×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кризисният щаб в Бургас ще работи денонощно, за да се справи с щетите от бедствието (СНИМКИ)


Кризисният щаб в Бургас ще работи денонощно, за да се справи с щетите от бедствието (СНИМКИ)
Кметът Димитър Николов е на терен, за да види какви са пораженията от бурята
Тема в развитие
Парадоксът, че след урагана няма жертви в Бургас: Компромис на Бог или чист късмет? Видео показа и торнадо над морето в Бургаско Държавата обещава помощи за земеделски стопани след бедствието в Бургаско След щорма: Бургаският кмет с благодарност и предупреждение към гражданите за следващите дни Бурята извади от строя подстанция „Хоризонт“ на ЕСО, смущения в тока на Поморие и Сарафово Димитър Николов след урагана: Пострадали са 131 коли в Бургас, над 400 дървета са изкоренени Иван Алексиев: От 12 години съм кмет, такова чудо като щорма снощи не бях виждал никога Вижте как изглежда Бургас след бурята (СНИМКИ) Няколко села в Бургаска област остават без ток след бурята Обявиха частично бедствено положение в Поморие След урагана: 16-годишно момче е със счупена ключица, жена е с прорезни рани от строшено стъкло Поморие без ток за 24 часа, жена е отнесена от урагана Метео Балкан: Очаквайте нова буря в Бургас по-късно тази вечер Истински ураган или необичайно силна буря бе преминалият над Бургас кошмар Бедствието потроши витрините на култов мебелен магазин в Кумлука, спални и дивани отиват на боклука Паника в Поморие: Ветроходец падна зад борда по време на мощната стихия, организираха спасителна операция Мощна буря удари Обзор Кризисният щаб в Бургас ще работи денонощно, за да се справи с щетите от бедствието (СНИМКИ) Километрични опашки заради паднали стълбове Димитър Николов: Всички извънредни екипи са изпратени по сигнали, щети има във всички квартали на Бургас (ВИДЕО) След апокалипсиса: В Поморие е най-тежко положението, кметът Иван Алексиев свика кризисния щаб Стихията от Бургас се прехвърли в Созопол, вижте как изглежда „Веселата уличка“ (СНИМКИ) Кризисният щаб пред Флагман.бг: Има сигнал за паднал от борда на яхта, бурята е завлякла десетки лодки навътре в морето Десет-минутна буря предизвика невиждан погром в Бургас (СНИМКИ/ВИДЕО) Бургас е блокиран след изненадващия ураган Вятърът, повалил дървета в Бургас, бил със скорост около 100 км в час Извънредно! Десетки рибари бедстват край Бургас Ужас! Ураган внепазно се появи в Бургас, щетите са големи
виж още
скрий
17 Септември 2022, Събота, 19:25 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, Снимки: Авторът

По зло стечение на обстоятелствата, точно на тази дата преди 10 години, се случи трагедията с 26-годишния Пейо Янчев, който бе убит от паднало заради силен вятър дърво

Към 19 ч. всички налични екипи на общинските дружества и звена, както и фирми, ангажирани с поддръжката, са на терен, за да се справят с щетите от невжидания ураган, който връхлетя Бургас този следобед, предава дежурният редактор на Флагман.

Кметът Димитър Николов също лично обикаля комплексите на Бургас, за да провери лично какво се е случило след бедствието. (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Той вече е свикал Общинският кризисен щаб, който в момента заседава. Горещият телефон на Общината е прегрял, приемат се и обобщават множество сигнали. С приоритет се почистват ключовите булеварди и натоварени улици. 

На бул. "Тодор Александров“ има паднали няколко дървета, които пречат на трафика. Те ще бъдат отстранени до минути.

Към този момент трябва да е приключила акцията на пожарната по премахването от пътя на падналото дърво на бул. „Мария Луиза“, което блокира трафика и промени маршрута на градския транспорт.

 

Това дърво бързо бе отстранено от бул."Демокрация"

Вятърът е съсякал старо дърво и до УМБАЛ-Бургас, което пречи на преминаването на линейките. Един от екипите, пратени от общината, всеки момент ще се отзове на този сигнал.

Имаше информация, че ураганът е отнесъл терариума в парк „Езеро“. Оказа се обаче, че конструкцията действително е разрушена, но змиите са прибрани в транспортните им кутии и няма избягали влечуги. 

Няколко дървета са паднали и нанесли сериозни поражения на детска градина в жк „Меден рудник“. Ще се направи всичко възможно проблемът да бъде решен тази вечер и утре, за да може забавачницата да отвори в понеделник.

Има сигнали за десетки коли, които са с нанесени от паднали дървета щети, в целия град.

Потънали са и две частни лодки на о-в Света Анастасия. Щабът ще работи денонощно, а екипите ще са на терен до късно тази вечер и ще започнат отново рано утре сутринта. Плановете са до няколко дни целият град да бъде почистен, но щетите от бедствието действително са огромни и са с непознати размери. За щастие няма пострадали. 

Десетки коли са пострадали след бедствието 

Зловещо е, че точно преди 10 години, на този ден, 17 септември, в Бургас се случи голяма трагедия. Силният вятър заради бурят, подобна на днешната, на ул. „Ген. Гурко“ прекърши дърво, което се стовари върху 26-годишния Пейо Янчев и го уби на място. Цяло чудо е, че в днешния ден, когато бурята бе много по-силна от тогавашната, не се случи подобна трагедия.

Заради хубавото време през деня навън бяха хиляди, които бяха изненадани жестоко от придошлия внезапно, в рамките на секунди, ураган. За подобна опасност в Бургас не е имало никакви индикации от метеоролозите до самия старт на бурята.

Бургас не помни подобна буря, много дървета буквално бяха изтръгнати 
Ламаринени покриви и сателитни чинии се носеха от вятъра на много места в града
Важните булеварди бързо бяха разчистени, с приоритет, леко по-леко ще се изчистят и другите улици 


 

Едно от падналите дървета на ул."Александровска"
Падналото дърво на бул."Мария Луиза"

 




В категории: Бургас


38
Коментара по темата
38.
Димо Х.
19.09.2022 15:35:19
0
0
На клипа се вижда как полицаите чистят а оня с синята фланелка от общинска полиция само си пляска с ръце.
37.
Бс
18.09.2022 11:42:05
3
7
Сега вече съм спокоен като видях кмета с телефон в ръка и поглед в бъдещето да ръководи кризисният щаб. Тези снимки ще останат в историята, евела. А че повечето дървета дето паднаха бяха изгнили....карай сега и за тях ли да мислим, защо да ги кастрим редовно като една буря ще свърши по-добра работа?!
36.
ДОБАВЕТЕ КОМЕНТАР
18.09.2022 00:35:58
5
16
Кмете кметее търси си клон.От нащо село ако съберем мангалите с резачките само от нашето, Бургас половиния е разчистен пътищата същото кастрене на клоните събиране извозване и една фадрома минава и разчиства и улицата е чиста.Точно след бурята като премина минах през града,дървета бил бордове казани на една страна улици блокирани хората караха в насрещното.Полиция гражданска защита,пожарна поне някаква институция нее от нямай къде хората сами разчистваха централни булеварди.Някой ще каже не може да чакаме само на държавата,добре но тр са там да знаем че не сме сами.Незнам останах с отрицателно мнение от държавността ни.
35.
*********
17.09.2022 23:08:01
2
21
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
34.
*********
17.09.2022 21:55:25
1
21
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
33.
Пешо кура
17.09.2022 21:52:47
0
21
Къв кризисен щаб добре че са пожарникарите
32.
Ха
17.09.2022 21:51:16
1
18
На днешния ден,когато се почитат Вяра,Надежда,Любов и майка им София....природата ни показа,че е над нас.Тез там разни ПиАри в разни телеканали,които правят кампания от сорт Да изчистим България за 1 ден защо не се съобразяват с Църковния календар и че в такива дни не се правят такива дейности.Опитват се да ни отдалечат от вярата,корените ни,от всичко.Скъпа цена ще платим.И всички тези службички по озеленяването,които работят на принципа Ден да мине....друг да дойде...и те са за уволнение и съд всички.Бс е мега занемарен град.
31.
Еко кастрофа
17.09.2022 21:32:57
5
14
Няма глобално затопляне и климатични промени, всичко е глупости на злените терористи!!! Къде са сега тия лукови глави, дето ги повтарят тия глупости?! Които отричат очевидното?! И по-зле ще става да знаете!
30.
Помните ли ?
17.09.2022 21:28:18
2
28
17.09.2012г. Един доста по безобиден вятър събори дърво което уби 26 г. Пейо Янчев.
10г. по късно прокуратурата не се е произнесла има ли виновен за това - къде е общинската служба/дирекция "Озеленяване" къде е нейната шефка.
10г. по късно много по силен вятър събаря дървета и какво ли не и слава богу че няма загинали хора. Но общинската служба/дирекция "Озеленяване" продължава нищо да не прави. Хубаво е да има дървета-зеленина но още по хубаво е да има и хора да им се радват. На лобното място на Пейо колегите му са сложили транспарант " Едно навреме отсечено дърво - един спасен човешки живот" Да помним и да пазим себе си и децата ни !!!
29.
до Баце
17.09.2022 21:24:07
3
10
Къде обаче са кюлчетата злато? Виж как природата прави бури, като си търси кюлчетата.
28.
Баце
17.09.2022 21:17:04
1
14
По мое време немаше бури и бензина беше по лев и шеесе.
27.
Снежанка
17.09.2022 21:08:51
3
9
На днешния празник се случи тази буря, на деня на Любовта и нейните посестрими. Благодарете, че няма пострадали, но четейки коментарите виждам, че е безмислено да ви оборвам разсъжденията. Материалните щетите - прозорец на кола, огънати ламарини в следствие на природно бедствие са бял кахър.
26.
Ah
17.09.2022 20:49:12
1
27
И сега забелязвам под една от снимките надпис: "Едно от падналите дървета на ул."Александрово"! Оттук нататък трябва ли да коментираме нивото Флагман???
25.
"вятърът
17.09.2022 20:46:31
1
19
е съсякАл" грамотността на списуващия.
24.
от утре Пунделник
17.09.2022 20:46:09
1
23
зИлената и синИьта зона ши работят, паркирайте между клоните, няа прошка, казах и паяку ши работи.
23.
Мдаа
17.09.2022 20:46:04
2
30
Метеоролозите сливи ли имаха в устата да не предупредят?
22.
*********
17.09.2022 20:42:57
0
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
21.
дори и змиите
17.09.2022 20:40:57
1
16
от Терариума не искат да стъпват в БургъС, за да не му плащат синята зона. на оня......
20.
путкин до флагман
17.09.2022 20:40:04
2
29
преди беше улица "Сан Стефанов", днес улица "Александрово", не знам от къде ги намирате такива "грамотни" журналисти флагманчета...
19.
До 16
17.09.2022 20:22:52
5
27
Те са силни в ин хаус-а.
Кражби, кражби, кражби.
18.
66
17.09.2022 20:21:22
0
29
Понеже флегмите са завършили БСУ, то за тях БСП са ГЕРб и дублират коментари против и за БСП- "Губернатор" от Стара Загора. Жалки и елементарни животни сте флегми. Купили сте си дипломи от БСУ. Цървули!!!
17.
*********
17.09.2022 20:21:16
0
25
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
16.
По силни от хаоса
17.09.2022 20:16:59
7
46
ГЕРБ ако спечелят на тези избори представете си щом са по силни от хаоса какво унищожение и разрушение ще се случи на България.
15.
Лост
17.09.2022 20:13:47
3
50
До 10
И сега какво ще говори Ж. Станков за безплатното саниране? Че това му е част от изборната кампания. Къде е снимката от блока в "Славейков"?
14.
877
17.09.2022 20:04:57
0
27
За тази зима осигурихме дърва за ограв.
13.
*********
17.09.2022 20:01:46
3
24
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
12.
Пръча
17.09.2022 19:58:51
4
30
Ф грат съчев бряк се минава на перископ на дълбочина. На втория свгтофар кълве на блесна.
В село Диневи е баир, ма у ниското има езерца- може на дъно- за цаца!
Ф несе ебъ р- по провлака може да видите днешното меню на месните и гостите
Жлателно е противогаси!
11.
До 10
17.09.2022 19:57:51
4
55
Ти пък сега какво искаш
За 3 милиардна програма за "саниране" и дюбели ли да слагат
Айде моля ти се
10.
Бургазлия
17.09.2022 19:54:57
8
61
Кмете,кмете само със позиране на снимки и евтин PR работа не се върши!
10 години не стигнаха да се премахнат изгнилите дървета,и да се подкастят опссните клони!
За хвръкналите ламарини и падналата изолация няма да коментирам-всичко е ясно.
9.
До 4
17.09.2022 19:49:20
4
50
За съжаление парите ,които общината ще трябва да изплати на пострадалите (ако си потърсят правата по съдебен път) ще са от данъците и таксите на всички бургазлии!
Виновни няма да има за дългогодишното безхаберие!
8.
66
17.09.2022 19:47:32
39
32
Кмета на Бургас не е слънце да огрее навсякъде. Подчинените му са некадърници и подмазвачи. „Губернатора" на Бургас е от Стара Загора и е на коктейл с прически към БСП. Бургас страда от некадърни политици.
7.
Мдаа
17.09.2022 19:43:57
7
52
Събирайте щаба-
някой се изкряска,
и мощни комисионни
хвръкнака завчаска!
6.
Z
17.09.2022 19:43:38
7
36
Климатичните промени и бедствия са следствие на нашите мисли и действия. Само си отгорете какви са те и накъде вървим. Живота на планетата Земя е един жив организъм и всички ние сме взаимно свързани. Нищо добро не ни чака занапред.
5.
Ха
17.09.2022 19:41:29
13
51
Само кметя с неговите "златни ръце" може да оправи всичко
Хахахахахахахпхохихихахаихи
4.
*********
17.09.2022 19:40:43
8
40
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
3.
*********
17.09.2022 19:35:16
9
46
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
2.
Така така
17.09.2022 19:33:12
5
48
Какви нови плочки, с колко трева и бабини зъби по тях, кой ги слага, кой?
Наши фирми.
1.
ФлЕгман,
17.09.2022 19:31:57
12
88
Kaдри от бедствието ли давате, или
реклама на кметчето правите!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година
Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори