×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Атанас Скатов – какво се случи на К2?


Атанас Скатов – какво се случи на К2?
Тялото на Скатов прелетя над главата ми, това на снимката е червеното му облекло, обяснява Елия Сайкали
Тема в развитие
Истината за смъртта на Атанас Скатов: Разказ на последния алпинист, видял българина (ВИДЕО) Годеницата на Атанас Скатов с емоционални думи: Нямах право да те спра, ти принадлежиш на своята кауза! Последната снимка и последният разговор на Атанас Скатов час преди планината да го приюти във вечността Бургаският планинар Димитър Костов за Атанас Скатов: Не го харесваха, защото беше успешен Кой беше Атанас Скатов, първият българин, изкачил седемте континентални първенци Версия: Грешка на Скатов, а не скъсано въже, довела до смъртта на българския алпинист на К-2 ООН отчете рекордно покачване на цените на храните Трагедия! Откриха тялото на Атанас Скатов, паднал нелепо при спускането от К-2 Извънредно! Алпинистът Атанас Скатов е паднал при спускането от Лагер 3 на К2, издирват го Алпинистът Атанас Скатов с международен приз за мир Алпинистът Атанас Скатов в Бургас: Догодина може да приключа Хималайската корона
виж още
скрий
15 Февруари 2021, Понеделник, 15:00 ч.
Автор: Елия САЙКАЛИ, Превод: Георги РУСЧЕВ

Това, което чувахме по радиостанцията в нощта на 4 февруари, беше много притеснително

Един от свидетелите, видял лично как българският алпинист Атанас Скатов пада, разказа цялата история на трагедията от неговата гледна точка. Елия Сайкали е видеопродуцент, алпинист, предприемач и лектор. Той и екипа му са били по петите на Скатов и останалите 25 катерачи на К2 в съдбовната нощ на 4 февруари, а целта им е била да заснемат филм за експедицията. Ето какво написа Сайкали на сайта си:

„Този човек ще се убие!“. Това са думите на един от катерачите, насочени към друг, който се е опитвал да достигне до върха. В нощта на 4 февруари имаше повече от 25 човека на високия Лагер 3. Налагало се е алпинистите да се тъпчат в палатки като сардини в консерва, а ние трябваше да сме там с тях, напъхани в нашата палатка. Съдба или не – получи се така, че имахме сериозен проблем с кислорода, който не бе на мястото, на което трябваше да бъде. Леко объркване за простра транзакция. Закупихме 6 бутилки кислород, които трябваше всичк да са на едно място. Не бяха. Предвид това, че пристигнахме късно до К2 и бяхме на бърз аклиматизационен план, разчитащ изцяло на кислорода, знаехме, че ще умрем, ако продължим нагоре към Лагер 3. Така изоставихме плана си да се качим и да снимаме документален филм, заради простата логистична грешка. Грешка, която, както се оказа, спаси живота ни.

Спуснахме се до японския Лагер 3 и разпънахме палатка в бруталните -35 градуса. Котлоните ни едва успяваха да разтопят леда и единственото ни спасение беше топлината от тримата мъже, които се бяха сгушили един в друг, пазени от природните стихии от тънкият найлон на палатката. Тази ситуация беше като „Дисниленд“ сравнено с това, което се случваше нагоре. 

„Не си чувствам пръстите, не съм си сменял дрехите и замръзвам“, чухме гласа на някой по радиостанцията.

„Защо, подяволите, няма повече палатки тук?!“, извика по станцията друг планинар. 

Бяхме разочаровани от проблема с кислорода, но в същото време имахме достатъчно опит и разум да признаем, че нищо не може да се направи. Експедицията ни беше приключила. Вече  ставаше въпрос единствено за оцеляването ни. Бяхме се позиционирали в планинатассамо за 2.5 седмици в опита ни да проследим изкачването на Али Садпара, сина му Саид и Джон Снори към К2. Това беше изключително амбициозен план предвид факта, че тримата бяха в планината от 5-и декември и се бяха климатизирали изключително добре. Въпреки това бяхме там, зад нас 15 години опит в екстремното изкачване, готови да снимаме филма на колкото може по-голяма височина. Но и готови да обърнем гръб на проекта във всеки момент.

Към 23 ч. изключихме радиостанцията, за да запазим батерията му и се оставихме на непрощаващата зимна нощ, приемайки, че няма да разберем какво е станало с приятелите ни до следващия ден. Знаехме, че са си самодостатъчни, знаехме, че са част от най-силния, най-подготвен и най-квалифициран екип на планината и се доверихме опита им, волята и увереността им в успеха. 

На следващата сутрин събрахме багажа и провизиите си и започнахме да се спускаме около 10 ч. Аз лично вече бях ударен по главата от падащ камък, който със сигурност можеше да ме убие и оценявах всяка моя стъпка надолу. Камъкът остави в каската ми огромна дупка и бях много предпазлив.

Петте жертви на зимната експедиция на К2 - първо на 15 януари загина каталунецът Серги Минготе (горе вляво), падайки заради скъсан парапет от Лагер 1 към Базов лагер. На 5 февруари по идентичен начин завинаги на К2 остана и българинът Атанас Скатов. В опит да изкачат върха на същата дата изчезнаха и алпинистите Джон Снори, Али Садпара и Хуан Пабло Мор. Издирвателните акции не дадоха резултат.

Трудно е човек да прецени кое въже да избере, спускайки се от К2, тъй като има много такива, които вече са стари. Трябва да имаш ясното съзнание и да си напълно съгласен с факта, че направиш ли грешното решение и въжето не успее да издържи тежестта ти, ще умреш. Моят избор бе тройно обезопасено въже и внимателен подбор. Когато имаше съмнения в здравината на линията, се закачах на няколко въжета с една от сейфти линиите ми и разчитахме на едно от въжетата, за които смятахме, че са нови. Тук трябва да благодаря на моят приятел и партньор в катерачеството - шерпата Пасанг Кажи, който ми помагаше в това да валидираме състоянието на всяко едно въже.

Спускайки се надолу по Черната пирамида, вертикално, и доверявайки живота си в ръцете на правилната сейфти линия... директно над главата ми прелетя тяло. Нямаше предупреждение, нямаше викове. Нямаше звук. Само ужасяващата гледка на това как друго човешко същество, обгърнато в яркочервения костюм за спускане пада надолу. Извиках първично, в ужас:

„Да е*а!“, „О, не!“, „Мамка му!“

Беше Атанас Скатов. Тялото му прелетя на няколко сантиметра от главата на Пасанг Кажи, докато той се спускаше.

Гледах безпомощно около 5-10 секунди докато тялото се търкаляше по склона, превърташе се многократно и подскачаше зловещо по заледената повърхност на планината. Първата ми мисъл бе за годеницата на Скатов, с която двамата бяха в Базовия лагер. „Как ще й кажем какво се случи? Как ще го приеме тя?“. Знаех само едно – тя ще е съсипана. Това, което се случи, бе превъплъщение на най-ужасния кошмар на всеки катерач.

В един момент тялото на Атанас се изстреля от спускателната му екипировка. Той се плъзгаше надолу, към края на последното му пътуване – до самата база на планината, а яркочервената му екипировка остана на хълма – заклещена в снега някъде между Лагер 3 и Лагер 1.

Лакпа Денди – партньорът на Скатов и шерпа – бе изпаднал в състояние на тих ужас. Ние бяхме първите, които го видяха след инцидента. Лакпа показа видео, което е снимал миг преди Атанас да падне. На кадрите Скатов изглеждаше солидно, току-що се бе захванал за сейфти линията и използваше рапел устройството си (ATC) да се спуска по фиксираните въжета. Нямаше нищо необичайно във видеото. Нищо, което да подскаже гибелта на българския алпинист.

Бил съм на предходни експедиции с Лакпа и мога да кажа, че той е един от най-милите и компетентни катерачи в света. Знаех много добре, че страда заради загубата на своя приятел и клиент. Чувствах се ужасно, знаейки, че ситуацията за Лакпа не можеше да е по-лоша.

„В единия момент Атанас беше там, в следващия – вече го нямаше...“, успя да промълви Лакпа.

Невъзможно е да се обясни какво точно е станало, защото нито един от преките свидетели не е видял серията от движения на Скатов в секундите преди падането му. Спекулира се, че станала грешка докато е сменял линиите. Моментът, в който премахващ щипките и разчиташ изцяло на здравината на въжето, е такъв, че единствената ти надежда е да не си направил грешка. Защото иначе умираш. К2 е стръмен и не прощава. Паднеш ли един път, няма да спреш докато не стигнеш подножието. Никой никога няма да разбере какво е довело до фаталния край на Скатов.

Не го познавах лично, но се срещнах с него няколко пъти в Базовия лагер, след това в Лагер 2. Последният път, когато го видях жив, той ми махна през отвора на палатката си и каза „Здравей, Елия!“.

За мен той беше интересен човек, не само заради това какъв беше, но и заради неговият сънародник Иван Томов, който загуби живота си на Лхотце през 2019 г. Тогава на два пъти посетих България, за да се срещна с родителите на Иван, да разкажа историята на сина им и да отдам почит на живота му.

Лично според мен, от това, което видях и разбрах от Лакпа, смъртта на Атанас бе инцидент – нищо повече. Вероятно е да е направил грешка докато е сменял въжетата и това, за жалост, му е коствало живота.

„Шени (годеницата на Атанас) ме попита за въжето. Аз й казах – то не е отрязано, не е скъсано. Аз лично слязах по същото въже, а той изглежда е допуснал грешка при смяната на обезопасителите“, каза още Лакпа Денди.

Почивай в мир, Атанас Скатов!
 


В категории: Животът


18
Коментара по темата
18.
до 17
19.02.2021 01:07:37
2
5
Жалък си мухльо,в жалките си напъни да кажеш нещо смислено,което е всъщност е едно голямо нищо.....Какъвто си и ти самия........И така ще си пукнеш в дупката от която си изпълзял......
А мен не ме мисли,аз съм си оправил живота с мотор да ме гониш,не можеш ме стигна и съм си осигурил децата и това
е важното за мен,пък ти се пеняви и си плюй до утре..все тая......само внимавай да не се задавиш с храчките си......
17.
до 16
19.02.2021 00:11:23
6
0
нещо май не ти издържаха нервичките? Нешо се засеган що така? Истината боли май? :)
За Ботев и Левски няма ли да кажеш как са самочуствие до небесата и да ги обидиш и тях? Айде наругай Ботев който млад татко си зарязва 2 годишното дете и жената и отива да гони някакви мечти и фантазии.

Колкото до Скатов - той човека си го е казвал за какво го прави - за да показва на хората че могат. Много деца е вдъхновил да си следват мечтите и т.н. А ти? Колко деца си вдъхновил? Колко хора накара да мечтаят?

Може да си жив но всъщност си мъртъв - но няма как да го осъзнаеш:)
Няма смисъл да отговаряш и да се излагаш повече - живей си в дупката и от там обиждай и нареждай тези които си следват мечтите. Явно това ти е смисъла в живота да мразиш тези хора за да се залъжеш и забравиш колко е празен собствения ти живот.
16.
до 15 ,,големия отворко,,
18.02.2021 09:51:01
3
5
Бях пределно ясен в коментарите си,отворен...И не съм такъв,за какъвто си мислиш,че съм.....според коментара ти........
И съм се доказал пред приятелите си,семейството си и близките си и съм за тях техния герой......

Аман от такива като тебе,ГЛУПЕНДЕРИ И ОТВОРКОВЦИ със самочувствие до небесата,без никакво покритие.......
Е затова България няма никога да се оправи е ,от такива като теб.......
Пък Скатов нека си е,, пич,,
колкото си иска....ама...МЪРТЪВ......
И вече са го забравили......
А мен ще ме помнят ,семейството ми децата ми,близките ми приятели ,хората на които съм помагал и това ми стига...!!!!!
Схващаш ли......???? Ако можеш де,в което силно се съмнявам.....
15.
До 3&5
17.02.2021 23:40:48
5
3
Тия глупости си ги кажи следващия път като седнеш да въртиш геврека след като си надигал чашката.Или като платиш под масата да ти изкарат таралясника че е годен технически или там всички други измами дето масово се правят. Ама не най черен е Скатов и другите дето си рискували живота и оставили семейства налЕ? Друго си е да седнеш да караш пиян - тогава мислиш за близките :)

"Вижте ме кой съм аз - то само 2 чашки съм то туй ни ми пречи да карам. Аз съм голЕм мога да пуша и пия ама на виж Скатов кат е веган умре па аз съм жив...."

Аман от глупендери.Не остава R.I.P. пич Скатов и другите се помнят а твоя празен и тъп живот никой няма да се сети за него.
14.
Gar Joka
16.02.2021 20:17:59
4
0
Bratle, idvam, druij se!!!!
13.
АРЕ
16.02.2021 09:50:08
1
8
махайте я тая анкета за цигарите ве....аман....
закрива съдържанието и файда йок....
който е решил да ги откаже,няма нужда от напомняне ,щото ги е спрял отдавна....
който иска да се трови,него не го спира нищо..
аре махайте анкетата,че ми писна....
12.
СВИНИ БУЛГАРАШКИ,
15.02.2021 20:50:03
6
0
ИСКАМ ГЛАВАТА НА АХЛАДОВА!
ОТРЯЗАНА, В НАЙЛОНОВ ПЛИК!
11.
*********
15.02.2021 20:38:06
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
10.
*********
15.02.2021 20:34:24
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
9.
А КАКВО СТАВА
15.02.2021 20:30:07
6
0
С ОНИЯ ДЕТО БЕХА НАРЕЗАНИ НА ПАРЧЕТА - СЕМЕЙСТВОТО И СЛОЖЕНИ В БИДОНИ В НЕГОВАН? :)
НЕЩО МНОГО СЕ УТИШИХА И МИСИРКИТЕ И АХЛАДОВА
АХЛАДОВА, СОКЪДЕ СТИГНА СЛЕДСТВИЕТО ?
СПИШ ЛИ БЕ ДА ТИ ...МАЙКАТА, ТЪПА, СЕЛСКА ПРЪЧКА!
8.
#ЕКСХУМИРАЙТЕ СКАТОВ
15.02.2021 20:23:44
4
3
#ЕКСХУМИРАЙТЕ СКАТОВ И МИЛЕН ЦВЕТКОВ
7.
НА МИЛЕН ЦВЕТКОВ
15.02.2021 20:20:36
8
3
В БОЛНИЦАТА ПОГРЕШКА МУ ВКЛЮЧИЛИ ФОРМАЛИН ВЕНОЗНО ВМЕСТО ГЛЮКОЗА. И ТОЙ БЕШЕ В ЗАПЕЧАТАН КОВЧЕГА ЗА ДА ПРИКРИЯТ УБИЙСТВОТО. НО ЕДИН ПОЗНАТ, ОТ ГРОБАРИТЕ, ВДИГНАЛ КАПАКА И КАЗА ЧЕ Е БИЛО СТРАШНА ГЛЕДКА. ЛИЧНО ТИКВАТА СЕ РАЗПОРЕДИЛ ДА СЕ ПОКРИЕ, ДА НЕМА ПРОТЕСТИ, ДА ГО СВАЛЯТ
6.
ПРИКРИВАТ УБИЙСТВО
15.02.2021 20:14:07
13
1
СКАТОВ Е ЗАКЛАН ОТ 2 АМЕРИКАНСКИ СКОТА, СЛЕД СКАНДАЛ НА ХОМО ОСНОВА. ЗАТОВА ГО ЗАРОВИХА В ЗАПЕЧАТАН КОВЧЕГ, ЗА ДА ПРИКРИЯТ, ЧЕ Е ЗАКЛАН. АМЕРИКАНСКИТЕ СВИНЕ СА БЕЗНАКАЗАНИ !
5.
ГОСТ
15.02.2021 19:56:58
4
17
до Коко
Не е баш така......Има хиляди други начини да се докажат като мъже с желязна воля.....
Разбирам да е война и да загинат с чест,бранейки Родината,ма да си зарежеш семейството,да зарежеш най-близките си хора,които те изпращат със свито сърце,знаейки,че си с единия крак в гроба....е това не го разбирам.......Пък и той и тези като него,знаят какъв риск поемат и може и да не се върнат,ама на...пусто его и амбиции.....Вижте ме....кой съм аз.....
Изкачил си 10-осемхилядници....!!!
БРАВО......Ама спри се бе човек.....Съдбата ти е давала ясни знаци,че това изкачване ще е фатално,както и стана......Жалко...
Няма да е първия,няма и да е последния.....
Остава едно R.I.P. и...точка......
4.
Koko
15.02.2021 19:27:42
7
10
Защо умират винаги хората щурмуващи висините?
А плужеците живеят по сто години. Защо?
3.
ГОСТ
15.02.2021 18:15:22
3
19
до Асв....1
Абсолютно да.....Светла му-им памет
На Наско и другите като него,български и чуждестранни алпинисти и катерачи,които постигнаха мечтите си и покориха най-високите върхове на планетата ......И завинаги останаха в ледената им прегръдка......
ИМА ЛИ ВОЛЯ ИМА И ПЪТ....беше казал големия Христо Проданов.....
Е.......надвихте си на егото и амбициите,но платихте с цената на най-скъпото което имахте-ВАШИЯ ЖИВОТ.....
Единственото което постигнахте е,че причинихте ужасни страдания и мъка на най-близките си хора,с вашата гибел,хората които са ви обичали искрено и безрезервно,вашите МАЙКИ,БАЩИ,ДЕЦА,БРАТЯ И СЕСТРИ........Нейсе.....
ПОЧИВАЙТЕ В МИР.....
2.
тцтц
15.02.2021 15:56:29
8
6
“That guy is going to kill himself”. Said one climber of another who was determined to attempt the summit." - цитат от оригинала.
С други думи, Флегман, "Този човек ще се убие" са думи, отнасящи се за неназован катерач, който е бил с намерения да опита върха, а не за покойния Скатов.
1.
Асв
15.02.2021 15:22:08
7
52
Почивай в мир, мило момче! Винаги се възхищавам на смелите и можещите. А ти беше точно такъв, Бог да ти прости Амин
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова На 25 април се навършват 62 години от рождението на слънчевото момиче на Бургас Мъж отиде да регистрира колата си с 2,3 промила алкохол в кръвта Мъж отиде да регистрира колата си с 2,3 промила алкохол в кръвта Нямал и шофьорска книжка Иван Капитана помете жена на паркинг в Пловдив, дрегерът отчел 3.31 промила алкохол Иван Капитана помете жена на паркинг в Пловдив, дрегерът отчел 3.31 промила алкохол Пострадалата е в болница с множество травми, а известният рокер отказал да даде кръв за химичен анализ Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права  В момента момчето е при родителите на Пейо Пеев, които не са биологични баба и дядо, каза бившият депутат Борисов защити Рашков за скандала в НС, осъди строго преследването на депутати от журналисти в НС Борисов защити Рашков за скандала в НС, осъди строго преследването на депутати от журналисти в НС "Всеки депутат има право да постъпва, както намери за добре", заяви председателят на ГЕРБ Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Една пета от българите изразяват одобрението си за служебния кабинет на Димитър Главчев, а 39% не го одобряват Скандал заради арменския геноцид в НС, Желязков не стана на крака, ДПС напуснаха залата Скандал заради арменския геноцид в НС, Желязков не стана на крака, ДПС напуснаха залата На Председателски съвет не се постигнало съгласие за почитане на жертвите Сглобката хвърля Ваня Григорова срещу БСП? Пъзелът на кукловодите не излизал заради Нинова Сглобката хвърля Ваня Григорова срещу БСП? Пъзелът на кукловодите не излизал заради Нинова Зад бившата кандидатка за столичен кмет стоят същите хора, които бяха и зад Елена Йончева – Пеевски и Борисов, каза Калоян Методиев Християнско ли е да раздаваш парите от осигурителните вноски на хората за помощи? Християнско ли е да раздаваш парите от осигурителните вноски на хората за помощи? Дават ги на калпак и никой не знае дали тези пенсионери, които са на минимална пенсия, нямат други доходи, призна Иванка Шалапатова Водолеят ще надушва парите, а любовта ще вдъхновява Рибите Водолеят ще надушва парите, а любовта ще вдъхновява Рибите Хороскоп за деня – 24 април 2024, сряда
Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори