×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Костадин Дамянов: Ивелин и Петър може да са на брега, лодката им се обърнала от вятъра


Костадин Дамянов: Ивелин и Петър може да са на брега, лодката им се обърнала от вятъра
Началникът на отдел Бургас в ИАРА Костадин Дамянов призова рибарите да спазват правилата и да не влизат в влизат в езерото
Тема в развитие
ОДМВР-Бургас с подробности за тялото в ез. Мандра 22 дни в неизвестност: Отчаяните близки на рибарите Ивелин Тодоров и Петър Петров ридаят до ез. Мандра Трябват доброволци с лодки за издирването на рибарите Ивелин и Петър Седми ден продължава издирването на рибарите Ивелин Тодоров и Петър Петров в ез. Мандра Частни лодки със сонар от цялата страна се включиха в издирването на изчезналите в Бургас рибари Кметът Николов призова собственици на модерни лодки да се включат в търсенето на двамата изчезнали рибари Димитър Петков: Издирваните рибари от Бургас не са глобявани от ИАРА за нарушения Двама водолази от „Гранична полиция“ се включват в издирването на изчезналите рибари в язовир „Мандра“ Най-рано след седмица чакат да изплуват телата на Петър и Ивелин от езерото Мандра Търсят изчезналите рибари със сонар на дъното на Мандра Костадин Дамянов: Ивелин и Петър може да са на брега, лодката им се обърнала от вятъра Няма следа от изчезналите рибари в езеро Мандра, съпругите им не губят надежда Изчезналите Ивелин и Петър били като кръвни братя, готови да влязат в огъня един за друг (ОБЗОР) Съседи на Ивелин, който живее на метри от ез. Мандра: Допуснал е фатална грешка с лодката (СНИМКИ) Откриха гумената лодка на рибарите Ивелин и Петър, от тях обаче - ни кост, ни вест Водолази: Обходихме цялото езеро Мандра, няма никакви следи от Ивелин и Петър Доброволците с лодки в издирването на Петър и Ивелин - задължително да познават езерото Мандра Майката на издирвания Ивелин през сълзи: Той е закърмен с риболов, имаме надежда, че е жив Димитър Николов: Работи се само по хипотезата Петър и Ивелин да са живи – в или около лодката Съпругите на Ивелин и Петър са при езерото "Мандра", молят се да ги прегърнат отново Намериха дрехи и вещи край езерото „Мандра“, проверяват дали са на рибарите Ивелин и Петър Ето го издирвания Петър Петров - семеен е, с едно момиченце, риболовът бил голямата му страст Кметът на Бургас: Врачка е казала на съпругата на рибаря Ивелин да го търсим във водата до горичката Термо камерата не откри изчезналите рибари, доброволци с лодки ще ги търсят в езеро „Мандра“ Кметът Димитър Николов: Заснемаме с термодрон езерото „Мандра”, за да намерим следи от изчезналите рибари От последните минути: Двама рибари са изчезнали в езерото „Мандра”
виж още
скрий
30 Ноември 2022, Сряда, 08:03 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Районът, в който са изчезнали, е тих залив, каза началникът на отдел Бургас в ИАРА Костадин Дамянов

Най-опасните части в язовир Мандра са от страната на шлюзовете и в устията на реките, които се вливат в него. Там са и подводните течения, както и при вливането в морето. Това обаче не стеснява периметъра на издирването, тъй като няма толкова големи валежи, каза пред бТВ началникът на отдел Бургас в ИАРА Костадин Дамянов.

„Мандра е най-големият язовир в България. 38 км е в радиус. Дълбочината му не е голяма. Достига до 8 метра. Районът, в който са изчезнали, е тих залив. Има вероятност да са някъде на бреговете“, добави той.

„Язовирът, който е държавна собственост, е забранен за любителски риболов в тъмната част на денонощието. От 1 ноември има такава заповед на министъра. От началото на този месец е разрешен риболовът само от брега“, заяви Дамянов. 

„Причината лодката на рибарите да се обърне може да е силният вятър. В района, където са изчезнали двамата мъже, служители на ИАРА са намерили една мрежа в работно положение, но все още не е известно дали е тяхна“, каза пък пред Нова телевизия той.
 


В категории: Бургас


34
Коментара по темата
34.
Безкомпромисния
30.11.2022 19:38:12
0
13
Господ забавя но не забравя.
Цяла България ревнала за двама бракониери.
Мандренското езеро е подложено на безпрецедентен бракониерски натиск от години и никой не успя с целия ресурс на държавата да го спре.
Припомнете си ордите от цигани които нападнаха полицаи и служители на ИАРА защото им отнеха улова мрежите и лодките и нямало с какво да си хранят прасетата. Аз бях там и се чудех на безсилието на органите отговарящи за реда и опазването на рибните ресурси , както и на закона като цяло. В коя държава полицаи ще гледат как цигани им чупят колите и няма да предприемат нищо. Ама тези бракониери били българи. Все тая , какво търсят посред нощ в езерото?
Намерили са си го.
Ако си бяха стояли в къщи нямаше да ги търсят сега.
33.
Всеки
30.11.2022 14:25:55
3
29
Хвърлял мрежи,знае добре,че те лесно се хвърлят,ако са подредени добре,както трябва и където трябва.
Хвърлянето на мрежи от гумена лодка става или от чували или от каси. Може директно и от дъното на гуменката.
Какво става тогава? Мрежата като се отдава във водата,единия гребе, другия пуска. При така неподредена мрежа,опасността е голяма мрежата да се закачи я на копче,я на пръст на ръката, я на цип. Тогава лодката е в движение и се получава белята.
Падаш във водата. Другия е тръгнал да помага и ...
Водата в Мандра е около 12 градуса сега. Шансовете да са живи са нулеви,ако са във водата.
Ако са на бряг, отдавна биха се прибрали.
Иска ми се да са живи. Независимо дали са бракониери или не.
32.
До 12 Мишо
30.11.2022 14:11:07
0
8
Да , Мишо, може.
И много хора го правят.
За целта се изисква лиценз за стопански риболов, кара се курс. Може и по закон.
31.
!!!
30.11.2022 14:10:10
1
11
Дано да са живи, но се съмнямвам. Това е язовир обграден с населени места в доста цивилизована и урбанизирана среда. Трети ден да стоят на брега и да не могат да ги намерят е несериозно изказване!
30.
до 17
30.11.2022 13:35:09
1
4
Това е цялата истина!!!!Много точно написано!
Дано са живи момчетата!!!!
29.
Тук
30.11.2022 13:06:12
0
18
Бракониери доставящи риба и за Общината затова е загрижен толкова много загрижения чичко!!
28.
Събева
30.11.2022 12:26:34
3
16
Да се уволнят Стаматова,Панайотов и Чардаков.Аз ще оправя агенцията вярвайте ми.
27.
Събева
30.11.2022 12:22:45
3
15
Да се увонят Стаматова,Панайотов и Чардаков.Аз ще оправя агенцията вярвайте ми.
26.
Бургас
30.11.2022 12:20:16
0
24
До 25 да истина е и трябва всички да се уволнят.Това са служители който са обвързани с бракониерите и всички ги знаят но не ги брат!
25.
*********
30.11.2022 12:16:10
2
10
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
24.
Даааа
30.11.2022 12:13:57
0
17
Щом писаха, че техните мрежи са до кея, значи са тръгнали да рушкат чужди!
23.
...
30.11.2022 12:01:27
1
6
Голям язовир е това тинясало блато. От къде ще дойде това подводно течение в това блато? От вятъра ли? Или от преливника ще се заформи подводно течение около преливника?

Да не са предприемали такива непреценени рискове! Ако излязат живи от някъде- не от блатото- директно за лечение в "Иван Темков", че вече са стават много и обществено- опасни с тия разхищения на държавни и общински средства, в не- малко случаи случаи и на чужди лични средства и вещи на граждани и непреценени рискове.
22.
Трендафил Акациев
30.11.2022 11:19:29
0
40
Където да погледнеш, корупция и далавери. Ето, последните два случая. Пожара във ВХТИ и злополуката с двамата бракониери. ВХТИ уж топли, но няма парно и тола вода в общежитията. 800 000 лева ток. Говри се за инсталирани криптокопачки. По-скоро е истина, отколкото лъжа. Тези двамата, имали частен кей. Бракониери цял живот. И всички знаят! ИАРА играе с тях. Истина или лъжа? По-скоро истина. Убиха граничари на границата. Колегите им замесени в схеми. Истина или лъжа. ОКАЗА СЕ, ЧЕ Е ИСТИНА!!!.
21.
ОЗБГ
30.11.2022 10:59:43
3
22
Ние са борим с бракониерите по цял ден.хващаме ги вземаме ,им мрежите и лодките само ако са на сиганите обаче. Белите бракониери са наши ора тях не ги закачаме щот си плащат редовно . Ши оправим държавата глей ко става с изборите. Откакто одим да следим изборите в туркей дпс хич не могат се класират. Сега и бракониерството ще отсееме че много станаха бракониерите и нащи ора гладуват. Скоро и пазара на марихуна ще опраим само бисерката да изкарат реколтата с табуретката
20.
sevda zimornichevata
30.11.2022 10:50:57
2
6
toia shto taka sa e opakoval se edno che e v Iakutia, ta to e 10 gradusa ve ouuu
19.
Най-после
30.11.2022 10:16:53
0
46
стана дума, макар и плахо, че тоя , дето катастрофирал бил карал в насрещното ...
Значи целият ресурс на спасителните служби и на ИАРА е впрегнат за да намери двама бракониери ?!
Единият от които дори имал частно кейче (?!?) на брега на държавното/общинското езеро !
ОК търсете си ги, човещина е все пак, но не занимавайте ежедневно, ежечасно и ежеминутно цялото общество , същото това общество, което тези двамата редовно са прецаквали, като са ловяли риба за без пари и после са я продавали на пазара !
Иначе кой изяжда сам толкова риба, уловена с мрежи ?
18.
BG
30.11.2022 10:12:58
1
24
Много страшна и поучителна история е това.Вече са изядени от раците и рибите.
17.
Вятърчо
30.11.2022 10:05:59
1
31
Как вятъра ще обърне тази ниска лодчица с двама мъже върху нея?!!!

Единият е паднал по някаква причина (може да е станал прав да се изпикае или нещо подобно) и когато приятелят му се е опитвал да му помогне да се качи, се е обърнала лодката. При обръщането, е възможно да са се оплели в падналите върху тях мрежи!
16.
Българско безаконие
30.11.2022 10:04:31
0
34
За да се ограничи бракониерството трябва:

1.Да се ограничи спирането на достъпа на рибарите до бреговете на я.Манда
-Величко Тачев затворил достъпа от Вилата на Медаров до Дигата на Твърдица
-Ангелов Пачалиевата гора

Сложили шипове и други подобни дивотии
И ДО КОЛКО ТЕЗИ ДЕЙСТВИЯ СА ЗАКОННИ И ПО ТОЗИ НАЧИН ТОВА НЕ СА ЛИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА БАЗИ НА БРАКОНИЕРИ
2.Тези и подобни герой заграбили и те по едно парче от брега ,защото дворовете граничили с езерото .
-сигурно и част от построиките в дворовете са незаконни без строителни книжа без да са декларирани в пълен размер сгради , с което не се плащат местни данъци и такси в пълен размер

- на заграбеният незаконно ограден бряг си направили НЕЗАКОННИ кейчета да си бракониерства и т.н

Ми ИАРА ,Общината ,Строителен надзор и всички инстанции да си свършат работата за да няма браконерство и подобни случай.
15.
До 2
30.11.2022 09:25:00
0
19
И Камчия е питеен с едни голеееееми сомове, ама ти не си чувал такова нещо, умнико!
14.
Да
30.11.2022 09:14:13
1
22
Ако се плащат някакви минимални пари на доброволци да влизат със ваши хора да пазят и вадят мрежите на мандра и вая ще вършат повече работа и ще опазят водоемите от самата иара има съвесни хора във иара но има екипи който са със браконерите и правят лев и заплати взимат само и само ако се плаща на доброволци ще стане работата и ще опазят рибнотото богатсво
13.
Някой
30.11.2022 09:07:49
1
18
Накрая се оказва не радиус, не диаметър, ами периметър - демек обиколка!
12.
Мишо
30.11.2022 09:01:45
14
13
А по принцип във мандрата може ли да се лови със мрежи без да си браконер както е в морето.
11.
do 9
30.11.2022 08:58:12
6
7
ela da mi go kajesh na uhoto da vidish kakvo shte ti se sluchi
10.
Бургазъ
30.11.2022 08:56:03
2
25
Радиус или диаметър, милион или милиард, няма значение важното е да пишем. Иначе язовир Мандра е най-голям по площ от язовирите в България, не по обем.
9.
do 8
30.11.2022 08:51:22
15
7
Също като жена ти значи
8.
Kafeto
30.11.2022 08:50:11
1
25
Mandrata i Vaq pogulnat li neshto,nikoga ne go vrushtat.Tova da ne vi e moreto...
7.
Лох Неското чудовище
30.11.2022 08:48:05
6
13
Добре е как може да се удавиш в тоя гьол, тия да не са влезли с детска лодка надуваема за 50 лв от Метро
6.
Хахахаха
30.11.2022 08:45:55
3
20
Святай иара колко са търсили мрежи със куката веднага като са излезли и спрели да търсят браконери са си искарали мрежите между медаров и лалето мрежите им там стояли от 2 дена пък вие уш търсите със кука на една педа растояние от вас да не мислете че някой браконери ако ги намерят потпрени на мпежите им някой нещо ще ви каже иара иметирате само работа и чакате на хранилка там
5.
брахим карадая шмайзера
30.11.2022 08:41:41
4
27
За бай Мюмюн от ловешкия питам,община Бургас и сайта флагман да ни сте на рибна хранилка ежеседмично от тези бракониери и за никул ден те да са основните дарители за общината с бракониерска риба,че вече почти седмица само тези брокониери са ви в устата.Какво стана,останахте без шаран безплатен подарък за никул ден ли.
4.
*********
30.11.2022 08:38:31
0
33
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
3.
Курти
30.11.2022 08:29:14
0
22
Нема по-големо нещо от на бай ви Курти нещото. А умния номер 2. дали прави разлика между езеро и язовир?
2.
Т
30.11.2022 08:25:49
23
18
Язовир Искър е питеен ве глупак Езеро Мандра е най големия
1.
Мандра бил най-големият язовир в БГ? Хахаха
30.11.2022 08:22:36
9
34
„Мандра е най-големият язовир в България. 38 км е в радиус. Дълбочината му не е голяма. Достига до 8 метра."
------
Незнам кой го е излъгал тоя пич, че Мандра е най-големият язовир в България, но ако твърди такова нещо е по-добре да си подава оставката и да отива да продава домати на Краснодар.

В България има 6840 язовира, а най-големият язовир в България, както по обем така и по площ, е язовир Искър. Той се намира в горното течение на река Искър, между София и Самоков.

Язовир Искър се нарежда на първо място със своите 655,252 млн. м3 общ обем, по данни на Министерството на околната среда и водите.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори