×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще работя с цялата си енергия за реализиране огромния потенциал на община Несебър


20 Септември 2011, Вторник, 14:15 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА

При нас са некомпрометирани бизнесмени и личности с обществен авторитет

Георги Манолов е роден в Несебър. Завършил е средното си образование в родния град, а след това Колежа по туризъм в гр.Бургас. Продължава висшето си образование по маркетинг в Бургаския свободен университет. След дипломирането си специализира по същата квалификация в Бременския университет, Германия. На 38 години е, семеен, с две деца. От 2007 г. до март т.г. е зам.кмет по евроинтеграция в община Несебър.

- Г-н Манолов, почти цял мандат бяхте част от администрацията на настоящия кмет Николай Димитров. Какво Ви разочарова, та днес Ви виждаме като негов опонент?

- Не съм разочарован. Тръгнах си, защото в поверения ми ресор общината не се развиваше в посоката, в която аз вървях. Моята визия за развитие на Несебър не съвпадаше с тази на г-н Димитров.Имах идеи и част от тях успях да разгърна. Считам, че няма как да бъде омаловажена работата свършена от мен и моите колеги в продължение на три години и половина. Убеден съм, че общината има голям потенциал за развитие и той задължително трябва да се реализира.И тъй като имам достатъчно знания, опит и идеи, мисля, че мога сам да поема отговорността. Затова се кандидатирам за кмет.

- Много внимателно се изказахте за кмета Николай Димитров, срещу когото е настръхнал Несебър, заради неизпълнени обещания и купища документи, уличаващи го в корупция?

- Започва предизборна борба и аз декларирам публично чрез Вашата медия, че ще водя позитивна кампания. От мен няма да чуете нито една обидна квалификация за когото и да било от опонентите ми. Причината е, че такова поведение не съответства на манталитета ми. Ще се чува каква е моята визия за бъдещето на общината и как смятам да я постигна.

- Имате ли достатъчно силна подкрепа, явно ще играете чисто?

- Допълнителна мотивация да се явя на този вот като кандидат за кмет ми дават сериозни и некомпроментирани бизнесмени, неправителствени организации, видни личности в областта на културата и спорта, и разбира се, политическите формации СДС, ОДС и ВМРО, с които регистрирахме коалиция НОВО НАЧАЛО. Самото име на коалицията показва, че ние

ще предложим нов модел на управление,

в който опорна точка ще е достъпна и прозрачна община, и справедливо разпределение на общинският бюджет. Генератор и главен организатор в коалицията е общинският съветник Венелин Ташев, около когото се събраха хора с влияние, с авторитет. Подчертавам, че нашият съюз е коалиция, за която, сигурен съм, предстоят добри времена.

- Хората какво ще очакват от Вас?

- Да се работи с пълна енергия за превръщането на Несебър в модерна европейска община и атрактивен туристически център. Във всяка област, в която ще работим – в туризма, спорта, културата, здравеопазването, образованието и разбира се основно инфраструктурата, да има дългосрочна стратегия със заложени конкретни резултати. Ще работя Несебър да стане град

с филиал на Западноевропейски университет по туризъм,

защото в кадровото обезпечаване все още сме далеч от необходимото, за да кажем, че предлагаме качествен продукт в курортите ни.Тук е моментът да спомена, че вече съм провел предварителни разговори с ректори на два големи австрийски и немски университета.

- Ако предизборната битка загрубее и видят във Вас реална опасност да победите, не се ли притеснявате, че може да се пролее кръв?

-  Не допускам този път да се стигне до напрежение, което бе характерно за 2007 г.. Аз казах, че ще водя позитивна кампания и няма да напусна добрия тон.

- Как подредихте листата на „Ново начало“?

- Ще я видите на официалното откриване на кампанията ни на 23 септември. Има личности –професионалисти, всеки в своята област и това са хора от Несебър /стара и нова част/, и останалите селища на общината.

- Балотаж ще има, с кого се виждате на финала?

- Всеки един от кандидатите работи сериозно с желание за успех и не бих искал да бъдеподценяван, който й да е от тях.

- Бойко Борисов беше казал, че ако има възможност ще заобикаля Несебър в контекста, че местната власт така и не успя да намери път към правителството. Вие, като зам.кмет по евроинтеграция, трябваше да осигурите топлата връзка чрез качествено подготвени проекти. Не се ли чувствате виновен донякъде?

- Лицето на общината пред централната власт е кметът и той трябва да спечели това доверие. Аз и моят екип работихме с пълно себеотдаване. И към този момент имам самочувствието, че съм най-наясно със състоянието на големите инфраструктурни проекти, които предстоят да се реализират в нашата община –

като започнеш от прословутата пречиствателна станция

и стигнеш до претоварната станция за отпадъци, където сме партньори с още 8 общини. Сега някои от моите опоненти говорят за важността на тези проекти и какви заслуги имали за привличането на европейски пари, което за мен е дори комично. Като зам.кмет, в моя отдел са подготвени и одобрени проекти за над 16 мл.лв., плюс 8 мл.лв за претоварната станция за отпадъци. Тук веднага споменавам, че проектът за пречиствателната станция по предварителна оценка е малко над 100 мл.лв. и ако той се реализира, нашата община ще бъде отличник по усвоени пари на глава от населението.

- Да, но само със знания и добро възпитание избори в Несебър не се печелят. Почнахте ли да раздавате дърва на пенсионерите и пари на малцинствата?

- Тези методи не могат да бъдат част от това ново начало, което ние предлагаме. Хората в нашата община ясно осъзнават, че изборите не могат да се предрешат по този начин и от всеки един от тях зависи какво ще е бъдещето на нашата община, дали тя ще стане едно по-добро място за живеене.


В категории: Несебър


50
Коментара по темата
50.
*********
12.04.2022 19:04:25
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
49.
*********
27.03.2022 17:36:53
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
48.
nezavisim
28.09.2011 21:33:08
0
5
nai nakraia edin kandidat koito moze i znae kakvo govori. 4e e i obrazovan. Derzai
47.
neutralen
22.09.2011 20:43:47
1
4
komi4no e kak komentarite se prevrashtat v ot4et n aobshtina nesebar :)izlezte po ulizite na zialata obshtina i vizte tova li e savremenen evropeiski kurort. Hora osaznaite se sled oshte edin takav mandat i mamaia shte e po dobar kurort. popitaite tezi realizirani meropriatia kolko e plateno za tiah . savzemete se i zaedno se borete za mestoto v koeto ziveete i vadite hliaba si
46.
rudi
22.09.2011 10:12:22
0
6
"Ще работя Несебър да стане град с филиал на Западноевропейски университет по туризъм"

Много добра идея! Като начало и едно колежче може да се направи. Като вече от години го сториха Созопол и Приморско :(
45.
++++
22.09.2011 07:29:13
3
4
oooo скъпа ми вили ти си много заблудено пърче ...няма богат комарджия ,а Ташев е с голямо сърце и винаги помага на хората за разлика от МИШОКА лападжиев
44.
gorski
22.09.2011 04:58:49
1
4
vili,polzvai ya taz glava malko de.ne vyarvam da si tolkoz kuho par4e..
43.
вили
22.09.2011 00:47:29
6
3
комарджията е Венко Ташев!!!!!!!!!!!Радвам се,че ми следите всички коментари,свобода на слово и исказване,мнение!!!!!!!!!!
42.
hhhh
21.09.2011 21:15:46
0
5
о за МИШОКА ЛАПАДЖИЕВ и аз ще се включа да момчето няма големи възможности само комар и близане на .........
41.
++++
21.09.2011 19:53:30
1
5
Вили ти си много компетентна по всички въпроси и си много активна във всички статии но за съжаление всичките ти коментари са ГЛУПАВИ хайде не занимавай обществото с твоята простотия
40.
ваня
21.09.2011 17:54:44
2
5
Уважаема Вили,за Ваша информация дори сегашния кмет в отчета си се кичи с чужди заслуги-тези на Г.Манолов и се хвали че община Несебър е една от общините усвоили наъй-много европари.Така ,че когато пишете се информирайте за действителната ситуация.Г.Манолов е направил и спечелил проекти в размер над 20 мил.лв.А за онзи "комарджия" лападжия мисля ,че няма място за сръвнение.Лападжиев отдавна "полива"други градинки и ближе чужди .............Не може да се прави съпоставка нито като интелект,нито като човек
39.
Vili
21.09.2011 17:33:15
4
2
Георги Манолов беше толкова "добър" в работата си,че не му се прие нито 1 евро проект за какъв кандидат кмет говорим!!!!!!!!!!Той става единствено да съветва оня комарджия как да играе !!!!!!!!
38.
ВОТ
21.09.2011 17:10:31
4
1
„Община Несебър е една от малкото в страната със социално ориентирана политика. Водещ фактор при управлението на институцията е осигуряване на добри условия за живот на всички възрастови групи от населението. Ето защо това е приоритет в работата ми и в работата на колегите ми. Не случайно нашето мото още от самото начало на управлението е: „По-добра община - по-добър живот”.”

Николай Димитров, кмет на Община Несебър

Как общината работи в посока осигуряване на по-добри условия на живот?

Община Несебър се стреми да стимулира раждаемостта като отпуска еднократна финансова помощ за новородено бебе в размер на 2000 лв. В резултат на това на територията на общината за 2009 година има 311 новородени, за 2010 г. са се родили 283 бебета, а до момента, за първото 6-месечие на 2011 те са 127, с 2 повече за същия период от предходната година.

С цел подпомагане на раждаемостта в бюджет 2010 г. се въведе еднократна помощ до 2000 лв. за извършване на процедура ин витро за нуждаещи се двойки с репродуктивни проблеми. За миналата година общината е отделила средства за процедурата на 6 двойки, а за 2011 - до момента - за две двойки.

Имаме идея в бъдеще да подпомагаме парично и запазването на стволови клетки.

Децата в Община Несебър имат достатъчно места за игри и развлечения с откритите напоследък съвременни и безопасни детски площадки, осигуряващи различни забавления. В рамките на изминалите години Общинска администрация насочи голяма част от усилията си в обновяване и разширяване на 4 детски градини, а бяха направени основни ремонти на още 3. По този начин значително се увеличи броят на местата в детските заведения, условията са съвременни, модерни и комфортни, а проблем с настаняването на деца в градините в близките 10-15 години няма да има. Към настоящия момент имаме готов проект за детската градина в Стария Несебър и завършваме проекта за детска градина в най-новия квартал на града - „Черно море”.

В края на 2008 г. в Несебър се откри Детска млечна кухня, а от средата на 2009 година функционира и филиал в Св. Влас, 120 деца се ползват до момента от тази услуга. От миналата година заработи и Детска млечна кухня в Обзор с капацитет 80 деца.

Какви са предоставяните в момента социални услуги в общината?

На територията на Община Несебър се предоставят социални услуги в специализирани институции, в които са създадени съвременни условия за живот. В Центърът за социална интеграция и рехабилитация, разполагащ с модерна материална база, добре обучени специалисти работят с деца с различни заболявания, а услугата е напълно безплатна. Точно на 1 юни тази година открихме новата, по-голяма сграда на социалната институция, за да може повече деца да посещават мястото, а и за да им се предоставят допълнителни услуги. Самата унгарска посланичка у нас Нейно Превъзходителство Юдит Ланг – извънреден и пълномощен посланик на Република Унгария в България, остана искрено възхитена от условията в новата сграда. Центърът, който изцяло се финансира от Община Несебър, се намира на ул. „Струма” № 14 и разполага с рехабилитационен, логопедичен и психологичен кабинет. В новооткритата сграда има и Монтесори кабинет със специални образователни материали за децата със специални образователни потребности. Социалното заведение разполага още със сензорна зала, оборудвана със светлинни ефекти и музика с природни шумове, която е предназначена за релакс на децата и има успокояващо въздействие върху тях. Центърът за социална рехабилитация и интеграция за деца със специални потребности представлява среда, която е стимулираща и подходяща за развитие на потенциала на подрастващите.

Домът за деца с умствена изостаналост ДДУИ "Св. Стилиян Пафлагонийски” е друга социална институция, в която се работи усилено и всеотдайно. Там в момента се възпитават 40 деца на възраст от 3 до 18 години. За трета поредна година възпитаници на дома посещават Общински детски комплекс в Несебър и участват в различни курсове - модерен балет, изобразително изкуство, компютърни умения, като благодарение на тези занимания значително се подобрява процеса на интеграция на децата. Възпитателите от дома няколко години подред посещават швейцарски социални учреждения, в резултат на което квалификацията им и професионалните им качества са развити до по-високо ниво, а това дава отражение и при работата им с децата. Повечето възпитаници, настанени в ДДУИ "Св. Стилиян Пафлагонийски”, са лишени от родителска грижа. Две трети от необходимите средства за дома се отпускат от Община Несебър. Финансирането покрива разходите за текущи ремонти, ново строителство на център за настаняване от семеен тип.

От началото на 2009 г. Домашен социален патронаж разшири дейността си, като освен в Несебър и с. Равда, се обслужват и останалите населени места в общината, разположени в близост. Извършва се разнос на топла и питателна храна на възрастни хора в гр. Св. Влас, к.к.„Слънчев бряг”, с. Кошарица, с. Оризаре, с. Тънково. Храната се приготвя в нова материална база /кухня-майка/, оборудвана със съвременни и отговарящи на нормативните изисквания съоръжения и уреди. В Обзор също се полагат грижи за възрастните хора. Питателната храна се приготвя в нова кухня, като идеята е да се разшири дейността и да се обхванат близките села - Баня, Приселци, Раковсково и Паницово. В средата на декември 2009 година в Община Несебър стартира Обществена трапезария. Тази дейност е част от проект, към Министерството на труда и социалната политика, където общината кандидатства и спечели този проект. Несебър доставяше прясна и топла храна на 45 човека в неравностойно положение и с ниски доходи, живеещи на територията на цялата община. Дейността по проекта приключи в края на април 2010, и в момента общината търси алтернативни начини за финансиране на този вид социална услуга.

Диетична кухня, намираща се в сградата на СОУ „Л. Каравелов”, се разкри през 2009 г. в Несебър. Храната е екологично чиста, приготвя се по методи на здравословното хранене и е подходяща за хора с хронични заболявания. Полезните ястия са достъпни за всички, които искат да хапнат вкусно, но в същото време и лечебно. Столът е отворен както за ученици и учители, така и за граждани. Целта е превенцията на затлъстяването в детска възраст и популяризирането на здравословното хранене с растителна храна, приготвена на пара и бедна на мазнини.

Еднократни финансови помощи от бюджета на Община Несебър се отпускат на хора с влошено здравословно състояние, лица с трайни увреждания и доказана степен на инвалидност, деца и младежи в неравностойно положение, лица и семейства – пострадали от бедствия, аварии и др. Финансово се подпомага и Центърът за хемодиализа в Несебър.

В края на 2009 година, по случай Международния ден на хората с увреждания, Община Несебър оказа съдействие за предоставяне на помещение за нуждите на Дружеството на инвалидите в гр. Обзор. То бе оборудвано с климатик и необходимите мебели, които да осигурят комфорт и подходящи условия при срещите на членовете на дружеството. Освен материалната база, ежегодно дружеството се подпомага със средства от бюджета на Община Несебър, които да покриват на текущите разходи. Подобна финансова подкрепа общината оказва и на Съюз на слепите в Несебър. Освен материална помощ общината съдейства на дружествата и при кандидатстване по различни проекти и програми, както и при нужда от осигуряване на транспорт и др.

Имате ли в общината инициативи, насочени към младите хора?

По отношение на превенция на асоциалните прояви на малолетни и непълнолетни в Община Несебър МКБППМН ежегодно разпространява наръчници за предпазване от наркоманиите, ХИВ/СПИН, а през 2009 г. отвори врати и Консултативен кабинет към тази комисия, в който специалист провежда срещи с деца и родители по наболели проблеми. Ежегодно се провеждат срещи-дискусии на тема: „Опасностите, които крие интернет мрежата” и честване на Световния ден за безопасен интернет. Раздават се информационни материали, разиграват се викторини, правят се презентации на тази тема, изготвени от ученици. Ежегодно се отбелязват:

- Световния ден за борба с дрогата, съвместно с представители на полицията и различни специалисти, гост-лектори поканени по темата;

- Международния ден без тютюнопушене, на който се провежда конкурс сред учениците за най-добро лого „Младите хора свободни от тютюнев дим”;

- Световният ден за борба против ХИВ/СПИН - с концерт по темата, дискусия с учениците и разпространение на презервативи и информационни материали.

МКБППМН ежегодно провежда периодичен контрол на увеселителните заведения, съвместно с представители на МВР за спазване Наредба №1 и Наредба №2 на Общински съвет Несебър. Като тези проверки най-засилено се осъществяват през пролетната и лятна ваканция. Всяка година се организират срещи с ученици по темата „Трафик на хора” и се разискват опасностите, които крият запознанствата с непознати хора в интернет. Разиграват се различни казуси от ученици и се провеждат дискусии.

Какви други инициативи организира Несебър?

В края на 2009г. беше организирана кампания за провеждане на безплатни прегледи в гинекологични кабинети за жителките на Община Несебър. Акцията се състоя в 2 населени места- с. Равда и гр. Несебър – стара част. Интересът на дамите бе голям – бяха прегледани общо 3000 жени от общината. За 2010 година общината съдейства при организиране на безплатни педиатрични прегледи на децата от града и региона.

Община Несебър работи в синхрон с БЧК за подпомагане на хората в неравностойно положение с пакети храна, дрехи и др., като от 2010 година се осъществява и съвместна работа по различни социални проекти. Филиалът на ЦСМП-гр. Бяла, който обслужва гр. Обзор и близките малки населени места също се подпомага от Община Несебър чрез закупуване на лекарствени средства и консумативи. В края на 2008 г. беше закупена нова линейка, оборудвана съгласно всички изисквания и дарена на ЦСМП-Несебър за извършване на бързото и навременно обслужване на лицата, нуждаещи се от неотложна медицинска помощ.

Последната инициатива, организирана съвместно от Община Несебър и Асоциацията на българските акушер-гинеколози, е след няколко дни - на 13 и 14 юли в Здравната къща в Несебър. Там ще се извърши промоционална и диагностична дейност по програма „Женско здраве-профилактика на Остеопорозата и профилактика на рак на гърдата”. Изпълнението на диагностиката-остеодензитометрия и ехография на млечна жлеза и консултанската дейност е възложена на „Медицински център за човешка репродукция” ООД. Ще се извършват лекарските консултации и скринингови изследвания за остеопороза, ще се обърне внимание и на профилактика на рака на гърдата на рискови групи жени с компютър-ехограф. Всяко едно от изследванията е на цена от десет лева.

Бихте ли разказали накратко за развитието и визията на община Несебър?

Освен с приоритетна социална политика Община Несебър подпомага образованието и културата в региона. Работи се усилено в няколко насоки свързани с туризма, инфраструктурата, развитието на малките селища в района, без излаз на море. Усилия и средства се влагат не само за развитието на традиционния летен туризъм, а и на културен, религиозен, конгресен и спортен туризъм. Целта и концепцията за новата визия на общината е чрез тях да се увеличи туристическия сезон и Несебър да стане притегателен център за туристите през цялата година.

Аз и моите колеги се стремим да наложим и утвърдим Несебър като културна дестинация и дестинация за поклоннически туризъм. Нашият град не е място, което да бъде посетено само през летния сезон, той има своя чар през цялата година. Разбира се, всеки сам за себе си трябва да преоткрие неговия магнетизъм и непреходна красота.
37.
ВОТ
21.09.2011 17:08:10
5
1
Чек на стойност 1 млн. лв. получи кметът на Несебър от министър Цветков
Кметът на Несебър Николай Димитров получи чек на стойност 1 млн. лева от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков на бляскава церемония в Националния исторически музей снощи. Тогава бяха раздадени 10-те милиона лева, които правителството отпусна за първите 10 обекта от кампанията на в. „Стандарт” „Чудесата на България”. Парите са за развитие на инфраструктурата и популяризиране на културно-историческото ни наследство. Кметът Николай Димитров от своя страна благодари на българското правителство и на в. „Стандарт” за тази инициатива, на всички жители и приятели на Несебър, дали своя вот за града на ЮНЕСКО в класацията „Чудесата на България”. „Искам да благодаря най-вече на младото поколение за това, че защитихме достойно името на Несебър-градът на църквите”, бяха финалните думи на кмета. Парите, които Несебър получи, ще бъдат за реставрация на църквата „Св.Архангели Михаил и Гавраил”.
36.
ВОТ
21.09.2011 17:07:13
4
1
КМЕТЪТ НА НЕСЕБЪР НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ СТАНА „МЕНИДЖЪР СОЦИАЛНИ УСЛУГИ”
Градоначалникът Николай Димитров бе отличен с националния приз „Мениджър социални услуги-2009” на тържествена церемония, състояла се в София. Престижното отличие му бе връчено от ст.н. с. Д-р Гинка Чавдарова, изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в България. „Социалната политика отразява зрелостта на гражданското общество. С работата в социалната политика аз и моите колеги се стремим градът ни да бъде все така прекрасно място за живеене, каквото е било през неговата повече от 3 200 годишна история. Радвам се, че сте оценили тези наши усилия и че днес получаваме наградата си за тях.”, бяха думите на г-н Димитров, след приемане на приза.
35.
ВОТ
21.09.2011 17:05:33
4
1
И през 2011 година бюджетът на община Несебър е социално ориентиран
Съветниците гласуваха Нова структура на общинската администрация, заради промени в ЗМСМА
Съветниците приеха бюджета на Община Несебър за 2011 г. И през тази година, както бе и в предходната, тенденцията той да е социално ориентиран се запазва. Още от 2007 г. в Несебър се въведоха редица инициативи на местната власт по отношение на грижите, които тя полага за задържане на младите хора и по отношение на гражданите от третата възраст. Казано с други думи и през тази година за новородено са обезпечени по 2 000 лв, допълнителни средства са заделени за нуждаещите се по програмата “ин витро”, учащите и пенсионерите ще ползват намаленията си за градския транспорт, за читалищата и пенсионерските клубове се запазва размера на отпуснатите средства в размера от м.г.
34.
ВОТ
21.09.2011 17:02:43
4
1
Аквариум, който е изграден според най-модерните технологии и изисквания в света, може да краси най-древния град в България – Несебър. Съоръжението ще бъде разположено в близост до морето, на няколко етажа и ще бъде уникално не само за страната, но и за целия полуостров. Идеята за изграждането му е на кмета на общината Николай Димитров.
Аквариумът ще разкрива пред посетители и туристи загадъчния живот в Черно море. Той ще бъде една от забележителните атракции по крайбрежието ни и ще привлича все повече посетители в Несебър.
Разположената хоризонтално и вертикално експозиция ще разкрива пред погледа на посетителите морски обитатели в естествената им среда, ще дава пълна представа за флората, фауната и специфичните особености на подводния свят. Аквариумът ще е част от общински комплекс, в който ще се създаде и помещава Черноморски център за екологично образование и култура. По този начин бъдещото съоръжение ще има не само голяма атрактивна, но и образователна роля. Така Несебър ще се превърне в център на бизнеса с морско оборудване, ще подпомогне развитието на сътрудничеството между черноморските общини и държави, ще изведе България на лидерски позиции в морския бизнес.
Идеята на Николай Димитров е Аквариумът да бъде изграден върху общински терен с площ 11 000 квадратни метра в новия град. Преди три години теренът бе предложен на „Феста холдинг” АД в замяна на 23 дка земя на древния полуостров, където дружеството искаше да строи Делфинариум. Тъй като замяната не се състоя, това е възможността, вместо Делфинариум, в Несебър да има Аквариум.
Общинската администрация е с амбицията да изгради модерният Аквариум предимно с привлечени средства от международни проекти и програми.
Кметът Николай Димитров вече е направил първите стъпки – успял е да привлече вниманието на експерти от световната морска екологична и научна организация - EUCC – Coastal and Marine Union, които са готови да включат Община Несебър като партньор по техния проект WeBSiCo.
Организацията има над 2700 членове в 40 страни от света. Това прави възможно осъществяването на смелата идея, защото ще осигури ресурс и институционална подкрепа за реализацията на проекта.
Предвижда се, холандски специалисти да проучат пътищата, по които Несебър да стане вторият, след Варна, град по българското Черноморие, привличащ гости не само с плажове и старини, а и с възможността да бъдат атрактивно запознати с екзотичното богатство на черноморската ни флора и фауна.
Неотдавна по покана на г-н Василе Гуду, префект на област Тулча, Румъния, кметът Димитров посети изградения по същия начин румънски аквариум. За да реализира проекта си, администрацията на Тулча е осигурила финансиране предимно по програмата за международно сътрудничество на пограничните райони. В края на лятото, делегация от общински експерти от Несебър ще посети Тулча, за да се запознае с техническите детайли по изграждането на техния аквариум.
Несебър е включен като пилотна община и в проект на единствения създаден в България до момента клъстер в сектора на морската индустрия - „Морски клъстер България”. В рамките на проекта, на територията на общината, се планира ежегодно провеждане на „Морски празници”, с представяне на национални и международни морски фирми, парад на платната, изложение на всички видове морски спортове, морско специализирано оборудване и др.
Идеята за изграждането на един от най-модерните морски аквариуми в Европа несъмнено ще бъде нова придобивка и гордост не само от регионално, но и от национално значение.
33.
ВОТ
21.09.2011 16:50:04
5
2
- Г-н Димитров, в края на мандата вашите опоненти ви нападат ожесточено. Защо?

- Огорчен съм, че в желанието си да ме оклеветят моите опоненти не си дават сметка, че рушат доброто име на града и неговите граждани. Никога досега Несебър не е бил толкова скандално обсъждан в медиите! Всички тези т.нар. граждански протести създават напрежение между кварталите на града, демонстрират неверни сепаратистки настроения и някаква болна амбиция за надпревара между съставните селища в общината. Най-страшното е, че тези идеи идват от хора, които имат амбиции да са лидери в обществото и да ръководят общината. Това ли е новият облик, за който се борят?!

- Но проблемите с инфраструктурата на кв. “Черно море” са истински...

- Не отричам, че има проблеми. Кварталът се строи от 15 години и предишните общински администрации не са проектирали улици и осветление. Едва през 2009 г. ние проектирахме улиците, направихме обществена поръчка за изпълнител. Тази процедура на два пъти бе обжалвана от едни и същи хора, което забави реализирането на проекта. Слава Богу, в момента по улиците се работи и се надявам в срок да са довършени.

Скоро спечелихме и пари по програма за уличното осветление на “Черно море”. После ще направим и тротоарите. Готов е проектът за детската градина. Така че жизнената среда на хората ще се подобри.

- Какво е положението в останалите квартали?

- Не е възможно в това интервю да обхвана цялата работа на администрацията за 4 години! Отчетът ми е готов и ще го представя пред обществото и медиите. Сега ще кажа само - в Несебър за детска градина не се чака, няма опашки и класации, както на други места. Затова много хора, които работят сезонна работа, решават да останат за постоянно. Защото в общината се живее добре. През мандата разширихме и модернизирахме четири нови детски градини - в Несебър, Равда, Обзор и във Влас. Направихме пристройки на детската градина в с. Кошарица, пристройка на млечната кухня в Обзор. Млечни кухни има във всички съставни селища. Продължаваме да стимулираме семействата за всяко новородено бебе. От една година помагаме на семейните двойки, които искат да се сдобият със своя рожба по метода ин витро. Живот и здраве, по нататък ще помагаме на младите семейства, които искат да запазят стволови клетки за децата си. Създадохме център за интеграция и рехабилитация на деца със социални и образователни проблеми, защото всички те трябва да имат шанс за равен старт в живота. Довършваме и здравната къща.

- Защо протестират таксиметровите шофьори?

- Въпросът може би е защо не скочиха таксиметровите шофьори преди година или две, а точно сега? Ние не сме вдигали бройката на такситата от няколко години. Но някои от фирмите си вземат коли с други регистрации или може би си продават лицензите. Така се появяват чужди автомобили и това бе мотив за недоволството на една агитка от шофьори, които преди избори явно някой ги е мотивирал. От 560 таксита на този протест имаше около 20 коли. Пак казвам - по наредба и по закон, ние даваме лицензи на всички таксиметрови фирми, които са регистрирани на територията на община Несебър. Чужди фирми няма. Този проблем е преекспониран, за да се превърне в нападка към кметската администрация.

- Какво очаквате от предизборната кампания?

- Най-трудно печелят избори независимите кандидати, няма съмнение. Въпреки това аз бях независим на предишните избори, оставам независим и на тези. Много лесно е да се кандидатираш, подкрепян от партия. Бих попитал онези, които в последния момент смениха политическата си принадлежност: Ако изповядвахте техните идеи и техния морал, защо не ги подкрепихте още на предишните избори, когато те все още не бяха спечелили такава популярност и власт? Изборът на партиен кандидат носи риска той да защитава на първо място онези национално позиционирани политически и икономически фигури, които са издигнали неговата кандидатура. Това обаче не носи полза за никой друг от живеещите в община Несебър. Аз съм издигнат от инициативен комитет и така ще се боря да остана настрани от всички частни, корпоративни или партийни интереси.

Работя и съм в прекрасни отношения с държавните институции и с премиера. И макар че много местни партийни функционери на дребно спекулират, че ако кметът не бъдел от ГЕРБ, щели да бъдат спрени европроекти, нямало да има помощ за общината, аз мисля, че премиерът е далновиден и разумен човек. Той съдейства на всички общини, които имат читави проекти. Скоро подписахме два договора: за помпена станция в Тънково и за осветлението в кв. “Черно море”. Що се отнася до “говоренията” в партиите, това са си техни, вероятно вътрешни виждания. Мисля, че в много случаи премиерът е подвеждан, но ще дойде времето и той ще разбере.

- Несебър е непредвидим град, един управник трудно се харесва?

Няма човек, който да може да разреши всички проблеми на един град за четири години. Много бих искал хората от общината да ме преценяват по това какво съм свършил за изминалите четири години, а не по това какви проблеми съществуват в община Несебър. Защото на следващите избори отново ще има предстоящи за разрешаване проблеми. Но това е реалността - пътят продължава.

Изтъкването на предстоящите проблеми, а не на вече разрешените, е непочтена практика във всяка предизборна битка. В нея обаче аз намирам полза - и могат ясно да се очертаят належащите проблеми, по които трябва незабавно и приоритетно да се работи през следващия мандат. Работата по повечето от тях вече сме започнали. Необходимо е единствено време, за да може тя да бъде успешно завършена.

Не се притеснявам да застана пред моите съграждани, защото зад гърба си имаме четири години упорит труд и безсънни нощи с моите колеги от общинската администрация. Както казах, подготвили сме отчет и ще го представим на обществото. А тези т.нар. мои опоненти могат да отчетат само изрезки от вестниците, където са клеветили кмета. Нормално е да бъда оплюван при тези обстоятелства. Но е неприятно, особено за моите близки. Макар че както се казва - който го е страх от мечки, да не ходи в гората.
32.
DO 333
21.09.2011 16:19:55
2
4
Не мога да разбера ,защо си пуснал цялата тази информация,като няма кой да си губи времето да я чете Действията на Н.Димитров показват всичко не може да замаже очите на хората те не го харесват да си ходи този град има нужда от промяна
31.
до 29
21.09.2011 15:56:18
4
6
незнам кой от какво се ИНТИРИСУВА
но вземи първо да се научиш да пишеш правилно. как така ти дават левчето на пост, като дори не можеш да пишеш правилно. защото освен платените драскачи на Н.Д. друг не виждам кой би го защитил. Тоя човек не става за кмет, не разбрахте ли?
30.
Димитров съсипа туризма
21.09.2011 11:23:48
2
7
Явно хрантутниците на най-слабия кмет в историята-Димитров,се активизираха.Изброяват ми тука някакви безмислени уж свършени работи.Да не забравят най-важното,от както този е кмет туристи4еският сезон е най-слабият,който историята помни.Обеща,4е ще върне земите на местните хора,не го направи,отново излъга.Няма си никаква идея,какво да прави с рибарите и пристанищата и прпусна финансирането им.Също така една шепа анонимници,допреди 4етитри години сега станаха милионери на гарба на общината,така 4е да не ми изборяват тези същите,какво са свършили,зашото това което не направиха и за което излъгаха е много пове4е.
29.
ВОТ
21.09.2011 10:54:59
8
5
ВСИЧКИ ДЕЙСТВИЯ НА СЕГАШНИЯ КМЕТ СА ПРОЗРАЧНИ ,АКО НЯКОЙ НАИСТИНА СЕ ИНТЕРИСУВА ДА ОТВОРИ САЙТА НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР И ЩЕ С Е ЗАПОЗНАЕ С РАБОТАТА НА КМЕТА ,КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ И БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ ,А ЛЪЖИТЕ ВИ НЯМАТ МЯСТО ,ОСВЕН В ТОЗИ САЙТ
28.
ЦРУ
21.09.2011 10:36:08
5
0
НЕ БЪРКАЙТЕ МАРАТОНКАТА ГЕОРГИ НИКОЛОВ С ГЕОРГИ МАНОЛОВ ВТОРИЯ СЕ ЗАНИМАВА СЪС СТЪКЛАРСТВО,НЕ ПАРКИРА КОЛИ
27.
Kobo
21.09.2011 09:15:37
6
4
Георги Манолов?!? Кой по дяволите си ти? И какво ще правиш на изборите, ще паркираш коли?
26.
Към администраторите
21.09.2011 01:16:40
2
0
Защо нямате спам-филтър ??? ...
25.
Бърсалка
21.09.2011 00:45:27
1
7
Аз съм една от бърсалките дето ги назначи в администрацията си Николай Димитров - плаща ми заплата да седя тука и да му бърша насрания гъз, аз и още 50 като мене седим и пишем долните коментари - направо копи-пейст, ама ха! Затуй ни плаща Николай Димитров
24.
3333
20.09.2011 20:39:06
0
4
Проекти на община Несебър
по оперативни програми
и друго външно финансиране

През настоящия програмен период Община Несебър е участвала активно в усвояването на средства по оперативните програми на ЕС. Подадени са проектни предложения по всички мерки, за които общината е била допустим кандидат.

Първият успешно завършен проект е финансиран по ОПОС – техническа помощ за “Изработване на инвестиционен проект в две фази – идеен и технически, за изграждане на ПСОВ к.к. Слънчев бряг - Несебър”, като в своята същност включва:
- изработване на прединвестиционни проучвания, финансова икономически анализи и оценка на поносимостта на инвестицията, парцеларни планове;
- издаване на разрешение по ОВОС, разрешително за дълбоководно заустване;
- изработване на идейни проекти за разширение и изграждане на ПСОВ, канално-помпени станции, довеждащи и отвеждащи колектори, в резултат на което Община Несебър е напълно готова да пристъпи към реализацията на инвестиционен проект, който да реши проблема с пречистването на цялата агломерация. Срокът за подаване на проектното предложение за инвестиционен проект е до края на годината и ще бъде спазен.

Също по ОП „Околна среда” 2007-2013 г. Община Несебър е партньор по проект “Изграждане на регионална система за управление на отпадъци в регион Бургас”, като в района на общината се предвижда изграждането на претоварна станция, а реализирането на проекта ще доведе до разрешаване на проблема с боклука най-малко за следващите 25 години. Договор бе подписан преди броени дни.

Сериозна активност общината демонстрира и по отношение на ОП „Регионално развитие” 2007-2013 г. Успешно е завършен през 2011 г. проектът „Укрепване свлачище на с. Равда”, възлизащ на 953 391 лв. През настоящата година стартира и изпълнението на друг одобрен проект: „Подобряване енергийната ефективност на ОДЗ „Обзорче”, гр. Обзор, ЦДГ - с. Оризаре, ЦДГ - с. Кошарица, ОДЗ ”Калина Малина” - гр. Несебър, и ПГ по туризъм „Иван Вазов” - к.к. Слънчев бряг в община Несебър”, по същата перативна програма, който е на стойност 932 524,81 лв. и с реализацията на който ще се обнови и санираизцяло по-голямата част от образователната инфраструктура на територията на общината. Обърнато е внимание и на развитието на културния туризъм в града, като в тази връзка общината е кандидатствала по ОПРР с проект „Вяра в Несебър”, включващ:

- консервация, реставрация, социализация и експониране на църквата „Св. Йоан Кръстител”; консервация, реставрация, социализация и експониране на църквата „Св. Параскева” и социализация и експониране на околното й пространство; - специализирана устройствена схема за развитие на културен туризъм в историческия град Несебър.

Бъдещата полза от проекта е оценена положително и Община Несебър ще получи безвъзмездна финансова помощ по оперативната програма в размер на 1 643 230,13 лв., за което съвсем скоро ще бъде подписан договор между страните.

В своята работа Община Несебър обръща внимание и на между народното сътрудничество, като вече има един успешно завършен проект – „Сесили”, в партньорство с област Тоскана, Италия, а от 07. 2011 г. започна реализацията на мащабен проект по „Програма за трансгранично сътрудничество България – Турция” - „Демонстрационен център на занаятите в Несебър и Едирне”, по който Община Несебър е водещ партньор в сътрудничество с още един български и два турски парньора. В период от 24 месеца по проекта ще бъдат усвоени 599 132, 11 евро и ще бъдат изградени два изложбени мултифункционални центъра – един в Несебър и един в Одрин, Турция.

В момента подготвяме и още един проект по ОП ”Развитие на човешките ресурси” ”Без граници”, компонент 1, за стимулиране на дейности в областта на туризма и формиране на уникална местна културна идентичност с партньори от област Сардиния.

При кандидатстването за европейски средства са застъпени сериозно и социалната политика, както и стремежът за подобряване административния капацитет на общината. В тази насока сме предоставили за одобрение следните проектни предложения и очакваме финансиране:

- „Реформиране на ДДУИ „Св. Стелиян Пафлагонийски”, с. Кошарица, община Несебър
– процес на промяна на институцията чрез предоставянето на социални услуги от резидентен тип”, Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, стойност: 199 950,20 лв.
- „Грижа в семейна среда за независимост и достоен живот на хора с различни видове увреждания и самотно живеещи хора – дейности „социален асистент” и „домашен помощник” – фаза II”, Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, стойност: 199 950 лв.
- „Създаване на социално предприятие за извършване на технически дейности в подкрепа на общинската администрация в община Несебър” – ОП „Развитие на човешките ресурси”, стойност: 299 999 лв. (в момента се оценява)
- „Подобряване на управлението на човешките ресурси в община Несебър”, ОП „Административен капацитет” 2007 - 2013 г., стойност: 191 343,25 лв. (в момента се оценява)
- „Оптимизиране на процесите и интегриране на административните услуги в община Несебър”, ОП „Административен капацитет” 2007-2013 г., стойност: 260 828,40 лв.
- Общински междуучилищен клуб „Умения за живот”, ОП „Административен капацитет” 2007-2013 г., стойност: 50 000 лв. – успешно завършен.

Поради своята специфика община Несебър не е включена в групата на общините градски агломерации, което налага да насочим усилията си за усвояване на европейски средства към „Програма за развитие на селските райони 2007 – 2013 г.”. През 2011 г. по същата програма, мярка 223, е подписан договор за безвъзмездна финансова помощ за реализация на проект „Залесяване на 132 дка общински земи в землището на с. Оризаре, община Несебър”, който е в размер на 88 161,60 лв. и осъществяването му ще доведе до положителен екологичен ефект в района на инвестицията. По ПРСР Община Несебър разработи и още два проекта, които са от изключително значение за подобряване качеството на живот в населените места, за които се отнасят, и важността на поставените проблеми бе оценена, тъй като съвсем скоро проектните преложения бяха одобрени за финансиране и бяха подписани съответните договори с Държавен фонд земеделие.

Проектите, които ще бъдат реализирани, са следните:
- „Изграждане и реконструкция на водопроводната и битово фекална канализационна мрежа на с. Тънково, Община Несебър”, стойност 5 172 001,28 лв.
- „Улично и парково осветление в жк „Черно море”, гр. Несебър – I и II етап”, стойност 1 921 728, 53 лева.

Дейностите по двете проектни предложения стартират веднага поради изключителната важност на инвестициите за местното население.

Участието ни в „Програма за развитие на селските райони” е съпроводено с още един проект по ОС 4 „Лидер” - “Местна инициативна група Несебър”, за чието одобрение очакваме управляващият орган на програмата да се произнесе скоро. За решаването на натрупаните през годините инфраструктурни проблеми общината разчита и на друго външно финансиране, свързано с подготовката и кандидатстването пред ПУДООС към МОСВ. Така бяха реализирани различни проекти на обща стойност 5 654 322 лева: изграждане на първи етап от канализационната мрежа в с. Оризаре, довършване на мрежата в с. Кошарица, изграждане на напорен тръбопровод в к.к. Слънчев бряг-запад, главен водопровод деривация Камчия-Ханска шатра, реконструкция на ПСОВ Обзор - Бяла и т.н. Предстои работата по следващите етапи на част от проектите.

Общата сума на привлечените средства по европейски проекти и програми и друго външно финансиране възлиза на 28 538 850 лева.
23.
3333
20.09.2011 20:38:15
5
1
Инициативи „Гражданско общество”

Програмата „Аз живея в Несебър” е дългосрочен проект на община Несебър, ориентиран към децата и учениците и цели приобщаването на подрастващите граждани на община Несебър към националните и регионални културно-исторически традиции и съвременни ценности

Инициативата „Аз живея в Несебър” стартира през 2008 година. Тя се провежда сред младите хора с цел да създаде отговорност, респект и ангажираност към проблемите и ценностите на Общината и града. Инициативата отразява един от основните приоритети на администрацията, а именно опазването на Стария град като паметник на културното наследство.
Мероприятията ангажират предимно младите хора в града, които участват не само като адресати на посланията, но и като активни участници на доброволни начала. Планирането на събитията и мероприятията от инициативата е съобразено с календара на празниците, ваканциите и ежедневните ангажименти на учащите се, като целта е те да приемат задачите си по опазването на културно-историческото наследство на града като постоянна и непрекъснато развиваща се отговорност,а не като кампанийни изяви.
В инициативата „Аз живея в Несебър” си партнират общинската администрация, училищните ръководства, управата на музея, ръководителите на различните общински и частни школи и центрове за работа с деца. Програмите на събитията, включени в инициативата „Аз живея в Несебър” са съобразени с възрастта на целевата група на всяко едно от тях. Разработват се подходящи за съответната група мотивация и послания.
Тригодишния опит показа, че „Аз живея в Несебър” вече е послание, което е изпълнено със смислово съдържание за децата и младежите от града:
„Аз живея в Несебър” означава самочувствие, че съм жител на този град.
„Аз живея в Несебър” означава гордост от това, че съм наследник на хората, превърнали този град в световен паметник на културата.
„Аз живея в Несебър” означава, че сега моя е отговорността да защитя през времето богатствата на този град.
Работата с децата и младежите по проблемите на опазването и развитието на културно-историческото наследство на Несебър ангажира по естесвен начин и техните родители и по-възрастните жители на града. Подкрепата им към участието на децата в инициативата ги мотивира и те да кажат: „Аз живея в Несебър”!

Едни от най-интересните и предизвикали най-силен обществен отзвук събития от инициативата:
* Отличници. По случай края на учебната година, пълните отличници от всички училища в Общината се качват на яхта в залива на Несебър и разглеждат Стария град от борда. Разходката е част от инициативата на Общината „Аз живея в Несебър” и цели както да награди учениците за отличните резултати, така и да им покаже красотата на родното място от един по-различен ъгъл.
* „850/350” Младата несебърска дизайнерка Мария Богданова представи първата си самостоятелна колекция с име по размерите на Полуострова „850/350”. В колекцията са включени 43 облекла с футуристичен дизайн, представящи църкви, къщи, части от крепостната стена, Амфитеатъра и други културно-исторически обекти уникални за Несебър. Идеята на Общината е костюмите от тази колекция да бъдат използвано като ритуални облекла по време на официални събития и други представителни мероприятия Авторският проект е вдъхновен от цялостния културен дух на родния й град, от природните дадености и от добре запазените паметници от различни епохи.

* „Несебър в Юнеско”
Заради древните си църкви, храмове и базилики, културно- историческо си наследство и възрожденските си къщи през 1956 г. старият Несебър е обявен за град-музей и за архитектурен резерват. Години по- късно, през 1983 г., градът е вписан в листата на ЮНЕСКО и става част от световното културно наследство.
Днес старият град е посещаван от всички краища на земното кълбо. Туристи от близки и далечни страни идват да изживеят магията на древния град. Идват да се “гмурнат” в тесните калдъръмени улички. Да се разходят покрай малките магазинчета, предлагащи ръчно изработени сувенири - керамика, плетива и накити и да усетят атмосферата на хилядолетния град. Несебър пази древна история, която е емблемата не само на града, но и на България, за това днес е наша грижата да опазим града, да съхраним максимално автентичната атмосфера. За това Община Несебър подема инициативата “Несебър в ЮНЕСКО” , с която цели да мотивира и насърчи живеещите в Стария Несебър да се грижат и опазват културно- историческото богатство на града, защото по- този начин пазят емблемата на България пред света.

„Носталгия по Стария град”– изложба-фотоси и картички от Стария град. Материалите се събират от старите семейни албуми, колекции и архиви. Изложбата се провежда по повод годишнината от вписването на Несебър в листата на ЮНЕСКО. Среща със съвременници на събитието, работили за каузата.

„Старинен Несебър” - събития в музея. Целта на тази инициатива е да се привлече вниманието на публиката, и най-вече на младите хора към музеите. Затова освен че се удължава работното им време и се осигурява безплатен достъп до тях, концепцията на предвижда и съпътстващи културни програми.

„Несебър – древен и млад” е инициатива, целяща популяризиране на културно-историческото наследство на Несебър – източник на самочувствие и потенциал за туристическата индустрия и съвременното развитие на града. Включва различни състезания с тема открий и опознай културно-историческото наследство на своя град. Разделени в отбори по четирима, участниците – ученици от пети до осми клас от училищата в общината, ще „откриват” средновековни църкви в старата част на Несебър. С огромен ентусиазъм децата се подготвят за състезанието, като предварително проучват тази част от хилядолетното културно-историческо наследство на нашия град:
1. Представителна експозиция „НЕСЕБЪР – МИНАЛО, НАСТОЯЩЕ, БЪДЕЩЕ” в българското училище в Барселона, Испания в навечерието на Националния празник 3-ти март – декември 2010 г – февруари 2011 г.
- участници – деца от подготвителните групи на общинските детски заведения и ученици от общинските училища
- предмети, свързани с традиционния бит на българите от несебърския регион
- снимки от миналото и настоящето на Несебър
- материали, представящи съвременния живот и градски празници
2. Панорама „ЛИЧНОСТИ С НАЦИОНАЛНА ЗНАЧИМОСТ ОТ НЕСЕБЪР”
- участници – ученици от гимназиален етап на общинските училища в община Несебър
- проучване, събиране и систематизиране на информация
- конкурс за реферат или презентация – март 2011 г.
3. Състезание „СРЕДНОВЕКОВНИ ЦЪРКВИ, ВЪЗРОЖДЕНСКИ КЪЩИ И АРХЕОЛОГИЧЕСКИ РАЗКОПКИ” – посветено на Международния ден на музеите 16-ти май и включването на Несебър в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.
- участници – ученици от прогимназиален етап на общинските училища

* Изложба. Специално за празника на детето бе открита тематична изложба в галерията на Дружеството на несебърските художници. Подредените творби- рисунки и снимки, са дело на ученици и на възпитаниците на детските заведения на територията на Община Несебър. В препълнената галерия пред погледите на свои връстници, бяха отличени децата, спечелили първо, второ и трето място на фотоконкурса и конкурса за най-добра рисунка, проведени по инициативата „Аз живея в Несебър”.

* На терен. Групи от ученици посещават разкопките на Некропола и се запознават с работата на ареолозите. Доброволци от тях се включват като общи работници.

* На терен. Заедно с екскурзоводите от музея децата опознават туристическите маршрути из града.

* „Да пазим заедно нашия град” Ръководителят и членовете на Общинската служба за охрана обучават доброволци, които да следят за нередности и вандалски прояви в културно-историческите обекти и своевременно да информират службата за предотвратяването на нарушения.

* Учредяване на стипендия за даровити деца на името на Жана Чимбулева, дългогодишен директор на музей „Старинен Несебър”, изявен археолог и инициатор и двигател за вписването на Несебър в листата на ЮНЕСКО.

* Изложения. Включване в представителния щанд на Несебър по време на туристически изложения в страната и чужбина на поредица от снимки на Стария град, такъв какъвто е – с древните църкви и старинните къщи; както и едно негово по-различно лице – в рисунките на малките жители на града, които го показаха древен, но и вечно млад и цветен.

* „Какво харесвам и какво не харесвам в Несебър?” - ежегоден фотоконкурс. Наградените творби се представят пред гражданите и гостите на града по време на Никулденските тържества.

* „Кралица Несебър” е уникален проект, който има за цел за даде възможност за изява на таланта и потенциала на млади очарователни момичета, родени и свързани с Несебър. Красотата на нашия град е в красотата на нашите домове, в красотата на нашето море, в неповторилата красота на нашите традиции и нрави, на нашите деца. Нашата цел е чрез участието си в конкурса младите дами на Несебър да изразят своето очарование и самобитност, своите способности и привързаност към града и неговото наследство, да разгърнат своя потенциал за популяризиране и устойчиво развитие на един от най-древните градове на Европа. Кралица Несебър ще бъде активен участник в цялостната кампания на Община Несебър за популяризиране на устойчиви практики на развитие, свързани с опазване и представяне на културно-историческото наследство на общината, с презентиране на съвременните постижения на изкуството и творците, с провеждане на инициативи, насочени към съхранение на природните богатства и отговорно отношение към околната среда.

* „Празнувай с нас!”
През 2010 година се ражда идеята за нов проект, целящ развитието на културния туризъм в града. Неговата цел е обединението на всички празници в Несебър, представяни през четирите сезона. Част от проекта са филмите: „Никулден в Несебър” и „15-ти август". Чрез тях община Несебър показва, че хилядолетният град може да е любим в четири сезона, че може да е магнетична туристическа посока не само през лятото, а и през есента, когато през Несебър преминават есенните пасажи: “когато спокойствието и тишината се полюшват в мрежите на рибарите”. Несебър може да е и любим и през зимата, когато градът отбелязва някои от най- обичаните зимни празници като: Никулден , Йордановден и др. Община Несебър Ви кани да станете част от пъстрия празничен калейдоскоп с призива: “ Празнувай с нас!”

* „Кулинарията в община Несебър”
С поредица от мероприятия посветени на специфични местни ястия и деликатеси общинска администрация Несебър се опитва да превърне любовта към приготвянето на кулинарните изкушения в добър повод за туризъм. В Oбщината се произвеждат едни от най- хубавите вина в България. Окъпаните в слънце лозови масиви, галени от морския бриз и чистият, богат на кислород, въздух раждат едни от най- хубавите и обичани сортове грозде у нас като: каберне, мерло и др. Именно заради това в Общината се отбелязва Празникът на младото вино, всяка година през ноември в Гюлъовца. Той събира, както приятели на божествената напитка, така и професионални сомелиери.
Друго важно събитие в културния и кулинарен живот на Общината е Празникът на хляба, който от 2010 г. се провежда в с. Оризаре, с цел популяризиране на селския туризъм. Празникът на домашната наденица пък, който се проведе за първи път в Кошарица на 14.01., е поредният добър повод за популяризирането на местните производители.
Идеята на подобни инциативи е да бъдат реализирани опознавателни срещи на местните производители с ресторантъори и хотелиери от страната и региона, за да се стимулира местното производство, което да подпомогне локалната икономика. Празниците на храни и напитки имат за цел да популяризират местните ястия и специалитети и да се превърнат в още една форма за туризъм в община Несебър.

* „Аз обичам Зелен Несебър”
“Аз обичам зелен Несебър” е инициатива породена от съпричастността на община Несебър към опазването на околната среда, климатичните промени и глобалното затопляне. 2010 г. Общината обяви екологията за своя приоритетна политика. Фокусът бе насочен към по- чиста природа, по- чисто море и плажове. И за да не остане само добра идея през 2010 г. Несебър отбеляза своя празник- 15- ти август под мотото “Аз обичам зелен Несебър”. Идеята за зелен Несебър беше заложена в различни еко акценти – поканите, плакатите за празника бяха отпечатани върху рециклирана хартия, чашките, които Общината използва, за да почерпи гостите и жителите на Несебър, бяха направени от органично разлагаща се хартия, а доброволците, които взеха участие в програмата, носиха памучни тениски с логото на общината „Зелен Несебър”. Празникът на Несебър е сертифициран по международния стандарт за екология и управление на околната среда ISO 14001. Това е единственият международен стандарт за управление на околната среда, приложим за организациите от всички сектори. Той е признат в целия свят и поставя изисквания към организациите при идентифицирането, управлението и контрола на дейностите, имащи влияние върху околната среда. Опазването и грижата за околната среда ще продължат и през 2011 г., а от Общината ще продължат да отпращат послание да опазваме природата чрез стимулиране на обществената активност на подрастващите за опазване на родния град – културно наследство, природа, градска среда и насърчаване на творчеството, доброволчеството и благотворителността.
Мероприятия, част от инициативата:
1. Втори фотоконкурс „КАКВО МИ ХАРЕСВА И КАВО НЕ В ОБЩИНА НЕСЕБЪР” – 15-ти – 28-ми октомври 2010 г.
- участници – ученици от общинските училища
2. Дискусия с еколози и ЕКО ШЕСТВИЕ по повод Международния ден на Черно море – 31-ви октомври
- участници - ученици от общинските училища
3. ЕКО ИЗДЕЛИЯ – изработване на сувенири, бижута, инсталации и др. с природни материали за КОЛЕДЕН ЕКО БАЗАР – октомври-декември 2010 г.
4. Конкурс за детска рисунка „АЗ ИГРАЯ НАВЪН СРЕД ЧИСТА ПРИРОДА” – в навечерието на Световния ден на Земята – 22-ри април
- участници – деца от общинските детски заведения

Финансова и организационна подкрепа
от Община Несебър получиха:

Местни състави
- Фолклорна формация „Българка” при ч-ще „Яна Лъскова”.
- Фолклорна формация „Македонка” при ч-ще „Яна Лъскова”.
- Хор за гръцки песни „Месамбрия” при ч-ще „Яна Лъскова”.
- Група за стари градски песни „Блян” при ч-ще „Яна Лъскова
- Общинска школа по изкуства и Ансамбъл „Слънчев бряг”.
- Фолклорен ансамбъл „Обзор” при ч-ще „Изгрев” – Обзор.
- Вокална група „Сюрприз” при ч-ще „Яна Лъскова”.
- Вокална група „Морски звездички” при ОДК –Несебър.
- Всички самодейни състави към Общинските читалища.
- Танцово-музикален спектакъл „Несебър”- нов културен проду
- Концерти на ООШИ по различни поводи.
- Концерти на ОДК по различни поводи.
- Клуб за спортни танци „Несебър”.
- Фолклорен театър при ООШИ.
- Малък морски театър.


Книги от несебърски автори
- Иван Ненков – стихосбирка „Тук някъде отвъд”
- Иван Ербакамов – книга „Горите на Несебър”.
- Ернест Херолд – книга „Лъжата за Св. Валентин”.
В подготовка за печат „Туристически справочник по Източна Стара планина”


Фестивали и конкурси с международно и национално значение

1. Международен детски фестивал „Слънце, радост, красота”.
2. Национален поп-рок фест.
3. Международен фестивал на меда.
4. Национална среща на бардовете „Морски струни”.
5. Музикален фестивал на старата градска и шлагерна песен „Ех, лю-бов, любов....” гр. Обзор
6. Международен фестивал „Съзвездия в Несебър” .
7. Национален фолклорен конкурс за изпълнение на странджанска и тракийска песен.
8. Международна лятна школа по народна култура, изкуства и занаяти „Славянски път”.
9. Световен шампионат по фолклор „World Folk


На община Несебър гостуваха:

- Смесен хор „Морски звуци” – Варна.
- Духов оркестър от Хасково
- Духов оркестър Велико Търново
- Духов оркестър на Военноморските сили
- Духов оркестър Поморие
- Духов оркестър община Бургас
- Варненска филхармония.
- Солисти и оркестър на бургаската опера.
- Концерти на български бардове
- Веселин Маринов.
- Богдан Томов.
- Тони Димитрова.
- Стефан Диомов и ВГ „5 сезона”.
- Теди Кацарова.
- Трио „Тенорите”.
- Група „Сигнал”.
- Васил Найденов.
- Бони Милчева и Тодор Върбанов.
- Човекът- глас Красимир Аврамов.
- БГ радио парти.
- Концерти на участиците в МДФ „Слънце, радост, красота”.
- Духов оркестър от гр. Рибник, Полша.
- Хор „Орфео Вигата” от Испания.
- Рокгрупа „Диви цветя” от Унгария.
- Кадети от Московското кадетско училище.
- Фолклорни ансамбли от Русия.
- Фолклорни ансамбли от Украйна.
- Концерти на участници в Европейския шампионат по фолклор Евро фолк 2010.
- Концерти на участици в Международния фолклорен детски лагер фестивал „Равда 2010”.
- Концерти на участници в Националния фолклорен конкурс за изпълнение на странджанска и тракийска песен „Несебър 2010”.
- Мажоретки от гр. Рибник, Полша.
- Мажоретки от гр. Карнобат.
- Мажоретки от гр. Поморие.
- Пол Уинтър-американски саксофонист и група „Изумруд”
- Флавио Сала –италиански китарист
- „Дърти пърчис”и Иван Лечев
- Нели Рангелова
- Петя Буюклиева
- Мариана Попова
- Стефан Митров
- Куклен театър Варна „Куклен театър за възрастни”
- Куклен театър”Весел” Велико Търново „Коледа е !”
- Куклен театър „Пинокио”–Ямболски театър „Невена Коканова”.
- Куклен театър „Жабокът цар”-Бургаски куклен театър.
- „Прелестите на изневярата”- постановка на Арт Прификс.
- „Луд съм по теб”-постановка на театър „Искри и сезони”.
- „Нашенци BG” по Чудомир – Габровски театър
- „Домът на Бернарда Алба” – постановка на студенти от НБУ.
- „Чушкаров и другите”- Драматичен театър гр. Хасково.
- „Ало,Ало , Анхиало” – Театр. Постановка Ч-Ще „Просвета” Поморие
- „Принцесата И Свинарят”- Куклен Театър Казанлък.
- „Щръклица” – Театър Казанлък.
- „Вражалец” – Театър Ч-Ще „Изгрев” Обзор
- „Срещи В Сряда” - Театр. Постановка На „Мелпомена”.
- „Златната Рибка” - Варненски Куклен Театър.
- „Някои Особености На Кукления Театър” - Варненски Куклен Театър За Възрастни.
- „Air Tango” –Сливенски Театър.
- „Комедия Българска”- Казанлъшки Театър.
- „Женитба” Тетрална Формация Гр. Нови Пазар.
- „Лудетини-Вдовици” – Театр. Постановка „Мелпомена”.
- „Убийство На Ул. Солна” – Ч-Ще „Просвета” Поморие.
- „Свекърва” – Варненски Драматичен Театър.
- „Натрапникът” – Сатиричен Театър „Алеко Константинов” София.
22.
3333
20.09.2011 20:36:53
5
1
Социална политика на Община Несебър

Във връзка с разширението на дейността Домашен социален патронаж в началото на 2009г. освен гр. Несебър и с. Равда, които се обслужваха до момента - се обхванаха и останалите населени места в общината, разположени в близост до гр. Несебър. Извършва се разнос на топла и питателна храна на възрастни хора до гр. Св. Влас, КК Сл. Бряг, с. Кошарица, с. Оризаре, с. Тънково, с. Гюльовца. Храната се приготвя в нова материална база/кухня-майка/, оборудвана с нови и отговарящи на нормативните изисквания съоръжения и кътове за работа.
Паралелно поради териториалната си отдалеченост в гр. Обзор също се довърши и пусна в експлоатация хранителен блок, в който се приготвя храна за ползвателите на услугата Домашен социален патронаж. Предстои разширяване на дейността, с цел да се обхванат и близките 4 села-с. Баня, с. Приселци, с. Раковсково и с. Паницово, като се осъществява разнос на храната, приготвена в кухнята-майка в гр. Обзор.

Лицата, ползващи Домашен социален патронаж, заплащат месечна такса в размер на 40 % от личния доход на лицето, но не повече от реалната издръжка на едно лице.

Реалната издръжка включва разходите за храна, перилни и хигиенни материали, транспортни разходи за разнасяне на храната, както и съответната част от общите разходи за електрическа и топлинна енергия, вода, канализация и битови отпадъци. Месечните разходи се намаляват с размера на даренията и завещанията от местни и чуждестранни физически и юридически лица, включително случаите на спонсорство, помощите от донорски програми и благотворителност.

От 15.12.2009г. стартира и една нова дейност за Община Несебър - „Обществена трапезария”. Дейността е част от проект, към Министерството на труда и социалната политика, където Общината кандидатства и спечели този проект. Към момента Община Несебър доставя прясна и топла храна на 45 човека в неравностойно положение и с ниски доходи, живеещи на територията на цялата община.


През 2009г. се разкри и диетичен стол за хора с хронични заболявания на територията на СОУ”Л. Каравелов” в гр. Несебър. Там се приготвя екологично чиста биохрана по методи на здравословното хранене. Столът е отворен както за ученици и учители, така и за граждани. Целта е превенцията на затлъстяването в детска възраст и популяризирането на здравословното хранене с биологично чиста храна, приготвена на пара и бедна на мазнини.

През 2009г. на 383 лица са отпуснати еднократни финансови помощи, а за 2010г. на 577 души са отпуснати същите в размер на 318 800 лв.. от бюджета на Община Несебър. Като в това число са лица с влошено здравословно състояние, лица с трайни увреждания и доказана степен на инвалидност, деца и младежи в неравностойно положение, лица и семейства – пострадали от бедствия, аварии и др.

С цел стимулиране на раждаемостта с гласуването на бюджет 2010г. се въведе и още една новост в еднократните помощи - по инициатива на Кмета на Общината се отпускат до 2000 лв. за подпомагане извършването на процедура ин-витро за двойки с репродуктивни проблеми. През 2010г. са отпуснати за тази цел на 7 двойки общо средства в размер на 14 000 лв. В тази връзка Община Несебър подпомага и всяка двойка, която има новородено дете като изплаща еднократна финансова помощ в размер на 2000 лв . За 2009г. имаме 294 новородени деца на територията на Община Несебър, а през 2010г. - 283 деца. Средствата, които са отпуснати са в размер на 566 000 лв.

По случай 03.12. - Международния ден на хората с увреждания, Община Несебър оказа съдействие за предоставяне на помещение за нуждите на Дружеството на инвалидите в гр. Обзор. По своята същност и предмет на дейност, това е единственото дружество регистрирано на територията на несебърска община. Същото помещение беше оборудвано с климатик и необходимите мебели, за да могат членовете на дружеството да провеждат там своите беседи. Като подарък също получиха и музикална уредба и телевизор. Освен материалната база, ежегодно дружеството е подпомагано със средства от бюджета на общината в размер на 4000 лв., за покриване на текущите разходи.

В тази връзка Община Несебър провежда и политика на подпомагане на социално слаби граждани, като ежегодно осигурява безплатни дърва за огрев, съгласно гласуваните количества от Общински съвет-Несебър.

На същия принцип Община Несебър подпомага и дружество „Съюз на слепите”-Несебър със средства в размер на 6000 лв., с които членовете на дружеството да покриват текущите нужди и разходи, възникнали в хода на дейността на дружеството. Като освен материалната подкрепа на тези дружества, Общината оказва съдействие и помощ при кандидатстване по различни проекти и програми, както и при нужда от транпорт и др., възникнали в съвместната ни работа с дружествата на хората в неравностойно положение.

От 2008г. в общината стартира и още една социална услуга - Центърът за социална интеграция и рехабилитация, в който специалисти работят с деца от 3 до 18 г. с различни заболявания. Лицата, ползващи социалните услуги в Центъра за социална рехабилитация и интеграция не заплащат такси. Услугата е напълно безплатна, а материалната база е снабдена с модерно оборудване, с цел лесната работа и бързият ефект, който се получава при работа с децата. През 2011г. година центърът се премести в нова, по-голяма база, с цел предоствяне на допълнителни услуги за децата, както и обхват на повече деца.

На територията на Общината съществува и Дом за деца с умствена изостаналост, намиращ се в с. Кошарица. През 2008г. там се изгради голяма и модерна спортна площадка, за да могат малчуганите да играят на воля. Предстои реформиране на институцията, с цел изграждане на центрове от семеен тип и преходно жилище, за да се подобрят условията на живот на тези деца. В дома към момента живеят 40 деца, в отлични условия, където под надзора на специалисти те се учат как да се грижат за себе си, да приготвят храна и да бъдат самостоятелни. Всички 40 деца настанени в дома са от различни населени места, като повечето от тях са лишени от родителска грижа. Община Несебър в лицето на Директора на дома се грижи за тези деца като за собствени, като отпуска ежегодно средства за текущи ремонти, за ново оборудване и предоставяне условия на живот, близки до семейния.

Превенцията на асоциалните прояви на малолетни и непълнолетни в Община Несебър

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни ежегодно разпространява сред родителите наръчници за превенция на наркоманиите, хив/спин. Раздават се тестове за анонимно и доброволно изследване за различни видове наркотици с превантивна цел.

През 2009г. отвори врати и Консултативен кабинет към тази комисия, в който специалист провежда срещи с деца и родители по конкретни проблеми. Консултират се родителите за справяне с проблеми, свързани със зависимости, превенция и контрол на ХИВ/СПИН. Членовете на МКБППМН участват в родителски срещи с цел информиране за превантивната дейност на комисията, осъществява се взаимодействие с училищното ръководство, класните ръководители, обществените възпитатели по отношение обхващане на децата в училище и ограничаването отпадането им от училище.


Ежегодно се провеждат срещи-дискусии на тема „Опасностите, които крие интернет мрежата”, осъществява се диалог между родители, деца и учители за разумно използване на интеренет пространството. Провеждат се дискусии с психолог за компютърните зависимости. Чества се световният ден за безопасен Интернет. Раздават се информационни материали, разиграват се викторини, правят се презентации на тази тема, изготвени от ученици.

Ежегодно се обелязва Световния ден за борба с дрогата, съвместно с представители на Полицията и различни специалисти,гост-лектори поканени по темата.

Ежегодно на 20.11 – Международния ден без тютюнопушене се провежда конкурс сред учениците за най-добро лого „Младите хора свободни от тютюнев дим”, като след това се разпространяват информационни материали по темата . Организира се спортен турнир-„Спорт без тютюнев дим”.

Отбелязването на 01.12 - Световният ден за борба против ХИВ/СПИН се отбелязва ежегодно с концерт във връзка с превенцията и разпространението на ХИВ/СПИН, дискусия с учениците и разпространение на презервативи и информационни материали.

МКБППМН ежегодно провежда периодичен контрол на увеселителните заведения, съвместно с представители на МВР за спазване Наредба №1 и Наредба №2 на Общински съвет-Несебър. Като тези проверки най-засилено се провеждат през пролетната и лятна ваканция.

Всяка година се провеждат срещи с ученици по темата „Трафик на хора” и се разискват опаснотите, които крият запознанствата ни с непознати хора в интернет и доверите което гласуваме на непознати. Разиграват се различни казуси от ученици и се провеждат дискусии.

Общинско здравеопазване


На 11.12.2008г. се откри и Детска млечна кухня в гр. Несебър, като в средата на 2009г. заработи и филиал на тази млечна кухня в гр. Св. Влас. Към този момент в млечна кухня обслужва 160 деца. В началото на летния сезон на 2010г. отвори врати и Детска млечна кухня в гр. Обзор с капацитет 80 деца. Разкриха се филиали в с. Равда, с. Гюльовца, с. Оризаре. Предстои да се разкрият филиали и в с. Тънково и с. Кошарица.

За ползване услугите на Детска млечна кухня (за деца от 6 месеца до 3-годишна възраст) родителите или настойниците заплащат стойността на 1 купон за храноден на едно дете в размер на 1,00лв.

Таксата се заплаща с 50% намаление за:
1. деца с медицинска експертиза за 50 и над 50 на сто намалени възможности за социална адаптация, издадена съгласно Наредбата за медицинската експертиза на работоспособността;
2. деца с един родител;
3. трето и следващи деца на многодетни родители;
4. деца, пълни сираци;
5. деца, чиито родители са I или II група инвалиди;
6. децата на неизвестни родители;
7. децата на загинали при производствени аварии и природни бедствия, децата на загинали в изпълнение на служебен дълг.

През месец ноември 2009г. беше организирана кампания за провеждане на безплатни гинекологични прегледи за жителките на Община Несебър. Акцията се състоя в 2 населени места- с. Равда и гр. Несебър – стара част. Бяха прегледани общо 3000 жени от общината, като на всяка дама беше проведен профилактичен преглед, включващ цитонамазка и ехография.

Община Несебър винаги оказва съдействие и участие при организиране на подобни акции за профилактика на различни социално значими заболявания-подобни акции се организираха и за борба и профилактика развитието на остеопороза у жените над 50 год. възраст, организирана съвместно с РИОКОЗ. Съвместно с РИОКОЗ и Медицинския център за човешка репродукция ежегодно се провеждат профилактични прегледи за рак на гърдата и остеопороза у жените. Периодично през тези прегледи минават приблизително около 200 жени годишно.

Всяка година със съдействието на Община Несебър се осъщесвяват успешни акции по кръводаряване, организирани съвместно с Центъра по трансфузионна хематология при МБАЛ-Бургас. Акцията се извършва в Здравна къща-Несебър.

От Министерство на здравеопазването изразиха своята благодарност към служителите на отдел „Здравеопазване и социални дейности” и лично към кмета на Община Несебър за оказаното съдействие при провеждането на Национална лятна АНТИСПИН кампания по българското Черноморие. Високо се оцени професионално предоставената подкрепа за популяризирането на инициативата сред жителите и гостите на Несебър чрез използването на мобилен кабинет са експресна диагностика на заболяването.

В Общинска здравна къща-Несебър през 2009г. беше закупен и монтиран агрегат за нуждите на заведението в размер на 50 000 лв.
В същия период беше направено асфалтиране на площадката в задния двор на Здравната къща за паркиране на линейки, неразделна част от филиалът на Спешна медицинска помощ. Паралелно с това се монтира и бариера, с цел контрол на пропускателния режим в Здравната къща и осигуряване на бърз и лесен достъп на линейките при възникнали спешни случаи на адрес.

Извърши се и цялостен ремонт на асансьорите и пускането им в ескплоатация за нуждите на пациентите посещаващи Здравната къща.
Предстоят да се пуснат в експлоатация гинекологично отделение с операционен сектор и родилно отделение с до 10 легла в Здравната къща.

В общинската здравна къща функционира и Център по хемодиализа, който със съдействието на Община Несебър, разшири своята дейност. До месец март 2010 г. диализата разполагаше с 5 диализни поста, Община Несебър предостави още две помещения за раширението на центъра. Понастоящем центъра има 12 диализни поста, което осигурява диализирането на 24 пациента при двусменен режим на работа.

Финансово се подпомагат хронично болните жители на Община Несебър, посещаващи Центърът за хемодиализни процедури - 45 000 лв. Финансово подпомагане на хронично болни, извън дотираните от републиканския бюджет, срещу документ за извършен преглед и документ за ползван превоз за отиване и връщане до 5000 лв. /хемодиализа контролни прегледи в гр. Бургас/.

През 2008 г. беше закупена и дарена за нуждите на филиал ЦСМП - Несебър нова оборудвана линейка за бързото и навремненно обслужване на лицата, нуждаещи се от неотложна медицинска помощ, с която се улесни дейността на филиала. Община Несебър поема част от разходите на пътуващия персонал - звено „Спешна медицинска помощ”, гр. Несебър - 80% от транспортните разходи срещу разходооправдателен документ. За нуждите на филиалът на ЦСМП-Несебър през 2010 г. беше закупена пералня.

В тази връзка ежегодно със закупуване на лекарствени средства и консумативи в размер на 5 000 лв. се подпомага и филиалът на ЦСМП-гр. Бяла , който обслужва гр. Обзор и близките малки населени места. Община Несебър финансово подпомага ОЛКК при МБАЛ „Поморие”ЕООД в размер на 7000 лв., тъй като много жители на общината поради териториалната близост посещават това лечебно заведение.
Ежегодно община Несебър утвърждава лимит на разходите за гориво до 400 лв. месечно на Г. Базотев за обслужване на аптека в с. Гюльовца.

Съвместно с БЧК община Несебър работи в синхрон за подпомагане на хората в неравностойно положение с пакети храна, дрехи и др.Ежегодно се оказва съдействие на БЧК при транспортирането и разноса на пакетите с безплатна храна за социално слаби. Успешно двете организации си партнират при акции за раздаване на дрехи за социално слаби граждани, както и при оказване на бърза и спешна помощ на семейства пострадали от природни бедствия, пожари и др.
БЧК неотлъчно съдейства на община Несебър при организиране на акциите за превенция на наркоманиите, разпространението на ХИВ/СПИН и тютюнопушене.

Ежегодно за нуждите на БЧК от общинския бюдждет се отпускат средства в размер на 2500 лв.
На територията на КК Слънчев бряг функционира и МЦ „Д-р Димитър Пеев”. През 2010г. за нуждите на центъра се закупи нов ехографски апарат и в продължение на 1 месец се организираха безплатни ехографски прегледи за всички жители на община Несебър. Извършха се ремонтни дейности-смяна на дограма и ремонт на покривната конструкция на центъра. Предстои закупуване и пускане в експлоатация на нов рентгенографски апарат, както и сключване на договор с РЗОК.

По случай отбелязването на Световния ден за борба със затлъстяването се състояха-дискусии, срещи със специалисти по хранене, изготвяне на примерно меню за хранене в училищна възраст и приготвяне на храна по природосъобразен начин. Организира се конкурс с много награди измежду всички класове от училищата в община Несебър за най-оригинален диетичен сандвич.

При необходимост отдел „Здравеопазване и соц. дейности” при Община Несебър издава и разпространява информационни материали по спешни и неотложни теми, свързани със Свинският грип, Правата и задълженията на здравноосигурените граждани и др.

Изключително съм горд че получих националния приз „Мени-джър социални услуги за 2009“, връчван от националното сдружение на организациите за социални услуги и фондация „Човешките ресурси в България и евроинтеграцията“ и списание „Човешки ресурси“
21.
3333
20.09.2011 20:34:51
4
2
Изпълнени обекти в периода 2008г - 2011г

Пътища и улици

гр.Несебър – нов град - 18 064м2 в това число:

улица в кв.”Младост” - 980 м2; улица в кв.”Перла” (до х-л Биляна) - 2320 м2; ул. "Южен плаж" - 420 м2; ул."Гоце Делчев" - 484 м2 ; ул."Изгрев" - 91 м2; разширение на улица "Първа" -1270 м2; улици в м.”Кокалу” - 2620м2 засипване с трошено каменна настилка; улици в кв. “Хр. Кудев” - 1973 м2; улица до х-л „Арсена” - 749 м2; ул.”Места” - 600м2; ул."Раковски" - 2911 м2; ул. "Кирил и Методий" - 1903 м2; ул. "Л. Каравелов" - 1743 м2.

гр.Несебър – стар град - 2717м2 както следва:

ул."Хемус" - 830 м2; ул."Митрополитска" - 1887 м2.

к.к.Слънчев бряг – 10 061м2:

Разширение на кръстовища: от кв."Камелия" - разклон за с. Тънково - 656 м2; от в.с."Елит" разклона за с.Кошарица - 308м2; улици и кръстовища в кв."Стария възел"и УПП - 4321м2; ул. "Нова регулация" - между ЦД „Слъце” и ПГТ „Ив.Вазов”- 1562м2; улица от разклона на магазин "Младост" до х-л "Бумеранг" - 2587 м2; улица в района зад Пожарната към общежитие "Строител" – 627м2.

с.Равда – 16 635м2:

Довършване на ул."Крайбрежна" - 540м2; ул.”Марица”-1062м2; ул.”Зорница” - 1134м2; Проектиране и изграждане на ул."Емона"- 460м2 и ул."Хоризонт"- 927м2; ул."Пирин" и прилежащ паркинг - 1397м2; ул."Апостол Войвода"-1436м2; ул."Черноморска"-1765м2; ул.Струма-1034м2; ул."Гоце Делчев"-1438м2; ул."Милин Камък"-571м2; ул"Ивайло"-559м2; тупик между ул."Чайка" и ул."Бриз" - 238м2; ул."Оборище"-437м2; ул."Вардар"-1017м2; ул."Отец Паисий"- 876м2; ул."Ропотамо"- 970м2; ул."Огоста" -774м2.

гр.Св. Влас – 35 047м2:

ул. "Роза"-1 464м2 ; ул."Черноморска"- 3 890м2; улица пред х-л „Етъра”- 832м2; улици кв. "Русалка" – 1671м2; ул."Юг"- 2302м2; ул."Цар Симеон"- 10 147м2; ул.”Струма” - 879м2; ул.”Раковина”-1140м2; ул.”Родопи”-960м2; ул."Морска" – 1083м2; ул."Лазур" и паркинг-3845м2; ул."Черноморсака"-3405м2; ул."Янтра"-623м2; ул."Хан Крум"-1369м2; ул."Одеса" - 1438м2;

Реконструкция на път Сл. бряг - Св. Влас – пътна настилка – 28 000м2, тротоарни настилки – 5 600м2.

гр.Обзор –10 066м2 :

ул.”Младежка” – 1736м2; ул.”В.Левски” – 1463м2; площадково пространство – 1568м2; северно от главен път – 1397м2; ново асфалтиране на улична пътна мрежа в кв.3 – ул.”Нептун” и ул.”Бриз”-1660 м2; кръпки по ул.”Черноморска”, ул. „Отец Паисий”, ул.”3-ти март”, ул.”Ив.Вазов”, ул.”Козяк”, ул.”Хр.Ботев”, ул.”Славянска”, ул.”Тракия” – 1520м2 ; Асфалтиране пешеходна алея от мост на р.Двойница до к.к. Обзор – север – 771м2; ул."Витоша"-19,25кв.м; "В.Левски"-30,45кв.м; "Кирил и Методий"-13,08кв.м;"Утро"-9,10кв.м;"Черноморска"-212,80кв.м; "Т.Илчев"-54,16кв.м;"Ив.Вазов"-33,37кв.м; "Рибарска"-14,79кв.м;"Русалка"-6,45кв.м; "Отец Паисий"-163,19кв.м; "Тр.март"-80,27кв.м.

Път гр. Обзор – с.Паницово – 3750м2.

с.Кошарица – 22 248 м2

ул."Ив.Вазов" - 1110м2; ул."Генерал Заимов" – 1295 м2; тупик към ул. „Тунджа” - 238м2; ул.23 "Септември" -17 554 м2; обслужваща улица - 348м2; ул. "9 - май" - 377м2; ул. "9ти Май" - 312м2; ул. "Жельо Войвода" - 1014м2.

с.Оризаре - 19 883м2

ул"Марица"-; ул."П.Волов"-; ул."Р.Даскалов" - 1157м2; ул. към гробищен парк - 993м2; ул."Пирин" - 825м2; ул."Г.С.Раковски" - 2955м2; ул."Яна Лъскова" - 947м2; ул."Стара планина" - 1080м2; ул."Ст. Икономов" - 825м2; ул."Опълченска" - 1704м2; ул."Младост" - 1349м2; ул."Черно море" - 1010м2; ул."М.Герджиков" - 415м2; ул."Г.Кондолов" - 1076м2; ул."Преображенска" - 1278м2; ул."Васил Левски" - 1192м2; ул."Народен Юмрук" - 1839м2.

с.Тънково – 3 519 м2

ул."Емона" - 1673м2, ул."Хаджийска" - 1846м2

с.Гильовца –4 952м2:

ул. към гробищен парк - 986м2 ; ул.”Първи Май” - 1606м2; ул.”Искър” - 945м2 НТК; ул.”С.Трифонова” и ул.Пирин - 1415м2 асфалт и НТК.

с.Баня –1050 м2:

Бетониране ул.”Лазар Маджаров” – 1050м2

с.Приселци –2910м2:

Полагане ТКН и асфалтиране на улици с.Приселци – 2910 м2.

с.Раковсково :

Полагане ТКН по улици – 3418м2; ТР на улици с асфалт – 210м2.

с.Паницово-с.Козница:

Положена ТКН път с.Паницово - с.Козница – 16 800 м2.

Тротоарни настилки и площадни пространства

гр.Несебър – нов град – 10 496 м2:

ул.”Плиска”, ул.”Струма”, ул.”Места” - 1814м2; улица в кв.”Перла” /х-л „Биляна”/ и м.”Кокалу”- 562м2 тротоар, 161м2 паркинг тела; ул."Раковски" -1211 м2; ул."Дюни"- 1522 м2; ул."Еделвайс"-312 м2; ул."Васил Левски" - 400 м2; ул."Хан Крум" - 1881 м2; ул."Кирил и Методий" - 1218 м2; ул."Л.Каравелов" - 432 м2; ул."Ив.Вазов" (пред съда) - 317 м2; улици в кв."Хр.Кудев" - 40 м2; улица в кв.”Младост” - 516 м2 паркинг тела, 110 м2 тротоар;.

гр.Несебър – стар град - 256м2

ТР на тротоарни настилки – ул.”Месембрия” – 79м2; ул.”Нептун”-123м2; ул.”Хан Аспарух”26м2; ул.”Метрополитска” 14м2;ул.”Ахелой” 14м2.

Направа на настилка от камък около "Старата митрополия" - 300м2

к.к.Слънчев бряг - 1 470м2

Нови тротоари в района на пожарната – 567м2; ТР и нови тротоари между блокове в района на „Стария възел” - 897 м2.

с.Равда – 8 662м2:

ул."Крайбрежна" – 260м2; ул."Иван Карасулски", ул."Изгрев", ул."В.Левски", ул."Вардар",ул."Свобода", ул."Крайбрежна" – 2563м2; ул."Братя Миладинови"-499м2; ул."Отец Паисий"-311м2; ул."Странджа"- 420м2; ул."Васил Левски" - 943м2; ул."Рибарска"-197м2(препоставяне); ул."Вардар" -842м2; ул."Кирил и Методий" -251м2; ул."Амфибия"- 436м2; ул."Раковски"-80м2; ул."Струма"- 445м2; ул."Гоце Делчев"-356м2; ул."Свобода"- 263м2; ул."Македония"- 69м2; ул."Пирин"-50м бордюр; ул."Ивайло"-80м бордюр; ул."Несебър"-727м2.

гр.Св. Влас- 5 555м2:

ул."Роза" / до х-л "Ясен" срещу х-л "Корона" /, ул. "Бор" /до х-л "Бадемите" и х-л "Галактик", улица към в.с. Елените – 973м2; ул."Зора"- 354м2; ул."Одеса"- 576м2,; ул."Васил Левски"-382м2; ул."Дунав"-116м2; ул."Лозарска"- 152м2,; ул."Черноморска"-685м2; ул."Чайка"- 917м2; ул."Цар Симеон" – 1196м2; ул.”Раковина”- 204м2.

гр.Обзор – 2 379м2:

ул. „Трети март”; ул „Странджа”; ул „Беласица”; ул „Иван Вазов” – 529м2; ул.”Бриз”-226,38м2; ул.”Черноморска”-153,38м2; ул.”Христо Ботев” - 64,01м2; „Тракия”-27.20м2;ул.”Дунав”-83,04м2; „Славянска”-12,76м2; „Трети март”-77м2; ул.”Корал” – 160м2; ул.”Бриз” – 88м2; ул.„Нептун”–60м2; ул.Черноморска” – 30м2. с.Кошарица – 2 465м2

ул.”23-ти септември”

с.Оризаре- 874м2

ул.”1-ви май”

с.Тънково – 2038м2

ул."Хр. Ботев"-570м2; ул."Рила"-604м2; ул."Средна гора"-552м2; срещу кметството – 312м2

с.Гильовца – 3 437м2

ул.”М.Генов”, ул.”Рила”, ул.”Витоша” – 1260 ;ул."Яна Лъскова" -600м2; ул."Николай Лъсков" -294м2; ул."Янко Андонов"-381м2,; ул. "Лале"-117м2; ул."Китка" и ул."Любен Каравелов" – 785м2

с.Баня -1 316м2

ул."Захари Стоянов"-257,36м2, ул."Витоша"-149,44м2, ул."Яне Сандански"-42м2, ул."Шипка"-6,5м2, ул."М.Герджиков"-125,45м2, кръстовището на Ул."Хр. Ботев" и ул."Илинден"-78,40м2, ул."Гоце Делчев"-61,35м2, ул."Стара планина"-88,81м2, ул."Цар Симеон"-69,22м2, ул.Струма"-92,56м2, ул."Илинден"-98,80м2;улицата от центъра към гробищния парк - изградена тротоарна настилка -246м2

с.Приселци -862м2

с.Раковсково- 880м2

с.Паницово- 644м2

Паркинги и подходи

гр.Несебър – нов град

Изграждане и ограждане на паркинг "Мелницата" - 4700 м2 паркинг от ТКН и 320 м ограда

Изграждане на паркинг м/у бл.1 и бл.3 на ул.Еделвайс - 163 м подпорна стена, 1410 м2 НТК и асфалт.

Паркинг пред стадион - 1970 м2

гр.Несебър – стар град

Паркинг "Северен голям" - 9611 м2;

Паркинг "Север - малък"- разширение - 652 м2;

Паркинг до буната и разширение на път - 699 м2л

к.к.Слънчев бряг

Паркинги между общежитията – 958м2.

гр.Св. Влас

СМР по направа на паркинги - пред "Грийн Парадайс", до офис сграда, до к-с "Къщите", зад църквата, пред к-с "Арена 2", пред Амфитеатър – 6бр – 2 684м2.

гр.Обзор

Изграждане на паркоместа по ул."Хр. Ботев" и тротоарна алея по ул.”Козяк” – 760м2

Сгради и съоръжения

гр.Несебър – нов град

Преустройство на кухненски блок в СОУ "Л.Каравелов" в кухня за хранене на ученици и млечна.

Преустройство на партерен етаж в сграда "Битова техника".

СМР по разширение на ОДЗ "Яна Лъскова"- Изграждане на надстройка и цялостно саниране (отвън и отвътре). Стара част- подмяна на ел. инсталация, ВиК инсталация; нова ОВ инсталация; подмяна на дограми, настилки, облицовки; направа топлоизолации; нови мазилки и боядисване по стени и тавани. Нов скатен покрив. Направа на вертикална планировка към двора на ОДЗ "Яна Лъскова".Облицовка на два басейна и монтаж на скимери в двора на ОДЗ "Яна Лъскова".

Довършителни работи 3-ти и 4-ти ет. по Здравна къща.

Преустройство на покривна конструкция на ОДЗ "Калина Малина".

Изграждане тоалетна гробищен парк гр.Несебър.

к.к.Слънчев бряг

Спортна зала за тенис в ПГТ "Ив. Вазов.

с.Равда

Пристройка към съществуваща детска градина "Мечо Пух".

Надстройка над физкултурен салон на ОДЗ „Мечо пух”.

Укрепване свлачище в кв.53 и 53а и контролно-измервателна система към него/КИС/" финансиране по ОП „Регионално развитие 2007 – 2013”

Изграждане на обществена тоалетна.

гр.Св. Влас

Пристройка ЦДГ "Делфинче".

Преустройство на покривна конструкция на ЦДГ .

Довършване на физкултурен салон към ЦДГ .

Полуподземен санитарен възел с надземен паркинг.

Изграждане на двуетажна сграда "Медицински център".

гр.Обзор

Изграждане на гаражни клетки за МПС на БКС .

Пристройка към ОДЗ „Обзорче" по програма „СИФ”

Укрепване,преустройство и надстрояване на административна сграда Кметство.

с.Кошарица

Ремонт на детска градина – цялостно ремонтиране на втори етаж и физкултурен салон

Изграждане на "Комплексна многофункционална сграда - Кметство".

с.Оризаре

Основен ремонт кметство – вътрешно ремонтни работи

Основен ремонт стара сграда читалище

Основен ремонт на покрив на пенсионерски клуб и кметство в с.Оризаре

Основен ремонт на Здарвна служба

с.Тънково

Изграждане на физкултурен салон към ОУ "Васил Левски".

с.Гильовца

Основен ремонт и разширение на пенсионерски клуб

Основен ремонт на сграда общинска собственост - Младежки дом

с.Баня

Основен ремонт на кметство – укрепване на цялата конструкция на сградата, цялостно саниране

с.Козница

Авариен ремонт на мост - корекция на дерето, бетонов праг

Благоустрояване и озеленяване

гр.Несебър – нов град

Настилка от щампован бетон по южна крайморска алея – 1 500м2;

Направа на пешеходно пространство от светофар на околовръстен път до гробищен парк и отводняване - 1031 м2 тротоар, 45 м подпорна стена с парапет

Изграждане на подходи към южен плаж – 2бр - зад х-л „Златна рибка” и между х-ли „Арсена” и „Мираж”

Изграждане на напоителни системи по ул. "Дюни" - 1834 м2 и междублоково пространство - 1500 м2; ул. "Отец Паисий" 500 м2; ул. "Еделвайс" 504 м2 .

Зелени площи в междублоково пространство по ул."Струма" - Направа на градинки, напоителни системи за тях и алеи – финансиране по програма „Красива България”

гр.Несебър – стар град

Настилка на алея по провлак южна част -1422 м2

Настилка на алея по провлак северна част – 800м2

Направа на обходни алеи и подход към паметник на Рибаря, надстрояване и облицовка

Благоустрояване на площадка на ул.”Рибарска” - старо кметство

к.к.Слънчев бряг

Направа на алеи между общежития в к.к. Сл. Бряг - 286м2 и зелени площи

Вертикална планировка в двора на ЦДГ "Слънце"- градинки, алеи, площадки

с.Равда

Направа вертикална планировка към ОДЗ "Мечо Пух" – Алеи, озеленяване и ремонт на сенници над пясъчници.

Фонтан и облагородяване на център - доставка и монтаж на фонтан 1бр. и шадраван 1бр., направа на настилка от щампован бетон(305м2)

гр.Св. Влас

Изграждане на воден атракцион - фонтан в центъра със светлинни ефекти

Направа алеи и оформяне на пространство около детска градина ЦДГ „Делфинче”

гр.Обзор

Изграждане крайбрежна алея – 1177м2

Архитектурно и художествено оформяне на лятна сцена - изграждане на колони,арки и куполи-600м2; настилка щампован бетон-95м2

Изграждане нови зелени площи - затревени зелени площи-6097м2

Доставка и монтаж автоматизирана поливна система – 980м

Направа на вертикална планировка в двора на ОДЗ „Обзорче”

с.Кошарица

Направа на вертикална планировка на пространство около многофункционална сграда

Спортни обекти и детски площадки /15бр/

гр.Несебър – нов град

Направа на детски площадки – 3бр – зад кафе „Дъблин” , зад Пощата и на ул.”Струма”

Фитнес на открито в южен парк – 1 бр.

Цялостно изграждане на игрище с изкуствена тревна настилка с размери 97,3/55,7; Цялостно изграждане на 3бр. минифутболни игрища с тревна настилка с общ размер 66/44

гр.Несебър – стар град

Детски площадки - 2 бр. - пред читалището и до "Пантократора"

к.к.Слънчев бряг

Детска площадка в кв."Стария възел" – 1бр

Фитнес площадка на открито в кв."Стария възел" – 1бр

с.Равда

Направа на детски площадки за с.Равда – 2бр

гр.Св. Влас

Направа на детски площадки – 2бр

Изграждане на спортна площадка - 1бр

гр.Обзор

Ремонт на спортна площадка ОУ Св.Св.Кирил и Методий-. бетониране игрища: футболно-1440кв.м; волейболно-370кв-м; баскетболно-470кв.м; бетонови пътеки и писта-460кв.м

Фитнес площадка на открито 1бр

с.Кошарица

Изграждане на детска площадка – 1бр

Спортна площадка в ДДМУИ – 1бр

с.Оризаре

Изграждане на детски площадки – 2бр

с.Тънково

Изграждане на детска площадка – 1бр

с.Баня

Изграждане на детска площадка – 1бр

Водоснабдяване и канализация

гр.Несебър – нов град

Изграждане на водопровод, канализация, преместване на тласкател от кв.1 до кв.10 в кв. "Черно море"

Дъждовна канализация от колелото до м."Кладенците"

Реконструкция на главен градски водопровод чугун DN 600 ж.к."Черно море" – 112м

к.к.Слънчев бряг

Напорен тръбопровод и улична канализация от КПС 5а до КПС 12 и реконструкция на съществуващи канализационни колектори в централна част

с.Равда

Дъждовна канализация в м.”Кокалу”

гр.Св. Влас

Авариен ремонт и подмяна на уличен тръбопровод на ул."Дунав" и ул."Черноморска"

гр.Обзор

Реконструкция вторични утаители ПСОВ Обзор-Бяла

с.Кошарица

Отводняване на ул. „Стара планина” - 93м тръби ф400, 46бр чугунени решетки, 2бр. РШ, 25м борбюри

с.Оризаре

Изграждане на битово фекална канализация – 1800м финансиране по ПУДООС

с.Тънково

Направа на канализация на ул."Хаджийска" - 463м

с.Баня

Отводняване дере с бет.тръби ф1000 м/у ул.”Г.делчев” и ул.”В.Левски”

Изграждане на дъждовен канал ул.”Михаил Герджиков”

с.Приселци

СМР по авариен ремонт водопровод - водопровод -395м.

Доизграждане на нов водопровод с дължина 450м.

с.Раковсково

Ново водохвощане за питейна вода и нов водопровод 250м

Довършителни работи напорен водоем с полезен обем W=200м3

с.Паницово

Прекарване водопровод до гробищен парк – 562м

Улично осветление

гр.Несебър – нов град

Ново улично осветление до кафене „Дъблин”, срещу механа „Стария кестен” и зад малка заседателна зала - 13 бр. нови стълбове с осветителни тела

гр.Несебър – стар град

Паркови фенери подмяна стари и монтиране на нови - 118 бр. декоративни фенери, 12 бр. метални стълбове с осветители

к.к.Слънчев бряг

Изграждане на ново улично осветление пред к-с "Каскада" и общежития "Странджа" и "Роза" – 9 бр. нови стълбове с осветителни тела.

с.Равда

Изграждане на ново улично осветление на ул. "Зорница", "Марица" и "Ропотамо" -

14бр. нови стълбове с осв. тела

Парково осветление и спомагателни съоръжения към гробищен парк - 5бр. паркови стълбове и осветителни тела

гр.Св. Влас

Новоизграждане на улично осветление и демонтаж на бетонни стълбове на ул. „Цар Симеон”- демонтаж на бетонни и монтаж на нови стоманени стълбове - 52бр. стоманени стълбове, 60бр. рогатки и осветителни тела

гр.Обзор

Изграждане на ново улично осветление – стълбове и паркови осветителни тела – 55бр.

с.Кошарица

Изграждане на ново улично осветление – стълбове 37бр. с осветителни тела по ул.”23-септември” и подмяна на 97бр.осветителни тела и 4

с.Оризаре

Изграждане на ново улично осветление – стълбове 15бр. с осветителни тела до стопански двор и подмяна на 40бр.осветителни тела и 4бр стълбове в двора на училище.

с.Гильовца

Изграждане на ново улично осветление – стълбове 16бр. с осветителни тела.

с.Тънково

Изграждане на ново улично осветление от изхода на с.Тънково към с.Ахелой - 6бр. нови стълбове с осв. тела

с.Приселци

Изграждане на ново улично осветление и основен ремонт - стоманен стълб -10бр. и улично осветително тяло -61бр.

с.Раковсково

Изграждане на ново улично осветление - улично осветително тяло - 81бр.

с.Паницово

Основен ремонт улично осветление – подменени кабел -95м и улично осветително тяло -50бр
20.
anonim
20.09.2011 20:00:21
8
2
този сайт е тенденциозен и настроен срещу сегашния кмет ,затова няма да ви четем
19.
hhh
20.09.2011 19:52:22
5
1
слаба ракийка не става мезето край него е добро ама ракийката е слаба
18.
Браво
20.09.2011 18:28:18
1
7
Аз искам, кмета на Несебъ да е с такава визия и отношение към града и хората.Успех на 4овека и дано стане кмет.
17.
аз
20.09.2011 17:06:37
3
3
аман от болни амбиции!!!
16.
Герхард Щрудел - Тънково
20.09.2011 16:45:45
1
6
Да бе да, Николай Димитров обикалял стария Несебър. И беше с рикша и караше с неразумна скорост по моста към новия град, когато го спряха катаджиите и му взеха книжката. Сега се движи пеша и всяка сутрин прави кросчета до Обзор и обратно.
15.
ЕЕЕЕЕ
20.09.2011 16:44:02
7
2
слаби сте .н.димитров има вече 12 000 гласа
14.
Стоянка
20.09.2011 16:40:35
3
5
Манолов е свястно момче, но кмет няма да стане. Много по-разумно е да подкрепят Наско Терзиев и Манолов да стане зам.-кмет по европейските фондове. Важното обаче е Димитров да се махне. Не ни карайте да се смеем, платени лакеи на кмета, обикалял стария град, него човек на работа не може да го види, в стария град обикалял, ще се разплача
13.
знай
20.09.2011 16:17:33
3
1
всеки в несебър знай,и ташев знай,и манолов знай,че той няма да се класира за балотаж.що се косят,само и само да се говори за тях.
12.
съгражданка
20.09.2011 16:07:28
1
6
Георги Манолов е най-достоен да стане кмет на нашата община. Момчето показа, че е кадърно , но разни малоумници като кмета и приближените му (останалите зам. кметове) правеха всичко възможно да го мачкат и да го държат в сянка. Сякаш те много стават, ГЛУПАЦИТЕ им с ГЛУПАЦИ!Пълни НЕКАДЪРНИЦИ и ФУКЛЬОВЦИ!
11.
към ВОТ
20.09.2011 15:58:34
1
8
Ало ВОТ градинките ги направи Николай Трифонов. А сегашният Николай заедно със зам. кмета г-н Лазар Лападжиев крадат от напояването им.
10.
към българка
20.09.2011 15:54:37
1
7
Уважаема Госпожо Българка, твоят Николайчо на работа не ходи , ти си седнала да пишеш че всяка сутрин обикалял стария и новия град. Кога го прави това може би само в сънищата ти? А и да беше пообикалял и из селата в тази община, а не да се прави на надут пуяк.
9.
несебърска
20.09.2011 15:19:49
0
3
Ама той и много добре изгледа, браво!
8.
несебърска
20.09.2011 15:19:47
0
3
Ама той и много добре изгледа, браво!
7.
Коалиция Манолов - Терзиев
20.09.2011 15:19:39
2
8
Абе какви са тези глупости за терените. Стига сте го възхвалявали Димитров. Тези терени хората ги чакаха от 7-8 години най-малко, а предишната база, която бе затрита с лека ръка. За нея какво да кажем? А знаете ли, че за тези терени, когато отиде да играе вашия мъж или дете, и след като си плати, той не получава касова бележка. Къде отиват парите? И защо не е закупена все още машина за подръжка на изкуствената тревна площ? Къде са трибуните за големия изкуствен терен? Защо сложиха две спирки, а не треньорски скамейки? Къде са футболните терени в Гюльовца и Тънково? Защо в Обзор няма изигнати трибуни, а и лекоатлетическа писта? Защо в Обзор се бави изграждането на игрище за мини футбол? Къде е спортната зала в Несебър? Нали Николай Димитров е в изпълкома на БФС, какво е направил за изграждането на спортни бази в Несебър през тези 4 години? Колко пъти той и неговия екип са се възползвали да направят нещо по европейски фондове? Замазва ви очите с този "голям" спортен комплекс, който се състои от три малки и едно голямо игрище, нали? Ами това е нищо в сравнение с неизграденото. Къде е фитнес залата на стадиона? Сградата е вдигната, но в нея само призраци бродят. Нали трябваше да има и покрит балон за зимните тренировки на футболния отбор. Мога да кажа само едно - успех на всички кандидати за кметове и дано Николай Димитров да не отиде на балотаж, че тежко им на несебърлии.
6.
Елена
20.09.2011 15:13:18
2
9
Значи ВОТ и Българка, с тези заучени и меко казано очевидни лъжи за Николай Димитров, могат да кандидатстват за някой фантастичен филм. Всеки знае истината каква е ситуацията в община Несебър. Колкото до разходките му преди работния ден - те хората под дърво и камък го търсят, но е неоткриваем за народната любов....
5.
ВОТ
20.09.2011 15:07:23
11
1
Н .ДИМИТРОВ НА СТАДИОНА НАПРАВИ ТЕРЕНИТЕ ЗА ИГРА ,ЗА КОЕТО МОГАТ ДА НИ ЗАВИЖДАТ ШКОЛИТЕ НА ЛЕВСКИ И ЦСКА ,ТОВА Е НЕОБХОДИМО МЛАДИТЕ Д А СЕ РАЗВИВАТ ,НАПРАВЕНОТО ОТ НЕГО НИКОЙ НЯМА ДА ЗАБРАВИ
4.
С. Ралчев
20.09.2011 15:06:05
5
8
Това е най-свястния от всички кандидати. Подкрепете го него и идеите му, които наистина са умни и модерни.
3.
ВОТ
20.09.2011 15:04:12
10
1
Н.ДИМИТРОВ ,НАПАРВИ БОРДЮРИТЕ НА ТРОТОАРИТЕ ,ПОСТАВИ ОГРАЖДЕНИЯ НА ВЪЗЛОВИ МЕСТА ЗА ДА ПРЕДПАЗВАТ ОТ КАТАСТРОФИ ,ВЪЗРОДИ ГРАДИНКИТЕ ,ГРАДА Е ПО ЧИСТ ОТ ВСЯКОГА ,НАПРАВИ ПОДСТЪПИ ЗА ИНВАЛИДИ И МАЙКИ С КОЛИЧКИ НА СЕВЕРНИЯ ПАРКИНГ В СТАРИЯ ГРАД ,УРЕДИ КОНТЕЙНЕРИТЕ ЗА БОКЛУК ДА СЕ СВАЛЯТ ИЗВЪН ЦЕНТЪРА ,КОЕТО ЗАГРОЗЯВАШЕ ГРАДА НИ ,ПО КВВАРТАЛИТЕ НЕПРЕКЪСНАТО ИМА СМЕТОИЗВОЗВАНЕ ,НЯМАМЕ БЕЗДОМНИ КУЧЕТА ,ИЗВЪРШИ РЕМОНТИ В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ ,НАВСЯКЪДЕ В ГРАДА Е ОСВЕТЕНО ДОРИ И ПРЕЗ ЗИМНИЯ ПЕРИОД ,НЕ ПОВИШИ ДАНЪЦИ ,ТРЯБВА АД СЪМ НАЙ ГОЛЕМИЯ ГЛУПАК Д А НЕ ГЛАСУВАМ ЗА ТАКЪВ КМЕТ
2.
българка
20.09.2011 14:57:44
12
2
НАЙ ДОБРИЯ КМЕТ Е Н.ДИМИТРОВ ,ДОКАЗАЛ ЧЕ МОЖЕ ,С ОБРАЗОВАНИЕ АДЕКВАТНО НА УСЛОВИЯТА НА ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ,ЗАЩИТИЛ ГРАДА ОТ ИЗКЛЮЧВАНЕ ОТ ЮНЕСКО ,ВСЕКИ ДЕН СЛЕДИ ЗА НЕРЕДНОСТИТЕ НА ГРАДА КАТО ОБИКАЛЯ ПРЕДИ РАБОТНИЯ ДЕН СУТРИН РАНО ПРЕЗ СТАРИЯ ГРАДБ И НОВИЯ ПЕША ,ПО РАНОБУДНИТЕ ЗНАЯТ И СА ГО ВИЖДАЛИ
1.
Станислава
20.09.2011 14:52:19
2
14
Познавам Георги Манолов и ще гласувам за него, нека и други млади хора като мен го направят, защото аз го познавам.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални 
В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори