×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Майцеубиецът Георги да лежи в затвора до живот, зоват съседи и събират подписка да не припарва дома на беззащитните си баба и дядо


Майцеубиецът Георги да лежи в затвора до живот, зоват съседи и събират подписка да не припарва дома на беззащитните си баба и дядо
Трагедията за бащата на Георги – уважавания преподавател в Колежа по туризъм и един от малкото лицензирани екскурзоводи в Бургас Стефан Генджов, е огромна, наскоро инфаркт покосил по-големия му син Иван
Тема в развитие
виж още
скрий
22 Януари 2024, Понеделник, 14:59 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки: Авторът

Любовта на майката се е превърнала в причина за нейното убийство, смята бургаски психиатър

„Майцеубиецът Георги Генджов да лежи в затвора до живот. Той е опасен за всички нас, утре може да нападне и убие всеки. До лятото той полагаше грижи за много възрастните си баба и дядо, които са беззащитни пред него, лекувайте го, пратете го в психото, но не го връщайте тук. Виждали сме го с пяна на устата, виждали сме го да се кара ужасно с майка си неведнъж, подавали сме и сигнали. Приберете го, където му е мястото, ще предизвика нова трагедия.“ За това призовават съседи на семейство Гешеви, които вече организират подписка, с която да забранят да припарва до дома на старците на изверга, който закла майка си безпощадно.

Рада Гешева произхожда от стара бургаска фамилия, а на младини за майка ѝ говорели, че е най-красивата медицинска сестра в Бургас. Родителите на погубената от детето си учителка са на преклонна възраст. Вчера обаче се наложило да им съобщят за трагедията и няколко пъти е викана и линейка със спешни медици, които да им поставят успокоителни.

Хората, които познават семейство Гешеви, казват, че Рада също е била една от най-красивите жени в Бургас за своето време и със сигурност е наследила осанката на дама от аристокрацията и фините обноски от майка си. Като млада много пъти ѝ казвали, че изглежда съвършено, като излязла от портрет на Владимир Димитров – Майстора или Златю Бояджиев.

Рада Гешева е била една от най-красивите жени в Бургас за своето време и със сигурност е наследила осанката на дама от аристокрацията и фините обноски от майка си

„Уникална жена с много силен характер, по нищо не ѝ личеше, че има толкова сериозни проблеми с Георги. Винаги се усмихваше, поздравяваше и от нея извираше една лъчезарност, каквато малко хора притежават в днешно време. В петък пихме кафето си набързо и поговорихме, но тя никога не споделяше личните си проблеми, каза само, че има много работа. Беше отдадена на децата, които обучаваше. Рада водеше курсове и преподаваше все още в Руската гимназия, макар и пенсионирана“, каза пред наш репортер близка до жестоко убитата бургазлийка.

Все още не е ясно кога ще бъде погребението на уважаваната учителка, очаква се пристигането брат ѝ от Дания, който заедно със съпруга ѝ да се заеме с организацията на опелото.

Открихме и много близка приятелка на Рада Гешева, която във времето е била свидетел на най-драматичните моменти в семейството на учителката. „Георги не можеше да живее без майка си, двамата бяха много близки и непрекъснато заедно. Но той имаше здравословни проблеми, за които всички знаехме и се опитвахме да му помогнем. Тя беше пенсионер, но въпреки това работеше, преподаваше на 8 и 11 клас в Руската гимназия. Болката е много силна, не мога да приема, просто не мога“, каза бургазлийката пред наш репортер.

Апартаментът, където г-жа Гешева е живеела със съпруга си – уважавания преподавател по английски език в Колежа по туризъм и един от малкото лицензирани екскурзоводи в Бургас Стефан Генджов, днес бе заключен, все още нямаше залепен некролог и нищо не подсказваше за трагедията.

„Брат ми е съсипан, оставете ни на мира“, с тези думи ни посрещна неговата сестра и леля на убиеца Георги, която единствена си бе у дома.

Трагедията за бащата на Георги е огромна, тъй като това е вторият голям удар за него. Наскоро след внезапно получен инфаркт на 50-годишна възраст в Англия починал по-големият му син Иван. В момента съкрушеният мъж се налага да дава обяснения пред властите за деянията на второто си дете.

Съседите на уважаваната бургаска фамилия Генджови са смразени от новината за жестокото убийство на Рада Гешева, описват я като елегантна и невероятно лъчезарна жена, която по нищо не издавала през каква лична драма преминава заради заболяването на сина си Георги

Съседите на семейството обаче са смразени от случилото се. „Когато сме виждали Георги тук, той винаги беше с майка си, последно отиваха до магазина заедно. Той изглеждаше странен, наистина имаше нещо в него, което ни караше да се притесняваме“, казаха хората от кооперацията, където са живеели родителите на майцеубиеца Георги Генджов.

Наш репортер потърси и опитен психотерапевт от Бургас, който да изясни профила на пациенти като Георги Генджов, за когото е известно, че е с диагноза параноидна шизофрения и наркотична зависимост.

"Майката е отричала диагнозата, не е приемала, че синът ѝ е психотичен.

Има няколко пролежавания в психиатрията – доколкото е известно параноидна шизофрения, но майката не е приемала тази диагноза.

Пациентът беше на медикаментозно лечение, беше против него. Майката сама се бореше с този казус – опитваше се да го накара да си пие лекарствата. Но когато самият страдащ няма мотивация, каузата е загубена. Няма и методология в България, която да работи в такива случаи – освен 20 дни в ЦПЗ и последващо проследяващо лечение.

След 20-ия ден в ЦПЗ пациентът става проблем на семейството.

Вероятно ще бъде освидетелстван, че не носи отговорност за действията си. Това на практика не се подлага под съмнение.

А ако лежи в затвор, ще бъде в специализиран – например този в Ловеч, който е само за освидетелствани. Плюсът там е, че ще бъде принудително лекуван. Има такава мярка. Освен изтърпяването на наказанието, протича и лечение. В това състояние, с подходящо лечение, може да стане нормален човек, който да осъзнава действията си.

В медиите четох, че виждал майката като враг – не го подлагам под съмнение. В психотичен епизод всичко може да се случи в главата на човек в психоза.

Съмнявам се да е използвал наркотици в случая. Не е изключено да е употребявал в някакъв момент. Те увреждат мозъка, увредата остава и когато е факт, може да се надяваме само антипсихотици и антидепресанти да направят биохимията в мозъка що-годе нормална.

Любовта на майката се превърна в причина за нейното убийство. 

И най-вероятно заради стигмата на обществото срещу психичноболните – тя не успява да превъзмогне това, че е успешен човек, но има такова дете. Затова е превърнала проблема си в тема табу. Стараела се е да не се разбира за състоянието на сина ѝ“, каза специалистът пред Флагман.бг.


В категории: Бургас


Флагман.БГ Акула изяде крак и ръка на турист Акула изяде крак и ръка на турист 28/04/2024, Неделя 09:17 0
Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
33
Коментара по темата
33.
Зорница Тъпата опълченката от Шипка 4 -полк
25.01.2024 19:37:14
1
1
Дайте ми номера на добър онколог
че щерка ми и остават цели 3 г. до специализация в Ст.Загора.
Ще съм благодарна на всеки пост
32.
до 25
23.01.2024 12:45:35
4
4
Абе странен човек сте вие. Наркотиците не са около училищата, наркотиците са В училищата. Самите деца предлагат един на друг на шега, а други разбира се и продават. И това е много отдавна и във всички училища, особено "елитните". Темата е табу, за да не падне реномето на училищата. Сума ти родителски срещи направихме преди десетина години в класа на едното от децата ми, с оплаквания, че били шумни, невъздържани и прочее. А просто голямата група от учениците напрекъснато се друсаше с леки наркотици и създаваха проблеми. Друг е въпроса, че учителите нямат възможност да реагират, а родителите си затварят очите за проблемите на децата си вместо да ги възпитават и дори наказват, ако е необходимо.
31.
Ами
22.01.2024 23:14:40
4
9
Вярно е така е.Изобщо не ги лекуват докато не убият някой.Наскоро чух във варна един психопат заклал някакъв.И тоз,съм го виждал много пъти пиян залян или дрогиран вика йрещи никой не му обръща внимание и ето.Същата истирия Тез хора в парламента и монистри и директори явно изпбщо нищо не вършат
30.
Мда
22.01.2024 22:02:51
7
13
Първо като решите да имате деца и двете страни е добре да се поинформират имат ли луди в рода и ако да, да не поемат риск с деца, защото после се ражда един/а " Георги" и няма спасение...и не се оправдавайте с наркотици и още по зле сега не казват луди, а дете аутист..ми не е аутист, а лудо
29.
:(
22.01.2024 20:10:26
2
16
За съжаление родителите и близките не могат да приемат, че децата им може да имат отклонения. Винаги оправдават действията им и ги определят като малко по-различни, по-странни и т.н. Не искат да приемат, че децата им не са като другите и не искат това да се знае от околните. А дефакто всички странични хора го знаят и виждат, но си мълчат. Прикриване на човек с отклонения е невъзможно, единственото което се случва е че така става по-зле. Докато не избие някой ден и не нарани някой, в повечето случаи нараняват именно тези които ги оправдават и прикриват. Държавата не е виновна в този случай, ако близките не вземат мерки, тогава кой. Психиатъра и да постави диагноза и да изпише лекарства, когато близките отхвърлят това и не му прилагат лечението, те го обричат и него и всички около него на голяма опасност.
28.
*********
22.01.2024 19:11:03
7
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
27.
27
22.01.2024 19:07:10
3
3
полицай Тодоров Шкода Октавия охрана
26.
*********
22.01.2024 19:00:15
8
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
25.
дедазнам
22.01.2024 18:50:26
2
25
Превенция му е майката, но докато полиция, прокуратура и съд неправят нищо относно нарко епидемията заляла Бургас такива случай само ще зачестяват, масово се продават наркотици около училища и никоя институция нищо неправи и по-лошото е, че самите граждани сякаш са се примирили и предали.
24.
22.01.2024 18:33:26
6
47
За всички “хейт” коментари срещу тази изстрадала душа в лицето на г-жа Гешева:
Кажете си “Пази, Боже” и подминете. Майчината любов е най-чиста и безгранична в своите измерения, независимо от обстоятелствата. Една майка не се отрича от детето си, защото е наркоман - тя помага. Друг е въпросът, че в нашата бедна държава няма закони, свързани с психичното здраве. Шизофрения се отключва и в следствие на ОГРОМНА И НЕПРЕСТАННА злоупотреба с наркотици и се надявам това да се вземе под внимание!!!
Мир на праха Ви, госпожо Гешева!
23.
Който
22.01.2024 17:43:40
2
58
Който е минал през този път с психично болен приятел или роднина, само той ще разбере какво й е било на майката. Наистина нямаш полезен ход!
22.
Няма значение дали е криела
22.01.2024 17:41:46
5
41
Наистина е факт, че няма грижа за психично болните хора. Три седмици в психиатрията и после обратно в семейството. А семейството може ли да се справи с психично болен човек? За това има толкова психично болни по улиците.


И да е криела и да не, няма институция която да се грижи за тези хора след изписване от психиатрията. Това е!
21.
Една
22.01.2024 17:30:15
3
41
Спрете да пишете, и да търсите сензация!За съжаление в много семейства, има такива случаи.В жалката ни държава , няма никаква грижа за такива хора.Вкарват ги за 20 дни , и какво излекувани ли са за толкова време?Хора с тежки психични проблеми трябва да се, лекуват с месеци, пък и повече!Ако не става има други места.Стига сте писали глупости, та за майката, та за какво ли не.!Болно общество сме, а няма никакви грижи!Мир на праха на милата жена!Съболезнование на близките!
20.
Трагедия
22.01.2024 17:18:40
2
23
Този ако е живеел сам е много вероятно да е злоупотребявал със стимуланти като пико, което е директно свързано с пзихоза, изключителна агресия и тенденция за насилие! Ако майката е отишла да го посети в 3 30 сутринта(кактондолу някой каза), това директно оправдава горе казаното. Този е изпаднал в психоза поради липса на пико през ноща, не е можел да спи, обадил й се е стресиран и объркан и тя сигурно е отишла ужким да бъде с него и там вече са се скарали спирачките са му изпуснали на тоя наркоман!
19.
Капитана
22.01.2024 17:12:29
6
23
Жената не е виновна, майчината любов е безгранична.За съжаление жената не е успяла да прецени, че по този начин не му помага ами прави нещата по зле за всички.Майчиното и сърце не е дало да признае истината за детето си.Да почива в мир!
18.
До 14
22.01.2024 17:10:08
2
25
Ами то скоро няма и да има нормална помощ за психично болните ако близките им не го искат,не настояват.Само,че това не става като криеш проблема.Само можем да предполагаме на какво са подложени семействата на такива болни и да искаме да помогнем не знаем как.Да се говори да се настоява да се изисква е първата крачка.Преди години имаше случай братът гледаше болната си сестра със същото заболяване,накрая човекът напълно здрав я уби и после се самоуби.Тепърва ще има много такива случай.
17.
Вълкана
22.01.2024 17:05:25
1
12
Журналистика по български…после не се чудете защо като разбереме че сте драскачи и ви възприемаме като по-ниши от тоалеточистачи
16.
Явно
22.01.2024 17:00:13
6
27
Майката не приемаше по никакъв нащин ,че синът и има проблеми.Тя може и да е била чудесен преподавател,но явно като майка не се справяше много добре.Много трудно се приема,че детето ти не е това което си очаквал.Беше възпитана,но и малко надменна и като се прибави и това "Какво ще кажат хората?" и ето го резултатът.За проблемите трябва да се говори открито и да се търси всякаква помощ от всеки.Сега вече е късно.
15.
Професорът
22.01.2024 16:59:33
5
30
Жълта медия сте.
Може в телеграфен стил да споменете фактите, но не трябва да разровите мръсното бельо на хората.
Жалки сте.
14.
Пак ли
22.01.2024 16:58:36
4
50
От коментарите става ясно, че не разбирате какво е да си болен. Това момче е болно, но в нашата страна няма адекватна грижа за тези хора. Няма и адекватни закони! Затова майката е криела, че имат сериозен проблем.
Какво значение има кой писал есе, кой с кого живеел, къде живеел....
Това е трагедия! Огромна трагедия, защото един уважаван професионалист и светъл човек го няма.
"Журналистите" да спрат да ровят и пишат свободни съчинения! Бабата била красавица, майката била с осанка! Срам нямате ли? Като хиени сте!
Мир на душата на Рада! Дано е на по-добро място!
13.
Запознат
22.01.2024 16:46:13
4
17
Да ви имам специалиста! В Бургас е пълно с освидетелствани, а в Ловеч ходят при нужда и то за малко. Това че е с диагноза не го прави невменяем
12.
Милена Коларова
22.01.2024 16:42:35
5
14
Познавам Радка лично.Но не мога да разбера,тя дали е била самотна майка или е живяла с бащата на детето
11.
До 10
22.01.2024 16:37:45
6
43
Имате ли болно дете? Ако не, няма да разберете. Дано не ви се налага да разберете. Спрете да разсъждавате, за да не ви се налага да бъдете в чужди обувки.
10.
хм
22.01.2024 16:21:29
23
15
От статията разбирам че майката е виновна, че я било срам да обяви сина си за болен. Обобщено пише че сме я допуснали да възпитава децата на обществото, като учителка, въпреки че не е успяла да възпита собственото си дете, да стои далеч от наркотици.
В друга статия четох че тя живеела другаде , а в 3,30 сутринта отишла да посети сина си в квартирата му, аз ли не съм наред ама коя майка посещава пълнолетния си син в квартирата му в 3,30 сутринта?
9.
F
22.01.2024 15:55:55
3
16
Трагедия голяма
8.
До 3 сфсмилиционера
22.01.2024 15:55:23
3
31
Сам си тегли куршума а преди това пали свещ всеки ден да нямаш дете с шизофрения боклук нещастен.
7.
Защо ли ?!
22.01.2024 15:34:16
9
42
Все повече ми харесва китайския начин - вкарване на такива в Трудов лагер за дълго. Там няма мама, тати...няма да си пия лекарствата... Тежкия физически труд щеше да го пречупи и превъзпита.
6.
комунист
22.01.2024 15:29:49
25
18
Капиталистически упадък и морално разложение.
5.
22.01.2024 15:27:56
3
34
ще го лекуват т в психиатрия а след това като е освидетелстван няма да лежи в затвора и пак ще се повтарят събитията
4.
Д. Георгиев
22.01.2024 15:25:52
9
43
През 2018 година е спечелил национална втора награда за литературно есе... При положение ,че е имал още тогава казаха днес от прокуратурата криминално досие ...
Питам се едно това есе дали не е написано от майка му ,тя е искала детето и да бъде като нея и дали това прекалено да бъде винаги номер 1 ,не е провокирало синът и да посегне към наркотиците .Учил е в ГРЕ Раковски ,една от елитните гимназии в града .Понякога децата на учители са пренебрегвани ,заради професията и дали това момче в някой моменти не е изпитвало ревност от това ,че майка му се държи със своите ученици като с деца и това да го е дразнело ,че любовта на майка му е и към други деца .Само може да гадаем какъв е бил проблема в това семейство ,но според мен подтискането на някой може да отключи в комбинация с наркотици точно това състояние .
3.
сфсмвр
22.01.2024 15:24:28
9
49
стига с тоя боклук, теглете му куршума или някъде до живот.. луд бил като е луд защо уби друг човек а не себе си
2.
ХХ
22.01.2024 15:19:36
62
23
Обичайна история!
Другарка и Другар-ДС ченге(прилапал прилична парса-сладки имоти) създали и отгледали прекрасно отроче.
Тези които се вживяваха като "морални стожери" и учеха другите как да живеят и възпитават децата си, отгледали и възпитали типичния "малък Тошко".
Всяка прилика на гнилите другари и крадливите им деградирали господари от Кремъл е "случайна"!
Разврат, алкохол, наркотици, шуробаджанащина, крадене, рушвети и всичко това, докато Запада гние и загива.
1.
C
22.01.2024 15:13:37
8
96
Спрете да пишете такива статий на кой са нужни, оставете хората на мира.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори