×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • С тържествена церемония в Бургас ще бъде посрещнат новият сливенски митрополит – Негово Високопреосвещенство Арсений днес
  • Природният газ поскъпва с над 8% през юни
  • Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път
  • В Германия призоваха армията да свика 900 000 запасняци заради Путин
  • Тежка катастрофа в Германия прати в болница 14 човека
  • В Украйна прогнозират катастрофален отоплителен сезон
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Правят нов опит, за да изберат днес Сливенски митрополит, фаворитът Йеротей не е допуснат


Правят нов опит, за да изберат днес Сливенски митрополит, фаворитът Йеротей не е допуснат
Йеротей Агатополски е заточен в Рилския манастир и няма да бъде допуснат до избора днес
Тема в развитие
Вече има пет жалби срещу епархийския избор за сливенски митрополит Прокси на пловдивския митрополит и дежурен аутсайдер отиват на финална битка за нов сливенски митрополит Правят нов опит, за да изберат днес Сливенски митрополит, фаворитът Йеротей не е допуснат Епископ Йеротей наруши мълчанието си след отстраняването му от избора за сливенски митрополит Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Бургаското духовенство в ступор - защо извадиха Йеротей от изборния списък за сливенски митрополит Окончателно касираха изборите за сливенски митрополит, ще избират нов след пълна ревизия Църковни страсти пред Светия синод: Протест и контрапротест заради избора на Сливенски митрополит Защо буксува изборът на Сливенски митрополит? Николай Пловдивски се покая и поиска прошка за касирания избор за Сливенски митрополит Нов трус в Синода: Митрополит Йоан оттегли подкрепата си за спорната наредба Четвърти владика се обяви срещу наредбата на Светия Синод: Комунизмът няма място в Църквата Помогнете ни, някой прати провокатор срещу мнозинството в избора на Сливенски митрополит, зоват бургаските духовници Защо изборът на сливенски митрополит е толкова важен за Църквата и чии сметки обърка Йеротей Отлагат избора на нов Сливенски митрополит, вотът в епархията е невалиден Йеротей Агатополски с най-много гласове за Сливенски митрополит Вижте кои са кандидатите за нов сливенски митрополит, изборът ще е през февруари
виж още
скрий
19 Май 2024, Неделя, 08:26 ч.
Автор: Флагман.бг

Светият синод започна проверка срещу него и използва тази причина, за да го отстрани от избора

Епархийски събор се провежда днес в Сливенската епархия за избор на нов митрополит. Това е втори опит след кончината на Йоаникий. След касирането на първите избори имаше протести от страна на местните духовници. Епархийските избиратели ще гласуват за своя фаворит днес измежду шестима кандидати, но между тях няма да е фаворита на духовенството и миряните от региона - Йеротей, който бе дисквалифициран, тъй като срещу него започна проверка за управлението на поморийския храм "Свети Георги". Според поддръжниците му това се е случило умишлено, за да може да бъде отстранен.

Кандидатите, одобрени от Светия синод, са следните: Велички епископ Сионий, Знеполски епископ Арсений, Мелнишки епископ Герасим, Браницки епископ Пахомий, Главиницки епископ Макарий и Велбъждски епископ Исаак.

Припомняме, че през февруари след два тура бяха избрани епископ Иеротей с 27 гласа и епископ Михаил с 22 гласа. Светият синод обаче касира вота, а двамата епископи не са в избирателния списък за вота днес.

Последва разделение между свещениците в епархията на поддържащи решението на Светия синод и на тези, които избраха кандидатурата на епископ Йеротей. Ако днес бъдат избрани двама от шестимата кандидати, следващата неделя Светият синод трябва да избере един от тях за Сливенски митрополит.

Очакванията Сливенската епархия да има владика преди изборите за нов патриарх на Българската православна църква. Нов патриарх трябва да бъде избран до край на юни. За патриаршеския престол обикновено се борят трима кандидати, които трябва да отговарят на няколко условия. Две от тях са да са над 50-годишна възраст и поне 5 години да са управлявали епархия като митрополити.


В категории: Животът


Флагман.БГ Бургас се прости с легендата Тома Томов Бургас се прости с легендата Тома Томов 02/06/2024, Неделя 12:49 0
Флагман.БГ Какво уби ISQ Какво уби ISQ 02/06/2024, Неделя 12:41 5
17
Коментара по темата
17.
Ваня
20.05.2024 01:42:24
1
3
Ето и тук Сглобка: Николай пловдивски, Антоний- Европейски Киприян Старозагорски..." с дом и чеда"- мечтаят с интриги и алчност за патриаршеския пост...направиха интриги и не допуснаха най достойните епископи до избор, след като той отдавна бе спечелен. Ще,си сложат " свой човек" и ще командват уж от далеч:) Е апетити за имотите по южното черноморие. Идват инкасо коли и обират касите за дарения по манастирите и църквите....всичко се знае...нямат ли страх Божий! Безчинстват. Грабят...лъжат, но никой не знае какво му носи утрешния ден, и че нищо не можеш да вземеш на път за другия свят....
16.
АННА
20.05.2024 01:32:54
1
3
Срам позор, джендъри, безврерници, това са "Отците" от Синода, който е всичко друго но не Свети! Има,възмездие и то ше дойде...чашата преля...Ролекси, скъпи коли, тежки масивни енголпия... няма да ви направят път към рая...прочее бъдете будни...тъй като не избрахте " добрата част която няма да ви се отнеме"....всичко е преходно " възлюбени в Господа митрополити кандидати за бялото було....Бог да ви вразуми...и Бог да пази българския народ, най вече от такива като вас!
15.
тези
19.05.2024 14:16:54
0
6
Тези попове като ги гледам какви часовници носят и какви лимузини карат са много ама много далече от Бог.
14.
Бургас
19.05.2024 13:27:51
2
6
ЦИРКОВЕ!
Бил заточен в Рилския манастир.....
Цяла каста са си заформили.
Иисус Христос, на който уж подражават, дали е имал такъв лукс да е "заточен" на курорт: чист въздух, осигурена храна, платени сметки, нощувки, ЗАПЛАТА, лъскави дрешки, корони, гердани....
Лицемерие, амаааа!!!!

...., че и "миряни" били имали глас за избор.
Пясъчен замък!

Истинските герои са нормалните, отрудени, огрижени хора, които оцеляват в тези времена!
Народе, "грешници" няма- следователно няма нужда от "посредник", който да те "амнистира".
Има си личен избор, уроци и накрая: ВСИЧКО е за ДОБРО!
13.
Хм ?!
19.05.2024 12:33:58
9
1
Йоретей или никой друг ли ?
Изобщо чувате ли се какво казвате ?
Другите са недостойни, защото не ги познавате.
Слухове, обиди, интриги все недостойни твърдения бълвате тук.
Много съмнителна е тази неистова привързаност към Йеротей.
С това еденствено навредихте и уронихте неговият престиж.
12.
До 11
19.05.2024 12:01:50
0
5
Забрави че Лудото Коле има специализация и в московската семинария години наред само като е завършил чк семинарията не е ясно дъл са му дали да гръмне с нагана на джерзински такава е традицията там.
11.
Пусть всегда будет Солнце
19.05.2024 11:55:30
0
10
Йеротей НЕ е ченге и ухо() от VI ДС КИР-Културно Историческо Разследване
За да станеш митрополит трябва да си СИН на шефа на СОБТ ,VIДС на Пловдивските барети школован и предан на служби Библиотекарския Масонски У-т и да са преминал школата на Клисурския Манастир край БАНКЯ
10.
Георгиев
19.05.2024 11:22:40
1
17
Отец Йеротей има пълната подкрепа на миряните от нашата епархия. За нас е необяснимо защо беше отстранен. Той е достоен, благ и интелигентен човек. Покойният сливенски митрополит Йоаникий, не случайно го беше избрал за свой викарии и всички очаквахме, той да наследи Йоаникий като сливенски митрополит. Действията на Св.синод са необясними за нас. Не мога да проумея защо се пренебрегва волята на обикновените хора (миряните).
9.
:) :) :)
19.05.2024 11:00:04
1
12
Искат да отвратят миряните и да ги изгонят от църквата, за да могат да останат насаме с църкомните имоти.
Хората не ги интересуват.
Познато???
8.
Ах
19.05.2024 10:43:54
1
11
Позор!Заради един луд ,който разиграва цирк ,превърна нещо свято в соцствен цирк.Заради лудия гей Николай,се пробутва алкохолика гей Арсений,който си е поръчал,забележете,още преди да е избран владишка мантия!!Кройно време е да се намесим и да изгоним пе...ти от храма и църквата да се изчисти от тия боклуци!
7.
:)
19.05.2024 10:37:56
0
3
така е като дават на Асана тир да кара
6.
Църквата се управлява много неправилно
19.05.2024 10:30:16
0
16
Заточен? Това да не е Диарбекир?
5.
До 4
19.05.2024 09:35:39
4
5
Възможно е.
И какво от това ?
Трябва задължително да е митрополит ли ?
4.
Мирянин
19.05.2024 09:30:22
0
22
Дядо Йеротей е достоен и благ човек!
3.
До 1 и 2
19.05.2024 09:26:04
9
4
Много ги разбирате "попските" работи и точно в неделя сутрин, времето за църква и литургия.
Ама вас (и аз) ни няма там при Бог а тук пред клавиатурата драскате за неща и светове, които не разбирате и не присъстваме там !

Бог да е с нас и да имаме достоен Митрополит.
2.
пълна
19.05.2024 09:06:19
3
25
Пълна корупция и при поповете. Те затова са гъсти с Боко от него се учат.
1.
Герги
19.05.2024 09:01:40
1
27
Срам!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Очаквано: ПП-ДБ не можа да събере кворум за извънредно заседание на НС Очаквано: ПП-ДБ не можа да събере кворум за извънредно заседание на НС Заседанието бе свикано от зам.-председателя Росица Кирова 200 частни линейки работят като копърки по Черноморието 200 частни линейки работят като копърки по Черноморието В Бургас и Варна цените за транспортиране на болен с такъв превоз в границите на градовете започват от 40-50 лева и стигат до 120 лева, ако поръчаният превоз е през нощта, тогава е двойно по-скъпо Пепелянка ухапа чистачката Сийка от Резово Пепелянка ухапа чистачката Сийка от Резово Противозмийската ваксина липсва от аптеките ни от поне 10 години Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Към днешна дата Алек се трансформира от милионерски син и бизнесмен в „мамин Алек“ и продължава да е обект на ругатни и подигравки Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Това е неговата племенница, която е абитуриентка  Бумът на кредитирането достига нови рекорди Бумът на кредитирането достига нови рекорди Най-впечатляващ е ръстът при жилищните кредити - 60.5% за една година Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Крисия Тодорова изумява не само с поведение, ами и с това, от което се вълнува Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Напусналият съдебната система държавен обвинител заминава на скъпоструващо лечение в Германия Искаме експертно, надпартийно правителство с ясни задачи, обяви Корнелия Нинова Искаме експертно, надпартийно правителство с ясни задачи, обяви Корнелия Нинова Ниската избирателна активност ни лишава от легитимност, посочи тя Бургерът в София - по-скъп от този в Западна Европа Бургерът в София - по-скъп от този в Западна Европа Това показва проверка на ресторанти в Атина, Кардиф, Люксембург, Лондон и в платформата globalprices.com
Какво уби ISQ Какво уби ISQ Нacĸopo cтaнa яcнo, чe oĸoнчaтeлнo cпиpa cъщecтвyвaнeтo cи Южна Корея ще прави мисия до Марс Южна Корея ще прави мисия до Марс C oтĸpивaнeтo нa ĸocмичecĸaтa aгeнция влacтитe нa cтpaнaтa възнaмepявaт дa пpoдължaт paбoтaтa нa индycтpиaлнaтa пoлитиĸa пpeз пocлeдния пoлoвин вeĸ Каква зодия са най-жестоките личности Каква зодия са най-жестоките личности Хитлер е Телец Как Отварачката се изложи брутално Как Отварачката се изложи брутално Последната й песен предизвика голям скандал Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си 54-годишният мъж натрупа богатството си, след като основа титана за паркиране на каравани Wyldecrest Parks - който в момента струва около 947 милиона лири Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса В следобедните часове е възможно да превали  Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Сивото и цвят праскова са отвратителни, съветва дизайнер  Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Каспаров може да получи до две години затвор Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Държавният глава на латиноамериканската страна положи клетва снощи в столицата Сан Салвадор на церемония, на която присъстваха испанският крал Фелипе Шести и президентът на Аржентина Хавиер Милей Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път "Белия балет" победи Борусия Дортмунд с 2:0
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като целувката. Трябва да го споделиш, за да му се насладиш

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори