×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Строят международен Младежки център в ж.к.”Меден рудник”


Строят международен Младежки център в ж.к.”Меден рудник”
Зам.-кметът на Бургас Йорданка Ананиева е оптимист, че общината може да спечели амбициозния проект
27 Ноември 2019, Сряда, 09:57 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Проектът е за близо 5 млн.лева, общината ще кандидатства с разработен проект

Общинският съвет в Бургас днес даде „зелена” светлина за изграждането на Младежки център в най-големия жилищен комплекс – ж.к.”Меден рудник”.

Администрацията получи право да кандидатства с разработен проект, който е на стойност 5 млн.лева. Над 80 % се осигуряват от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство, а съфинансирането от общината е - 1,025 млн.лева, които ще бъдат заложени в следващите два бюджета.

Идеята е Младежкият център да се изгради в зона „А”. Цялата площ на комплекса е близо 4 дка, общински терен, който се намира в центъра на зона "А". Общото РЗП е 2210 кв.м. Сградата ще е на три етажа. На кота нула ще се намира мултифункционарната зала, зимна градина, детски кът, експозиционен кът, още една зала с подвижни трибуни, ресторант и технически и офис помещения. На другите два етажа ще има места за настаняване – 11 стаи, хотелски тип и 2 апартамента.

„С това гласуване не се решават всички предизвикателства. Предстои качествена борба за този проект. Трябва да се конкурираме с много общини, за да спечелим малкото предвидени средства. Самият комплекс е необходим, защото виждаме, че до този момент в ж.к."Меден рудник" има развита такава дейност единствено чрез читалищата. В Младежкия център ще има дейност, която е доста по-силна и активна от тази в Младежкия дом в Бургас”, анонсира пред ОбС кметът Димитър Николов.

Проектът е нужен на Бургас, нужен е на „Меден рудник”, защото ще даде възможност за създаването на школи по интереси. Там освен младите хора на „Меден рудник”, ще се дава възможност и за международен обмен. Изискването е да е сертифициран от Съвета на Европа. Заради това ще има места за настаняване – най-малко 35, за да може младите хора да отсядат и да се хранят”, обясни от своя страна зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева.


В категории: Меден Рудник


12
Коментара по темата
12.
Не се налапаха
27.11.2019 19:28:16
0
2
Иначе младежите в М. Рудник всички ги знаем по какъв спорт си падат!
11.
кои млади?
27.11.2019 19:06:31
0
2
Къде са младите,има ли лудииии,аве ей хората всеки ден напускат този западнал град и заминават ако не в чужбина поне в София,след 9 вечерта улиците са празни и зимата и лятото,къде са работните места,на кое място по заплати е градът...знаете ли че вече и Ямбол ни задмина,какво пак ще строите..явно има за крадене.
10.
До 7
27.11.2019 15:22:28
0
4
Ай не ми обяснявай, какви ангелчета били младежите в МР. Не съм казал, че в другите бетонни гета са по-стока! Навсякъде са едни и същи. Жалко, че тук не може да се качват снимки, да видиш как като термити опоскват площадки.
9.
Митьо Калпакчиев do Иван Николов
27.11.2019 14:22:33
4
4
Само прост човек може да мисли така. Ако въобще може да мисли де.
Напротив, точно това трябва на МР. И днес даго бяхте направили този Младежки център, пак щяхте да сте закъснели, но пък по-добре късно, отколкото никога. Дерзайте хора от Обшината, бъдещето на Бургас е в младите, а предвид многолюдието от млади семейства и респективно на деца в младежка възраст, този дом е наложящ. Виждате, че залите на Никола Станчев, читалища и частни клубове са препълнени. Всеки може да я направи тази справка, а аз съм убеден, че инвеститорът в лицето на Община Бургас е съобразил всичко това. МР се превръща в град в града с население от над 80 000 човека. Не е зле да се помисли и малко по-далеч. За да не се дразнят хората от останалата част на града, нека комплексът се обособи като отделна административна единица.
8.
do 3
27.11.2019 13:51:44
1
8
Ти наистина ли си мислиш, че днес някой ще подпомогне или дотира спорта ??? Не че не е било и не е невъзможно сега, но нали се сещаш, че всяко левче в джоба на частника прикрит зад нечия държавна институция и ресор са си...чисти пари в черен джоб. Ти гледаш, че от трагедията на хората се правят пари, искаш средствата от ЕС да отиват на точното място. Няма как да стане. Само афишите и лозонгите са големи, всичко останало е търговия. Общинското безплатие е само за няколко човека, за други е облагодетелстване без мяра и задръжки, а ние като трети в случая имаме правото само да плащаме и да се чудим, аджеба за какво плащаме данъци, глоби, такси и ДДС, като и най-малката ни привилегия е заменена с хищническа настървеност скрита зад някоя държавна или общинска институция. Не, не ми се иска да ставам такъв, но определено мнителността ми към всичко шумно афиширано става голяма. Еле, след транспортната схема и обещанията покрай нея, от които нито едно не остана реализирано, но за сметка на това се сбъднаха опасенията ни за сложност, оскъпяване, неудобство и нередовност, която накар хората отново да се качат на колите си. Същите пък те стават жертва на сини, зелени и пинбяни зони, а волю-неволю противопоставянето между комплексите започна да се превръща в битка между градове. Това е дереджето на днешен Бургас. За съжаление.
7.
до 2
27.11.2019 13:40:57
2
8
За кои младежи точно пишеш ?
За тези във Възраждане, Лазур, т,н "център", Изгрев, Славейков.
Изавадки от зулумите на всички гореописани барабар с видео можеш да видиш из аналите на Флагман, а потърпевшите обекти отново са площадки, паркове, градини, пасарелки...Така, че не използвай тъпите си презумпции и не приписвай всичко пошло на младежите от МР, защото истината далеч не е такава. Парковете и градините в МР и сега да излезеш ще са пълни с майки и деца, в някои комплекси буквално пустеят, но това не пречи системно да бъдат разбивани.
6.
А ПАРКО МЕСТА
27.11.2019 12:35:21
0
11
А ПАРКО МЕСТА или ПОДЗЕМЕН ПАРКИНГ ще има ли или пак ще се спира около блоковите както до болницата ...??
5.
Иван Николов
27.11.2019 12:00:02
8
20
Въобще не е нужна на Меден Рудник тая простотия...
4.
Така Така
27.11.2019 11:56:57
14
9
Хубаво е това което се прави но жалкото е че плодовете от инвестициите в младите, се обират от западния свят и градове като София, поради липсата на възможност за реализация в града ни. Какво правим да привлечем големите компании и инвеститори, за да могат младите освен да израстват и учат след това и да работят тук. Кога и как със същите хора доказали се като неспособни тази община ще стане работеща за бизнеса и гражданите които искат да се развиват и да създават. Административното обслужване в града ни е пълен фарс само с връзки се случват нещата. Речника на местния чиновник е за всичко "НЕ МОЖЕ", "НЕ СТАВА", "НЯМА КАК" "КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА ?" (който така и не иска да разреши). Защо сроковете за услугите от Общината не се спазват и няма персонална отговорност ? Защо общината не инвестира в нова инфраструктура за разширенията на града (което по закон е нейно задължение), а кара бизнеса да го прави. Доста компании се отказаха да инвестират, защото индустриалният ни парк не е за всеки или с обременяващи условия които са неизгодни. Как може условията към инвеститорите да ги определят чиновници които никога не са развивали реален пазарен бизнес и не са създали едно работно място през целия си живот.
3.
Самозабравиха се май
27.11.2019 11:23:20
0
20
Не знам вече за кого го правят..
Аз като бях ученик баща ми и майка ми ни взимаха с брат ми зимата и ходехме на басейн в Славейков със сауна - 4 човека със градск итранспорт отиване и връщане 48 стотинки ранспорт и за ученици 0,50ст вход а за възрастни по 1 лев.
Сега да отида със двете си деца и жената на басейн със градски транспорт - 4,20 в посока + 40 лв за басейна еми 50 лв общо.
Кмете ????
Нали е строен със парите от нашите данъци, нали и автобусния транспорта е по ефективен на газ и т.н. - правят се неща уж за обществото и които масата хира не могат да си позволят???
Какви са теци цени бе хорааа..
Нали уж и спортния тотализатор подпомага младежта и спорта и т.н.
|През 1991 година идваха треньори по плуване в училищата и набираха ученици - всичко беше безплатно четири тренировки седмично.
Сега 8 лв на тренировка??
Две деца по осем лв по 4 пъти седмично със транспорта по два лв на посещение ето ти 80 лв за спорт седмично -320 лв на месец.
Баси общината баси подпомагането на спорта.
2.
Berserker
27.11.2019 11:03:43
1
20
Направо си ги представям- татуираните 14-15 годишни как ядат семки и плюят, и хвърлят боклуци по земята, както го правят по площадките в комплекса ;) Трошат наред и се псуват като хамали. Ще го разкостят за нула време, пустия му Младежки център :)
1.
*********
27.11.2019 10:37:55
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори