×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Путин печели изборите с 87%
  • Путин печели изборите с 87%
  • Жена е намерена мъртва в дома й в Пловдив, задържан е синът й
  • Остават 2 седмици, в които може да платите данъка си с 5%
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Алпинистът Атанас Скатов с международен приз за мир


Алпинистът Атанас Скатов с международен приз за мир
Тема в развитие
Истината за смъртта на Атанас Скатов: Разказ на последния алпинист, видял българина (ВИДЕО) Годеницата на Атанас Скатов с емоционални думи: Нямах право да те спра, ти принадлежиш на своята кауза! Последната снимка и последният разговор на Атанас Скатов час преди планината да го приюти във вечността Бургаският планинар Димитър Костов за Атанас Скатов: Не го харесваха, защото беше успешен Кой беше Атанас Скатов, първият българин, изкачил седемте континентални първенци Версия: Грешка на Скатов, а не скъсано въже, довела до смъртта на българския алпинист на К-2 ООН отчете рекордно покачване на цените на храните Трагедия! Откриха тялото на Атанас Скатов, паднал нелепо при спускането от К-2 Извънредно! Алпинистът Атанас Скатов е паднал при спускането от Лагер 3 на К2, издирват го Алпинистът Атанас Скатов с международен приз за мир Алпинистът Атанас Скатов в Бургас: Догодина може да приключа Хималайската корона
виж още
скрий
01 Декември 2020, Вторник, 17:38 ч.
Автор: Флагман.бг

Атанас Скатов получи приза „Почетен факлоносец на мира“ от организаторите на световно известната международна щафета „Пробег на мира"

Топ алпинистът на България Атанас Скатов се подготвя усилено за зимното изкачване на връх К2 (8611м). Към момента българин никога не е предприемал зимна експедиция към върхове с височина над 8000 м. 

Организаторите на световно известната международна щафета „Пробег на мира“ (Peace Run) виждат в българина силен дух и висш стремеж към мир и хармония. Атанас посвещава своите невероятни постижения в алпинизма на каузата за опазване на околната среда, на живот в мир и хармония с природата, със себе си и хората около него.

На тържествена церемония, проведена на 26 ноември в столицата, нашият алпинист бе удостоен с награда и звание "Почетен Факлоносец на мира".
 
Начало на "Пробега на мира" и наградата "Почетен Факлоносец на мира" поставя източният философ, учител по медитация и световен деец за мир Шри Чинмой.
Той създава отличието, за да може чрез него да бъдат уважени и поощрени хора от всички сфери на живота, които чрез личния си пример подкрепят каузата за вътрешен и външен мир, толерантност и разбирателство между хората.
По този начин се отдава чест на качествата на сърцето - чувство за лична отговорност, проявите на безкористна любов, състрадание и доброта, които допринасят за превръщането на нашия свят в място, изпълнено с мир, хармонията и доброта.
В годините сред удостоените с наградата са както видни политически личности, спортисти, известни фигури, така и деца, които, чрез своя пример служат на каузата за мира.  Някои от тях са: Карл Люис  /носител на 9 златни олимпийски медала/, Архиепископ Дезмънд Туту  / Нобелов лауреат за мир /, Майка Тереза  / Нобелов лауреат за мир /, Михаил Горбачов  / Нобелов лауреат за мир /, Херман Ван Ромпой /Изтъкнат европейски политик /, Нелсън Мандела /Борец за равенство и Нобелов лауреат за мир /, Йорданка Фандъкова /Кмет на гр. София/, Йордан Йовчев /спортист/ и други.
 
Организаторите подготвиха документално видео за Скатов, в което представиха постиженията и личната философия на нашия голям алпинист. Чрез подбор на снимки и цитати от книгите му беше представена неговата философия за трудолюбие, мир и хармония със себе си и природата, търпение, упоритост, смирение и вдъхновение.
 
С вълнение и радост Атанас сподели, че е трогнат от признанието и от своя страна подари последната си книга "Седемте континентални първенеца" - издание на личните му дневници при изкачването на 7-те най-високи върхове на планетата. Скатов я надписа по следния начин: 
"Благодаря Ви сърдечно за подкрепата и високото отличие! Продължаваме заедно напред и нагоре към върховете за един по-добър и по-чист свят за нашите деца! Заедно за МИР!"
 
Г-жа Виолета Ангелова, представител на Пробега на мира в България, каза: 
„Стремежът за мир води до проявяване и разпространяване на мира от сърце на сърце. Запалвайки искрите на мира в сърцата на хората по целия свят, ние трепетно наблюдаваме растежа на ново поколение, проявяващо в по-голяма степен висшите идеали, които въплъщава каузата за мир. Благодарим на нашия приятел Атанас Скатов за вдъхновяващия пример, който ни дава. Атанасе, сърдечно ти благодарим, че въплъщаваш идеята за напредък и благоденствие на света чрез най-ценното от всички човешки качества - мирът!“
 
Непосредствено след награждаването, Атанас Скатов развълнувано сподели:
“Благодаря сърдечно. Много се развълнувах… Мирът естествено за мен е най-важното. За да има мир, имаме една невероятна дума, може би за мен е най-важната дума в българския език: “смирение”. Коренът на думата е мир. За да постигнем мир, трябва да бъдем смирени, да бъдем добри хора, да си помагаме, защото само заедно, задружно, можем да достигаме това което желаем.”
 




В категории: Животът


Коментари
Флагман.БГ Дете почина в двора на училище в Казанлък Дете почина в двора на училище в Казанлък 18/03/2024, Понеделник 18:51 2
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Не желая да съм кандидат за патриаршеския престол, каза духовникът от града под тепетата Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Ако вашият партньор рядко ви е глезил с цветя и подаръци, но усещате промяна в тази посока и получавате жестове на внимание без причина, тогава си струва да се замислите Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Ето кои са те  Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Нежен, копринено мек и много приятен на вкус Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Имотът се намира край София, а Ромина Тасевска го определя като своя "мечта" Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Най-често мъже бият жените си, синове също посягат на майките „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Това ще е хакерска хибридна операция, в която ще бъдат блокирани всички банки, учреждения, услуги и пътища“, твърди каналът, зад който стоят бивши руски разузнавачи Ергенът избра две лелки, перничанка,  софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ергенът избра две лелки, перничанка, софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ясни като бял ден са 5-те финалистки в третия сезон на шоуто
Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ Историята на Азис, когато още беше Васко Историята на Азис, когато още беше Васко Днешният Крал на попфолка е започнал от църковния хор
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори