×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нужни са разум и обединение, за да върнем стабилността в държавата


Нужни са разум и обединение, за да върнем стабилността в държавата
В ГЕРБ също сме млади и образовани, но през годините сме доказали, че сме и качествени, казва Галя Желязкова, която е кандидат за народен представител
Ключови думи: ГЕРБ, Галя Желязкова
08 Септември 2022, Четвъртък, 14:29 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Властта не е място, където да се учиш да управляваш, необходими са компетентни хора, смята зам.-председателката на Младежи-ГЕРБ

Бургазлийката Галя Желязкова е едва на 34 години, но е от основателите на партия ГЕРБ. Тя се включва във формацията на Бойко Борисов веднага след като навършва пълнолетие. В периода 2017 – 2021 г. бе депутат в 44-ото Народно събрание. От година е заместник-председател на Младежи-ГЕРБ. За предстоящите парламентарни избори е трета в листата на коалицията ГЕРБ-СДС в Бургас.

- Г-жо Желязкова, с какво настроение започва кампанията ви в Бургас? Не ви ли писна от избори – вече четвърти в рамките на година и половина?

- Тръгваме с положително настроение за предизборната кампания в Бургас, но и с голяма тревожност за проблемите, които в момента са на дневен ред. Кризите, които произведоха последните три избора за парламент и управлението през последната една година, са големи. Тревожи ни настроението на хората. Те също се измориха и не знаят как ще посрещнат идващата зима. Както неведнъж сме казвали, ние отстояваме своята програма, своите предложения и наистина се надяваме да има един разум, който да обедини всички, за да може да върнем държавата в релси и за да може проблемите да започнат да се решават.

Онзи ден открихме нашата кампания със заявка, че се борим да спечелим максимално, защото колкото повече наши представители бъдат част от следващото Народно събрание, толкова повече се гарантира възможността да има знаещи и можещи хора, които знаят какво да направят, и са наясно със стъпките, които трябва да се предприемат за решаването на голяма част от предизвикателствата.

- Слоганът на ГЕРБ за тази кампания - „По-силни от хаоса“, звучи малко странно. Как следва да го тълкуваме?

- Всъщност този слоган не го ползваме за първи път. Държавата в момента е в огромен хаос – хаос с инфлацията, хаос с бюджета, хаос в енергетиката, хаос с доставките, хаос в абсолютно всяко едно направление. Ние искаме да кажем, че сме по-силни от хаоса и имаме изключително кадърни експерти, които от първия момент знаят какво трябва да се направи, за да може да се решат голяма част от спохождащите ни в момента кризи и проблеми.

- Това означава ли, че трябва да заложим отново на силната ръка на Бойко Борисов като премиер?

- Аз смятам, че през годините, през които г-н Борисов е управлявал и е бил министър-председател на страната, България се е развивала. Това е нещо видимо и нещо, което хората са усещали и по отношение на сигурността, и с шанса за развитие, което сме имали. За съжаление, преди няколко седмици станахме свидетели на обяснения за тревожното финансово състояние на страната. Служебният министър на финансите просто обясни, че няма сфера, в която да сме стабилни. И това е много плашещо. Защото това, на което г-н Борисов и ГЕРБ като управление сме държали и сме изпълнявали, е винаги да има стабилна финансова система. Тя в момента липсва. И най-големият проблем е, че приходите, които са заложени в сегашния бюджет, са негарантирани. Това означава, че и всички плащания по този бюджет са негарантирани. Осигурените към този момент приходи не могат да покрият увеличението на пенсиите и на голяма част от нещата, с които, не мога да разбера защо, се хвалят партиите, които бяха в управление. Това е тревожно, това е плашещо. И, да, смятам, че само и единствено когато се зарови този език на омразата и на разделението и когато се обединим в името на националния интерес, можем да вървим напред и да върнем стабилността. Аз разбирам и съм чела опорките на дамите и господата от „Продължаваме промяната“. Четейки тези опорки, аз виждам само някакви нападки към опонентите и нито едно съществено предложение какво смятат да правят оттук нататък, защото истината е, че те ни доведоха до този хаос и до това състояние, в което се намираме. Затова и ние сме по-силни от хаоса. Излизаме с този слоган, защото знаем, можем и в годините сме доказали, че нашите експерти са ръководели изключително добре сферите, в които са работили, и никога не сме имали толкова тежки проблеми специално в бюджетната сфера, която е изключително важна. В началото на годината дори нямаше приет бюджет. Точно това доведе общините и малките населени места до безпрецедентно състояние, в което те не знаеха какво да правят. Защото когато не се приеме бюджет, се работи всеки месец с 1/12 от предходната година, но разликата в цените и в услугите януари 2021 и януари 2022 г. са изключително големи. Хората помнят колко населени места спряха своето осветление заради невъзможността да плащат сметките си за ел. енергия. Излишно e да напомням и за инфлацията, която в България е двойна спрямо тази в Европейския съюз. Причина за всичко това е, че в управлението имахме едни хора, които дойдоха да се учат на гърба на държавата. Да, но държавата не е място, където да седнеш да се учиш. Там трябва наистина да застанат хора, които знаят и могат да работят в името на общия национален интерес.

- С какво е различна кандидат-депутатската ви листа този път?

- В Бургас този път сме с местен водач на листата – Жечо Станков. През последната една година той беше един от най-активните народни представители, особено на тема енергетика. Знаете, че той бе и заместник-министър на енергетиката. Листата ни е съставена предимно от млади, мислещи, знаещи експерти в своята област – политици, които имат реалните предложения какво трябва да се направи от ден първи в държавата. Хубав екип, хубав отбор сме – силен, мислещ. За всички нас основният приоритет е област Бургас. Ние сме си местни хора и имаме местни приоритети. Освен националната програма, която се разработва на национално ниво, ние винаги имаме приоритети, които да са тясно свързани с нашия регион. По време на последното управление на политическа партия ГЕРБ успяхме да изпълним всеки един от нашите ангажименти. Това е важно за хората, защото те виждат и оценяват, че ние сме народните представители, които винаги сме били сред тях и сме им помагали с това, което е зависело от нас.

- Доста сте млада, но сте вече 16 години в ГЕРБ – от самото основаване на партията. Какво Ви мотивира да продължавате в това поприще?

- Аз съм член и на сдружението – преди основаването на партия ГЕРБ. Това, което ме мотивира да стана част от партията, е истинската промяна и зачитането на младите хора. Защото през 2006 г. ГЕРБ я основахме преди всичко млади хора с амбицията да живеем в една стабилна, сигурна и красива държава. Мисля, че успяхме да постигнем много видими резултати. Във всяко едно населено място или община може да се види отражението на това как сме успявали да променяме и да надграждаме в името на това хората да живеят на едно по-хубаво и сигурно място. А мотивът ми да остана и да се боря е особено това, което стана последните месеци с управлението на хора, които не ги интересува страната. Те не познават държавата, те не познават градовете, те не познават регионите, не познават хората, не познават проблемите, не познават това, което стои на дневен ред. Това видяхме от последното правителство на Кирил Петков, от „Продължаваме промяната“ и от техните партньори. Те показаха една абсолютна некомпетентност, макар че излязоха и спечелиха избирателите с лозунга, че са млади и образовани хора. Ние в ГЕРБ сме също млади и образовани, но през годините сме показали, че сме и качествени. Защото младостта сама по себе си не е достатъчна, за да можеш да работиш и да развиваш. Изисква се наистина да имаш и опит, но и правилната експертиза в точния момент. Това, което ме мотивира, е естествено отношението и държанието на нашия лидер, защото той винаги е казвал, че младите хора в ГЕРБ са приоритет на партията и през годините го е доказвал. Ние сме имали най-младите общински съветници, най-младите председатели на Общински съвет, най-младите кметове. Знаете, кметът на Стара Загора тръгна от нашата младежка организация и е най-успешният кмет на града. Имали сме най-младите народни представители. Аз мога да твърдя на сто процента, че в нито един момент те не са подвели избирателите и винаги са успявали да си вършат работата качествено. Мотивира ме и това доверие, което получавам. И затова аз като млад човек и в листата в Бургас, и на национално ниво като заместник-председател смятам, че все повече хора трябва активно да се занимават с политика, за да може наистина да подобряваме областите, да подобряваме страната и сферите на живот за всеки един български гражданин.

- ГЕРБ е извън властта вече година и половина. Загуби или спечели Бургас от това? Или може би това е без значение?

- Хората в градовете заслужават достойни доходи и хубава работа, да живеят нормално и да развиват семействата си тук. Последната една година не само, че беше прекъснат този процес, но и повечето българи останаха без доходи в комбинация с високи цени. За да се тръгне нагоре, трябва сигурност в държавата и инвестиции, а никой инвеститор не би вложил средства за работни места, без да има ред в страната. Ние мислим първо за хората. И да създадем условията за предприятията, за инвеститорите да се ситуират в общините и да създават български продукти и кариера за хората, с достойно заплащане. Защото особено за младите приоритети са сигурност, стабилност и шанс за развитие. Бургас и общините изгубиха много през последната година. Само за областния център беше спряно финансирането на около 28 проекта, които биха осигурили по-благоприятна среда. Мой приоритет са малките населени места и общините. Считам, че хората оценят това, което сме направили досега.

 


В категории: Политика


България Всички новини
Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Един от най-разпространените начини за разпознаване на фалшиви банкноти е водният знак Кристиан Вигенин оглави листата на БСП за Европарламента Кристиан Вигенин оглави листата на БСП за Европарламента Петър Кънев е водач на кандидатите от Бургас за Народното събрание На Велики понеделник задължително трябва да... На Велики понеделник задължително трябва да... По време на Страстната седмица постите навлизат в своя най-строг период ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски  Подготвя се почвата за връщане на Борисовата държава - завладяна съдебна система и имитация на честни избори, предупреди ген. Атанасов Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Специализиран екип от 78-ми батальон за осигуряване – София, разузна, транспортира и унищожи силно корозирала фугасно-осколъчна авиобомба AN-М30А1 Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Над 70 деца посетиха пристанището и разгледаха терминалите, за да се запознаят с работата на своите родители Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г.
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори