×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • Утре, 27 януари, започва ваксинирането на потребителите и персонала на домовете за възрастни хора в София
  • Затягат условията за почетни бургазлии, ще искат по 1000 подписа за номинация
  • През 2020 г. случаите на домашно насилие се увеличили с около 4 000
  • Протестното отваряне на заведения се отменя
  • В САЩ вече се влиза само с отрицателен тест за COVID-19
  • Напусна ни известният художник Ганчо Карабаджаков
  • Можем да ваксинираме от 50 хил. до 100 хил. души на ден, твърди здравният министър
НА ЖИВО

Екоминистърът с извънредно изявление: Бургас остава без вода, а не се прави нищо, пиар отлага първа копка


Екоминистърът с извънредно изявление: Бургас остава без вода, а не се прави нищо, пиар отлага първа копка
"Цяло лято чакам един пиар да реши кога ще е подходящият момент за първа копка. Така и не реши."
Тема в развитие
Официално: Ревизоро оряза водата от „Камчия“ за Варна, за да има за Бургас ВЕЦ-ът и пречиствателната станция на „Камчия“ отчитат различен разход на вода, Ревизоро прати комисия ВиК-Бургас: „Камчия“ е преливал 11 пъти след 2009 г., а ВЕЦ-ът има само една турбина и не пилее вода Язовир „Камчия“ никога не може да се напълни заради ВЕЦ-а, губят се 60-70 млн. куб. м вода ГЕРБ, ОП, ДПС и Марешки спасяват Борисов от обяснение за водната криза в Бургас Има ли дългосрочно решение за Бургас? Недовършеният яз. „Раков дол” щял да бъде водно чудо за Югоизточна България От ГЕРБ-Бургас поискаха гаранции, че цената на водата няма да поскъпва Общинските съветници в Бургас негодуват - защо няма представител на МОСВ в извънредната сесия? Димитър Николов: Нито за миг не искам да бъда кметът, през чийто мандат Бургас е бил застрашен от безводие Варна спасява Бургас от водна криза, пренасочват на юг повече вода от яз. „Камчия” Извънредна среща в Областна управа в Бургас заради водната криза Тома Биков: Емил Димитров трябваше да си подаде оставката. Съжалявам, че Ивелина Василева не е министър Свикаха извънредна сесия на ОбС Бургас, ще изслушват Ревизоро Живко Табаков: Предупреждавахме за водната криза от лятото, никой не ни чу След скандалите в парламента: Борисов помирява Ревизоро с Аврамова и Танева БСП-Бургас с искане за спешна извънредна сесия на ОбС заради състоянието на язовир „Камчия” Ревизоро поиска Борисов да уволни Атанаска Николова, увери, че в Бургас няма да има водна криза ВиК-Бургас отговори на екоминистъра: Не сме спирали да работим, до пролетта ще имаме резервни язовири Министър Аврамова контраатакува Ревизоро за водата на Бургас: Прави театър, разсъждава хаотично, всява страх Екоминистърът с извънредно изявление: Бургас остава без вода, а не се прави нищо, пиар отлага първа копка „Камчия“ продължава бързо да спада – вредят ли сечи в Котленския Балкан? „Камчия“ падна под 40 млн. кубика, Ревизоро обяви ремонт на тръбите до Варна и Бургас Язовир „Камчия“ продължава бързо да спада въпреки дъждовния октомври В Камчия има вода до май 2021 г. Язовирите Порой и Ахелой стават резервни след ремонт Може да следим нивото на яз.Камчия онлайн, за да знаем дали идва водна криза Министърът на водите: Депутатско лоби непрекъснато иска да източваме „Камчия“ към Варна, а Бургас мълчи Екоминистърът: Водната криза е от 3 години, но се справяме, проблемът е само с яз. "Камчия" Разхищавана ли е вода от „Камчия“ заради ВЕЦ на приятел на Доган В Бургаско да не се притесняват, докато Ганчо Тенев е шеф на ВиК – той винаги има скрити 20-30 млн. кубика Заплашен ли е Бургас от режим на водата? Експерт: Няма да се стигне до режим на водата по Черноморието МОСВ ограничи водата от язовир „Камчия“ за Бургас и Варна, но опасност от режим засега няма Държавата с три сценария за „Камчия“ - за много суха, суха и средно влажна година Депутат пита Ревизоро: Вода от „Камчия“ ползва ли се за промишлени нужди, каква е загубата в Бургас?
виж още
скрий
27 Ноември 2020, Петък, 09:34 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Земеделското и регионалното министерства с месеци блокирали ремонт заради война кой да обяви обществената поръчка

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро пристигна в Народното събрание (НС) и направи извънредно скандално изявление заради проблеми с язовирите. Той предупреди, че говори от лично име и не ангажира политически сили. Използвал рядката парламентарна процедура, понеже обстоятелствата били "форсмажорни". 

Екоминистърът каза иронично: "Искам да ви съобщя, че от месец май, в случай че продължава да не вали, град Бургас и Южното Черноморие ще станат два пъти по-привлекателна туристическа дестинация. Освен прочутата поморийска кал, луга, жителите и гостите (ако има тогава все още), ще опитат от този момент и неизвестната камчийска кал. Ще сложим салове в язовира, ще точим вода, ще чистим и ще пращаме на Бургас."

Ревизоро предупреждавал за проблемите с язовир „Камчия“, но до момента не се направило нищо по планираните ремонтни дейности. Припомняме, че за водоснабдяването в Бургаско се готви подкачване на два други язовира - „Порой“ и „Ахелой“.

"От януари т.г. МОСВ (Министерството на околната среда и водите) пише десет пъти отчети, графици, в които десет пъти пращаме информация и до Министерски съвет, направили сме и два консултативни съвета по водите. Всичките са взели единодушно решение, че ако трета година има суша, а потреблението е в стандартните размери и обеми, град Бургас ще остане без вода за питейно-битово снабдяване. Какво мислите, че стана в резултат на тези 20 писма, два съвета, десетки интервюта, предавания, публикации? Нищо! Нула! Няма забит един пирон! Ако има, покажете ми го, ще го извадя сам! Един метър тръбопровод, един генериран документ... На призивите ми цяло лято - да се започне, докато е топло, има възможност да се копае, поле е, канал лесно се строи, има време, технологична изпълнимост, - не постъпи нищо. Мълчание", обяви гневно Емил Димитров. 

Той извади схема-график и каза: "Не е валяло капка дъжд. Тази схема я имат всички, изпратил съм им я официално, от септември месец - всеки месец. А от януари месец пиша всеки месец доклади. Областно ръководство, кметове, партиен елит. Никой! Този проблем не съществува. Единственият, който е поел отношение, е бил Валери Симеонов. Какво може да направи той?"

След реакция от залата, Ревизоро повтори: "Само той! Но нищо не може да направи."

"Цяло лято чакам един пиар да реши кога ще е подходящият момент за първа копка. Така и не реши. От месец май три пъти ходим на язовира за първа копка, за първа схема. Нищо! България се управлява от пиарите", отсече екоминистърът. 

Имало забавяне и заради битка между земеделското и регионалното министерства. 

"Министерство на земеделието и МРРБ воюват помежду си. Земеделците не си дават язовира, за да може те да дадат обществена поръчка. МРРБ не могат да започнат, защото земеделците не им дават документацията. Имаме гласувано решение на Министерски съвет отпреди два месеца, подписано от премиера, гласувано от всички министри. Някакъв си началник на кабинет в земеделието и зам.-министър не дават документите, за да се започне строителството, цензурират премиера! Няма един метър изкопан тръба", каза още Емил Димитров. 

 "Ще допуснем Южното Черноморие да стане залог на корпоративен интерес - кой да владее язовира, кой да си пробутва фирма и да усвоява пари. Едните не си го дават, другите не могат да започнат. Бургас се приближава и след шест месеца ще бъде водна криза. Единствената заинтересованост - МОСВ. Кметът на Бургас заема особено място в цялата ситуация. Особено място на зрител. В МОСВ имаме специално име за него, няма да го казвам. Всичките ни хидролози, инженери, експерти десет месеца пишеме графици, доклади, заседаваме, пресмятаме - суха година, влажна година, средно влажна, 50 години назад, справки, графики, цикличност... Те дадоха едно гениално решение. Вие да сте кмет и след пет месеца да нямате вода и да дадете не едно, а две гениални решения - "ще построим нов язовир"; второ решение - "ще направим станция за обезсоляване на морската вода". Ние сме членове на Европейския съюз. Всичко е НАТУРА, цялото Черноморие. Къде ще стане този нов язовир за пет месеца?! Кога го построиха, да го пускаме да работи? Ние първо трябва да напуснем Европейския съюз - и тогава. Второто гениално решение - станция за обезсоляване! Ама на кой парцел, ама на кое заустване, на кое присъединяваме, ама купено е, направено е, построено е; кажете, да го запишем в графика да захраниме града. Не станция, завод трябва! И водата ще е ужасно скъпа", обяви екоминистърът. 

Той бил сигурен, че никой в пленарната зала не вярва, че след пет месеца в Бургас ще има нов язовир и станция за пречистване. 

"Ще се случи Перник-2", заключи Емил Димитров. 

След това министърът обясни модела, по който била решена решена кризата в Перник. Той бил "до болка порочен". 

Емил Димитров говори близо 40 минути. Предупреди, че догодина ще има водна криза и в земеделието. 

Отправи упреци и към ДПС, свързани с проблеми с язовир "Ястребино". 

Ревизоро каза, че не бяга от отговорност. Той поиска парламентарните групи да изпратят по двама представители в МОСВ, за да се информират за какво става въпрос.  

След речта на екоминистъра, логично, последваха реакции от парламентарни формации. Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че Емил Димитров дал най-вярната и безкомпромисна оценка за управлението на Бойко Борисов. Този път обаче тя не дошла от опозицията, а отвътре - от човек от правителството на Борисов. 

След тази реч Нинова очаквала Ревизоро да подаде оставка. Изходът обаче бил в оставката на правителството. 

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ призова в парламента да се яви министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът или трябвало да опровергае казаното от Емил Димитров и да му поиска оставката, или да го потвърди и да подаде оставката на Министерския съвет. 

Кръстина Таскова от "Воля" пък подчерта, че Емил Димитров не отправил обвинения единствено към нейната партия. 

Вчера бургаският депутат от "БСП за България" Николай Тишев е задал писмен въпрос по реда на парламентарния контрол към екоминистъра, показва справка в сайта на НС. 

Тишев пита за колко време ще стигне наличният обем на "Камчия" и предприети ли са алтернативни мерки за предотвратяване на воден режим - какви и в какъв срок ще заработят. 

 


В категории: Политика


76
Коментара по темата
76.
Хаха, казаха му го накрая
29.11.2020 21:33:24
0
6
"Кметът на Бургас заема особено място в цялата ситуация. Особено място на зрител. В МОСВ имаме специално име за него, няма да го казвам"
75.
УСЛОВИЕ
29.11.2020 14:15:03
0
4
Каккто НАП ни прави проверки 5 години назад и ни искат отчет за всяка стотинка кога и ние ще поискаме на КМЕТА за направените ремонти и подобрения
74.
*********
29.11.2020 14:11:24
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
73.
*********
29.11.2020 14:02:09
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
72.
довършете
28.11.2020 17:44:11
2
8
РАКОВ ДОЛ !! Язовира е на 40%готов !! Тъкмо ще живне района и водица ще има !
71.
морски
27.11.2020 20:02:46
5
15
И да плюем и да не плюем все тая, Борисов е бита карта. Някак ще изтърпим още 4 месеца. После е важно, защото още един мандат с крадци ще ни дойде трърде много, ако ще да са полиглоти и с титли, и няколко образования.
70.
ДО 69 ВЕРНО СЕЛЯНДУРИНА !!!!!!!!!!!!!!!!!
27.11.2020 15:46:28
21
6
АЗ СЪМ ""БУРГАЗЛИЯ""!!КЪВ БУРГАЗЛИЯ СИ БЕ ТЪПАНАР КАТО НЯМАШ КАФЯВО ПО ЗЪБИТЕ ОТ ВОДАТА КОЯТО СЕ ПИЕШЕ ТОГАВА–ОТ КЪДЕ ЛИ ДА ЗНАЕШ КАТО СИ СЕЛЯНДУР!!!!!!!
69.
до 19
27.11.2020 14:50:23
1
14
Явно, че си "бургазлия", само че от секията, щом не си и чувал за жадните години в Бургас, тъпанар!
68.
*********
27.11.2020 14:45:31
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
67.
*********
27.11.2020 14:43:03
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
66.
ало АДМИНИСТРАТОРА
27.11.2020 14:37:12
20
6
Собственика на сайта знае ли за вашия ПРОИЗВОЛ ИЛИ ВИ НАСЪРЧАВА??????????????
65.
Дорожное Проверовочноя Служба/ДПС/
27.11.2020 14:34:10
2
14
яз.Ястребино ИЗТОЧЕН от фирма на роднини депутати ДПСари
ДПСарската фирма ПОЛИВАЛА огромни насаждения с МАЛИНИ докато жителите на Омуртаг,Търговище района стоят на сухо с празни чешми и душове
Всущото време ДПСарската фирма изнася МАЛИНИ в чужбина Румъния,Австрия,Германия по 14-20 ЕВРО килото
ДПСарските фирми с милиционерски чадър ДОЯТ здраво БГ национални ресурсии блага ;точат ВОДА ,държат ВЕЦове,ТЕЦове,продават ТОК в чужбина,секат огромни горски масиви ,без проблемно ИЗНАСЯТ дървен матриал,през боса им ДОГАН държат порт ВАРНА(входна врата за италианския боклук МЕГА далавера).Усвояват милиони от ЕСсубсидии за комасирани земеделски земи -по 300 хиледа декара на лица от ДПС (субсидията е около 28 Ена декар -55 лв +- някое евро в зависимост от окръга)
64.
*********
27.11.2020 14:31:25
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
63.
*********
27.11.2020 14:22:11
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
62.
Файненшъл Таймс
27.11.2020 14:14:37
0
11
Поредната критика от световна медия към погазването на върховенството на закона в България от страна на правителството, в стремежа му към лични облаги.

Авторитетна световна медия направи обширен анализ за ситуацията в България, в който посочи и вредата, която нанася на нашата държава канцлерът на Германия Ангела Меркел.
61.
*********
27.11.2020 14:06:04
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
60.
*********
27.11.2020 14:01:50
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
59.
Гарантирано от Хунтата ГЕРБ
27.11.2020 14:00:52
15
16
Единственото, от което се интересува Крадеца борисоФФ е :
да остане на власт и
да продължава да Краде,
да доунищожи България и
Народа !!!
58.
ало АДМИНИСТРАТОРА
27.11.2020 13:58:43
15
0
ВОДА /баня/от КАМЧИЯ !ВЪРНИ ВСИЧКИ КОМЕНТАРИ И СПИРАМ ДА ПИША аааааааааааааааачакам !!!!!!!!!!!!
57.
*********
27.11.2020 13:54:23
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
56.
*********
27.11.2020 13:48:48
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
55.
До джендъра с големите букви
27.11.2020 13:44:28
0
16
Стига си спамил ве педеруга мръсна!
Цяла вечер обикаляш като бясна мастия да ти чешат цвайтера, а през деня тролиш. Може ли да си такъв боклук а?
54.
*********
27.11.2020 13:42:06
20
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
53.
Републиканец за България
27.11.2020 13:40:46
21
13
Зад ИЗТОЧВАНЕТО на яз.Студена Перник стоят огромни по размер ДАЛАВЕРИ с ОГРОМНИ ПЕЧАЛБИ за 1 шепа тарикати и огромни загуби за 100 .000 перничани
С източване на яз,Студена екс зам.министърката от ДПС ФАТМЕ ИЛЯЗ и мъжа и Хасан Гошкелов ПЕЧЕЛЯТ 140 МИЛИОНА лева чист сух кеш
ПЕЧЕЛИ Гръцката фирма ''ВИАХАЛКО'' която използвана източената от ВЕЦа вода за ОХЛАЖДАНЕ продукцията хиледи тонове стоманени тръби и арматурно желязо което гръцката фирма изнася във БЕЛГИЯ
Стова БГ ЖЕЛЯЗО се строят инфраструктурни обекти(магистрали,виадукти,спортни зали,офис сгради )във БРЮКСЕЛ така белгийците си СПЕСТЯВАТ ПИТЕЙНАТА ВОДА и електрическа енергия за производсвото на енергоемкото желязо а също печелят от това че въздуха във БЕЛГИЯ ЩЕ е чист.Гърците са подставени лица подизпълнители на богати белгийци от ЕК Брюксел
ТОКа от ДПСарския ВЕЦ на ФАТМЕ и ХАСАН е продаден на занижени стойности на СЪРБИЯ .Така от цялата далавера с източването на милиони литри ПЕРНИШКА ВОДА ПЕЧЕЛЯТ ;Белгийци,Сърби,ГЪРЦИ,ДПСари-турци,пионки перничани от властта -с комисиони а ГУБЯТ 10 ХИЛЕДИ ПЕРНИЧАНИ-БГ Граждани .
ПЕЧЕЛИ и министърка Лиляна Павлова която вместо да охарчи 30 милиона евра за пернишкия язовир ги СПЕСТЯВА и си купува 3* ХОТЕЛ за 30 милиона евра в центъра на испанската столица МАДРИД
Класическа кражба на НАЦИОНАЛНИ РЕСУРСИ и блага в огромни по мащаб размери
52.
*********
27.11.2020 13:34:40
22
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
51.
*********
27.11.2020 13:27:21
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
50.
ВЪРНИ ВСИЧКИ!!!!!!!!!!!!!!!
27.11.2020 13:24:11
21
4
ПРОТИВОЗАКОННО КОМЕНТАРИ !!!!!ТРИЕНЕТО Е ПРЕСТЪПЕН /прекрачване границите които поставя закона//ПРОИЗВОЛ ПО чл.39/1/ЛИШАВАНЕ НА ГРАЖДАНИТЕ ОТ КОНСТИТУЦИОННОТО ИМ ПРАНО НА МНЕНИЕ!!!!!!!!!!!!!АДМИНИСТРАТОРА НЯМА ПРАВА //изрично упоменати чрез закон //ДА ЦЕНЗУРИРА !!!!!!!!!
49.
танцов ансамбъл''Тарикатче''
27.11.2020 13:16:22
24
17
След като ПРЕСЪХНЕ Камчия НЯМА да има вода за душовете и басейните на СЛУНЧАКА хотелиерите ЩЕ ФАЛИРАТ и ЩЕ ПРОДАВАТ на БЕЗценица хотелите си .
Тогава ИЗСКАЧАТ аверите на БОЙКО -Маргините,Саздов,Митко Каратиста,Вальо Златев ,Цеко Минев ПИБ и ЗАПОЧВАТ ЯКОООО да пазарят купуват на килограм фалирали ХОТЕЛИ на1ва линия .Нещо като мутренски black friday и happy hour 2в1 за гербаджиите
48.
*********
27.11.2020 13:15:30
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
47.
*********
27.11.2020 13:07:34
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
46.
оченик c '' Adidas''
27.11.2020 13:06:59
0
18
Валери Симеонов ЩЕ ви докара вода от УКРАЙНА ЩЕ прати Марианка с водоноската до Одеса и Болгоград
45.
Бургазлия
27.11.2020 12:57:48
1
11
Тоалетна артия за ковид локдауна вече купих. Сега отивам за вода, да събирам за идното лято.
44.
*********
27.11.2020 12:57:25
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
43.
Истината
27.11.2020 12:54:13
0
22
Кмета язовири не строй, трябват му зали, басейни и асфалт по гербаджийски. Храна , вода и работа не са силата на ГЕРБ
42.
miko
27.11.2020 12:53:57
0
17
Интересно как ли му викат на Г-н Николов в екоминистерството?
41.
Кондйо
27.11.2020 12:35:38
0
15
Админа е на обяд до 13.30 можете да си пишете колко щете -държавен служител гладен не стои
40.
АРТЕЗИАНСКИ БАСЕЙН
27.11.2020 12:27:51
3
3
Решението е сонди до АРТЕЗИАНСКИЯ БАСЕЙН. В цял свят го използват, най-вече в пустинните райони.В близкият изток и арабския свят колко азовира има?
НЯМА ЯЗОВИР - НЯМА КРАЖБА, ОБАЧЕ....
39.
Rincewind
27.11.2020 12:25:39
0
14
Хаха, журналистите (имам предвид истински разследващите журналисти а не продажни медии на властта) трябва да направят едно разследване колко ток е фактурирал ДПС пионката Тадаръков към НЕК. Така ще стане ясно и колко вода е източил от язовира, защото справките на министъра очевидно не могат да се ползват с висок кредит на доверие. Патриоти-ДПС - скачени съдове. Едни и същи чекмеджета пълнят.
38.
хаха ДО 31 ПОДЛОГАТА""
27.11.2020 12:23:51
11
2
АЗ МОЖЕ ДА СЪМ ДЪРТ ПЕДЕРУГА"""НО ПОНЕ СИ ГО ПРИЗНАВАМ!!!!!!!!!!!!!!ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБ///////////РАЗБРА ЛИ БЕ ПОДЛОГО??????????????
37.
Smith
27.11.2020 12:21:50
3
11
За да сме честни, трябва да признаем, че засушаването е причинено от глобалните климатични промени, които лъжепатриотите яростно отричат, за да защитават икономическите интереси на олигарси и корпорации. Какво е направил този пенкилер министър за околната среда? Да сте чули да е спрял масовата и безобразна сеч? Да сте чули да е направил каквито и да е инициативи за намаляване употребата на пластмаса? Да сте чули да е мъцнал и дума за оползотворяване и рециклиране на отпадъци? Това не е министър на околната среда а едно чучело, чиято цел е да се бори срещу природата. Резултатът от тази борба на един нищожен човек е предизвестен и резултатите ще са тъжни както за него, но най-вече за народа.
36.
Видими резултати
27.11.2020 12:15:50
1
19
Уж според тоя същия, Бургас имал вода за 2-3 години напред, а шефа на ВИК имал скрити някъде 20 млн.л. вода. Ако е било вярно къде за 3 месеца изчезна всичко това?
35.
Овце
27.11.2020 12:03:55
2
19
Хайде овце на Бургас, бате ви Бойко ще ви пои сега, че после няма да има с какво. После ви стриже хубавичко, след като пак пуснете бюлетинка за него, че да няма нужда да се къпете. Проблемът решен!
34.
*********
27.11.2020 11:59:38
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
33.
*********
27.11.2020 11:56:50
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
32.
*********
27.11.2020 11:55:27
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
31.
до дъртия педал 27
27.11.2020 11:32:26
11
24
Ей дърт педераст, какво ни интересува че си ходил за вода преди да построят язовирите бе, всички са ходили с менци по изворите и кладенците. Я стига си повтарял тъпотии и дъртите ти спомени. Проблема е че вече като има язовири као краде водата. Махай се при бабата да си разказвате какво е било едно време. Тук дразниш и подменяш темата
30.
до тъпака 27,26
27.11.2020 11:24:58
9
7
Знаеш ли тъпако че векове преди това да построят първия язовир в България също е имало водна криза и хората са си правили кладенци. Много си тъп бе идиот. Това и децата го знаят какво го повтаряш. ТЕК СТАВА ВЪПРОС КОГАТО ИМАМЕ ЯЗОВИРИ ВЕЧЕ КОЙ НИ Е... МАМ.... Стига си спамил тъпако с идиотизми. Сега имаме язовири вече, не ни интересува какво е било в каменната ера
29.
ХХ
27.11.2020 11:18:24
4
20
Хахаха, вече трима "бургазлии" не си спомнят факта, че преди да се построи Камчията, Бургас имаше проблеми с водоснабдяването.
Но така е днес с Бургас....
28.
ХАХА АДМИНИСТРАТОРА
27.11.2020 11:18:11
26
12
№21 ти е отговорил преди мен и що му избуха три отрицателни вота бе ВСЕЗНАЙКО ????????????ИСТИНАТА Е ЧЕ БЕЗ КАМЧИЯТА В БУРГАС ВОДА НЯМАЩЕ И НЯМА ДА ИМА!
27.
до 17 АДМИНИСТРАТОРА
27.11.2020 11:12:44
35
31
Къв БУРГАЗЛИЯ си бе тъпак//това е твоето обръщение//?????????Ако си бил в топките на баща ти преди да се изгради язовир Камчия 73г.Бургас страдаше от безводие !!Между 80 и 90 г имаше криза с КАМЧИЯ И ХОДЕХМЕ КАТО ЛУДИ НА ОПАШКА ДО ЧЕШМИЧКИТЕ В ИЗГРЕВ И МИНЕРАЛНИ БАНИ ЗА ВОДА !!!!!ПИТАЙ ПО ВЪЗРАСТНИ И ПАМЕТЛИВИТЕ!
26.
ИСТИНАТА
27.11.2020 11:10:38
5
23
По времето на БСП, ДПС е НДСВ са построени над 2000 частни ВЕЦа ! Точно те ви оставиха без вода и ще ви уморят утре от болести и жажда
25.
=====
27.11.2020 11:07:01
4
10
Нали Ревизоро каза , шефът на Вик-то имал няколко скрити милиона кубика . Следователно място а притеснение няма
24.
!!!!!!!!!!!!!!!!!
27.11.2020 10:59:37
33
15
ЕЙ ТЪПАЦИ, НЕ Е ВАЖНО КОЙ ВИ УПРАВЛЯВА А КАЙ ВИ КРАДЕ ВОДАТА ДА ВИ Я ПРОДАВА И ПРАВИ ТОК С НЕЯ, КОЙТО В ПОСЛЕДСТВИЕ ВИ ПРОДАВА СКЪПО ! ТАЛКОВА СТЕ ТЪПИ ЧЕ САМИ СИ ГО ПРАВИТЕ. УБИВАТ ВИ ЧАСТНИЦИТЕ, БИЗНЕСА, КАПИТАЛИСТИТЕ. УПРАВЛЯВАЩИТЕ ТЕ ГИ ПОСТАВЯТ И РАБОТЯТ ЗА ТЯХ ЕДИНСТВЕНО. КОЙ ЩЕ ДОЙДЕ НА ВЛАСТ ТЪПАЦИ ТАКИВА Е ВСЕ ТАЗИ ДОКАТО СЪЩЕСТВУВА КАПИТАЛИЗМА И СМЕ КОЛОНИЯ. ПЪЛНИ МАЛОУМНИЦИ СТЕ И ЗА ТОВА СТРАДАТЕ
23.
meow
27.11.2020 10:59:31
1
20
Същият този капут,преди месец твърдеше,че благодарение на него и Вожда вода ще има за поне 3 години !
22.
ХХ
27.11.2020 10:55:59
4
8
До 18

Преди да се построи Камчията.

Други всезнайковски забележки?
21.
ДО 8 ХАХА ГЕРБАДЖИИСКАТА ОБЩНОСТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
27.11.2020 10:55:06
29
16
Се нарича мафия и целта и е как да ""усвоява"" и пълни чекмеджето!Така че трай коньо за студена водица!
20.
ХХ
27.11.2020 10:54:37
2
19
България не се управлява от пиарите, а от тиквата. А тиквата се управлява от брюкселските пиари на урсулата.

ПП. нали наместника на тиквата - областния няколко пъти казва, че проблем с Камчия няма. Единият път заедно с този на когото не може да му се каже името и длъжността.
19.
до 17
27.11.2020 10:53:15
25
8
Аз съм Бургазлия бе тъпак, не помня да сега да е имало жадни години. Кажи кога е било това нещо и спри дае драскаш тъпотиите си като повтаряш идиотските си комантари. Това се казва СПАМ и би трябвало да го трият
18.
ГАРАНТИРАНО ОТ ГРОБ!
27.11.2020 10:49:32
1
25
Ще ни оставят и без вада !Бургазлии помните ли жадните години ? Тез мутри пак ще ни ги докарат !
17.
дааа
27.11.2020 10:47:55
9
13
Най много частни ВЕЦове са построени по времето на БСП , ДПС и НДСВ
16.
Не е от времето
27.11.2020 10:45:13
2
28
Всички язовири години наред се източват от частни капиталистически говна. Накъде се произвежда ток с новопостроени ВЦове, другаде водата се продава. Изнасят я дори за Турция. Бизнесът е за избесване. Капитализма ще ни доведе до масова мор. Ако ние преди това не ги изтрепим.
15.
Голата истина
27.11.2020 10:37:21
0
36
За следващата Криза, която ни очаква. Правителството отдавна е в колапс и нищо не се прави, само Имитации.
Нищо хубаво не ни очаква с тези доказани Некадърници и лапачи !
14.
Питане
27.11.2020 10:35:54
0
31
Ревизоро ще провери ли процедурите по съгласуваните през последните 10-15 години горскостопански планове и промени в тях (демек сечи) във водосбора на р. Луда Камчия (Котленския Балкан)? Неговите подопечени служители в Бургас и Стара Загора дали са достатъчно компетентни по тези проблеми? Каква е професионалната квалификация на еко-чиновниците, съгласували сечите? Дали изобщо са отчитани водоохранните функции на горите? А Котленска планина е защитена зона по Натура 2000! За лесничеите в горските стопанства е ясно, те искат да секат, щото от това зависят заплатите им. Защитата на обществените интереси в този случай обаче, основно е вменена на чиновниците от МОСВ, РИОСВ и Басейновите дирекции. Прокуратурата и ДАНС защо пасуват още?!
13.
1
27.11.2020 10:34:50
0
22
И да допълня. Вярно ли е, че всички ще са задължени да си сменят водомера с електронен, закупен от ВиК Бургас за 162 лева бройката?
12.
Колю
27.11.2020 10:31:08
0
16
Ай чиститу...
11.
Проблема
27.11.2020 10:23:43
3
33
не е в пиара, проблема е в тиквара. Като почнем да измираме от жажда тоя безхаберник ще се появи на бял кон и ще ...... Ама тоя път ние ще .... го. Тая държава отива все по на зле с тия тъпанари начело
10.
Xaxaxaxa жалкиии
27.11.2020 10:20:38
2
26
Само Валери Симеонов се интересувал по въпроса, но той нищо не можел да направи.
И аз така :-(
9.
Емигрант
27.11.2020 10:18:51
3
30
Добре господа политици като нищо не можете да направите(Мин. На Околната Среда и Водите и Бат’ Валери- Вице премиер) тогава какво правите в управлението? Кажете името на смотания ПР и тези дето бавят ремонта и напомнете не Тиквоча, че когато Бургас увисне без вода, гербаджийската общност на него ще се сърди после!
8.
1
27.11.2020 10:18:22
4
38
Гарантирано от ГРОБ ПАТРЕОТИТЕ И ДПС АЙДЕ СЕГА ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ ФЛЕГМАНИ
7.
1
27.11.2020 10:13:04
2
52
Ревизоро днес обяснил в парламента, че Бургас може да остане без вода догодина. И че никой нищо не прави по въпроса. Язовир Камчия бил празен.
Ами това не е новина. Нито, че годината е суха и язовирите са празни, нито че в държавата никой нищо не прави по въпроса. От месеци следя темата и на всички вече е ясно каква е причината за проблема.
Не е безводието. Сухи години се случват. Безхаберието е. Откакто "патриотите" управляват водите, язовирите се източват всяка година повече от нормалното. За да може ВЕЦ, които са построени там да добиват повече енергия, която им се плаща на субсидирани цени. От всички нас. ВЕЦ на язовирите Камчия и Цонево са собственост съответно на Тадаръков и роднините на бивш заместник министър от ДПС. Нали се сещате - патриотите и ДПС, скачени съдове.
Та проблемът не е видим във влажна година. Обаче като дойде дори и една суха, ние сме неподготвени. Защото язовирите са полупълни.
Никой не мисли дългосрочно за години напред. Мислят как да направят бързи пари. Вината не е в собствениците на ВЕЦ. Тя е в правителството, което им разрешава конкретни количества на добив всеки месец. И очевидно не си е свършило работата като хората. Срамна история, която ще лежи на съвестта на предишния екоминистър Нено Димов, но и на целия кабинет Борисов 3.
6.
ааа
27.11.2020 10:10:13
0
60
нека се провери на коя фирма дадоха да ремонтира и стопанисва язовирите,ще излезе интересно име
5.
ГАРАНТИРАНО ОТ ГРОБ
27.11.2020 10:02:49
28
39
ЩИ НИ ОСТАВЯТ И БЕЗ ВОДА !!!!!!!!ПОМНИТЕ ЛИ ЖАДНИТЕ ГОДИНИ В БУРГАС??????????????
4.
Лост
27.11.2020 09:59:19
2
24
Глупости. Точно той каза, че шефа на ВИК-Бургас си има в запас 20млн.куб. м. вода. Не сме забравили.
3.
КЪДЕТО Е ТЕКЛО ПАК ЩЕ ТЕЧЕ
27.11.2020 09:59:12
1
44
Това е мотото на ВиК...
Вместо ремонт на два земеделски гьола , с цел крадене , да предприемат ремонтни дейности по преносната мрежа , като се почне от главният тръбопровод от Камчия за Бургас... вероятно 70% от водата изчезва по аварии по трасето...Който не вярва да направи обход...Хайде ФЛАГМАН вдигнете малко шум и някоя снимка може да пуснете...
2.
Селянин
27.11.2020 09:46:35
4
40
Съвсем нормално е да искат да се направи преди изборите. Този не са го включили в схемата и сега подскача. За ВЕЦовете никой нищо не казва, важно е да се правят фиктивни ремонти от едни наши фирми и след две години, ремонт на ремонта, естествено не по гаранция.
1.
Kolio
27.11.2020 09:44:38
1
18
Първата копка се отлагала с месеци заради пиар, който искал това да се направи в подходящия момент. Капка дъжд не е паднала, Бургас остава без вода.

Последствиата за ГРОБ ще са трагични .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Чудесен десерт: Бананови мъфини със сушени сливи Чудесен десерт: Бананови мъфини със сушени сливи

Невероятно вкусни са

Поредно проучване сочи: Строгият локдаун и затварянето на бизнеси не помагат, а вредят Поредно проучване сочи: Строгият локдаун и затварянето на бизнеси не помагат, а вредят

Хора с хронични заболявания бяха оставени на произвола на съдбата заради серия от грешни предположения и политическа арогантност, пише Раян МакМакен

Бургаско студио слага с отстъпка филъри на мъжки устни за Св. Валентин Бургаско студио слага с отстъпка филъри на мъжки устни за Св. Валентин

Досега тази процедура беше основно за жени и събуждаше еротични мисли за френска любов

Нова министерска заповед: Моловете и кината отварят на 1 февруари, ресторантите – на 1 март Нова министерска заповед: Моловете и кината отварят на 1 февруари, ресторантите – на 1 март

Маските вече няма да може да се заменят с шлемове или други средства

Туроператори предупреждават: Не бързайте с резервации в чужбина Туроператори предупреждават: Не бързайте с резервации в чужбина

Препоръката се отнася и за съседна Гърция

Плевенската учителка Богданка Иванова навърши 100 години Плевенската учителка Богданка Иванова навърши 100 години

На въпроса каква е тайната на дълголетието й тя отговоря - „По-малко претенции”

Откриха опасна противопехотна мина в „Меден рудник“, военни я ликвидираха на място Откриха опасна противопехотна мина в „Меден рудник“, военни я ликвидираха на място

Специализиран екип от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби беше задействан, за да унищожи боеприпаса

Руското посолство у нас: Не поставяме ваксини Руското посолство у нас: Не поставяме ваксини

За да бъде внесена ваксината в страната тя трябва да бъде одобрена на ниво ЕС или на ниво на лекарствен регулатор на Република България, пише в съобщението

Помните ли „Куцата медуза“? Бизнесът да научи този урок, защото го очаква същата съдба Помните ли „Куцата медуза“? Бизнесът да научи този урок, защото го очаква същата съдба

Рок барът търсеше собственик от 7 години, брокерите се отчаяха и свалиха обявата

Цитиридис се връща в ефир на рождения си ден Цитиридис се връща в ефир на рождения си ден

Точно както подсказва наближаващата пролет, през новия тв сезон шоуто ще се завърне триумфално в ефир с още по-провокативно съдържание

 

Атака с нож във Франкфурт, петима са пострадали Атака с нож във Франкфурт, петима са пострадали

Нападателят е задържан

Италианският премиер подаде оставка Италианският премиер подаде оставка

Джузепе Конте се надява да му връчат отново върнатия мандат и да направи ново правителство

 

АстраЗенека предложи на ЕС да започне доставки на ваксината си по-рано АстраЗенека предложи на ЕС да започне доставки на ваксината си по-рано

Предложението е било направено на две извънредни срещи, проведени вчера

Над 150 арестувани на протести срещу полицейския час в Нидерландия Над 150 арестувани на протести срещу полицейския час в Нидерландия

В две от населените места са изпратени специални части на полицията

Ваксината на Модерна предпазвала от новите щамове на COVID-19 Ваксината на Модерна предпазвала от новите щамове на COVID-19

Това показвали проведените изследвания

Катрин и Даная от ОУ "П.Р. Славейков" са финалисти в състезание по творческо писане на английски език Катрин и Даная от ОУ "П.Р. Славейков" са финалисти в състезание по творческо писане на английски език

Отличното представяне на възпитаничките на ОУ "П.Р. Славейков" ги нареди сред18-те финалисти в последния кръг на състезанието

 

Рибарските портове - любимо място за разходки и риболов и през зимата Рибарските портове - любимо място за разходки и риболов и през зимата

Всички новоизградени портове имат освен лодкостоянки и свободни зони за риболов

 

Откриха мъртъв бивш гръцки министър на яхтата му Откриха мъртъв бивш гръцки министър на яхтата му

Сифис Валиракис вероятно се е подхлъзнал и е паднал в морето

Момче на 11 г. e най-младата жертва на COVID-19 в Хърватия Момче на 11 г. e най-младата жертва на COVID-19 в Хърватия

По неофициална информация детето не е боледувало от други болести

Норвегия с пълно затваряне в Осло и още 9 общини заради британския щам на COVID-19 Норвегия с пълно затваряне в Осло и още 9 общини заради британския щам на COVID-19 Забранени са всички масови събития с изключение на погребенията, а както и масовите спортни и развлекателни дейности за деца и възрастни
Костадин Ангелов, министър на здравеопазването Костадин Ангелов, министър на здравеопазването Парадокс е, че аз воювам с вас за вашето здраве Виц на деня Виц на деня Скандал!
Жената към мъжа:
- Сега отивам в кухнята и ще строша цялата посуда!
Мъжът доволно:
- Върви, купил съм пластмасова - многоскандална!
Виц на деня Виц на деня - Добре де, ти никога ли не си имала "мокри" сънища с мен?
- Имала съм. Веднъж сънувах, че те давя.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Лекарството, към което никой никога няма да има алергия, това е нежността
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори