×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • След 15 май в Царево и Ахтопол няма да се строи
  • Жълт код за значителни снеговалежи е в сила за 14 окръга на Румъния
  • 64-годишна жена загина при пожар в Сливен
  • Дългът на България за 2023 г. е 23.1% от БВП
  • Започва консервация на постамента на Паметника на съветската армия в София
  • Двама души са ранени при нападение с автомобил в Йерусалим
  • Отбелязваме Международния ден на Земята
  • Разследват смъртта на сърна в Старозагорско
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пламен Бобоков: Защо никой не разследва мафията, която открадна танкер в Бургас?


Пламен Бобоков: Защо никой не разследва мафията, която открадна танкер в Бургас?
Пламен Бобоков показа снимка от чата си с премиера Бойко Борисов за арестуваният в Бургас либийски танкер
02 Юли 2020, Четвъртък, 09:30 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Прокуратурата е в истерия и бруталното нападение срещу нас чрез каналите за масово втълпяване е защото няма доказателства срещу мен, каза той

В последните няколко дни се впрягат всички възможни канали за масово втълпяване, за да бъда очернен. В основата на това е прокуратурата. Защо обаче никой не разследва мафията, която открадна танкер в Бургас? Това попита в „Тази сутрин“ по бТВ бизнесменът Пламен Бобоков.

Не виждам нищо позорно и никакво престъпление в това да си общувам с държавната администрация, добави той и показа снимка от чата си с премиера Бойко Борисов от 31 март 2019 г. 

Пламен Бобоков информирал премиера Бойко Борисов за ареста на либийския танкер "Бадр" в Бургас. Според бизнесмена това е кражба, зад която стои мафията

„Добро утро, бос! Задава се голям проблем с Либия. Моля те да се видим за 10 минути и ти ще си прецениш! Въпросът е много сериозен. От утре до 9-ти няма да съм в България и затова давам зор“, пише в съобщението, което Бобоков е изпратил на Борисов. 

Какво е станало, пита премиерът. За кораба, отговаря бизнесменът. 

„Срещнахме се, видяхме се и му обясних за какво става дума. Той предприе адекватни мерки, обади се на либийския премиер“, разказва Бобоков.

„Либийска телевизия преди дни разказа истината за тази измама, свързана с кражбата на танкера „Бадр“ в Бургас. Коментираше се решение на ВАС. Какво се случва година и половина след решението да бъде освободен кораба? Той продължава да е пленен в български териториални води“, добави Бобоков.

За година и половина танкерът е сменил пет флага в опит да се замажат следите на крежбата, уточни бизнесменът. 

„За мен е важно България да не е пиратска държава, да има добри отношения с Либия и да не сме в черния списък. От ареста на танкера губя възможности, а дотношенията ни с жамахирията имат голям потенциал за развитие, който трябва да използваме. Защо никой не разследва мафията, която краде танкер?“, попита Пламен Бобоков. 

„Сагата „Бобокови“ започна в края на май. Атанас и Пламен Бобокови станаха обвиняеми покрай аферата с т.нар. италиански боклук. Двамата бяха арестувани заедно с бившия заместник-министър на околната среда Красимир Живков. Разследващите твърдят, че те са участвали в схема, чрез която опасните отпадъци от рециклираните акумулатори от фирмата им са оставали в България и не са обезвреждани“, припомня водещият Антон Хекимян. 

На въпроса как е, Бобоков отговори „под голям стрес“. 

„Нямам повдигнато обвинение за търговия с влияние. С брат ми имаме само за участие в престъпна група, за внос на италиански боклук и т.н., което е абсолютно невярно“, добави той.

В телефона му разследващите откриха комуникация с президентския съветник и бивш служебен вътрешен министър Пламен Узунов, както и с бившият окръжен прокурор на Русе Николай Николов. 

„В последните няколко дни сме свидетели как се впрягат всички възможни канали за масово втълпяване, в основата на което е прокуратурата. Вадят се снимки от моя телефон, който съм предоставил доброволно, включително с кодовете му. Съжалявам за това, защото не съм очаквал подобно поведение от държавен орган, който трябва да спазва закоността!“, сподели бизнесменът. 

„Арестът ми бе като криминален екшълн с 24 човека. Бяха тежко въоръжени. Сякаш идваха да арестуват наркобосове с частни армии“, добави той.

Нямаме нищо общо с италиански боклуци и подобен внос, подчерта Бобоков. 

„От прокуратурата говорят за незаконен внос. Няма такова нещо в България. Всичко е регламентирано и става със съответните нотификации. Ние внасяме само скрап. От 20 години имаме рециклиращ завод, а от 10 – три. Ние произвеждаме 50 000 тона олово за нуждите на нашето собствено производство. Рециклираното е сложен процес. Ние усвояваме 94,5% от акумулатора. Нямаме никакви отпадъци“, добави той.

„Аз съм баща на три деца. Брат ми също има толкова. Ние цял живот се бори срещу замърсяване. Както в България, така и в Румъния, така и в Сърбия, така и в Италия, където имаме четири завода, нямаме нито един акт за нарушение, което да сме нарушили“, заяви милионерът. 

Той твърди, че няма нищо общо с боклука в Червен бряг. Арестуваха ни като в холивудски екшън, жалва се Пламен Бобоков. 

„Между мен и арестуваният бивш заместник-министър няма никаква връзка. Аз не го познавам. Има СРС-та и 66 тома с доказателства. В 64 от тях не се споменава никъде моето име. Двата тома са свидетелски показания. От тях 95% казват, че не ме познават и никога не са ме виждали, а останалите признават, че ме познават, но никога не са работили с мен в този бизнес“, добавя той.

„Брат ми като изпълнителен директор е разписвал документи, но те са съобразени с европейското и с българското законодателство. Той е задържан при изключително тежки условия. Няма никакъв хуманизъм към човек, който 28 години е развивал бизнес с България“, жалва се Бобоков. 

„Липсата на доказателства срещу нас е основната причина за тази истерия в прокуратурата. Всички тези брутални нарушения на моите конституционни права, на европейски директиви, за разпространението на тези безумни чатове, снимки, е насочено единствено да втълпява масово какви лоши хора са Бобокови, комбинатори, търговци с влияние и т.н.“, добавя той.

„Основният прокурорски свидетел Васил Богданов е замесен в измама с ДДС. Най-вероятно прокуратурата по стара традиция му е предложила споразумение да свидетелства срещу нас, за да не влезе в затвора. Той е бил наш служител. Получавал е повече от 200 000 лева годишно“, разкри акумулаторният бос.  

„Хората, които ни организираха това, не могат да ни хванат, защото не зависим от държавни поръчки. Нямаме връзка с корупционите практики в България. Нашият бизнес е експортен. 
Това, което се случва, е организирано брутално нападение срещу нас по всякакъв начин само за да бъдем подведени под някаква отговорност“, коментира той.

На въпросът дали приема определението на главният прокурор Иван Гешев, че са обвити като свински черва, отговори, че той сам трябва да си помисли и че сигурно има сериозни обвързаности. 

„Какво лошо съм направил като съм се опитал да спася България от огромен международен скандал, когато съм се обърнал към всички институции – към Външно министерство, към президентството? Потвърждавам автентичността на съобщенията и не виждам нищо лошо в това. Няма нищо укоримо да се застъпиш за качествените хора. Не съм назначавал посланици. Няма как да стане това. Ако вие трябва да отидете в болницата, няма ли да потърсите някой да ви препоръча най-добрият лекар? Аз просто съм препоръчвал най-добрите хора“, каза още Пламен Бобоков. 
 


В категории: Животът


11
Коментара
11
Коментара по темата
11.
Дядо Добри
02.07.2020 18:27:48
0
3
Задайте си простия въпрос "кой изнудваше Джамахирията за 4,5 мил $?" и ще разберете кой стои в дъното на лайняната кофа! Изнудвача е Емил Радев, станал за тая услуга към Тиквата евродепутат от ГЕРП Сега Гешеф бърка в същата кофа и се опитва да вкара малко лай.на във вентилатора, та виновния да излезе друг в очите на лошия матриал. А и тук всяко чудо е за три дни, та тиквата е по-нисък от тревата, дано забравим за снимки и записи! Пие си мента, глог и "варелиана" та да си върне душевния мир.
10.
бавят, но не забравят
02.07.2020 16:50:41
0
4
Заради тоя танкер ни обявиха за пиратска държава и само размириците в Либия след смъртта на Кадафи, а отскоро и пандемията с Covid-19 бавят, но не задълго пробелмите на България относно този казус. У нас стават всякакви кражби, но когато става дума за международно право, там никой не може да помогне на виновните
9.
Nostradamus
02.07.2020 15:22:54
0
6
Председателя на групата на социалистите и демократите в ЕС - Ираче Гарсия, помоли председателя на Европейския парламент Давид Сасоли да бъдат разследвани записите на премиера на България, Борисов , съобщи EURACTIV.
Призовава се да започне разследване за автентичност на записа, за който се смята, че е на българския премиер Боко Борисов.
Настоява се за разследване, заради предполагаеми заплахи към евродепутата Елена Йончева.
В записа, човек с глас, подобен на премиера на България, се заканва да изгори евродепутата.
8.
*********
02.07.2020 13:42:46
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
7.
до 3 адвоката на мафията
02.07.2020 12:27:52
9
3
АБЕ ИДИОТ //нас на идиоти ли ще ни правиш///ВСИЧКИ ПРЕТЕНЦИИ И ПИРАТСКИЯ АКТ СА ДЕЛО НА ЧАСТНИ ЛИЦА –ПАРИТЕ ЩЕ ОТИДАТ В ТЕХНИТЕ ДЖОБОВЕ !!!!!!!!!!!""ПОСРЕДНИКА"""" ИСКАШЕ АДВОКАТСКИ ХОНОРАР ОТ ЧЕТИРИ МИЛИОНА ЗА ДА """"ОПРАВИ """НЕЩАТА !!!!!!!ЕДИН ЛЕВ НЕ ВЛИЗА В ХАЗНАТА БЕ ИДИОТ!!!!!!!!
6.
до 4 КО Я ЕНЯ МАФИЯТА
02.07.2020 12:19:49
1
10
ДЪРЖАВАТА Е НЕЙНА ––ВАЖНО Е ДА СЕ ПЪЛНЯТ ШКАФЧЕТА И ОФШОРКИ С ЕВРАЦИ!!!!!УТРЕ ТЯХ НЯМА ДА ГИ ИМА НО БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРЕТЪРПИ ЗАГУБИ ОТ ТОВА ЧЕ Е ОБЯВЕНА ЗА ПИРАТСКА ДЪРЖАВА!!!!!!!!
5.
ГешеФт
02.07.2020 12:04:26
1
15
Защото никой не разследва мафията, която открадна танкер в Бургас.
4.
ГЕШЕФФ, нещо кирилицата на Бойчето !?
02.07.2020 11:57:10
2
18
САГАТА с танкера бе спретната от ТИТАН-ските шефове подпомогнати от фирма ДЕЛТА ГАРД ( доверените мутрагени на Бибитко). И се опитаха даже с ДИК и прокуратурата да откраднат кораба с ФАЛШИВИ ДОКУМЕНТИ за които в Гърция вече е подсъдим един от играчите за ТИТАН. Бобокови са поели ангажимент пред президента на Либия за танкера да се върне на държавата им, като се е разчитало че са с позиции пред премиер и президент. Но както целия народ разбра, танкера се оказа "арестуван" от хората на шайката и Пунта Мара си е напълнил шкафчето с евраци. Сега гешефта за да замаже далаверата с откраднатия танкер, се опитва да компрометира братя Бобокови и респективно президентите България и на Либия. Този каскет явно не вдява, че проблема с танкера е междуправителствен и по закона корабоплаването е станал МЕЖДУНАРОДЕН след като вече България е обявена за ПИРАТСКА ДЪРЖАВА !!!
3.
Бобочеее
02.07.2020 10:58:03
25
8
Има една подробност, че по казоса с танкера ти си страна. Ваша фирма подарена ви по комунистическа линия е замесена, и тези молби да се видиш с "Боса" са останали нечути, защото Бойко не иска да се замесва с ваще помии. Точно по казуса с танкера имаше цели предавания и журналистически разследвания и ти Бобоче още тогава бе споменаван, но още беше недосегаем и нямаше диказателства за помиите ти. Само че от тогава започнаха да те разработват и така се стигна до обиски, киреспонденция в телефончето и т. н.
Не всички сме полуидиоти жертви на Черепа, Импексова, Льотчика и телефонните измамници. Хахаха.
Ама журналистите, защо да те заковават с неудобни въпроси и напомняния, те са получили каквото трябва за удобни въпроси подготвени от самият теб!
2.
ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ
02.07.2020 10:40:52
3
24
Поредната поръчка за прокоратурата. Касичка за поръчителите
1.
Червено комунистическо качиталистче.
02.07.2020 10:31:07
29
16
Да си говорил когато е трябвало. Като станете обвиняеми и почвате да обикаляте медии и да съдите и давате акъли. Като имаш кореспонденция с Узунов(съветника на Радев) от години, защо не каза на него за мафии и ала-бала, ами искаше помилване на затворник, гражданство за осъждан за убийство либиец, назначаване на пеокурори. Ей тва сте комунистическите отрочета назначени за богаташи и "капиталисти", малко ви натисна дъежавата и показахте психика и смешни оправдания, като на "лелите от селска седянка".
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пепи Еврото искал да залее прокурор с киселина Пепи Еврото искал да залее прокурор с киселина Илиана Кирилова обаче отказа да коментира скандалните снимки с пудела и пачките с пари, имало за това забрана Бензодиазепин, амфети, пико, канабис и какво още употребяват шофьорите в Бургаско Бензодиазепин, амфети, пико, канабис и какво още употребяват шофьорите в Бургаско За пореден ден полицейската сводка е пълна със случаи за водачи, хванати да шофират след употреба на наркотични вещества 5 причини да няма романтика във връзката 5 причини да няма романтика във връзката Ако интимността във връзката ви е предимно физическа, имаща за цел да задоволи сексуалното ви желание, но само толкова, имате проблем с романтиката Знаците, че една жена излиза с изневеряващ тип мъж Знаците, че една жена излиза с изневеряващ тип мъж Ето кои са те  Това са най-съвместимите зодиакални съвпадения за Стрелец Това са най-съвместимите зодиакални съвпадения за Стрелец Ако сте Стрелец, който търси любов, помислете за съвместимостта на зодиакалния знак на вашия потенциален партньор Вкусни кроасани „Пълнеж“, с които радвам всеки, който идва на гости у дома Вкусни кроасани „Пълнеж“, с които радвам всеки, който идва на гости у дома Вижте рецептата И на втора инстанция : 20 г. затвор за Семерджиев причинил ужасяващата катастрофа на „Черни връх“ И на втора инстанция : 20 г. затвор за Семерджиев причинил ужасяващата катастрофа на „Черни връх“ Това заявиха адвокатите на двете жертви Хариет и Христина Радев наградил тайно с орден „Стара планина“ дъщерята на италианския президент Радев наградил тайно с орден „Стара планина“ дъщерята на италианския президент Имала "изключително големи заслуги за двустранните отношения между Република България и Италианската република" Синоптици обявиха прогнозата до края на април, ще се завърне ли топлото време Синоптици обявиха прогнозата до края на април, ще се завърне ли топлото време За утре на места е обявен жълт код Божков заобиколи Магнитски - участва на изборите с други партии вместо с „Българско лято“ Божков заобиколи Магнитски - участва на изборите с други партии вместо с „Българско лято“ ЦИК регистрира коалиция под името "Център"
Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Престъплението било разкрито благодарение на добрата система за видеонаблюдение в британската столица Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Израелският президент Ицхак Херцог призова "свободния свят" за общи действия дори и да се бие, ако е нужно Чудо в Газа, бебе е спасено от утробата на убита жена при израелски удар Чудо в Газа, бебе е спасено от утробата на убита жена при израелски удар Младата палестинка е загинала, заедно със своя съпруг и дъщеря им при атаката на град Рафах
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори