×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Последната рисунка на Валя, дни преди да я прегазят: за конкурс срещу смъртта на пътя


Последната рисунка на Валя, дни преди да я прегазят: за конкурс срещу смъртта на пътя
Рисунката, с която Валя участва в конкурс срещу смъртта на пътя, рисувала я заедно с още трима връстници
27 Юни 2011, Понеделник, 13:46 ч.
Автор: Бесове.бг

Близките на загиналото дете възмутени, че окървавената пешеходна пътека няма да я има

Петокласничката Валя Димитрова, която беше убита на пешеходната пътека пред магазин „Светомаркет” от черно „Ауди” е рисувала картина срещу убийствата на пътя. Момичето е участвало в конкурс, посветен на безопасността на движението,  и е вземало активно участие всяка година в кампаниите по темата, разказаха учители на Валя от НБУ „Михаил Лъкатник”, където тя е учила до четвърти клас. Тази година нейните връстници ще участват в нова кампания, наречена „Да опазим децата живи”, която ще бъде още по-мащабна заради трагедията с момиченцето. Звучи шокиращо, но когато човек се вгледа в рисунката, остава с чувството, че детето сякаш е предчувствало какво ще се случи и е нарисувало път, който води към облаците и небето.

„Валя беше прекрасно дете, първо мислеше, после действаше. Аз бях неин класен ръководител, в мой клас учеше и батко й преди това. Прекрасни деца. Винаги сме работили много по отношение на безопасността на движение, а ето какво стана...”, каза бившата класна на Валя Юлия Ангелова. Учителката по литература Румяна Костова добави, че и тази година децата са писали по тема „Моето безопасно лято”.

Същевременно близки на Валя изразиха своето възмущение от решението на общината да премахне пешеходната пътека, където бе убито момиченцето. Роднини и пирятели на детето, които подеха инициатива във Фейсбук „Червена пътека за Валя”, днес изпратиха открито писмо до институциите.

„Защо вместо да се поставят гърбици на пътя, за да намалят шофьорите скоростта си и пешеходците да могат да преминават спокойно (а оттам преминават много хора), тази пешеходна пътека е премахната въпреки продължаващите следствени действия?

Смятаме, че е недопустимо във времето, когато всички развити градове в света работят в помощ и улеснение на пешеходците, в "Най-добрия град за живеене в България" да се премахват пешеходни пътеки, вместо да се осигурят с технически средства за по-безопасно преминаване на пешеходците!”, пишат близките на петокласничката. Те са приложили и част от статия в "Ню Йорк таймс", в която са посочени примери как градове като Виена, Мюнхен и Копенхаген са затворили огромни улични сектори за движение на автомобили.

още за иницативата на учителите и учениците след трагедията с Валя - очаквайте видеоаматериал по-късно




В категории: Лична драма


18
Коментара по темата
18.
IOANA KOLEVA
28.06.2013 11:37:50
0
1
trqbva daubiqt nadq ivanova smart za KURVATAAAA
17.
СПРАВЕДЛИВОСТ
30.06.2011 14:28:45
2
20
ТРЕПАНЕ НА КУРВАТА ! НИКАКЪВ ЗАТВОР! ОКО ЗА ОКО, ЗЪБ ЗА ЗЪБ ! ТОВА Е СПРАВЕДЛИВОСТТА. НЯМА ДА ВЪРНЕМ ВАЛЯ, НО И ОНАЗИ ТВАР НЯМА ДА СТЪПВА ВЕЧЕ ПО ТАЗИ ЗЕМЯ !!!
16.
Цена
29.06.2011 14:16:20
2
14
Защото Бургас не е най-добрият град за живеене и това се вижда с просто око.Защото всичко в този град е имитация, защото на властимащите им трябват маймуни за огромното количество палми украсили "най-добрия град за живеене" в Бургас. Когато става въпрос за човешки животи не трябва да мълчим уважаеми затоплили удобните места в Общината, но когато става въпрос за живота не едно невинно дете тогава трябва да крещим, всички заедно, че управляващите имитират грижа, а всъщност не ги е грижа, грижа ги е само тлъстата комисионна по поредния проект. А иначе има много недомислици по отношение на знаци из целия град, но не се мисли за хората и е време хората да потърсят сметка за липсата на това.
15.
ОДМВР е Виновно
29.06.2011 00:41:42
2
9
жалко за детето.
Пращайте писма на ОДМВР Бургас да ги питате, защо не правят нищо.
Стига само са крили престъпници и да прехвърлят вината на други, а децата да умират по Бургаските пътища.
Полицай не се става за да се търгува с власт. Особенно ако работиш за МВР.

Кмета Митко Николов, какво се прави на ученичка. Боко ли е чака да му нареди какво да прави. Лизгар
14.
Hm.
28.06.2011 09:04:20
2
7
Mnogo da vnimavat tam gore upravata, da ne se vdignem tuka na protest i da gi svalim. Interesite na mutrite i da6terite im li 6te pazyat, be!!! Ya da se styagat i opomnyat koi gi e slojil tam gore, 4e da ne stava smyana na 6efskiya etaj!!!
13.
Ten4o
27.06.2011 23:42:23
1
10
abe pi4ove, kak taka 6te ya mahat patekata, dokato ima delo? kravta na deteto o6te ne e izsahnala, a ve4e promenyat cyaloto myasto na UBIISTVOTO!!! Ma moje li takava tapotiya. Mahnali sa ya v po4iven den taya pateka. Be vie se6tate li se za kakvo stava vapros, mamka mu!!!
12.
Благой
27.06.2011 22:36:27
2
4
Митко - Кмета е абсолютно прав, въпреки, че не е кмет. Нека не съдим кмета Николов. Той си е свършил работата. Каква работа е свършила Комисията по безопасност е друг въпрос. Същата тази комисия е взела решение да има на това място пътека, сега взема обраното решение??? Вече и пътеката между двете платна е "разорана". Но аналогична пътека има срещу гробищния парк, а вблизост до нея изградиха и светлофар - на кръстовището за Лидл. Ситуацията и тук е аналогична като пешеходната пътека на която беше УБИТА Валя. Аз предполагах, че тук ще бъде следващото "лобно" място, но се оказа, че не съм познал. Днес е блъсната жена на 77 г., която е починала, на пътя срещу Лидл в к-с Славейков! Моите съболезнования на близките и! Поредната жертва. А някой броил ли е пешеходните пътеки от светлофара на Новата поща в посока "Цар Симеон І" (старата "Републиканска") до ул. Гурко? На всяка пресечка има пешеходна пътека!!! И накрая, стига сме се обиждали и хулели, време е да се обеденим около една идея - да спасим човешки живот!
11.
Митко - Кмета
27.06.2011 21:57:03
0
8
Колега №10: Вярно е, че "наблизо" (на 150 м.) има светофар. Но е редно да се обърне внимание и на друго - на същата тази улица, от новото кръстовище на Лидл до кръговото на Метро има само 3 места за пресичане. На приблизително същата по дължина новоремонтирана ул. Хр. Ботев има 6 пешеходни пътеки и един подлез. Потока от пешеходци и на двете улици е значителен, както и потока от автомобили. Но генералният въпрос е друг: мотивите на комисията и кмета са, че на това място е опасно да се пресича, автомобилите минават бързо и не спират.... Това не означава ли, че шофьорите не спазват наложените ограничения (50 км/ч в населено място, предимство на пешеходците на пешеходна пътека и т.н., апропо - според ЗДвП пешеходна пътека има дори и там, кдето не е означено, ако се явява естествено продължение на тротоара). Какви са тогава действията на управляващите?
Още веднъж предлагам да отидем и да нарисуваме отново пешеходната пътека, или алтернативно - да заличим всички останали.
10.
Румен-гейчето
27.06.2011 20:40:34
12
1
Да гадно еллно каква вина има кметът.Ти румене идиот ли си къв си ама ако имахте малко повече мозък щяхте да се досетите ,че там не и е мястото на пътеката-малко преди нея има друга със сфетофар!баси хората дет сте !Се тоз кмет ви е виновен,нищо че превърна Бургас в едно по-добро място!Предния за 12 години и половината не направи а този за 4-Превърна бургас в най-добрия град за живеене в България!а и вие ся говорите ,ама как карате? Плюс тва не кмета отговаря за пътеката а КАТ -те не се управляват от него ! баси хората дет сте -все някой друг вие виновен!
9.
Румен
27.06.2011 17:50:13
1
8
ей алооооо кметчето, избран си от гражданите на Бургас, а не да лижеш задниците в София.А гражданите искаме тази пешеходна пътека да си е там, на старото място.Ти пита ли ни, като разпореди да я заличат? Еъ много се самозабравихте бе, вчерашно мекере такова!
8.
Въпроси???
27.06.2011 17:04:27
0
9
-На комисията не им ли минава през акъла, че хората вече си мислят, че им е заповядано отгоре, за да се премахне пешеходната пътека в почивен ден??
-На комисията не им ли минава през акъла, че по този начин дават коз на адвоката на убийцата?
...Или точно това е била целта?...
7.
майка
27.06.2011 16:16:07
0
19
аз предлагам вместо да махат пешеходните пътеки да сложат светофари с на всяка пътека с бутони и когато решиш да пресичаш го натискаш и на шофьорите да им светва червено. надявам се че тогава и да не искат ще спират. не мога да повярвам как се заличи пътеката, сякаш ще заличат спомена за нещастието.
6.
Коста
27.06.2011 16:10:15
0
10
Всичко е толкова прозрачно,и се правят неща които....са безсмислени.Смятате ли ,че след като изтрият тази пътека,ще могат да изтрият сълзите и болката на родителите на Валя.Семейството живее срещу нас не мога да ви опиша каква болка,и каква мъка има в душите им.
5.
Пътека?
27.06.2011 15:42:23
0
20
Няма да я има пътеката ли? Защо? Защото напомня за смъртта на невинно дете? Защото тежи на съвестта на убийцата? Защото пречи на лошите шофьори?

Аман от тая страна. Да бях млада, щях да избягам!!!
4.
янчев
27.06.2011 15:33:24
0
5
aми защо да не изтрием всички пешеходни пътеки? около мола и лидъла тепърва ще има катастрофи и жертви,така че не да ги изтриват ами управляващите да поставят още и още светофари
3.
АнаЛиЗаТор
27.06.2011 15:04:35
0
11
с 2 ръце
2.
АнаЛиЗаТор
27.06.2011 15:03:56
0
9
подкрепям предишния коментар с ръце!!
1.
Митко - Кмета
27.06.2011 14:51:06
1
33
Мдааа, трагедията е ужасна. Наистина много съжалявам и съчувствам на близките на Валя.
Още по-ужасна е реакцията на Община Бургас. Напомня малко на приказката "Има човек, има проблем.....". То така, както е тръгнало, скоро може съвсем да няма пешеходни пътеки в Бургас.
Предлагам на всеки, който го е грижа, да се съберем и да нарисуваме отново въпросната пешеходна пътека! Едва ли ще ни струва много...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари За да получи изгубените средства, собственикът трябва да назове стойността и да каже в какво са носени банкнотите ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" В ГЕРБ се страхували МВР да не бъде овладяно от ПП-ДБ, защото те правели незаконни арести Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори