×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Адът се отвори над Израел, американските сили прехванаха над 70 дрона и три балистични ракети


Адът се отвори над Израел, американските сили прехванаха над 70 дрона и три балистични ракети
Израел ще бъде наказан, каза ръководителят и духовен лидер на Иран аятолах Али Хаменеи
Тема в развитие
Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Иран разкри с какви ракети и дронове е обстрелван Израел Войната между Израел и Иран се отлага за друг път Съветът за сигурност демонстрирал лицемерие Близкият изток е на ръба, призна Антониу Гутериш US дипломат с предупреждение към Техеран да не предприема действия срещу САЩ и Ерусалим Великобритания ще продължи да помага на Израел, обяви Барбара Удуърд в ООН Армията на Израел с няколко кървави сценария за отговор на атаката с дронове и ракети от Иран Иран и Израел: От съюзници до заклети врагове Калин Стоянов се надява на деескалация в Близкия изток Икономист бие тревога, очаква нова бежанска вълна да залее България Израел обстрелван от 5 места, атаката била свирепа Бойко Борисов осъжда нападението на Иран Колко ще ни струва новата война в Близкия изток? Банкер заговори за икономическа криза Властите в Техеран обърнаха палачинката? вижте какво казаха за атаката срещу Израел Не сме мигнали тази нощ, часове чакахме ракетите да стигнат до страната, разказа българка в Израел Ударите по база с F-35 в Израел били предупреждение, Владимир Чуков заговори за отмъщение Израел с ответен удар след безмилостната среднощна атака с ирански дронове и ракети Израел иска извънредна среща на Съвета за сигурност на ООН, жалва се заради иранското нападение 14 април ли е датата, на която се слага началото на Третата световна война? Адът се отвори над Израел, американските сили прехванаха над 70 дрона и три балистични ракети Експлозии в Йерусалим и Рамон? Израелските власти плашат Иран с ядрени удари Извънредно! Иран започна атаката си към Израел
виж още
скрий
14 Април 2024, Неделя, 08:06 ч.
Автор: Флагман.Бг

Светът в силно безпокойство заради иранската атака

Адът се отвори над Израел, след като Иран нанесе въздушни удари с безплилотни самолети и ракети. Повечето от тях са били прихванати, съобщават световните информационни издания. 

Междувременно ТАСС информира, че американските сили са прехванали повече от 70 дрона и най-малко три балистични ракети, изстреляни от Иран към Израел. Руската телеграфна агенция цитира CNN.

Ръководителят и духовен лидер на Иран аятолах Али Хаменеи от своя страна заяви, че Израел ще бъде наказан. 

Експлозии в Йерусалим и Рамон, а израелските власти плашат Иран с ядрени удари

Тази сутрин иранците масово излизат по улиците, за да отпразнуват нападението срещу Израел, докато други чакат на дълги опашки за газ заради очаквания суров отговор на Израел, пише Times of Israel, цитиран от БЛИЦ.

„Смърт за Израел!“ и „Смърт за Америка“, скандират демонстранти на площади в Техеран. Те се събраха малко след като Революционната гвардия обяви началото на операция „Истинско обещание“.

Надпис върху сграда пък гласи „Следващият шамар ще е по-жесток“.

Демонстрантите развяват национални знамена на Иран и Палестина заедно с плакати, на които пише, че „Божият победа е близо“.

Голяма тълпа от демонстранти се е събрала и пред британското посолство в Техеран.

Иранци са се събрали и в третия по големина град Исфахан, където е погребан бригаден генерал Мохамад Реза Захеди, един от убитите при удара в Дамаск.

Демонстрантите също се събират близо до гроба в южния град Керман на видния командир на гвардията Касем Солеймани, който беше убит през 2020 г. при нападение с дрон на САЩ в Багдад.

На този фон пред бензиностанциите са се извили дълги опашки от автомобили. Хората са притеснени какво може да последва и започват да се запасяват.

В същото време високопоставен израелски източник, цитиран от Channel 12, казва, че „атаката на Иран е стратегически провал“. „Сега могат да се приготвят и да не спят спокойно“, добавя източникът заплашително.

CBS News пък коментира, че атаката на Иран може да въвлече САЩ в конфликта. 

В ТВ ефир бе отбелязано, че администрацията на Джо Байдън е заинтересована от това да не бъде замесена пряко в този конфликт. 

В същото време обаче американският президент изрази солидарност с Израел след нападението на Иран и се срещна с екипа си по националната сигурност, за да обсъди ситуацията, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

"Ангажиментът ни към сигурността на Израел с оглед на заплахите от страна на Иран и неговите марионетки (в региона) е непоколебим", написа Байдън в социалната мрежа "Екс", публикувайки снимка от извънредната среща в Белия дом със съветниците си по сигурността.

Германия призова за незабавно спиране на нападението. "Осъждаме по най-категоричен начин продължаващата атака, която би могла да хвърли целия регион в хаос", написа външната министърка Аналена Бербок в публикация в "Екс".

България е силно обезпокоена от неприемливата иранска атака срещу Израел. Това е безпрецедентна ескалация, която създава сериозна заплаха за регионалната сигурност. Това се посочва в позиция на МВнР, публикувана в социалната мрежа "Екс".

Извънредно! Иран започна атаката си към Израел

Британският премиер Риши Сунак осъди "безразсъдната" атака на Иран срещу Израел, която според него показва неговото "намерение да всее хаос в собствения си заден двор".

Италия следи с внимание и безпокойство ситуацията след изпращането на ирански дронове срещу Израел, съобщи тази нощ италианският външен министър Антонио Таяни в мрежата "Екс".

"Решавайки се на такъв безпрецедентен акт, Иран преминава нов праг в дестабилизиращите си действия и създава риск от военна ескалация", предупреди френският външен министър Стефан Сежурне. "Франция отново потвърждава ангажираността си със сигурността на Израел и го уверява в своята солидарност", добави той.

Министерството на външните работи на Египет заяви, че "призовава за максимална сдържаност" и "е в пряк контакт с всички страни в конфликта, за да се опита да овладее ситуацията", като същевременно предупреди за "риска от регионално разширяване на конфликта".

Саудитското външно министерство призова всички страни в конфликта към сдържаност.

Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел осъди "категорично" атаката. "Тя представлява безпрецедентна ескалация и сериозна заплаха за регионалната сигурност", написа той.

"Канада недвусмислено осъжда тези въздушни удари", заяви министър-председателят Джъстин Трюдо в изявление, в което заяви своята "солидарност с Израел". Той каза, че атаките "още веднъж демонстрират презрението на иранския режим към мира и стабилността в региона".
     
Президентът на Аржентина Хавиер Милей изрази "своята солидарност и непоколебим ангажимент към Държавата Израел".

Мексиканското правителство каза, че е "силно обезпокоено" от това нападение и от "цената, която това действие може да има по отношение на хиляди човешки животи". 

Министърът на външните работи на Чили Алберто ван Клаверен каза в "Екс" че е "разтревожен от сериозната ескалация на напрежението в Близкия изток и от иранските нападения срещу Израел".

 




70% от българите нe си мият зъбите
70% от българите нe си мият зъбите 29/04/2024, Понеделник 19:36 1
Флагман.БГ Слагат и електронен подпис в личните карти Слагат и електронен подпис в личните карти 29/04/2024, Понеделник 19:16 3
Даниел Петканов стана трейдър
Даниел Петканов стана трейдър 29/04/2024, Понеделник 19:00 2
33
Коментара по темата
33.
до 25: правилата на играта се променят
14.04.2024 23:36:39
2
4
✔️Да напомним, че Израел вече използва ядрено оръжие в Бейрут преди 4 години, като притежава между 80 и 400 ядрени бомби:
"Бейрут 2020: Израелски фалшив флаг и фалшиво оръжие"
https://cutt.ly/ww7bMnyc
✔️ Но сега правилата на ционистката игра се променят:
"Как беше пробита израелската противобалистична отбрана в „гнездото“ на F-35 и беше ударено летището на базата на Неватим
Иранците говорят за 20 ракети, със сигурност 7 са преминали - Израел твърди, че щетите са незначителни"
https://cutt.ly/Rw7WxbMN
✔️ "АКТУАЛИЗИРАНО 10:35 EDT - Среща на израелския военен кабинет в Бункер - ЗАВЪРШИ"
https://cutt.ly/7w7Wd8cf
✔️ Израелско нападение над Иран ще доведе до нова много по-мощна иранска ответна атака с по-големи ирански хиперзвукови ракети и огромно количество евтини дронове.
Вероятно Ливанската Хизбула и хутите от Йемен ще се присъединят към атаката с огромно количество ракети и дронове.
Иран ще затвори Ормузкия пролив откъдето преминават 25% от световните петролни доставки и това ще доведе до покачване на цената на петрола над 100 долара/барел, а запасите на петрол например на САЩ са в момента под критичното ниво.
Русия и Китай обявиха, че ще се намесят в защита на Иран, затова правилата на играта се променят,
това е предварителен анализ на ситуацията от Кевин Барет:
"Гордън Дъф от ЦРУ: Иран може да взриви икономиката на САЩ
А Русия има оръжия за деня на съда, заложени край бреговете на САЩ"
https://cutt.ly/pw7bswBA
"Русия ни изпреварва технологично с около 25 години."
32.
до 27: гръцки СМИ
14.04.2024 23:13:15
2
3
Гръцки СМИ поясняват защо американската корабна армада от самолетоносачи до Израел няма да се нападнат Иран - сега са вече "седящи патици":
"Руски разрушител се приближи до американски кораби в южната част на Средиземно море в обсега на свръхзвуковите ракети "Циркон"
Той носи 16 ракети, които могат да унищожат американски военни кораби за една минута"
https://cutt.ly/iw7Wmzp8
31.
оффф...
14.04.2024 15:45:25
1
2
прЕхванаха или прИхванаха?
Флагман?
30.
Ами
14.04.2024 13:53:08
4
6
Мангустите са ненормални.Те живеят 200 години назад от нас.Единственият начин да не правят глупости е рязка атака и да се чистят.Сащ ше ги свърши за 10 дена с рязка атака.Както викат по улиците сега така ще се чудят къде да бягат.Те и другите мангали от палестина стреляха но ето трепят ги наред.Няма друг начин.Те са фанатици безмозъчни
29.
Чичо Джо
14.04.2024 10:58:57
4
6
Рано тази сутрин мисията на Иран към ООН обяви, че атаката към Израел вече се „счита за приключена“.

Разумна постъпка на мъдри хора. По добре да се оттеглят макар и като жени отколкото да ги съсипят
28.
Бай Цоло
14.04.2024 10:56:14
3
7
Бяла сила и превъзходство! Тука има само ХХ който поддържа братята си мюсюлмани защото е спяща клетка от комлука - турчеещ се мангал който преди беше Наско циганина, но сега е Назми
27.
Путлерчо
14.04.2024 10:51:24
5
6
Русия се прави на неразбрала за случая и за пореден път ще изоставят приятелите си защото са прекалено заети в собствената си война, а и нямат такъв ресурс
26.
ХХ
14.04.2024 10:50:46
6
6
До 24

"Ако чалмите са достатъчно..." - каза един про'с'так, който с 85% вероятност гласува Брюксел и Вашингтон да го управляват, защото е некадърен.
25.
XX
14.04.2024 10:48:09
3
7
До 9

"Значи евреите могат да избиват и бомбардират мисюлмани..?" - не само. Около 2001ва Израел заплаши ЕС с нюк ако ЕС приеме санкции срещу него.
24.
Математик
14.04.2024 10:46:43
5
12
Ако чалмите са достатъчно умни ще се оттеглят докато все още не са ги нападнали т.нар широка коалиция - САЩ , Великобритания, Канада, Австралия, Йордания, Кувейт, ОАЕ. Големи области от Ирак мразят Иран и ще нахлуят по суша. Няма какво да се лъжем ще ги избомбят за дни, особено с близки съюзници на САЩ от арабските държави
23.
ХХ
14.04.2024 10:44:53
8
9
Иран трябва с руска помощ да почне да сваля американски сателити!
22.
Големия брат
14.04.2024 10:40:47
6
7
Иран по добре да си трае че дори някой арабски държави са против тях и да готови да помогнат на САЩ, тъй като Иран ги тормозеше през годините за да овладее района
21.
Чежди СМИ
14.04.2024 10:16:54
5
7
Новини от Хал Търнър (изберете горе вдясно бълг.език):
"Иран изстрелва дронове и крилати ракети срещу Израел"
https://cutt.ly/Ew7vFDMu
"-- Иран декларира, че техните хакери са дезактивирали израелската защита Iron Dome!! Атаката може би е по-смъртоносна от очакваното!!"
"Казаха ми от източник на земята, че „летище Бен Гурион е ударено“.
"АКТУАЛИЗАЦИЯ 21:11 EDT --
Доклади **CLAIM** "Летище Негев вече го няма"
-- 4 ИРАНСКИ БАЛИСТИЧНИ РАКЕТИ СА УДАРИЛИ ИЗРАЕЛСКАТА ВЪЗДУШНА БАЗА РАМОН В ПУСТИНЯТА НЕГЕВ
Въздушната база Рамон и военновъздушната база Хацерим в Негев изглежда са основните цели за иранските ракети."
20.
Чичо Сам от Тексас
14.04.2024 10:01:11
9
6
САЩ само това чакат от години - повод да издебнат чалмосаните фанатици, а нашите копейки се превъзнасят по смелата и самоубийствена постъпка на Иран. Родните продажници първи ще турят чалмата на главите си само и само да ги оставят на мира да пият ракия и слушат чалга
19.
Гяур
14.04.2024 09:58:52
8
4
Израел са лайняри, аз също съм лайняр и затова се обичаме. Иран са лоши и не признават мъжката любов. Отивам като истински гяур-пидраз да си дам живота за тез свещени израелци! Може и да е малко по-трудно от Камбоджа, но няма да се изложа със сигурност
18.
Копейка
14.04.2024 09:43:45
10
6
Аллах да дава сили на нашите приятели копейки от Иран. Велики терористи с калашник и бонба, те ще спасат света от сорос, рептилите и изчадията от А'Туин.
17.
Тапаци
14.04.2024 09:25:12
13
9
По-добре с евреите отколкото с мюсюлманите ....
16.
TEXIM bank Beirut
14.04.2024 09:20:26
8
9
Споко ся бат БОЙСО кот вземе власта на 9 юни ЩЕ направи 5 ПОЛЕТА с ПАЧКИ,ЗЛАТО,пилешко,АГНЕШКО за ЛИВОНската Заливна Бавка -Бейрут
На връщане ЩЕ докара малко АМФЕТИ,Каптагон ХЕРЦ,фалшиво уиски и контрабандни цигари
ДИДО Пеевски Алах да го поживи мнаго килограми да му дава ЩЕ донесе много БЕРЕКЕТ на ДУБОЙдката икономика и правверните пакестянци и ливянци Дубай ситезънс
15.
Геле
14.04.2024 09:18:46
7
7
Ще хвърчат тюрбани и шалвари скоро
14.
Gas gas gas
14.04.2024 09:17:46
3
1
Gonna step on the gas
Yeah yeah yeah :music:

Congratulation :)
13.
1356
14.04.2024 08:53:35
9
20
Русия печели от цялата работа а Путин е веновен за нападениото над Израел . А зеленски трепери в.бункера защото скоро оръжия няма да има за Украйна Почна да става доста интересно да видем къде ще му е края. Ние да му мислим без армия и с 2 счупени самолета с кого можем да воюваме.
12.
Я
14.04.2024 08:52:13
8
17
Никой никога не е харесвал чифутите-факт,останалото е лицемерие.
11.
Флагман
14.04.2024 08:50:17
4
17
Какъв ад бре чифутите подпалиха гъзъ на хизбулла в ливан от 200 ирански дрона я вижте колко са стигнали в израел да ударят нещо 90 % и нагоре ги свалихс над ирак още американските и английските въздушни сили,другите над йордания
10.
Бури мечката
14.04.2024 08:47:50
8
18
А когато разружи посолството на Иран в сирия и загинаха генералите никой нищо не каза. Т
9.
Чифут Манафски
14.04.2024 08:46:04
13
22
Значи евреите могат да избиват и бомбардират мисюлмани на килограм във всички региони около тях, обаче тях никой за нищо не трябва да ги закача! И ако някой дръзне да ги нападне, целия свят трябва да им бъде съпричастен, така ли?
Господ си знае работата.
8.
До4
14.04.2024 08:44:25
4
15
Приятелю,само в Газа действат над 11 групировки . Като започнеш от Хамас , Палестински ислямски джихад, бригадите на Ал-Насър Салах ад-Дин, Муджахидински бригади и тн . Можеш сам да провериш населението на тази територия ,а после и броя участници в тези групировки. Никой не защитавам , но и нещата не са просто ей така да се убиват невинни
7.
Az
14.04.2024 08:44:08
16
16
БРАВО
БОЙ ПО ЕВРЕЙСКИТЕ ТЕРОРИСТИ
ИЗЧАДИЯ НА АДА
МРЪСНИ ЧИФУТИ
6.
Хахаха
14.04.2024 08:43:29
21
19
Тъпите флегми хахаха, адът се бил отворил, 99 % са свалени като пуканки в небето още. Просто е имало заря. А Иран е чао
5.
Гласът на джендъра
14.04.2024 08:42:29
8
16
Израел и САЩ свалиха всички дронове и ракети. Иран спешно търси перални заради чиповете. Двойникът на аятолаха лежи мъртъв в бункера си. Нататък си го знаете вече.
4.
Айде де
14.04.2024 08:33:30
16
35
Такова лицемерие, при условие че Израел нападна ивицата Газа и озвършва геноцид над мирното население там. Струва ми се че светът си затваря очите за някои неща!!!
3.
а
14.04.2024 08:31:50
17
36
а когато Израел нападна преди няколко месеца никой не се обяви срещу тях, гнусен лицемерен свят трябва всички еврей да ги няма
2.
До 1
14.04.2024 08:25:04
22
16
Ко каза
1.
Подкрепа за Израел в този труден момент.
14.04.2024 08:20:44
33
18
...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Мъжът е задържан за срок до 24 часа Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Слънчев бряг и Златни пясъци са най-търсените курорти за празника, Несебър и Поморие не им отстъпват Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Истината е, че вече не се касае за патова ситуация на фронта, а положението е критично и там, и в Киев ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място Други партии- по-малки, различни, от тези споменатите, които са парламентарно представени, съвкупно получават близо 8% ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт Първите четирима, дори петима от листата в Бургас, изглеждат готови за министерски постове Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Пречката важи и при сделките за имоти, от 3 май нотариусите ни проверяват в НАП за борчове Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Тук ще откриете най-удобният начин да сте с модерна и ефектна визия през настъпващите топли месеци Морето край Шофьорския плаж изхвърли мъртва крава Морето край Шофьорския плаж изхвърли мъртва крава Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в района Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Сред нераковите причини за висок простата специфичен антиген попадат различни състояния, като някои от тях дори не сигнализират за проблеми с жлезата
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори