×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Версия: Грешка на Скатов, а не скъсано въже, довела до смъртта на българския алпинист на К-2


Версия: Грешка на Скатов, а не скъсано въже, довела до смъртта на българския алпинист на К-2
Предполага се, че сливналията не е преценил ситуацията правилно и това е причината за падането, съобщиха от непалската агенция-организатор на експедицията
Тема в развитие
Истината за смъртта на Атанас Скатов: Разказ на последния алпинист, видял българина (ВИДЕО) Годеницата на Атанас Скатов с емоционални думи: Нямах право да те спра, ти принадлежиш на своята кауза! Последната снимка и последният разговор на Атанас Скатов час преди планината да го приюти във вечността Бургаският планинар Димитър Костов за Атанас Скатов: Не го харесваха, защото беше успешен Кой беше Атанас Скатов, първият българин, изкачил седемте континентални първенци Версия: Грешка на Скатов, а не скъсано въже, довела до смъртта на българския алпинист на К-2 ООН отчете рекордно покачване на цените на храните Трагедия! Откриха тялото на Атанас Скатов, паднал нелепо при спускането от К-2 Извънредно! Алпинистът Атанас Скатов е паднал при спускането от Лагер 3 на К2, издирват го Алпинистът Атанас Скатов с международен приз за мир Алпинистът Атанас Скатов в Бургас: Догодина може да приключа Хималайската корона
виж още
скрий
05 Февруари 2021, Петък, 13:41 ч.
Автор: Флагман.БГ

42-годишният Атанас Скатов загина по-рано днес при спускане от Лагер 3 към Базовия лагер, падайки от 150 метра височина

Смъртта на Атанас Скатов не е причинена от скъсване на въже, а вероятно е настъпила вследствие на негова грешка. Това съобщиха в Twitter от пакистанската агенция, която обслужва експедицията - Alpine Adventure Guides. Тялото на българският алпинист е било транспортирано до Скарду с хеликоптер, в който се е возела и годеницата на Скатов, която е била с него в Базовия лагер. Предполага се, че Скатов се е изпуснал и затова е паднал от височина близо 150 метра при слизането от Лагер 3 към Базовия лагер в подножието на К-2.

Както Флагман.БГ съобщи инцидентът с българския алпинист се случи около 11 ч. българско време, а тялото му бе открито преди около час от пакистански военен хеликоптер след сравнително кратко издирване. Скатов и още 20 негови колеги вчера се изкачиха от Базовия лагер до Лагер 3, който се намира на 7300 метра височина. Същата нощ от там те трябваше да започнат щурмът си към К-2. Заради лошите метеорологични условия обаче организаторът на експедицията съобщи, че атаката се прекратява и започва слизане обратно.

Точно по време на спускането към Базовия лагер българският алпинист изглежда е допуснал фатална грешка, която е довела до падането и смъртта му. 

Кой беше Атанас Скатов и защо бе сочен за един от най-големите феномени в българския алпинизъм - очаквайте след малко във Флагман.БГ
 


В категории: Животът


13
Коментара
Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
13
Коментара по темата
13.
До Гошо
06.02.2021 22:42:56
1
0
Ти колко 8 хилядника имаш изкачени?
12.
До 10 Гошко
05.02.2021 21:35:47
1
0
ми то що не си намериш спонсори мойто момче? Нали е много лесно? Айде намери спонсори да си следваш мечтите. Като си много отворен що не си купиш един пистов мотор и да ходиш да обикаляш и да казваш че ще се състезаваш и да ти станат спонсори да видим ще ти вържат ли.
11.
Ъ
05.02.2021 17:32:35
0
7
Майната ви на всички! Правил е това, което му харесва. Едва ли занимавайки се с това е искал или му е пукало на кой ще му е мъчно за него, ако умре, освен неговите близки. Оставете човека на мира.
Светлина по онзи път. Заедно с Боян.
10.
Гошо
05.02.2021 17:12:52
5
2
Изобщо не споря - правил е това, което иска, и загина като истински алпинист (какъвто не беше), за което чест и почитания.
Като него има много, включително и българи, които просто не обичат да се афишират и съзнават, че това което правят е височинен туризъм, а не алпинизъм.

Скатов обаче тръбеше наляво и надясно колко е велик, как в България никой не разбира от алпинизъм и колко много е постигнал, а всъщност харчеше парите на спонсорите си за височинни разходки. Няма нито едно записано спортно постижение. Писах го и под другата статия: един от спонсорите на последната му експедиция беше Община Варна (откъде накъде?) - та, с парите на варналии изкара повече от месец в базовия лагер под К2 и си заведе дори гаджето за компания.

В алпийските форуми всички предупреждавахме, че това не е лъжица за неговата уста, а след като замина се молехме да се върне жив и здрав, колкото и да не ви се вярва. Сега ще го превърнат в незаслужен герой, какъвто не е.
9.
До 1
05.02.2021 16:47:54
2
4
Гошо,много от тези дето разбираха го чакат там “ГОРЕ” и то без неговите постижения.Правел е това което харесва въпреки риска.
8.
Читател
05.02.2021 15:15:00
0
6
Бог да го прости!
7.
Караибрахим
05.02.2021 14:46:54
3
9
Колко още трябва да умрат по този нелеп начин,за да престанат да ги спонсорират и насърчават
6.
Хм
05.02.2021 14:46:17
0
10
Аз вярвах, че ще успее да сбъдне целите си.К2 явно наистина е най- смъртоносен.Мир на душата му и сили за близките!
5.
Караибрахим
05.02.2021 14:43:32
5
6
Медиите също носят огромна вина,като постоянно говорят за тези хора и по този начин ги насърчават ,кой по дяволите го интересува дали е изкачил К2,никой да не го е изкачвал бих разбрал,но вече сме 21 век,тези върхове са изкачвания и изкачвани
4.
Няма значение...
05.02.2021 14:42:25
1
11
Който и да е бил, вече няма никакво значение. Такива хора, любители на силните усещания, постоянно си играят с най-ценното, дадено им - а именно живота. И, често пъти го губят точно заради това. Жалко, много жалко!!! :((
3.
феномен
05.02.2021 14:21:52
3
5
Ама мъртъв :)
2.
Пешеходец
05.02.2021 14:20:47
2
22
Алпинизъм е най-трудния начин да стигнеш до място, където нямаш никаква работа! Бог да го прости!
1.
Гошо
05.02.2021 13:47:53
3
11
Да почива в мир. За съжаление се случи точно това, за което всички го предупреждаваха - надцени се много сериозно. Флагман - като една сериозна медия вземете мнението на истински алпинисти - защо Атанас Скатов беше височинен турист и никой, който разбираше не го взимаше насериозно.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални  Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Всеки желаещ ще може да дари хранителни продукти С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни Този лекар предизвика фурор в Стани богат Този лекар предизвика фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева  Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Обектът е завършен малко преди местните избори миналата година, които кметът Георги Димитров печели за пореден път, но вече е амортизиран, пише в сигнал до Флагман Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра  Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й . Заради този провален ангажимент изпуснах друг, но вече бях дала дума, ожали се бюст № 1 в поп фолка
Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Браншът очаква хиляди работници от Узбекистан и Непал, но документите се бавят Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Хороскоп за деня – 26 април 2024, петък Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори