×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Манастир в Странджа е гейсборище, Дим Дуков аха да ръкоположи разколник


Манастир в Странджа е гейсборище, Дим Дуков аха да ръкоположи разколник
Евтимий (вдясно) трябваше да се покае тази вечер, вместо това той се разкрещя на пратениците на Иоаникий и избяга
Тема в развитие
виж още
скрий
28 Април 2011, Четвъртък, 23:09 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА, Видео Добромир ДОСКАЧАРОВ

10 свещеници от Сливенската митрополия атакуваха днес Голямо-Буковския манастир „Св.Живоприемний източник“, за да предотвратят антиканонично деяние, подготвяно за утре – 29 април, когато в църквата там трябва да се отслужи литургия послучай храмовия празник.

Екшънът стана около 18 часа тази вечер, когато с джип и три автомобила в манастира на странджанското село Голямо Буково се изсипаха свещениците и техни бодигардове, изпратени от митрополит Иоаникий, за да вразумят игумена Евтимий. Наш екип знаеше за операцията на Синода и още около обед бе дошъл на място, за да види как ще се развият събитията, но делегацията не посмя да се качи до божията обител. Тя стигна до кметството в Средец, за да извести кмета Тодор Пройков за предстоящите събития, срещна се и с офицерския състав на РПУ-то. Пред вратите на манастира бе изпратена патрулна кола, която трябваше да следи за реда в случай, че Евтимий извади бухалката, с която обичайно посреща пратениците на владиката. Днес по обед там трябваше официално да бъде въведен за игумен отец Веселин от Бургас, който утре да отслужи и литургията, а Евтимий трябваше да подпише покаятелно писмо и да се оттегли. Тъй като за предстоящото събитие бяха известени медиите, делегацията не се качи наобед, а се върна обратно, за да обсъди положението в поморийския манастир „Св.Георги“ - с надеждата срамът да не стига до обществото.

Към 17 часа обаче наш информатор ни предаде, че свещениците отново са тръгнали към Странджа. Екипът на Бесове.бг пристигна точно в момента, когато те и кметът на Голямо Буково Пенчо Пенчев влизаха в обителта. Евтимий, който и след смъртта на Инокентий продължава да твърди, че не признава официалния Синод и че имотът е на алтернативните свещеници като него, ги посрещна войнствено настроен. Той от години не допуска тук Иоаникий и негови духовници, известен е като Бен Ладен на Странджа.

Оказа се, че отците на официалния синод имали данни, че утре, по време на храмовия празник тук ще се появи Дим Дуков и ще ръкоположи Евтимий за владика – нещо като алтернатива на Иоаникий. Те знаели, че тук ще се съберат противници на патриарх Максим и ще осквернят и без това оскверненото с годините място. Подготвял се поредният алтернативен синод.

Истината е, че ние видяхме няколко цивилни мъже с Евтимий, които имаха тембър и поведение на хомосексуалисти. Сред тях, като подкрепа на игумена, бе и някой си епископ Дамаскин, който бил някога тук послушник, а после бил пратен във Видинска, след това във Варненска епархия, но в момента си седял у дома. Бил пристигнал да уважи празника и да почете Евтимий. Но всъщност също бил сред инициаторите за оформяне на опозиция срещу патриарха.

Още с влизането на отците, сред които бе поп Николай от бургаската църква „Св.Иван Рилски“, трима попове от поморийския манастир, както и самият протосингел на владиката Калист, Евтимий се втурна към градината и се развика, че няма да разговаря с никого. Той започна да псува и да заплашва, да обижда отец Веселин. Около 20 минути Евтимий щъкаше между плевните и оборите и отказваше да влезе в малката занемарена постройка, където живее и където бяха останалите мъже. Тъй като започна да застудява, по някое време, той все пак се появи в двора и продължи да обижда гостите. Отказа да подписва каквото и да било.

Натрапниците“ разбраха, че няма да се разберат со кротко с него, не посмяха да заемат и твърда позиция, заради присъствието ни, те решиха пак да се оттеглят и тази нощ да преспят в поморийския манастир, а утре преди обед всички заедно отново да дойдат и да влязат в църквата на манастира. Очаква се по това да стане ръкополагането на Евтимий за владика от самия Дим Дуков или негов пратеник.

Виждате в какво сборище е превърнат каноничния ни имот, Иоаникий дори не иска да го гони – ако се покае ще го остави тук да живее, но повече това положение не може да се търпи“, каза протосингелът Калист.

Днес в манастира, който се слави като лечебно място със своя извор, се очакват стотици миряни и скандалът ще бъде страшен, когато в църквата се смесят двете войнстващи групи.

Божията обител е в отчайващо състояние, видяхме ние, нуждае се веднага от намесата на сериозен стопанин.

Разпитахме и хора от селото какво мислят за случващото се 5 километра нагоре в планината. „Не ни питайте, там е обърнато на свърталище на боклуци, един път отидохме с жена ми и заварихме попа и двама мъже по слипове да колят агне и да мият дреболиите му в аязмото, от където миряните ходят да си наливат вода за изцеление“, каза ни човек от Голямо Буково и си тръгна погнусен. Кметът Пенчо Пенчев отказа да разговаря с нас. Той е бивш оперативен работник, участвал в разкриването на двойното убийство през 1994 г., извършено от канибала Николай Гьоргов. Канибалът бе ял от дробовете и сърцата на двама души, беше пил и от кръвта им. Гьоргов от около 5 години е на свобода и си живее в селото.




В категории: Средец


Русия връща корекомите
Русия връща корекомите 20/05/2024, Понеделник 18:01 0
9
Коментара по темата
9.
майката на Диариа
08.05.2011 22:42:41
1
2
сергейчо станишката се надянал на пишката на един руски маладец и се почувствал като на пиедестал - от тогава се покланя пред руски паметници, заднешком, с едната скрита надежда ...
8.
от родилното:
05.05.2011 22:34:42
0
5
ми той, сергейчовия гъз, съвсем наскоро сътвори една ДИАРИА, но за по-благозвучно я нарекли ДАРИА
7.
арменския поп
30.04.2011 12:07:33
3
5
ето една комунистическа гъзолиза твар се засегна, че и сергейчо станишев е членка на гейклуба. мий си устата като му ближеш червения анус че има остатъчна слуз и рядко осрано! туй дето му го правиш е тъпо но въпрос на вкус - лизгай го сергейчовия гъз щом ти харесва малоумно олигофренясало психопато гномче а после ела да ми се похвалиш на микрофона
6.
за радио ереван
29.04.2011 21:51:34
9
2
Тъпако, поне не се излагай с малоумните си коментари ! Идиот !!!
5.
радио ереван
29.04.2011 18:32:58
2
9
гейско сборище ли? сигурно станишев е бил там за предизборна агитация та са съчетали полезното с приятното. той си падал по опозиционен секс.
4.
Протолуд
29.04.2011 16:10:28
3
2
Ей, страшна работа там то луди монаси, канибали, шап и какво ли още не
3.
Ох
29.04.2011 09:27:50
0
1
ХИХИ
2.
протосингел
29.04.2011 02:04:17
1
2
протосингел хахаха
1.
edeede
28.04.2011 23:44:46
0
1
Касабова, шефа на полицията в Бургас се обади и каза, че не преписваш достатъчно от рубриките, които ви пращат и не изпълняваш инструкциите им.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Детето е било затворено от 24-годишната си майка си в клетка на ужасите в апартамента, в който живеели Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Ваня Христова е на 53 години,  с две висши образования и по професия е социален педагог, отдала е себе си на децата чрез подкрепата на млади семейства с репродуктивни проблеми, но и работейки ежедневно с момчета и момичета със специални образователни потребности След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас В двуетажния палат на Садулата в кв.Победа ченгетата намериха голямо количество обработен и необработен друсан чай, предназначен за пазара РУ на МОН разпореди проверка заради техническия проблем на матурата по английски език в Бургас РУ на МОН разпореди проверка заради техническия проблем на матурата по английски език в Бургас Уведомено е и Министерството на образованието и науката Апелативният прокурор на София подаде оставка - свързван е с групата на Мартин Божанов-Нотариуса Апелативният прокурор на София подаде оставка - свързван е с групата на Мартин Божанов-Нотариуса Той ще напусне не само поста си, но и съдебната система Ценни находки излязоха от разкопките за бъдещата автогара в Созопол Ценни находки излязоха от разкопките за бъдещата автогара в Созопол Разкрит е цял манастирски комплекс от 11-и век  Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? За 15-годишната Нати уравнението е вярно Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? За 15-годишната Нати уравнението е вярно Малката Нати има нужда от спешна операция, за да живее Детската театрална студия при НЧ “Яна Лъскова” – Несебър спечели най-големите награди Детската театрална студия при НЧ “Яна Лъскова” – Несебър спечели най-големите награди  Театралните постановки се оценяваха от компетентно жури Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №3 отнася невиждан хейт заради постъпката си на финала Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Зрелостниците са ощетени заради лошата организация, която днес бе въведена в бургаските училища 
Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Приех факта, че ще обличам всякакъв вид рокли, каза тя Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори