×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

23 януари 2012, 7.00 часа: “Кауфланд” прави показно как се мамят стотици българи


23 януари 2012, 7.00 часа: “Кауфланд” прави показно как се мамят стотици българи
Питаме шефа на “Кауфланд” – София Димитър Спасов защо са изпратили из страната само по 15-тина бройки от бомбастичната промоция, а я изрекламираха в хиляди екземпляри на своя вестник
23 Януари 2012, Понеделник, 14:26 ч.
Автор: Пелагия Майска

На 23 януари рано сутринта немската верига хипермаркети “Кауфланд” направи показно пред цяла България как най-качествено се мамят клиенти без да й пука от това

Точно в седем часа стотици българи в цялата страна бяха примамени от обещание, което “Кауфланд” не бе в състояние да изпълни. Нещо повече – във веригата не може да не са си давали ясна сметка, че лъжат, но въпреки това лъжата бе масово тиражирана дни наред с очакване, че така ще се натрупат рекламни дивиденти. В крайна сметка се получи точно обратното.

В най-новата рекламна брошурка на фирмата, разнасяна обикновено още от петък следобед по всякакви адреси в градовете, където “Кауфланд” разполагат с магазини, се съдържаха три бомби - стоки с невероятно ниски цени. Дамски или мъжки спортен комплект: анцунг с горница, за едва 9.99 лева; дамски или мъжки апрески, струващи също по 9.99 лева бройката и 2 броя големи хавлиени кърпи от памук, размер 70х140 – за 6.99 лева общо. За сравнение, средната цена на спортен екип в магазинната мрежа е около 30.00 лева, апреските вървят по около 28-29 лева, а най-евтините хавлиени кърпи от памук в същия размер струват 12.00 лв., но за една бройка. В 7.00 този понеделник пред магазините на “Кауфланд” се бяха наредили стотици подмамени клиенти, за да си купят от тази евтиния.

Ще разкажем какво се случи в Бургас, тъй като тук пратихме наш агент под прикритие,

но колеги от страната ни споделиха, че и на останалите места историята се е повторила. В мига, когато “Кауфланд” – Бургас бе отворен за посетители, местата, където би трябвало да се предлагат трите скандално евтини артикула, изглеждаха така. На щанда за апрески имаше точно четири бройки и половина. Четирите бяха изкупени в 7 часа и 30 секунди. Възрастен човек дълго държа в ръка останалата половина – ляво ботушче, в очакване някой да му донесе дясното. Около него десетки други се оглеждаха кога ще заредят с нови. Половин час нито един служител на магазина не си направи труда да дойде на място, най-малкото, за да види защо тази група е организирала тук митинг и какво се случва. Чак в 7.30 край митинга в галоп премина дежурният управител Петя Панайотова, изписка: Нищо не знам, никаква информация нямам, не търсете мен. След което се скри в миша дупка и повече не се появи. В крайна сметка се оказа, че дясна апреска нямало, от София пратили само лявата, а другата вероятно е транспортирана нейде из останалите магазини из страната за радост на други клиенти. Старецът се повъртя с апреската из магазина, накрая я захвърли.

За разлика от този за евтини ботуши, щандът за спортни екипи бе грижливо маскиран много навътре в магазина. По принцип “Кауфланд” разполага промоционалните си стоки на най-лично място, за да се спъват клиентите в тях. Но спортните екипи, неясно защо, ги нямаше нийде. Там, където служителките уж бяха поставили етикетите им, всъщност се намираха наблъскани догоре някакви непотребни парцали, които никой никога няма да купи.

Агентът на “Бесове” бе първи в магазина, но спортни екипи сред тези парцали не видя.

А търси доста. Попитана къде са, дежурната управителка Панайотова най-напред рече: Ми тука някъде трябва да са, потърсете ги. Но след като сама видя, че ги няма, се поправи: Питайте в София.
Най-забавно-развлекателно на “Кауфланд”-Бургас им се получи с промоционалните пакети хавлиени кърпи. Те, горките, не бяха удостоени дори с етикети. Десетките клиенти, дошли заради тях, напразно се мотаха в магазина, улисани в търсене. Няма и няма. Панайотова обаче рече, че имало. Къде – не стана ясно. Служители в “Кауфланд” – Бургас разкриха, че причините за скандала са две. От София действително им пратили по около 15-на бройки от трите стоки. Спортните екипи и кърпите се похарчили сред работещия колектив още в неделя вечерта. Интересът към апреските бил по-малък и четири все пак артисали, та ги изложили за продажба. В “Кауфланд” – София очевидно са били наясно, че ще изпратят из страната само по 15-ни бройки от бомбастичната си промоция, но въпреки това я изрекламираха в десетки хиляди екземпляри на своя вестник. Защо, г-н Спасов?

В категории: Бизнес


11
Коментара по темата
11.
Д
22.08.2012 14:41:19
0
1
Навярно никой не е обърнал внимание, че във вестника пише РАЗПРОДАЖБА !!!
Разпродажбата е с цел да се изчерпят количествата на дадена стока. Това не беше стандартна акция(промоция), а разпродажба!!!!! Ако посетите магазин за обувки на който пише РАЗПРОДАЖБА ще вдигнете ли луд скандал защо не са им останали номера от даден модел?
10.
илиан
14.05.2012 22:07:35
0
0
затова госпожо кака се плащат неустойки ако не ви е ясно
9.
Кака
25.01.2012 12:01:11
0
7
Браво бе.Много ви е лесно да си коментирате отстрани,а я отидете да поработите малко там и да видим като не ви докарат стоката за акцията без вината за това да е ваша как ще коментирате.
Не си мислете че е лесно да кажеш на клиента че дадена стока е свършила.
Клиентите само се оплакват за туй и за онуй,а си нямат на идея и не ги и интересува в какво състояние беше магазина в 8:00 вечерта след въпросното търсене на евтините стоки от промоцията.Но явно такъв ни е манталитета.
8.
тошко
24.01.2012 00:14:15
0
8
С тази статия още веднъж доказвате, че ние българите сме едно огромно стадо!Де да бяхме толкова многобройни на протестите, колкото на поредната промоция на някой НЕбългараки търговец!
7.
тошко
24.01.2012 00:05:59
3
7
Абе вие писатели народни като сте толкова отворени, що не отидете в марковите магазини да си купите хубави дрешки, ами висите в 7 сутринта още с гурлите по очите? Няма ли за вас магазини за дрехи, а се редите пред един от най-големите ХРАНИТЕЛНИ хипермаркети? Отново търсите евтина сензация!
6.
Драго
23.01.2012 21:45:09
5
3
Пак не платили на Касабова.
5.
Ало, долния
23.01.2012 20:04:28
0
3
Никога не съм виждал мостри там, но е истина, че ги няма стоките на промоция от рекламата.
4.
dakata
23.01.2012 17:13:17
0
5
Това не е магазин,а музей...няколко пъти след големи реклами отивах да си купя продукт и всеку път едно и също:Това е мостра и не се продава–интересен отговор
3.
PR експерт
23.01.2012 16:20:26
6
25
Господа от Кауфланд, бесове ви пращат нееднократно сигнали, че трябва да си платите под формат ана реклама. Ами хайде събудете се, де! Видяхте ли докъде я докарахте?
2.
Шоп
23.01.2012 15:23:15
3
14
Е те това не е ли оня Спасов дето преди това беше шеф на "Билла", после някъде другаде се запиля, върти ми се в главата някаква друга верига, сега тупнал в Кауфланд. Те и оттука ще го наритат май
1.
АНИ
23.01.2012 15:10:26
1
18
ЧЕ ТО С ВСЯКА ПРОМОЦИОНАЛНА СТОКА ТАМ Е ТАКА.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Банките спечелиха 818 млн. лв. за три месеца Банките спечелиха 818 млн. лв. за три месеца Заемите надминаха 100 млрд. лв. КЗК – Бургас ще проверява агнешко, яйца и козунаци в търговските обекти преди Великден КЗК – Бургас ще проверява агнешко, яйца и козунаци в търговските обекти преди Великден С особено внимание ще се следят стоките с етикети за биопроизход Тази новина чакахме от синоптиците: Идете на Южното Черноморие, само там няма да вали! Тази новина чакахме от синоптиците: Идете на Южното Черноморие, само там няма да вали! Причината за усилване на валежите е, че България се намира под южната периферия на антициклон, позициониран над Украйна и Молдова Мъж спука от бой 19 г. момиче, после го качи в колата си и си плю на петите Мъж спука от бой 19 г. момиче, после го качи в колата си и си плю на петите Малко по-късно двете лица са открити в частен дом в града. Установени са видими следи от насилие върху момичето Кифлите от "Ергенът" ще вият сарми и бъркат мелекуни Кифлите от "Ергенът" ще вият сарми и бъркат мелекуни Тази вечер ще има кулинарно състезание  Те бяха една най-креативните двойки на "Денсинг старс", но напуснаха шоуто Те бяха една най-креативните двойки на "Денсинг старс", но напуснаха шоуто Танците са вълшебство, което открих. Благодаря на Михаела, че не се отказа от мен, каза Виктор Още една връзка се зароди след "Хелс Китчън" Още една връзка се зароди след "Хелс Китчън" Само в 6-ия сезон на кулинарното риалити вече има цели две съвсем нови двойки, който се залюбиха по времето на шоуто Цирк в бТВ с участието на тази водеща Цирк в бТВ с участието на тази водеща Цънцарова не може да си прочете текста Боядисват 2024 червени яйца в Бачковския манастир Боядисват 2024 червени яйца в Бачковския манастир Те ще бъдат раздавани на социални домове и нуждаещи се хора Велико Минков притеснен за децата на Габриела, можело да им навреди Велико Минков притеснен за децата на Габриела, можело да им навреди Утре или във вторник се очакват резултатите от ДНК-теста, който трябва да определи дали той е биологичен баща
Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори