×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Възпитаници на учителката любима Рада Гешева събират спомени и стихове за нея в сборник


Възпитаници на учителката любима Рада Гешева събират спомени и стихове за нея в сборник
Идеята на „Писма до Рада“ е Бургас да помни, че нея я имаше и ярката й следа, която остави след себе си, въпреки ужасния начин, по който си отиде
Тема в развитие
виж още
скрий
02 Март 2024, Събота, 15:16 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА

Учениците й ще я запомнят с уважение, признателност и като човека, напътствал ги по пътя напред

Възпитаници на обичания бургаски учител Рада Гешева, която намери смъртта си по ужасяващ начин от ръката на собственото си дете, събират в сборник публикации, писма, спомени и стихове, написани от тях за нея. Рада Гешева бе дългогодишен преподавател от Руската гимназия ПГЧЕ „Васил Левски“ в Бургас. Тя учеше децата не само на грамотност, но и им преподаваше уроци по човечност и любов, затова трагедията от 21 януари т.г. е за цялата общественост.

Инициативата е на общинския съветник от “Български възход” Мариела Кирова, която е и една от стотиците ученици на Рада Гешева. От тези, които имаха привилегията тя да ги подкрепя и напътства по пътя напред.

"Писма до Рада" е моят начин да благодаря за вдъхновението, за силата, за подкрепата и за обичта на един велик учител по Живот! Рада Гешева ни учеше да го вдишваме тоя живот, да го чувстваме. Да искаме, да знаем и да можем повече. Да държим здраво и да не се отказваме. Научи ни да обичаме, уважаваме и познаваме думите. Да рисуваме езикови картини. Направи ни богати по дух и по сърце. Искам да се помни, че Бургас имаше Рада Гешева и тя остави ярка следа след себе си. Защото тя беше Живот, Любов, Енергия, Мъдрост, Вдъхновение, понякога, когато беше нужно и Сарказъм", посочва Мариела Кирова.

"След трагичната й загуба, ние, нейните ученици, масово започнахме да пишем за нея. Да посвещаваме и да се сбогуваме. Сега просто ще съберем тези думи и ще й ги подарим. Точно, както тя даряваше нас с думи. Сборникът „Писма до Рада“ ще бъде и нещо повече. Той ще бъде посветен, освен на любовта, но и на болестта, на зависимостите, на проблемите на общността и на системата, които могат да направят такива трагедии предсказуеми и да ги предотвратяват. Защото обратното на зависимост е свързаност, на отричането - приемане, а на омразата - любов. Сборникът ще бъде публикуван и представен с официално четене пред бургаската общественост", казва още Кирова.

Всеки, който иска да се включи, може да го направи като изпрати своя текст, посветен на учителката любима на имейл адреса на общинския съветник Мариела Кирова : [email protected] или чрез лично съобщение във ФБ ТУК. Телефон за връзка :0899862409, Мариела Кирова.

Припомняме, че  64-годишната жена бе убита от сина си Георги Генджов в неделя през нощта на 21 януари т.г. в апартамент на ул. “Шейново” 40. Младият мъж е с психично заболяване и в момента е в ареста. Той безпощадно наръга майка си над 40 пъти, след което сам позвъни на телефон 112, за да подаде сигнал за престъплението. Рада Гешева почина в линейката, напът за болница. 

По време на гледането на мярката за неотклонение Георги сам пожела да остане в ареста, тъй като през главата му минавали суицидни мисли (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ).

 


В категории: Бургас


Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 0
Флагман.БГ Лазаровден е! Лазаровден е! 27/04/2024, Събота 08:59 0
9
Коментара по темата
9.
Адаш
04.03.2024 11:54:19
0
1
До първия коментар - ти си невменяем, братле.
Какво общо има русофилията? Недей да плямпаш празни приказки. Само шамари ще ядеш, ако го кажеш на някого на улицата. Ама нямаш смелостта да го кажеш на някого в очите, и си мислиш, че тук твоето мнение важи. Бягай и се оправяй.
8.
Молитва за Рада
02.03.2024 18:52:27
2
13
Радо, тежко изкупи всичко на този свят...моля Господ да те е прибрал при себе си и да те е поставил от страната на доброто и красотата. Да се успокои за вечни времена изстрадалата ти душа!
Боже на духовете и на всяка плът, 
Който стъпка смъртта, съсипа дявола и подари живот на Твоя свят!
Сам Ти, Господи, упокой душата на починалата Твоя рабиня Рада в място светло, в място злачно, в място прохладно, където няма никаква болка, скръб и въздишка.
Всяко съгрешение, което е сторила с думи, или дело, или мисъл, прости, като благ и човеколюбив Бог, 
тъй като няма човек, който да живее и да не съгреши.
Един Ти, Господи, си без грях: 
Твоята правда е правда вечна, и Твоето слово е истина.
Защото Ти си възкресението, животът и покоят на починалите Твои раби, Христе Боже наш, и затова на Тебе отдаваме слава с безначалния Твой Отец и пресвятия, благ и животворящ Твой Дух, сега и всякога и във вечни векове. (поклон)
Амин.
7.
*********
02.03.2024 17:31:05
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
6.
Бай....до 1
02.03.2024 17:16:36
4
6
Кой си ти бе, маймуно да определяш кой е наркоман, капиталист, русофил, фашист, евангелист..... Да.Е.П. майна !
5.
Бай....
02.03.2024 17:08:47
12
4
Просто не е могла да обясни на момчето си европейските ценности, язък !
4.
*********
02.03.2024 16:16:14
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
40 дни без Рада
02.03.2024 15:40:36
1
29
Поклон Красавице!
Дано там където си има Светлина и Мир.
Поклон пред доброто ти сърце и светла и чиста душа
2.
демокраДСия
02.03.2024 15:38:57
11
10
Жертва на несъстоялата се демокрация в България!
1.
Бог да я прости!
02.03.2024 15:34:51
14
4
Но,такива са ни стожерите екс комуняги и русофили,понеже капиталистите са загниващи и наркомани.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата
Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори