×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • Момче на 11 г. e най-младата жертва на COVID-19 в Хърватия
  • Община Велико Търново ще предоставя асистентска подкрепа
  • Протест в Копенхаген срещу коронавирусните ограничения завърши с арести
  • Напусна ни Асен Ошанов - авторът на песента „Детелини“
  • ЕС ще натисне ваксинопроизводителите да си спазят сроковете за доставка
НА ЖИВО

Язовир „Камчия“ никога не може да се напълни заради ВЕЦ-а, губят се 60-70 млн. куб. м вода


Язовир „Камчия“ никога не може да се напълни заради ВЕЦ-а, губят се 60-70 млн. куб. м вода
Когато нивото на „Камчия“ се вдигне до две трети от капацитета му, се включва много по-мощна група турбини, които изхвърлят водата в реката под язовира, твърди Димитър Куманов
Тема в развитие
Официално: Ревизоро оряза водата от „Камчия“ за Варна, за да има за Бургас ВЕЦ-ът и пречиствателната станция на „Камчия“ отчитат различен разход на вода, Ревизоро прати комисия ВиК-Бургас: „Камчия“ е преливал 11 пъти след 2009 г., а ВЕЦ-ът има само една турбина и не пилее вода Язовир „Камчия“ никога не може да се напълни заради ВЕЦ-а, губят се 60-70 млн. куб. м вода ГЕРБ, ОП, ДПС и Марешки спасяват Борисов от обяснение за водната криза в Бургас Има ли дългосрочно решение за Бургас? Недовършеният яз. „Раков дол” щял да бъде водно чудо за Югоизточна България От ГЕРБ-Бургас поискаха гаранции, че цената на водата няма да поскъпва Общинските съветници в Бургас негодуват - защо няма представител на МОСВ в извънредната сесия? Димитър Николов: Нито за миг не искам да бъда кметът, през чийто мандат Бургас е бил застрашен от безводие Варна спасява Бургас от водна криза, пренасочват на юг повече вода от яз. „Камчия” Извънредна среща в Областна управа в Бургас заради водната криза Тома Биков: Емил Димитров трябваше да си подаде оставката. Съжалявам, че Ивелина Василева не е министър Свикаха извънредна сесия на ОбС Бургас, ще изслушват Ревизоро Живко Табаков: Предупреждавахме за водната криза от лятото, никой не ни чу След скандалите в парламента: Борисов помирява Ревизоро с Аврамова и Танева БСП-Бургас с искане за спешна извънредна сесия на ОбС заради състоянието на язовир „Камчия” Ревизоро поиска Борисов да уволни Атанаска Николова, увери, че в Бургас няма да има водна криза ВиК-Бургас отговори на екоминистъра: Не сме спирали да работим, до пролетта ще имаме резервни язовири Министър Аврамова контраатакува Ревизоро за водата на Бургас: Прави театър, разсъждава хаотично, всява страх Екоминистърът с извънредно изявление: Бургас остава без вода, а не се прави нищо, пиар отлага първа копка „Камчия“ продължава бързо да спада – вредят ли сечи в Котленския Балкан? „Камчия“ падна под 40 млн. кубика, Ревизоро обяви ремонт на тръбите до Варна и Бургас Язовир „Камчия“ продължава бързо да спада въпреки дъждовния октомври В Камчия има вода до май 2021 г. Язовирите Порой и Ахелой стават резервни след ремонт Може да следим нивото на яз.Камчия онлайн, за да знаем дали идва водна криза Министърът на водите: Депутатско лоби непрекъснато иска да източваме „Камчия“ към Варна, а Бургас мълчи Екоминистърът: Водната криза е от 3 години, но се справяме, проблемът е само с яз. "Камчия" Разхищавана ли е вода от „Камчия“ заради ВЕЦ на приятел на Доган В Бургаско да не се притесняват, докато Ганчо Тенев е шеф на ВиК – той винаги има скрити 20-30 млн. кубика Заплашен ли е Бургас от режим на водата? Експерт: Няма да се стигне до режим на водата по Черноморието МОСВ ограничи водата от язовир „Камчия“ за Бургас и Варна, но опасност от режим засега няма Държавата с три сценария за „Камчия“ - за много суха, суха и средно влажна година Депутат пита Ревизоро: Вода от „Камчия“ ползва ли се за промишлени нужди, каква е загубата в Бургас?
виж още
скрий
02 Декември 2020, Сряда, 19:00 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Прикачването на „Порой“ и „Ахелой“ не върши работа, само ще си разделят стотина милиона без търг, смята активистът от „Балканка“

Инж. Димитър Куманов е член на Управителния съвет на Риболовно сдружение „Балканка“. Той и съратниците му са считани за експерти по отношение опазването на реките и язовирите у нас. Търсени са за коментари във водещи медии. Често дават становища по законопроекти, касаещи водния сектор. Потърсихме г-н Куманов за мнение по казуса с язовир „Камчия“ и задаващата се водна криза.

- Г-н Куманов, ще има ли водна криза в Бургас, каква Ви е прогнозата?

- Не съм Господ, за да прогнозирам, но зависи в много сериозна степен от това дали ще завали в Източна България. В момента язовир „Камчия“ е пълен някъде на около 33 млн. кубика, а Варна и Бургас взимат от него 6 млн. кубика. Това означава, че ако няма никакъв приток, което не е възможно, в язовира има вода за около пет месеца и половина (полезен обем). Така че мерки трябва да се вземат. Според мен кризата, която се задава, не е толкова страховита, но е възможно да се случи.

- Освен сушата, има ли субективни причини за малкото останала вода в язовир „Камчия“?

- Разбира се, че има. Най-основната причина е водноелектрическата централа (ВЕЦ), която е изградена на него. Забележете, че и при социализма не беше построен такъв ВЕЦ. Защото хората тогава са си разбирали от работата - те са били напълно наясно, че водата в този язовир няма да стига за питейните нужди на Варна и на Бургас, ако на него има и ВЕЦ. Сега обаче понеже сме много по-хитри, построихме централа, а в условията на разрешителното й пише, че тя може да работи на пълна мощност, когато „Камчия“ е пълен и докато той е горе-долу на около две трети от обема си. Язовирът е многогодишен изравнител. Предназначението му е при влажна година да се напълни догоре и после, дори и да има 3-4 сушави години, в него да има вода. Сега обаче „Камчия“ никога не може да се напълни, защото при влажна година ВЕЦ-ът започва да бълва като луд и да произвежда ток през големите си турбини, докато нивото на язовира не се смъкне на две трети. Така се губят около 60-70 млн. кубика, които можеше да ги има, ако ВЕЦ-ът не бе работил. Не говоря за тази и миналата година, а за предходни години, когато е имало вариант „Камчия“ да се напълни догоре.

- А Вие имате ли конкретни данни, които да доказват тази теза?

- Конкретните ми данни са от регистъра на разрешителните на Министерството на околната среда и водите, където тези условия са написани ясно – черно на бяло. Точни цифри в момента не мога да цитирам. Ние поискахме тази година от министъра да измени служебно разрешителните не само на този язовир, но и на „Цонево“, на „Тича“ и на „Бебреш“ - язовирите, които се използват за питейни нужди, така че ВЕЦ-овете да могат да работят само когато тези язовири са пълни догоре. Защото сега, при влажна година, ВЕЦ-ът „фучи“ на пълна мощност. Когато язовирът тръгне да спада под нивото на преливника, тези ВЕЦ-ове би трябвало да спрат да работят с големите си мощности. Примерно на „Камчия“ ВЕЦ-ът е вързан и на питейния водопровод, така че той следва да може да продължи да работи, но само с малката турбина - с водата, която се използва за двата града. Това е гигантският проблем, който е заложен не при сегашния министър, дори не при предишния, а при по-предишни, когато са разрешавали тези ВЕЦ-ове да се построят - някъде 2008, 2009, 2010 г.

- Т.е. язовирът сам по себе си е предвиден да може да издържи няколко сушави години...

- Точно така – ако се използва само за питейни нужди. Той така е проектиран, защото хората са знаели. То е въпрос на хидроложки изчисления, статистики и т.н. И социализмът, който беше луд на тема ВЕЦ-ове, не беше построил ВЕЦ на този язовир. На всичкото отгоре сега, през последните години, лятно време потреблението на питейна вода от яз. „Камчия“ е много по-голямо, отколкото е било при социализма, имайки предвид колко се застрои Черноморието.

- Добре, но екоминистърът Емил Димитров-Ревизоро казва, че този ВЕЦ е като водомер – т.е. че колкото вода отива за Бургас и Варна, толкова ползва и ВЕЦ-ът.

- Да, в момента е така - работи с малките си турбини, само с водите, които отиват за Варна и за Бургас. Наистина, така е повече от една година. Може би от две години работи само с тези турбини. Обаче той има една много по-мощна група турбини, които, отново казвам, се пускат, когато язовирът се вдигне на две трети.

- Тогава къде отива водата?

- Тогава този ВЕЦ изхвърля водата в реката, която е отдолу - под язовира.

- И като отиде в реката, не се ли връща някъде?

- После се влива в морето! Не се използва, толкова е просто.

- Това е сигурна информация?

- Абсолютно, хиляда процента!

- Знаете ли колко вода е източена от този ВЕЦ по този начин?

- В момента не разполагам с цифри, но много лесно може да се провери в регистъра на Агенцията за устойчиво енергийно развитие с данните за електроенергията. Там може да се погледне конкретно през „Камчия“ колко ток се е произвеждал. Ще видите, че през последните една-две години ВЕЦ-ът произвежда доста малко ток, а преди това е произвеждал няколко пъти повече. Тогава язовирът е бил пълен над двете си трети.

- А когато работят големите турбини, има ли възможност част от водата пак да се ползва за питейни нужди?

- Използва си се водата, която е необходима за градовете. Но останалата, която е много по-голямо количество в секунда, върти мощните турбини и се изхвърля в реката. Тя не се използва за нищо друго.

- Технически как се отделя едната вода от другата?

- Малката турбина си седи някъде на водопровода, а другите турбини не са свързани с него.

- Т.е. сто процента от водата, която обработват големите турбини, се изхвърля и не се използва за питейни нужди?

- Точно така, да.

- А някакви сечи на гори около притоците на „Камчия“ констатирали ли сте?

- Ние сме в София, далеч сме от този район, но като цяло безобразната сеч на гори в България е една от причините за безводието. Природата си отмъщава. Но повтарям и това е най-важното – ние тази година предложихме на министъра да промени разрешителните. Той е длъжен по Закона за водите, когато се появи криза за питейна вода, да изменя служебно разрешителните на всички останали ползватели на вода. Но отказа да направи това нещо. То нямаше да реши проблема сега, в момента, защото водата е по-малко и ВЕЦ-овете не работят, но поне друга такава криза в следващи години щеше да бъде избегната.

- И ВЕЦ-ът на „Камчия“ е на Димитър Тадаръков или на негов роднина, нали така?

- Така съм чул и аз, може да се провери в Търговския регистър. Но случаят е много характерен – това е ВЕЦ, който е свързан с човек на ДПС със сигурност. В момента Министерството на околната среда и водите се управлява от патриотите, които уж са против ДПС и се борят едни с други, обаче не смеят да барнат инвестициите на ДПС. Ще ви дам и още един много характерен пример от миналата година: на язовир „Ястребино“ пак щяха да строят такъв ВЕЦ. Това е питеен язовир за Антоново, както е и за напояване на малините в района. И тогава ВЕЦ-ът щяха да си го строят ВМРО, защото сега са на власт в Министерството. Кметът на Антоново, който е от ДПС, беше решил заедно с Общинския съвет да даде парцели, за да се построи сградата на ВЕЦ-овете под язовир „Ястребино“, и щяха да оставят собственото си население без вода! А в момента този язовир също е в супер криза, без да има ВЕЦ на него. Ако имаше, не знам какво щеше да е. Така че уж се борят един с друг, ама май доста си помагат в далаверите.

- Ще свърши ли обаче работа планът за спешно включване на язовирите „Порой“ и „Ахелой“ към водоснабдяването на Бургас?

- Няма да свърши. В момента в „Ахелой“ има 1,7 млн. кубика полезен обем! Какво ще свърши?! Ще харчат пари, както за Перник – да си разделят там с фирмите... Искат да се обяви бедствено положение, за да се елиминират всички възможни процедури по всички закони – за опазване на околната среда, за биологичното разнообразие... По Закона за водите няма да се спазват никакви процедури... „Дайте да изхарчим сега на юруш стотина милиона лева и да си ги разделим без търг и без конкурс“.

- В другия язовир мисля, че има около 7 млн. кубика.

- Да, в „Порой“ са около 7 милиона, но между другото те поне да се бяха научили от Перник. Там след прикачването водопроводната система не може да издържа на това налягане – пращи и се пука. Същото нещо ще се случи сега и в Бургас. С новите помпени станции и т.н. ще видите какво ще стане, като го направят този водопровод... Само ще разделят парите.

- Прогнозирате, че и там ще се пукат тръби, така ли?

- Не мога да кажа със сигурност, обаче има много голяма вероятност. Перник е пример.

Вижте отговора на ВиК-Бургас ТУК


В категории: Бургас


40
Коментара по темата
40.
Малко разбиращ
05.12.2020 12:54:23
9
1
Този Куманов говори глупости по отношение на ВЕЦа.
Нека да отиде на място и да види ,че ВЕЦът е на ,,линия" на тръбата към Бургас.Ако не, да пита,да поиска екзекутивните чертежи от ВиК.Не е хубаво да се пишат глупостите в такъв популярен сайт!!!При официално опровержение ще ,,олекне" и никой няма да вярва за цитираните от него истини!!!
39.
Д
04.12.2020 19:09:30
0
9
Значи водата им идваше евтина (крадена) и я ползваха за ток . Сега като скочи цената на водата, познайте какво ще се случи и с цената на тока след това. Между другото, тези полузаконни ВЕЦ-ове копат биткойни, така че откраднатото може да се сезира до някъде. Ако му се занимава на някой де.
38.
Всъщност
03.12.2020 23:06:58
0
18
Всъщност, г-н инженерът от статията не е проумял основната доктрина в управлението на Герб - не е необходимо народът да е добре / Язовирът да се напълни догоре /, а властимащите да НАПЪЛНЯТ ЧЕКМЕДЖЕТО....
37.
*********
03.12.2020 13:35:51
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
36.
*********
03.12.2020 13:10:51
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
35.
ХАХА АДМИНИСТРАТОРА
03.12.2020 13:07:53
2
10
УСПЯ ДА ВИ ОТКЛОНИ ОТ ТЕМАТА И ДА ВИ НАБУТА В ""БЛАТОТО ""ЯСНА ПОЛЯНА !!!!!!!!!!!!!!ЧИНГИДЖИИСКИ НОМЕРА !!!
34.
Чичо Манчо
03.12.2020 11:49:15
2
5
До 33....
Какъв бургазлия си ти бе, какви жълти зъби от Ясна поляна, тук само малоумни ли се упражняват в разсъждения. Кога Бургас е ползвал вода от Ясна поляна (с изключение на Меден рудник до 2000/2001 година). Питай дядо си от какво са пожълтявали зъбите на бургазлии
33.
ХХ
03.12.2020 11:23:01
4
6
До Никой/21

Меден Рудник се захранва от Камчията.
От водата от Ясна Поляна пожълтяват и се ронят зъбите. Питай старите бургазлии да ти го кажат.
32.
До педеругата с големите букви
03.12.2020 09:59:37
2
5
За какво ти е вода ве педеруга мръсна?
Да си подмиваш халката като те бухат ли ве боклук долен?
31.
До 22хх ""НИКОЙ"" Е ПОДОБЕН ИД
03.12.2020 09:10:06
22
3
ПРОВОКАТОР /в опит да насочи вниманието в друга посока/
30.
хаха СТАТИЯ ОТДУШНИК
03.12.2020 09:04:51
24
5
СЪС СЪГЛАСИЕТО НА ВЛАСТА!!!!!!!ГРАЖДАНИТЕ ДА СИ КАЖАТ МЪКАТА ДА ""ПОПЛЮЯТ""И ВСЯКО ЧУДО ЗА ТРИ ДНИ !!!!И ПАК ПО СТАРОМУ ""кучета си лаят кервана –""УСВОЯВАНЕТО НА 60 МИЛИОНА си върви""
29.
Никой
03.12.2020 09:03:06
7
5
нищо не казва за яз. Ясна поляна, не можели от там да се взима вода. Доколкото знам М. Рудник и сега черпи вода от там.
28.
*********
03.12.2020 08:58:07
22
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
27.
до 22 ХХ""ВСЕЗНАЙКОВЦИТЕ""
03.12.2020 08:49:05
22
7
С ОТКЛОНЯВАЩИТЕ КОМЕНТАРИ СА ПИСАНИ ОТ ФЛАГМАН В ОПИТ ДА НАСОЧАТ ВНИМАНИЕТО В ДРУГА ПОСОКА И ЯВНО УСПЯВАТ
26.
до 16 от този ФАКТ !!!!!!!!!!!!
03.12.2020 08:42:58
26
16
ПРОИЗТИЧА И ФАКТА ЧЕ КМЕТА НЯМА НИКАКВИ ОПРАВДАНИЯ ЗА НАБЛИЖАВАЩОТО БЕЗВОДИЕ!!!!!!!!!!!!!!И ДУМИТЕ НА КМЕТА ""НИТО ЗА МИГ НЕ ИСКАМ ДА БЪДА КМЕТ ПРЕЗ ЧИИТО МАНДАТ БУРГАС Е БИЛ ЗАСТРАШЕН ОТ БЕЗВОДИЕ ""Е РЕДНО ДА ПРИГОТВИ ОСТАВКАТА
25.
emigrant
03.12.2020 08:02:48
2
13
В отговорите се даде точна оценка . Важно е че нашите управници , са доста умни но не зачитат мнение на специалистите . Нещо повече - сечта не спира , макар , че ситуацията е трагична и до къде ни
водят няма излет .Имаше едно предсказание на баба Ванга , че ще доиде това състояние , аз не вярвах . За водния ресурс , често и земетресенията имат значение . Социализма бил лош , но доста е е мислело а сега - далавери , измислени партии с цел кражба . Явно народа следва да въстане и да ги помете, Някои задава и си въпросът - Бургас без вода. Е , има решение - ще направят завод за вода питейна от морето като в Кипър. Но секат , а засяват ли ?
24.
emigrant
03.12.2020 08:02:37
2
12
В отговорите се даде точна оценка . Важно е че нашите управници , са доста умни но не зачитат мнение на специалистите . Нещо повече - сечта не спира , макар , че ситуацията е трагична и до къде ни
водят няма излет .Имаше едно предсказание на баба Ванга , че ще доиде това състояние , аз не вярвах . За водния ресурс , често и земетресенията имат значение . Социализма бил лош , но доста е е мислело а сега - далавери , измислени партии с цел кражба . Явно народа следва да въстане и да ги помете, Някои задава и си въпросът - Бургас без вода. Е , има решение - ще направят завод за вода питейна от морето като в Кипър. Но секат , а засяват ли ?
23.
Marinero
03.12.2020 07:44:16
2
23
Цирка е за да ви вдигнат поне двойно цената на водата . Вие нали не си мислите, че веца помпи водата от Камчия ей така безплатно, плаща си и то добре. Без загуби, без помпени станции, без отклоняване на водата - чиста печалба.
22.
Xx
03.12.2020 00:56:33
0
33
А оня в общината, дето ледакцията не дава да му се спомене името и длъжността, се прави на разсеян лицемер...

ПП. Всезнайковците дето плюят по интервюирания да кажат за кое не е прав.
21.
Въпрос
02.12.2020 23:47:01
0
35
Верно ли е че до язовир Порой има незаконен ВЕЦ ? Ако е така само аз ли знам? На кого е? Никога не съм виждал язовира толкова празен колкото през последната година. Винаги съм се страхувал да не се скъса стената, защото е бил пълен до горе! Почти е покривал кулата, а сега е много празен и все повече нивото пада! Защо ли ?!?
20.
бургазлия
02.12.2020 23:35:07
1
69
Харизахме бургаския общинския път на Доган. Харизахме водата на Камчия на ВЕЦА свързан с Доган. Крайно време е да си зададем въпросите кой ни управлява или защо управляващите допускат това да се случва? И не на последно място до кога ще търпим това ?
19.
До 18
02.12.2020 23:23:28
4
60
Язовирите се изпускат умишнено в цялата страна. Язовирите също така се пълнят и от вливащите се реки в тях и подпочвени води. Това със сушевите години са пълни глупусти. Ако караш мотоциклет ще видиш че вали доста често.
18.
За всички "специалисти", които се изказв
02.12.2020 23:16:12
4
61
"...Инж. Димитър Куманов е член на Управителния съвет на Риболовно сдружение „Балканка“. Той и съратниците му са считани за експерти по отношение опазването на реките и язовирите у нас...."
Когато вие добиете познанията и компетенциите на колегата Куманов, тогава се изказвайте! Изказването му е много точно и професионално! Това е горчивата истина! Причините за безводието в цялата страна са: сушеви години, поголовно и масово изсичане на горите особено във вододайните зони, но най-важната е всички изградени ВЕЦове!!! Това са МНОГОгодични изравнители, които съхраняват вода, така че в сушеви години да захранват населението! Това, което направи цялата ни управляваща политическа пасмина е престъпление към народа!
17.
Зомбайо
02.12.2020 23:15:24
1
50
А къде е водата в язовир Цонево той е доста по голям от Камчия. Защо в язовир Цонево няма вода. В Уикипедията пише, цитирам: „Цонево“ е бивш язовир в България. Воден обем: 0 m3.
Язовир Цонево събира 330 млн. куб.м. ижасяващи престъпления са извършени в Камчия и Цонево.
16.
наблюдателен
02.12.2020 23:05:52
1
53
Факт е, че бургаски кадри още от 2009г.са на ръководни длъжности в МОСВ и са занаели за дебита и дори са разписвали за използаваната вода от ВЕЦ-Камчия, няма как да не се знае от 2014г. МОСВ се ръководи от бургаски министър. Факт е ,че ни управлява ГЕРБ
15.
пенсия
02.12.2020 21:06:27
4
35
За общинските съветнници ще имали по някой лев. Те не разбират нищо и правиха глупави изказвания. НЕЩАСТНИЦИ. Вода няма да има.
14.
кмете моето мнение е
02.12.2020 21:02:46
23
34
Не е трябвало да правите КОМПРОМИС с водата на БУРГАЗЛИИ !!!!!!Що не каза граждани на протест пред министерството защото разрешава ВЕЦА да източва Камчия а аз не мога да им спра ДАЛАВЕРИТЕ!
13.
Инженер ихтиолог
02.12.2020 20:59:28
75
9
Щом и риболовците почнаха да разбират от ВиК, тая държава ще се оправи. Иначе нищо вярно няма в казаното от господина рибовъдец. Той даже не знае, на какъв принцип работи ВЕЦ - а на язовира. И говори пълни глупости и "рибките" се връзват. Какви турбини, какви пет лева, автора на интервюто да провери, какви глупости говори този специалист по отглеждане на пъстърва. И да види и на какъв принцип работи ВЕЦ Камчия.
12.
ДО 6 ГОСПОДИНЕ ГРАЖДАНИТЕ!
02.12.2020 20:53:16
34
8
ГИ ИНТЕРЕСУВА САМО ФАКТА ДА ИМА ВОДА И ВЪЗМОЖНИТЕ ВИНОВНИЦИ ЗА КОИТО СА ДАЛИ ГЛАСЪТ СИ И ТЕ СА ДЛЪЖНИДА НЕ ДОПУСКАТ КОМПРОМИСИ С ВОДАТА НИ!!!!!!!!АМАН ОТ УВЪРТОЛВАНИЯ ОТ ЕКСПЕРТИ!!ЗА ГРАЖДАНИТЕ Е ВАЖЕН ОТГОВОРА НА ВЪПРОСА СЛЕДИЛА ЛИ Е ОБЩИНАТА ПОЛОЖЕНИЕТО СЪС ВОДАТА И ЗАЩО НЕ Е ПРЕДПРИЕЛА НУЖНОТО !!!!!!АКО Е БИРО НУЖНО ДА ДА АКТИВИЗИРА ГРАЖДАНИТЕ НА ПРОТЕСТ СРИЩУ ДЪРЖАВНОТО УПРАВЛЕНИЕ !!!!!!ДА АМА НЕ КОМПРОМИСА Е В УЩЪРБ НА ГРАЖДАНИТЕ !!!
11.
Колю
02.12.2020 20:48:31
3
47
Тъй се строи язовир, това да не са магистрали, да тропа валяка по калдаръма. Ако няма сняг тази зима, на пролет, който е жив, ще ходи до ЯМБОЛ да се къпе...
10.
Петър
02.12.2020 20:41:29
42
11
Господинът е прав само в първото изречение - не съм Господ, за да прогнозирам . . . .
Къде ги намирате такива "специалисти"?
9.
Сесе
02.12.2020 20:30:03
1
70
И на двата язовира ВЕЦ,_овете са на хора от ДПС
8.
Gordon Shumway
02.12.2020 20:28:37
4
74
Истината е, че ДПС и МВРО са обратните страни на една и съща монета. Скачени съдове. Корумпирани идиоти, освен за далавери за друго не мислят.
7.
Драги зрители
02.12.2020 20:24:19
6
50
Присъствате на война за надмощие между доган и пеевски в която, бойко, валери, каракачана и сие са обслужващ персонал.
6.
Да се поправите
02.12.2020 20:09:54
57
22
Изказванията на тоя са пълна аматьорщина и показват липса на основни познания за проблема. Налучква и гадае.Какъв експерт бил, не зная и не съм го чувал дори, но!
Аз не съм фен на глупостите на управляващите и никога няма да бъда, но основен проблем е абсолютно хаотичното действие на отговорните фактори в МОСВ и МРРБ, даващи нареждания за изпускане на язовира, сторниране на водни количества от уж загуби, а те са за нулирани сметки на големи хотели по Черноморието и ползването на питейна вода за технологични нужди.
И после инж. Ганчо що мултимилионер и несменяем? Щото хитър и си плаща
5.
Жико
02.12.2020 20:03:38
12
84
Казали са го хората -това дето беше построено по време на соца ,сега не могат да го боядисат ,само крадене и това е,ама такива си ги избирате
4.
Здравейте демократи
02.12.2020 19:28:25
121
105
Комунистите ви направиха язовир. И него съсипахте.
3.
панчо
02.12.2020 19:13:26
5
72
и стига д това предно правителство ... сегашните като са толкова умни защо не го промениха ;}
2.
панчо
02.12.2020 19:10:29
1
99
Това е истината... както и ВЕЦа след Цонево... той също е на 0 . А там кой е собственик всеки мълчи..
1.
Гост
02.12.2020 19:07:32
0
143
Най-накрая някой да каже истината. И ВЕЦ-а е на ДПС
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
След повече от 30 години употреба: Тези контейнери скоро ще бъдат история След повече от 30 години употреба: Тези контейнери скоро ще бъдат история

Община Бургас слага край на една ера с иновативно решение - подземните контейнери

Славчо Атанасов: Спортът показа, че има воля по време на пандемия Славчо Атанасов: Спортът показа, че има воля по време на пандемия

За поредна година "Нощта на шампионите" отличи личностите, допринесли за развитието на спорта в България

До май месец ще разполагаме с 4 ваксини срещу COVID-19 До май месец ще разполагаме с 4 ваксини срещу COVID-19

Едва тогава може да започне масовата имунизация, обясни директорът на ИАЛ

Симидчиев каза какво трябва да направим максимално бързо, за да не стане по-страшно Симидчиев каза какво трябва да направим максимално бързо, за да не стане по-страшно

Пулмологът коментира и британския мутант на К-19

Добри новини! Камчия продължава да се пълни с бързи темпове Добри новини! Камчия продължава да се пълни с бързи темпове

Язовирът продължава да има среден дневен дебит, по-висок от средния разход

Нелина изуми с това, което прави въпреки К-19 (СНИМКА) Нелина изуми с това, което прави въпреки К-19 (СНИМКА)

Поп фолк изпълнителката стана част от иновативна платформа за поздрави

Проф. Чорбанов съобщи обнадеждаваща новина за новия щам на COVID-19 Проф. Чорбанов съобщи обнадеждаваща новина за новия щам на COVID-19

Преболедувалите COVID-19 ще са защитени срещу новия вариант

Протестиращи от "Системата ни убива" се опитаха да нахлуят в МС Протестиращи от "Системата ни убива" се опитаха да нахлуят в МС

Стигна се до сблъсъци с полицията, охраняваща сградата

Бомба: Андреа показа, че не е сама, но не и с Кубрат Пулев (СНИМКИ/ВИДЕО) Бомба: Андреа показа, че не е сама, но не и с Кубрат Пулев (СНИМКИ/ВИДЕО)

Певицата с нов мъж на рождения си ден

Скръбна вест: Напусна ни авторът на песента „Детелини“ Асен Ошанов Скръбна вест: Напусна ни авторът на песента „Детелини“ Асен Ошанов

Поетът почина на 81-годишна възраст

Момче на 11 г. e най-младата жертва на COVID-19 в Хърватия Момче на 11 г. e най-младата жертва на COVID-19 в Хърватия

По неофициална информация детето не е боледувало от други болести

Норвегия с пълно затваряне в Осло и още 9 общини заради британския щам на COVID-19 Норвегия с пълно затваряне в Осло и още 9 общини заради британския щам на COVID-19 Забранени са всички масови събития с изключение на погребенията, а както и масовите спортни и развлекателни дейности за деца и възрастни 16-годишно момиче влиза в редиците на Ферари 16-годишно момиче влиза в редиците на Ферари

Нидерландката ще бъде сред пилотите в отбора от Формула 1

Ковид-19 уби легендарния Лари Кинг Ковид-19 уби легендарния Лари Кинг

ТВ водещият лекуваше коронавирус от началото на тази година

 

Жените на Коста Цонев разпродадоха имането му Жените на Коста Цонев разпродадоха имането му

Вдовиците на актьора – Анахид и Ели, не поддържат връзка

 

Астра Зенека ще съкрати доставките си с 60 % Астра Зенека ще съкрати доставките си с 60 %

Според производителя причината е "производствени проблеми"

Русия завря заради ареста на Навални, десетки хиляди излизат на протест днес Русия завря заради ареста на Навални, десетки хиляди излизат на протест днес

Според руски медии часове преди демонстрациите част от поддръжниците на Навални са били арестувани, други глобени, а на третки са връчени предупредителни протоколи

 

Бил Гейтс се ваксинира срещу ковид-19 Бил Гейтс се ваксинира срещу ковид-19

Той оповести новината в личния си профил в Инстаграм

Британският щам е 30% по-смъртоносен и 56% по-заразен Британският щам е 30% по-смъртоносен и 56% по-заразен

С него се обяснява големия скок на броя на случаите във Великобритания през последния месец

Доказа ли се Мелания Тръмп като силна личност Доказа ли се Мелания Тръмп като силна личност

Първата дама имаше малко по “незначителни” от гледна точка на либералното мислене отговорности, една от които е да участва във формирането на духовността и в частност на религиозния живот в страната

 

Калоян Методиев, бивш съветник на президента Калоян Методиев, бивш съветник на президента Залогът на тези избори е дали ще си отиде една епоха, един модел на управление, олицетворяван от личността на Борисов Виц на деня Виц на деня Качва се един с мен в асансьора и ме пита:
- Нагоре ли?
- Не ще завием надясно, знам един по-пряк път.
Виц на деня Виц на деня Жената на мутра му ражда близнаци. Той организира банкет. На тържеството шефът, за да се направи на разбиращ, го пита:
- А бе, близнаците двуяйчни или еднояйчни са?
- Едното е двуяйчно, а другото си е момиче.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мъдростта си има граници, докато простотията не притежава този недостатък!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори