×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Андрей Рунчев - успешен политик, ръководител на най-трудното звено в Община Бургас, рокаджия и футболен фен


Андрей Рунчев - успешен политик, ръководител на най-трудното звено в Община Бургас, рокаджия и футболен фен
В момента Андрей Рунчев заслужено е на реално избираемото четвърто място от отбора на ГЕРБ-СДС за Бургас
08 Септември 2022, Четвъртък, 18:00 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки: Емел МАХМУД

Как решава да стане член на ГЕРБ и какъв личен и професионален път следва - вижте историята на един от силните кандидати на ГЕРБ-СДС за Бургас

Представяме Ви един от силните кандидати за народни представители от отбора на ГЕРБ-СДС в Бургас. Андрей Рунчев е добре познат за бургазлии, той е дългогодишен активист на ГЕРБ и от близо 10 години е в екипа на кмета Димитър Николов като директор на едно от най-натоварените общински предприятия. В момента Андрей Рунчев заслужено е на реално избираемото четвърто място в кандидатската листа. Той е на 45 години, роден е и е израснал в Бургас. Възпитаник е на елитната Английска гимназия в морския град, а висшето си образование завършва в Икономическия университет във Варна със специалност „Стопанско управление“, магистър е по „Счетоводство и одит“ в Пловдив. От години работи по специалността си. Семеен, с две деца – дъщеря на 15 години и син на 10 години. След студентството заминава за чужбина – живял е във Великобритания и Шотландия.

Преди да се заеме с политика, е управлявал една от големите компании за недвижими имоти в Бургас. Преди ГЕРБ не е членувал в друга политическа сила, но споделя, че винаги е бил с десни убеждения. Член на ГЕРБ става през 2009 г., минава през различни позиции в партията, а в момента е общински председател на структурата в Бургас.

„Първоначално ме привлякоха заложените в програмата на ГЕРБ приоритети, бях започнал да следя и работата на кмета Димитър Николов. Харесаха ми нещата, които се случват и на национално ниво, и си подадох заявлението за членство в партията. Работата ми за ГЕРБ започна от Клуба на икономиста като професионална насоченост. Участвахме в редица дискусии, кръгли маси, тъй като икономистите са широкообхватни във всяка сфера на управлението“, казва Андрей Рунчев.

От близо 10 години Рунчев е в екипа на кмета Димитър Николов като директор на ОП "Транспорт"

 С експертизата си той винаги е бил полезен за всяка предизборна кампания от 2009 г. насам. Давал е предложения за кандидати за общински съветници и за народни представители, когато партията набираше скорост.

В момента Андрей Рунчев е общински председател на ГЕРБ в Бургас и ръководи успешно най-натоварената и трудна структура в Община Бургас – ОП „Транспорт“, и носи отговорност за много важни за града ни проекти и дейности. Той е начело на предприятието от самото му създаване на 1 април 2013 г. и е доказан експерт по транспорт. Структурата беше създадена поради факта, че Община Бургас тогава започна най-големия проект по Интегрирания градски транспорт, който много скоро бе реализиран. Тогавашното предприятие „Спортни имоти, паркинги и гаражи“ бе разделено на ОП „Спортни имоти“ и ОП „Транспорт“.

Андрей Рунчев е отговарял за всички дейности, които са реализирани от интегрирания градски транспорт. ОП „Транспорт“ прилага и контрола на синята зона, под неговата шапка са и дейностите на Община Бургас, с много от които градът ни е пионер и лидер в транспорта. „Винаги се опитваме да сме в крак с технологиите и да предлагаме нови решения, които ще бъдат в полза на гражданите на Бургас“, казва Рунчев.

„Предприятието, което ръководя, е едно от най-големите в Община Бургас. Отговарям за близо 150 души, а в портфолиото на ОП „Транспорт“ се включват доста различни дейности. Смятам, че експертизата ми и участието в различни проекти, реализирането на много политики в транспорта в Общината, ми дава достатъчно опит и от парламента бих могъл да дам решения за една част от проблемите, които касаят транспорта в общините. Икономист съм по образование и имам мениджърски опит като ръководител на голяма стопанска единица – бих могъл да бъда полезен и в тази област. Много добре запознат съм и с местното управление. През последните години ролята на общините се засилва с помощта на НСОРБ и има нужда от диференциране на държавната дейност и местната власт. Общините трябва да бъдат по-независими. Те са основните единици на държавата, националното ниво е много важно, но има много проблеми, които трябва да се решават от местните кметове и парламенти“, смята Андрей Рунчев.

Освен тежката дейност по контрол по паркирането, от ОП „Транспорт“ за първи път беше реализиран моделът за рент а байк системата с общинските велосипеди под наем, цялото видеонаблюдение е под шапката на ОП „Транспорт“, зарядните станции за електромобили и всички нововъведения, които са в паркирането и други приложение.

Работим постоянно, надграждаме нашите системи и се стремим да вграждаме модерни технологии в нашата дейност, добави Андрей Рунчев.

Той е категоричен, че в момента ГЕРБ-СДС залага на позитивна кампания и на много лични срещи с хората. „Имаме много какво да кажем на избирателите във връзка с последното управление, създадения хаос и кризата, в която живеем. Хората най-много искат да посрещнат зимата по-спокойно и нормално. Всички усещат по джоба си увеличението на цените на всичко – от енергийните източници до стоките в магазините. Смятам, че разумните хора ще направят правилния избор“, каза Андрей Рунчев.

Андрей Рунчев на откриването на кампанията на ГЕРБ-СДС в Бургас заедно с колегата си Любен Дилов - син

„Бургазлии много се интересуват от програмата за саниране. Обнадеждени сме, че до края на годината тя отново може да бъде възстановена, имаме почти 200 блока с готови документи и при бързи процедури в началото на пролетта могат да започнат СМР по част от блоковете. Залагаме на регионалните и националните си акценти и нямаме намерение да обещаваме кули от надежда, а реални неща, които можем и сме правили. Залагаме на това, че сме местни кандидати от Бургас и Бургаска област и ще работим за развитието на нашия регион с максимален финансов ресурс и реализиране на проекти, които ще повишат качеството на живот на хората от региона. Надяваме се да бъдем в добра кондиция. Желанието ни е и на следващите местни избори отново да имаме общински кмет и максимален брой общински съветници в Бургас“, каза още четвъртият в листата на ГЕРБ-СДС.

А какво прави Андрей Рунчев, когато не е на работа?

„Понякога ежедневието ми е много натоварено, много нервни дни има, свързани с голям интензитет. Опитвам се да намеря начини за почивка, да съм със семейството и приятелите си. Когато мога, се опитвам и да спортувам за тонус, обичам да се разхождам по алеята край солниците, да карам велосипед. Освен това съм запален рокаджия и обичам да ходя на концертите на любими банди“, споделя той.

Освен политик, Рунчев е фен на футбола, подкрепя италианския отбор Милан

Рунчев е и футболен фен от дете. Той е запален по „Нефтохимик“, а от 7 години е и в ръководството на клуба. „Наложи се да се заемем и с управление на отбора през едни много тежки години. Това е спорт, който се нуждае от много средства, и когато липсват, се хабят много нерви. Първият мач, на който бях, е от 1989 г. – много назад във времето бяхме с приятели на стадиона. Това е една любов вече над 30 години, спомня си Андрей Рунчев.

От чуждестранните отбори е фен на Манчестър Юнайтед и Милан. „Имал съм удоволствието и шанса да гледам техни мачове, това е хобито ми“, споделя Андрей Рунчев.

За да подкрепите Андрей Рунчев, гласувайте с преференция 4 в листата на ГЕРБ-СДС под номер 24.

През свободното си време директорът на ОП "Транспорт" се възползва от чудесните условия за спорт на открито, които предлага Бургас

 




Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
България Всички новини
Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори