×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ужасяващата трагедия на АМ "Струма": Баща успял да спаси шест души, но не и сина си


Ужасяващата трагедия на АМ "Струма": Баща успял да спаси шест души, но не и сина си
Годеници оцеляват като по чудо в македонския автобус
Тема в развитие
Появи се осмият оцелял от автобуса-ковчег на АМ "Струма" Синът на втория шофьор: Тялото на баща ми е намерено в отделението за спане Борислав Сарафов опроверга медиите: Не е имало туби с гориво в автобуса на АМ „Струма“, няма и очевидци Прокуратурата: В автобуса-ковчег открихме 44 трупа, един човек липсва Експерти разкриха защо се е запалил автобусът на магистрала „Струма“, винят институциите Медик за трагедията край Боснек: Пламъците бяха много силни, чуваха се писъци от автобуса Потресаващият разказ на влюбени, оцелели в ада на АМ "Струма" Ужасяващата трагедия на АМ "Струма": Баща успял да спаси шест души, но не и сина си 5 от загиналите деца на "Струма" са от едно семейство BBC: Оцелели от автобуса-ковчег твърдят, че са били събудени от експлозия преди удара в мантинелата Зам. главният прокурор: Имало е взрив, въпросът е дали отвътре или при сблъсъка с мантинелите Македонска телевизия пусна списък с имената на пътниците от катастрофиралия автобус Имало ли е туби с контрабандна нафта в автобуса-ковчег? ГЕРБ нападна служебния кабинет заради трагедията на „Струма“, настоява за министерски оставки Извънредно! Полиция обгради офиса на автобусната фирма в Скопие Говори един от първите, пристигнали на мястото на трагедията Македония и България обявяват ден на траур заради двете трагедии със загинали вчера и днес Откриха овъгления труп на жена, държаща в ръцете си две малки деца в автобуса край Боснек Бойко Борисов: Това е черен ден за България Очевидец за трагедията край Боснек: Предната гума на автобуса е набодена на кол от пътен знак Зоран Заев и министър Османи пристигнаха в България заради трагедията на "Струма" Назначават проверка на магистралата, камионите излизали от нелегален изход Керемедчиев: Най-лошият сценарий е от Северна Македония да кажат, че тук умират техни граждани Оцелели разказват за взрив в автобуса край Боснек Техническа неизправност или заспиване на шофьора довели до ужаса на магистрала „Струма” Премиерът и Бойко Рашков ужасени, мълчат за загинали българи край Боснек 12 деца в автобуса-ковчег, прибирали се от Истанбул Огнен ад на магистрала Струма, 46 загинали
виж още
скрий
24 Ноември 2021, Сряда, 11:22 ч.
Автор: Флагман.бг, снимка: Днес.бг

Той все още не знае, че момчето му е сред жертвите

Годеници оцеляват като по чудо в ужасяващата катастрофа с македонския автобус, в който загинаха 45 души. Заради късният час повечето от пътниците са били заспали.

Блум Лулезим и годеницата му Медин са от две села в района на Куманово. Двойката била на задната седалка. Медин спи, но за щастие Лулезим е буден, когато се случва най-лошото.

Пред телевизия "Алсат" той разказва как е осъзнал какво се случва и е успял да счупи страничния прозорец. След това той издърпал Медин, която е с два счупени крака и не е можела да ходи.

Двамата станали свидетели как автобусът изгаря напълно. Сега те са настанени в "Пирогов".

Друг оцелял в катастрофата е Орхан Алити. Заедно с Лулезим, той чупи задното стъкло и помага на другите шестима души да спасят живота си.

Малко след фаталния инцидент Орхан се обажда на съпругата си в Белгия.

"Той съобщи, че автобусът се е запалил, докато самият той с голяма трудност е успял да счупи задните стъкла на автобуса и да излезе оттам", разказва брат му Самет Алити пред Tetova1.

След като скача на земята, Орхан чупи единия си крак. В автобуса все още е синът му, Висар. Той започва да му крещи: "Скочи, Висар, скочи." За жалост обаче момчето изчезва в пламъците.

Сега състоянието на Орхан е стабилно. Той все още не знае, че Висар е сред жертвите.

Разказът на Орхан разкрива и още един интересен детайл - в момента, когато е излязъл от горящия автобус, за малко не бил пометен от преминаваща по магистралата кола, която не спряла, въпреки очевидната трагедия, разиграваща се в този миг.   

В трагедията оцелява и 16-годишната Зулейха. Баща й Аднан Яшаровски разказва пред BBC, че дъщеря му се е обадила да му съобщи, че е оцеляла след зверската катастрофа. Сега той е в София за да я посети в болницата.

"Тя плачеше. Ръцете й бяха изгорени, но иначе добре", каза той пред болницата. "Не каза много, плачеше и беше в шок."

Източник: Днес.бг


В категории: Животът


10
Коментара
Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
10
Коментара по темата
10.
zapoznat
24.11.2021 16:38:17
1
3
То само албанци са оцелелите. Имат хора чувство за самосъхранение...
9.
Байчо
24.11.2021 16:25:06
2
8
И естествено българина нищо не го интересува.Профучал с колата покрай инцидента.Бързал е да си допие ракийката
8.
Българин
24.11.2021 16:11:11
3
4
Тия ли са братя македонци бе, баси имената дето имат....
7.
бургазлия
24.11.2021 16:07:18
0
0
На дизела парите също се взривяват, но за няколко секунди не е възможно да се образуват толкова пари за да се взривят. Или са носели туби е евтин бензин от Турция или са си някои са си били накупили голямо количество фойерверки за Нова година за да се получи взрив и бързо разпостранение на огъня. С такъв багаж и лека катастрофа може да доведе до огромна трагедия, както е станало.
6.
Мунчо
24.11.2021 14:30:18
2
3
До 5:
Само на бензина се запалват парите, умнико! Не се изказва неподготвен.
5.
До az
24.11.2021 14:04:36
3
4
Часовете по химия си ги проспал явно. На бензина, както и на дизела се възпламеняват парите. Необходима е правилна концентрация на горивни пари, кислород и възпламенител за да се получи взрив. Не е необходимо дизела непременно да е под налягане, но явно ти нафтова печка в апартамент не си виждал. Достатъчно е дизеловото гориво да се загреее за да се отделят парите му. Останалото - кислород и възпламенител имаме съответно във въздуха и при триене на метални предмети - мантинели и т.н.
4.
някой
24.11.2021 12:55:18
7
9
Как очакваш детето да скочи, като то е било в шок! Помагаш му да скочи първо на него! Егати бащата! Ще гледам детето си първо да спася, а какво ще се случи с мен не ме интересува, ако той оцелее!
3.
az
24.11.2021 12:28:45
2
32
Не знам накъде са се насочили разследващите, но лично пред мен има няколко дилеми и няколко съмнения относно този пожар и бързото му, почти взривно разрастване. Забравяме за пожар в ДВГ отсека. Двигателите на тези автобуси се намират отзад, там са и аграгатите - печки, които незвисимо ор ДВГ поддържат топло в автобуса. И ДВГ и печките работят с НАФТА. Нафтата гори, но не се възпламенява. За да се възпламени ѝ трябва сгъстен въздух, който в дизеловите коли се осъществява под напора на буталата. В този случай обаче горивното възпламеняване съществува само и ЕДИНСТВЕНО в горивната камера. Предвид факта, че автобусът е обгорял повече в предната част и пожарът е бил взривоопасен ( няма как да си обясним иначе масовостта на изгорените живи хора там ) ми идва друго на идея. Нищо чудно в багажното отделение да се е превозвал бензин напълнен и съхранен в туби. В Турцията горивото е в пъти по-евтино от Македония и България. Това е само предположение, но съм убеден, че в автобусът се е превозвало взривоопасно гориво, което се възпламенява до експолозия. Всички знаете, как гори бензинът и каква експлозия предизивкват парите му. И не, нафтата не развива експлоадираща смес. Нафтата гори бавно и не развива бързо температура ( помните нафтовите печки нали, помните и бензиновите лампи, с които се пърлеха прасета. Едно гори, като коледна свещ, другото гори, като реактив. Там трябва да се търси иситината, а пък дали от турска страна някой ще се намеси, за да потвърди, че се е пълнел бензин ( най-вероятно и незаконно) в туби за превоз в автобус - ще видим. Всички други теории издишат. Аз помня и съм виждал горящ от ДВГ автобуст. Случи се на Самоков с група деца преди 6-7 години. Да, автобусът изгоря, но за 2 часа, като през това време децата бяха свалени и изнесени на безопасно място, а на дошлата от Самоков пожарна не ѝ стигна вода да спаси поне тапицерията на автобуса. Тогава автобусът беше обгорял САМО и единствено отзад, но пак ще напиша за цели 2 часа. Взрив не е имало.
2.
До 1
24.11.2021 12:17:50
4
23
Бензин брато бензин,туби с бензин,кое не е ясно?
1.
Мисли.
24.11.2021 11:26:05
1
42
Вижда се че двигателя не е изгорял,стоповете отзад също са цели.Спасилите се са били на задните седалки.Нещо в предната част на автобуса е горяло много силно бързо и с висока температура.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори