовият сладкиш се поръсва с пудра захар, смесена с ванилия или канела.
Да ви е сладко!
„Клечка кибрит“ на дует Paradox не гори, а пламти на върха на БНТ2
Кристиано Роналдо и разбитото Ferrari - инцидентът, който може да промени всичко
Мис Андреа „надебеляла“ за една нощ
Кой поръча Митко Маймуняка и защо убийството още не е разкрито
Цял регион е пред екокатастрофа, голям язовир е на път да пресъхне
Спортно училище „Юрий Гагарин“ отличи своите шампиони за 2025 г.
Вечеряйте между 17 и 19 ч. през зимата, за да сте здрави
Ромина скъса с русото: Вече е фатална брюнетка
Важна новина за тези, които планират да направят инвестиции в имоти
Общински съветник от СДС стана председател на БСП - Видин
Откриха паметник на Левски в Италия
Уникално представление отбелязва 100 години на Георги Парцалев
