×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Президентът обяви, че гардовете от сарая на Доган са служители на НСО – в ход е проверка


Президентът обяви, че гардовете от сарая на Доган са служители на НСО – в ход е проверка
Отдавна заявих, че г-н Пеевски и г-н Доган не трябва да се охраняват от НСО, но това зависи от г-н Борисов, каза държавният глава
Тема в развитие
Вътрешният министър не прие оставката на шефа на ОДМВР-Бургас, ще докладва на премиера Премиерът Бойко Борисов настоява за свалянето на охраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски Директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Радослав Сотиров подава оставка Вътрешният министър: Премиерът настоява да поискам оставката на директора на ОД на МВР в Бургас Отново пробиха кордона пред Догансарай, ДПС и „плажуващите” вече са в сблъсък на брега Кметът поведе част от търсещите плаж по друг път Осигуриха алтернативен път към плажа, успореден на този към Догансарай Ексклузивни кадри от битката пред Догансарай, МВР арестува един от хората на Христо Иванов Стана страшно! Мелето е кърваво, тъпчат полицаи и протестиращи Кметът на Бургас и директорът на ОДМВР са на място, протестиращи ги замерят с гуми и бутилки Взривоопасна близост между двата етнически лагера край Догансарай Кметът на Бургас потегля към Отманли, ще подкрепя „масово плажуващите” Обстановката пред Догансарай отвисоко (СНИМКИ) МВР провежда перфектна операция в Отманли, засега ОДМВР-Бургас: Няма да допуснем сблъсъци, и двете страни да не нагнетяват напрежение Хиляди с шапки на ДПС прииждат пеш откъм Рибарското селище, за да бранят Доган Извънредно! Свалиха бариерата на Догансарай, ТВ екип се разхожда в покоите на Сокола Общински съветник на ВМРО се въплъти в гид за утрешното масово плажуване край Догансарай НСО е поискало спиране на достъпа до сарая на Доган по море и суша Бойко Борисов: От видеото в Росенец видях едни хора да правят филм, а НСО - всичко възможно, за да изглежда автентично Главният секретар на МВР за скандала с охраната на Ахмед Доган: От комисията ще решим има ли основание да го пази НСО Гардовете на Доган били част от семейството му, полковник зове за наказание за гаврата със знамето Какви са военните кораби край морския сарай на Доган Президентът обяви, че гардовете от сарая на Доган са служители на НСО – в ход е проверка Христо Иванов пуска жалба за поругаването на българското знамe пред сарая на Доган в Отманли Гардовете, спрели десанта до сарая на Доган, не били от НСО Партиен лидер опита да влезе с десант в морския сарай на Доган
виж още
скрий
08 Юли 2020, Сряда, 17:13 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ, снимка-архив: Авторът

Редно е правителството, прокуратурата и местната власт да инспектират обектите в парк "Росенец" за отклонения от законите, смята Румен Радев

Гардовете от конфликта вчера край морския сарай на Доган са от Националната служба за охрана (НСО). Това стана ясно от извънредно изявление на президента Румен Радев на "Дондуков" 2.

Стартирана е вътрешна проверка.

"Уважаеми сънародници, неведнъж съм заявявал, че България ще се превърне в просперираща европейска държава, когато се преборим с беззаконието, укрепим върховенството на правото и отстоим правата на българските граждани. За съжаление, законите и правата на гражданите продължават да се погазват. Примерите са много. Но когато публично се нарушават основни конституционни права, това ерозира и без това разклатеното доверие в държавността. В такива ситуации е изключително важно институциите да поднесат истината като гарант за възстановяване на общественото доверие", започна изявлението си президентът. 

Във връзка с инцидента вчера, при който политици от "Демократична България" се опитаха да слязат от лодка на държавна територия до сарая на Доган, но бяха изблъскани от гардове в морето, Румен Радев каза: "Днес имах разговор с началника на Националната служба за охрана ген. Красимир Станчев. Участвалите във вчерашното събитие охранители са служители на НСО. Относно правомерността на техните действия е в ход служебна проверка..."

Припомняме, че вчера от пресцентъра на НСО заявиха пред "Флагман", че въпросните мъже не са техни служители. Което означава, че сме били директно излъгани - нещо недопустимо за една държавна институция. "Флагман" не е единствената медия, която е била подведена. Това се е случило и с електронното издание "Сега". 

Скандалът става още по-голям, защото единият служител на НСО взе забитото на брега национално знаме и го захвърли като боклук, което може да се приеме като поругаване на националния символ. 

Президентът каза още: "Отдавна заявих, че г-н Пеевски и г-н Доган не трябва да се охраняват от НСО. Това обаче зависи от изпълнителната власт в лицето на г-н Борисов. Кого допълнително ще охранява НСО, зависи не от президента, а по закон от тричленна комисия в състав - председателят на ДАНС, главният секретар на МВР и началникът на НСО. Именно подопечните на премиера ДАНС и МВР определят дали към някое лице има заплаха, а НСО осъществява охраната. 

Миналия декември по мое настояване началникът на НСО събра отново тази комисия и отново се разгледа необходимостта от охраната на господата Пеевски и Доган. Представителите на изпълнителната власт препотвърдиха необходимостта от такава охрана.

Днес настоях ген. Станчев още утре да свика отново тази тричленна комисия и отново да разгледат необходимостта от охрана от НСО на въпросните лица. Очаквам комисията, определена по закон от Народното събрание, да изпълнява функциите си по контрол на Националната служба за охрана."

Румен Радев добави: "Редно е правителството, прокуратурата и местната власт да извършат проверка на обектите в парк "Росенец" и при отклонения от законите да се набележат мерки.

Относно призивите да вляза в изпълнение на правомощията си относно НСО, ще поясня още веднъж, че приетият през 2015 г. закон за НСО на практика отне правомощията на президента по реално ръководство и контрол върху Службата. Допълнително охраняваните лица се определят от изпълнителната власт, а контролът е в Народното събрание. Ако някои не могат или не искат да въдворят ред в службите, но ми вменяват морална отговорност, то нека ми се възстановят правомощията по закон."


В категории: Политика


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
31
Коментара по темата
31.
Абсурдистан - държавата на абсурдите
09.07.2020 11:01:45
0
1
Доган има пари да си плаща най-престижната охрана, но не го прави, защото знае, че ако не го пазят НСО, може да му се случи нещо. Убеден съм, че убийствата на високопоставени политически личности у нас стават със съдействието на държавата. Според мен, точно от това се страхува Доган
30.
Селянин
09.07.2020 08:00:47
0
3
Не знам какво очаквате от Тиквуня от Банкя.Той и пишманпатриотите само на думи щяха да го бутат от власт,а в крайна сметка му целуваха ръка и му се наведоха да пошляпва отзад.
29.
*********
09.07.2020 06:49:09
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
28.
Не разбирате
08.07.2020 23:51:23
37
3
Момчетата от НСО си свършиха работата и изхвърлиха наглия Христо Иванов. Какво ще прави той на територия на г-н Доган, на когото само може да лъска обувките? Христо Иванов вместо да се опитва да се промъква в частна собственост, по-добре да вземе някой урок как се прави политика от доказания гений г-н Доган.
27.
Да
08.07.2020 22:42:40
1
12
Нито прокуратурата, нито правителството ще проверят за нарушения! Тези сараи не са нищо друго, а къщички за птици! И защо Доган трябва да бъде охраняван, нещо уплашен ли е или си придава важносности?
26.
baihui do#24
08.07.2020 21:15:03
5
22
Тъпунгер, Президента обясни че правомощията му към НСО са отнети през 2015 г.! Келеш!
25.
ЦИК
08.07.2020 20:41:47
17
5
Не се прави фуражка , ако не беше ДПС даже комичната Цецка щеше да те отнесе.
24.
висок
08.07.2020 19:50:51
37
10
Тоя червен тъпчо що не си чете законите?
Чл. 5. (1) Националната служба за охрана е специализирана военизирана държавна служба към президента на републиката.
23.
жгнхэъ
08.07.2020 19:50:16
4
51
Браво на Президента да има доблестта да каже истината на българския народ, че охраната, която се държа безпрецедентно нагло превишавайки правомощията си в конфликта край "Росенец", са от НСО. А същите служби се опитаха да ни излъжат, че не е така. Срамно е служби на такова ниво в държавата да лъжат гражданите на държавата си. Срамно е да вършат нередни неща, да блъскат мирни граждани, да поругават българското знаме, да не се представят и да ни заблуждават. Срамно е хора, които имат милиони и могат да си наемат лична охрана за своя сметка, за ползват такава за сметка на държавния бюджет, за сметка на всички нас данъкоплатците и обикновените гражсани. Срамно е да се превземат брегове и държавни територии за лично ползване, след като закона казва друго. Срамно е да няма ред в нашата държава и някакви хора да се имат за нещо повече от другите, да си мислят, че за тях законите не важат.
22.
До 20
08.07.2020 18:59:09
8
37
Не подвеждай хората,Клоун.Сарая го построиха преди 3 4години.На теб оставям задачата да ни осведомиш ,кой управляваше тогава
21.
*********
08.07.2020 18:58:41
4
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
20.
Възмутен гражданин
08.07.2020 18:56:14
39
17
Баси и наглеца .Тоз няма грам морал. Ми нали по времето на БСП ,бе построено това недоразумение - летен сарай.
19.
Rr
08.07.2020 18:53:34
1
35
Офицера от полицията беше върхът на сладоледа!!!!!
18.
Еремия
08.07.2020 18:31:58
0
54
Какви "служебни проверки", какви пет лева? Въпросните служители на НСО извършиха явни хулигански действия: физическо насилие, обиди, поругаване на националния флаг. Това е престъпление и се разследва, а не се "проверява". При това в хулиганските действия им съдействаха полицейски служители. При това положение - разследване от Окръжна прокуратура, което трябва да се разпореди от г-н Чинев.
17.
*********
08.07.2020 18:16:19
2
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
16.
Сабри Бей ДС ДПС
08.07.2020 18:11:48
12
5
Хош гялдин Булгаристан
15.
Ахмед Доган
08.07.2020 18:09:29
1
22
А ба то Борисоф и потриотите зависят си от мен
14.
Зевзакис
08.07.2020 17:59:10
1
29
Те може и на час мак да са там, но като държавни служители нямат право и на това.А жълтура защо си даде нещата на друг.Не им е чиста работата 100%.
13.
Откат
08.07.2020 17:58:52
1
52
Сега след като ни направиха на идиоти с къщичките за птици на Алепу, да не се мъчат да ни убедят, че това е плаж за тюлени????
12.
Мдааа
08.07.2020 17:54:43
1
60
Проверката ще установи, че тия с пищаците са корабокрушенци със спукана лодка и от страх са избутали другите, мислийки ги за пирати дошли в "частна акватория".Обяснението ще е от типа за обемите на Алепу.Началникът на НСО защо лъга с изявление вчера като е знаел, че тези физион8мии са му служители, които ние ги храним да ни гонят от Бг бреговете
11.
*********
08.07.2020 17:53:28
0
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
10.
Румен Радев - Духовният Политически Водач
08.07.2020 17:52:43
61
20
Този подлизурко все излиза след всичко, което има отзвук, за да може да бълне една няколкоминутна натруфена от изкуственост, словесно безчувствие и логически дрискоч реч. Омален PR-джия. Как пък един път не се появи като някой хайдутин, за да раздава пламенни речи с псевдо-философски и житейски нотки, обляти от омраза, скривана от националните ти ферментирали братвежи. Само едни потури, червен колан, пушка и сабя му липсват.
9.
Ако иска охрана,
08.07.2020 17:46:48
0
67
Доган да си наеме и да си Я ПЛАЩА!
8.
Гарантирано от ГЕРБ
08.07.2020 17:46:22
9
66
Така е и така ще бъде, докато имаме за премиер човек, зависим от много хора, заради престъпленията и далаверите, които е вършил и продължава да върши!
Боса на Хунтата ГЕРБ трябва да подаде Оставка незабавно за да я Има България!
7.
Abc
08.07.2020 17:45:14
72
6
Не харесвам собственика на имота, но щом има данни от службите за опасност и е взето решение да се охраняват тези лица, политици еднодневки като Христо, който търси ефтини политически дивиденти -не на политическите проститутки!
6.
TWICER
08.07.2020 17:40:24
2
27
Време разделно/ Антон Дончев- 1964г; Румен Радев-2020г./ на ход е премиера и съпъстващия го антураж
5.
Бургас
08.07.2020 17:34:23
2
95
Този паляк от НСО, моментално да си подава оставката, за това че хвърли знамето, защото цял Бургас ще отидем и ще го наврем там къде слънце не изгрява! Моментално!!! Боклук!!!
4.
старото го уволняват, зайците реват...
08.07.2020 17:30:07
1
42
Кой казааа?
У-ВОЛ-НЕ-НИ-ЕЕЕЕЕЕ
3.
браво
08.07.2020 17:24:01
4
69
4-ти мислещ човек, след Христо Иванов и двамата от ДБ.
Да се разследва и къде потъва 200 милиона лева в ПИБ и 350 милиона във Варненския гьол и защо съсипаха бургаското пристанище!
2.
ГРАЖДАНИН
08.07.2020 17:23:23
2
48
уво 2020та за тия служители
1.
Мара Мичковица
08.07.2020 17:20:54
68
26
Край, фатмака си изми ръцете. Проверката е стартирана, резултатите ще излязат след години и ще са засекретени, когато всичко е забравено. Мутрата се покри и си бръщолвеи неговите си глупости за нови магистрали и ковид19 случаи. Електоратът обаче почва да проглежда и на следващите избори Мутрите пак ще спечелят, но с не-толкова нагла преднина.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори