Рецепта за поширани яйца по панагюрски със сирене
Обяд за душата
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
яйца - 3 бр.
оцет - 1 с.л.
сол - 1 ч.л.
вода - 600 мл
сирене - 150 г
кисело мляко - 200 г
чесън - 1 скилидка
олио - 2 с.л.
червен пипер - 1/2 ч.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
За тези поширани яйца в тенджера си изсипваме водата заедно със солта и оцета, като оставяме така, докато заври. След като е готова водата, внимателно чукваме яйцата, като внимаваме да не се изгорим. Оставяме така за около минута. Натрошаваме си сиренето. Разбиваме си киселото мляко и към него добавяме пресована скилидка чесън и малко сол и разбъркваме добре.
В чиния си поставяме отдолу сиренето и върху него изсипваме млякото. Изваждаме с решетъчна лъжица яйцата и ги поставяме върху киселото мляко. В съд загряваме олиото, запържваме с червен пипер и заливаме със запръжката яйцата по панагюрски. Поднасяме поширани яйца по панагюрски със сирене, като изстинат.
Източник: Gotvach.bg
Гръмнаха глигана на века – 403 кг
Нови правила за влизане във Великобритания от февруари
Чужденец: Заплатата ми стига. В България харча около 300 лева, останалите ги пращам у дома
Млада жена почина мистериозно в Дупница, откриха я заключена в санитарно помещение
Еконт и Спиди въвеждат нови правила за плащане от 1 януари
Запой на яхта съсипал здравето на Боби Михайлов?
И дъщерята на Анелия напира за музикалната сцена
Безумно вкусна и крехка празнична салата „Вера“
Откриха снимка на принцеса Даяна, скрита в дома на финансиста Джефри Епстийн
Почина последният министър на Тодор Живков: Отиде си Георги Йорданов
Убиха руски генерал насред Москва
ЦСКА хвърли око на бразилски талант
