×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Стоян Колев ще ревизира Синята зона в Айтос


Стоян Колев ще ревизира Синята зона в Айтос
Айтос въведе Синята зона преди Бургас, нейната работа периодично обаче предизвикваше горещи дискусии в общината
18 Август 2011, Четвъртък, 11:49 ч.
Автор: Бесове.бг

Синият кандидат за кмет възмутен, че хората там плащат най-високите глоби за паркиране, събират се от частна фирма

Кандидатът за кмет на СДС в Айтос Стоян Колев смята, че работата на синята зона в града се нуждае от ревизия, тъй като гражданите плащат най-скъпите глоби за паркиране, които се събират от частна фирма. Проверка на СДС в града е показала, че най-високите глоби за неправилно паркиране в цялата страна са в Айтос. Десетки жалби на местни жители са пристигнали в централата на партията. Хората се оплакват освен от солените глоби и от хаоса в определянето на местата, където може и не може да се паркира.

Стоян Колев

 На неправилно паркиралите автомобили в града се поставят скоби. Цената за “освобождаване” на колата започва от 20 лв., които се прибират от частна фирма – “Рилк” ООД.

В Бургас глобата за скоба е 15 лв. В София – 9,90. “Излиза, че по този показател сме най-скъпият град за живеене в страната, а айтозлии много добре знаят какви са им доходите”, заяви кандидат-кметът на СДС Айтос Стоян Колев.

В същото време в Наредбата на общината се казва, че глобата за поставяне на скоба не бива да надвишава разходите по поставянето й. “Е как е възможно тези разходи в столицата да бъдат 9,90 лв., а в Айтос – от 20 лв. нагоре?”, пита той.

Има оплаквания и срещу безразборно поставяне на скоби. В централата на СДС сигнализирали за случай, в който скоба била поставена на автомобил с онкоболна жена вътре. Зет й спрял за минути в пешеходна зона, за да изтича до близката аптека да й купи лекарства, но въпреки това кметът издал наказателно постановление срещу него. Зетят подал жалба до съда, който отменил кметското постановление.

“Необходима е цялостна ревизия на схемата за движение в града, която започваме да изготвяме с помощта на местните жители. Настояваме също така общината да отговори каква част от глобите за неправилно паркиране влиза в бюджета и икономически оправдано ли е сумите да постъпват чрез частна фирма, а не директно в Общината, както е например в Бургас”, допълва Колев.

СДС – Айтос е подало до Община Айтос искане по Закона за достъп до обществена информация, с което настоява да знае колко пари от скобите прибира частната фирма и по какъв критерий е избрана. “Рилк” ООД е регистрирана в Бургас, а основният й предмет на дейност е производство на дограма.

“Глобите трябва да влизат в бюджета на Община Айтос, а не да облагодетелстват частни фирми. Такава е практиката в редица проспериращи градове и у нас, и в Европа”, е мнението на сините.


В категории: Айтос


21
Коментара
Флагман.БГ Откриха мъртъв изчезналия журналист Откриха мъртъв изчезналия журналист 21/05/2024, Вторник 21:43 0
21
Коментара по темата
21.
До Батко
08.09.2011 08:18:33
1
2
Точно това е и това се опитва да ни каже. За 8 години градът ни не е мръднал. Става все по-неуреден, мръсен и беден. И ще продължава да тъне в мизерия докато БСП управлява. Дали ще е Врабчев, дали ще е Едрев е все едно! А ти си правиш жалката пропаганда, като изтъкваш Перлата. Ами пак с факти ще кажа, че ако магазините бяха такива, нямаше да стават все повече и повече, нямаше в Карнобат Пени да работят на загуба, а хората да ги използват за паркинг. И да не забравяме, че с тези "отвратителни" Перли са дали повече работни места, от колкото БСП дадоха на града за 8 години, още повече те закриха! Това са факти, а не някакви съчинени глупости...
20.
Батко
07.09.2011 20:59:48
1
2
Не познавам въпросния кандидат за кмет, но съм сигурен, че т. нар. "Синя зона" не е от вчера в Айтос. В този ред на мисли - дали г-н Колев не се е усетил късно за въпросната ревизия или просто изборите позакъсняват? Що се отнася до супермаркетите "Перла" - скромното ми мнение на потребител е, че човек уважаващ себе си няма да задоволява потребностите си там. Нито персоналът, нито асортиментът, а най-малко цените са нещо, което заслужава вниманието и парите ни.
На всички, които оцветяват проблемите, според партийните си пристрастия, ще кажа - огледайте се съграждани - има ли по-мръсен град от Айтос, има ли по неуреден град от Айтос, има ли дори по-клюкарски град от Айтос?! А това дали господинът ще стане кмет и ще печели от власт - зависи от нас!
19.
Гражданин
05.09.2011 12:21:23
0
3
Когато лешперите от тази фирма видяха, че схемите им излязоха на яве се притесниха.. Как може..не знам си какво.. Като гражданин искам да ви кажа на същите вас,ако четете, нещо:
-Крайно време е да си ходите, за вас май това да изнудваш гражданите, чрез някаква си институция правилно ли е? Монопола в демократична страна правилен ли е? Да слагаш скоби на определени хора правилно ли е?Правилно ли е парите от глобите да влизат в частните ви фирми и вашите семейства, а не в държавата, да не би случайно вие да сте правили улиците? Малък провинциален град според вас правилно ли е да е с най-големите глоби? Ако отговорът на всички тези въпроси е НЕ, значи до тук беше и хляба, който купувахте с тези черни пари. Не съм нито СДСар нито познавам Колев, той просто ви разби баланса на корупционните схеми.
18.
PR-FREAND
22.08.2011 17:38:50
4
4
Едно е сигурно: Г-н Грабчев трябва да си отиде, но пък да бъде сменен от друг неориентиран и въздигнат в култ към личността от щаба си и малкото Неговерници?! Другари от СДС уважаеми г-н Колев, ако продължанате така, към края на кампанията Ви няма да се различавате от доброто старо БКП и другаря Вълко Червенков. Това е само добронамерена закачка, но си я отбележете! Успех в надприказването и излъскването!
17.
До Десен
22.08.2011 16:43:57
1
6
Десен не се притеснявай, едва ли вече има баламурници, който вярват в тези глупости. Първо, че нови супермаркети се появиха из Айтос. Второ, че всеки видя, че в Карнобат отвори Пени въпреки същите слухове и накрая какво, оказа се по-скъпо.Пък за хората, които гласуват за единия, само защото пуска слухове срещу другия мога да кажа само едно:
-Драги ми Господине щом така си пускаш гласа, после не се чуди защо заплатата ти е 400 лв, синът ти и дъщеря ти са напуснали града, училищата и детските градини изчезват, а родния ти град Айтос(който вече не е роден на много айтозлии, тъй като се затвори родилното отделение)заприлича все повече на село.
16.
Десен
22.08.2011 16:24:13
1
6
Станахте смешни с тея хипермаркети... Всеки коментар на БСПар е свързан с тези измислени хипермаркети... Супер промитите мозъци..
15.
Петър
22.08.2011 10:04:18
6
3
Евтини популистки номера на този глупак Колев. Пълна глупост. На какво ли не е способен, за да го изберат. А Айтос пак няма да има Билла, нито Пени маркет. Ще си останем само с Перлите. Нека глупаците да гласуват за Колев......
14.
васил
21.08.2011 22:15:25
1
8
само за това ще глаувам за тебСтояне ама после като те изберем да не се отметнеш че Айтозлии бяха лъгани 21 години. Мисли му и обещавай това което ще можеш да изпълниш . Успех ти желая.
13.
васил
21.08.2011 22:15:19
2
4
само за това ще глаувам за тебСтояне ама после като те изберем да не се отметнеш че Айтозлии бяха лъгани 21 години. Мисли му и обещавай това което ще можеш да изпълниш . Успех ти желая.
12.
наблюдател
20.08.2011 11:35:34
1
5
вярно, трябва да се ревизират зоните, защото е срамота Общинска полиция да си взима заплатите от общината, а парите от скобите да отиват в часна фирма и какъв е келипира за гражданите.....и общината. То да бяха 5-10лв. добре, но 20лв.- срамота. Защо махнаха Синята зона в ройона на магазин Никея и бистро Хавай, там има въпиюща нужда от такава. Тротоари не останаха. интересно дали на Зумпалувия площад пред маг. Даниел има заето парко място с ....цветя. Кой плаща за него или има ли абонамент. НИЕ ГРАЖДАНИТЕ ЧАКАМЕ РЕВИЗИРАНЕТО!!!!!!!!!
11.
потърпевш
20.08.2011 00:03:25
2
8
Това е напаст за Айтозлии. Хората се изпокараха с тая синя зона. Видяла жабата и тя вирнала . Не на скобите. Браво един да дигне глава и да каже истината и да застане до народа. Ние ще те изберем Стояне но тия маскари ще те оклепат после като те спъват в общинския съвет. Успех на Теб и Айтозлии са след теб не ги предавай ти си кален и проверен в реални битки
10.
ОбичамАйтос
19.08.2011 16:12:57
3
7
Хаха сега разбирам защо този човек го плюят толкова много.
9.
Сиси
19.08.2011 07:55:33
1
6
Как може един малък град да бъде по- скъп от столицата, направо съм възмутена. Браво на Стоян Колев, че изкарва на показ кирливите им ризи, поне има кой да мисли за гражданите.
8.
Genco Ivanov
18.08.2011 19:35:19
1
4
Аз съм един от гражданите, пострадал от скобите и съм дал сигнал също. Освен, че е много висока - аз не знаех, че е най-високата в страната, се поставят скоби избирателно. Не на всичк коли, а само на някои. Лично съм свидетел, как на другите коли нямаше, а само на моята. Освен това нарочно не идва никой да маха скобата, ако протестираш - наказват те и не можеш да тръгнеш.
7.
Камелия
18.08.2011 17:08:00
2
6
Браво в същия дух. Това е единствената кампания от години, която е по различна. Давай Стояне разбивай им схемите да се червят пред народа!!!
6.
Марко
18.08.2011 15:32:02
0
4
Верно ли в Айтос са ви такива глобите? Де сте бляли досега, бах ти наглостта! Горкият човечец, дето го акопчали с болната баба, аз ако бях, щях да им размажа мутрите и на тия от фирмата, и на кмета, дето го позволява това!
5.
Марко
18.08.2011 15:32:01
1
5
Верно ли в Айтос са ви такива глобите? Де сте бляли досега, бах ти наглостта! Горкият човечец, дето го акопчали с болната баба, аз ако бях, щях да им размажа мутрите и на тия от фирмата, и на кмета, дето го позволява това!
4.
Аетозлия
18.08.2011 15:26:03
6
5
Аетос, мойто момче, бегай да целуваш ... на любимия си Врабчев. Мине не мине ден, пак тоз хипермаркет веете, жалки сте, извадете някой по-силен аргумент. Айтозлии не щат Врабчев, пък ти - ако си айтозлия, ще видиш днес как всички медии гърмят за тия глоби. Или Врабчев и на теб плаща от тях, а?
3.
Аетозлия
18.08.2011 15:26:02
3
8
Аетос, мойто момче, бегай да целуваш ... на любимия си Врабчев. Мине не мине ден, пак тоз хипермаркет веете, жалки сте, извадете някой по-силен аргумент. Айтозлии не щат Врабчев, пък ти - ако си айтозлия, ще видиш днес как всички медии гърмят за тия глоби. Или Врабчев и на теб плаща от тях, а?
2.
Аетос
18.08.2011 15:03:51
10
6
Стоян Колев да си ревизира магазините за храни с изтекла годност и трайност. Заради него Айтос загуби Била и айтозлии нямаме нормален хипермаркет. Пък е време и да се научи да кара кола , защото е постоянна заплаха на пътя.
Плащай Стоянчо на циганите ! Врабчев отново ще бъде избран от айтозлии!
1.
БРАВО
18.08.2011 13:55:12
5
17
Браво така се действа и мисли за гражданите на Айтос ! Стига са ни драли с високи такси за собствените си джобове !!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Не е ясно какво точно се случва със скъпото возило  Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла "Не ми харесва, че масово момичетата изглеждат като клонинги и губят индивидуалността си", обяви тя в интервю преди година Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Младенов остава в историята на романтичното предаване и като Ергенът, целувал най-много момите – цели 130 пъти, преброиха от шоуто Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Имат пестициди Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Косъм в тиквичките съсипа вкусната вечеря на фолк певицата Peppou за пръв път във Fabric Club Peppou за пръв път във Fabric Club Стилът му е разпознаваем, а траковете му с House, Techno, Melodic Techno и Indie Dance са тотални хитове Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Повече от 3 месеца, след като слухът за изграждането на такова плъзна в обществото, никой не знае какво ще е бъдещето на най-красивата и зелена територия в страната Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Във връзка с мигрантския натиск министър Калин Стоянов посочи, че ситуацията е спокойна и в „пъти по-добре в сравнение с миналата година“ Простреляха 29-годишна българка в Италия Простреляха 29-годишна българка в Италия Жената работи като проститутка Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Вижте цялата програма за следващите дни 
Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори