×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пазете „Бургас и морето”, ще е голям резил, ако се поиска Димитър Атанасов да върне наградата!


Пазете „Бургас и морето”, ще е голям резил, ако се поиска Димитър Атанасов да върне наградата!
Нима, след като не е реализирана една песен, тя трябва да умре, нека ѝ дадем шанса да бъде чута
Тема в развитие
виж още
скрий
07 Септември 2018, Петък, 17:15 ч.
Автор: Моника ИЛИЕВА, снимка: Флагман

Може и да я е дал на Мария Димитрова преди 12 години, но песента не е станала хит, а и има нов аранжимент, смята тя



Има ли право песен, която не е композирана и изпълнена специално за конкурса „Бургас и морето”, да бъде допусната за участие в него? Потърсихме позицията на една от най-обичаните родни изпълнители - Силвия Кацарова, член на журито на „Бургас и морето" 2018, след като стана ясно, че една от песните-победителки - "Неочаквано" е създадена преди 12 години и с нея певицата Мария Димитрова се е явила на друг конкурс.

- Г-жо Кацарова, как ще коментирате случая около песента „Неочаквано” на Димитър Атанасов, която е победител в конкурса „Бургас и  морето”?

- Преди 12 години Димитър Атанас може да е подарил тази песен на Мария Димитрова, но тя не е станала хит. Нима една творба, която не е развила потенциала си, няма право на втори шанс и трябва да умре. Самият факт, че 12 години ние не сме чули песента по медиите, говори достатъчно. Аз смятам и заявявам позицията си, че момчето има право да види успеха на блестящата си композиция. Ние държим много на нашите песни, автори и композитори. Те трябва да бъдат чути и да бъдат лансирани!

- Ако правилно Ви разбирам, според Вас песента е с нов аранжимент и това е достатъчно, за да бъде представена като отговаряща на условията за участие в конкурса.

- Ние като жури не сме я чували преди и вие като публика не сте. Трябва да й дадем шанс да зазвучи в българския ефир. Това е една много хубава българска песен! Има липса на такива в родния ефир. И нека да я имаме във фонда на Българското национално радио. Трябва да се завърти по всички медийни канали, трябва да се даде път на българските таланти. Да не дадеш живот на такава композиция е престъпление. Облъчват ме песни, които са откровено крадени и няма последствия за тях. Тук случаят е съвършено различен, защото песента на Димитър Атанасов е авторска. Защо да не му стане известна? Хубава композиция, с отличен аранжимент на талантлив човек! Ето на такива трябва да даваме шанс, а не на хора, които са хванати от улицата и масово се лансират. Излъчват ги по радиостанциите и стават №1 без музикално образование. Няма смисъл да толерираме такива изпълнители.

- Според вас можем ли да говорим за връщане на наградата?

- Това ще компрометира тотално името на конкурса „Бургас и морето” и ще е удар за такъв талантлив музикант като Димитър Атанасов. Резил! Такова отношение към създателя и изпълнител на една от най-добрите песни в конкурса е недопустимо. Не го правете, призовавам ви! Губи самият град. Наложили сте фестивала, хората го обичат. Дръжте си на реномето! Наградата не трябва да се връща. Песента не е крадена, а е негова авторска песен.

В категории: Бургас


28
Коментара
Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 1
Голям скандал в Денсинг старс
Голям скандал в Денсинг старс 28/03/2024, Четвъртък 10:23 3
28
Коментара по темата
28.
ofline
11.09.2018 14:51:23
1
1
Този конкурс е пълна отживелица и демоде, затова най сетне го спрете, закрийте... Господин Диомов го направете портиер на товалетната в морската градина... Един човек тр да знае докъде да спре. стига с теа резили. То голямо излагане то голямо грачене голямо чудо. От 100 г. няма златен Орфей общиницата още в миналия век, Бургас и морето организира. Тва е мега комунистически конкурс от него време са и всички безформени камъни в морската градина които даже вече не се знае какво са!
27.
до "..."
10.09.2018 18:10:40
0
0
xахахх "със сигурност след време ще постъпи аналогично със сегашните си благодетели" невероятно заключение! В техния случай, той е бил благодетел на нея, а не тя на него. Също така, в техния случай, тя няма какво да връща, защото никога не го е притежавала. В заключение, не, не и прави чест и показа, че не е достойна именно с подлия начин, по който представи нещата. Тези обяснения в последствие, които дава, в стил "останах неразбрана" не променят нищо от това, което сътвори. Една обикновена клеветница, която просто умря от яд, че никой я няма за нищо и както се видя, с основание. айде със здраве!
26.
До 17
09.09.2018 17:50:14
2
0
А бе смотаняк, Ариана е най-високия глас в момента в света. Там където Ариана може да стигне, баба Сиса и компания само могат да си мечтаят. А Бибър е едно момче самосъздало се от нищото. Него не са го бутали по конкурсите, като тая хоризонтална певица. Пазара ги е направил звезди. Изр не е мона Райна Кабаиванска. Те всичките ни соц. величия са хоризонтални певци и певици. Една единствена истинска поп звезда от световна величина сме имали. Не знаеш коя е? За Паша Христова става дума. Не си чувал май за нея.
25.
...
09.09.2018 10:04:04
1
2
Мария, вземи че му върни подаръка на този господин и го забрави. Явно не е достоен щом предава толкова грозно "дори и преминали" чувства, а този подарък не е бил искрен и от сърце. Щом така постъпва в този момент, със сигурност след време ще постъпи аналогично със сегашните си благодетели. Прави ти чест, че не замълча, с което си много по-достойна от господинчото. Отдавна не е престижно да си спечелил първо място от журито на "Бургас и морето".
24.
песен
08.09.2018 14:59:46
3
2
Мария, това че ти не си била достатъчно способна да направиш нещо от тази песен за 12 години, а скачаш чак сега, означава единствено, ще си се изяла от яд. Митко, с тази награда или без нея, утре пак ще носи таланта в себе си, за разлика от теб. Единственото, хубаво, което си успяла да направиш с тази песен за 12 години е да я популяризираш ама много некадърно. Нищо няма да спечелиш. В очите на хора, като Силвия Кацарова и всички нормални, които си направиха труда да разберат какъв е казуса, ще останеш, като една клеветница, която посегна по много долен начин, не само на таланта на момчето от Бургас, но и на един фестивал обичан от много хора. Ако съм на мястот на Димитър аз също бих те съдил за подвеждащи внушения и клевета.
23.
Призовавам
08.09.2018 14:38:57
2
3
Аз призовавам Димитър да съди тази нагла жена, която се опита на негов гръб да си направи реклама. Внушенията и клеветите, които хвърли в пространството под формата на фейсбук постове са напълно достатъчни, за да я осъди, а аз с удоволствие бих помогнала за това и то безвъзмездно! Браво на г-жа Кацарова, за адекватното мнение!
22.
Контра мнение
08.09.2018 11:51:32
2
5
Вижте, спора не е дали някой има права на дадена песен или не. Спора е, че не е спазен регламента. Там ясно е написано - да е написана специално за конкутса и да не е публикувана или пята някъде преди него. Преди време декласираха песен, само защото певицата я беше публикувала в собствения си видеоканал. Не е била излъчвана, не е била разпространявана никъде, но я декоасираха. Идеята е, никой от журито по някакъв начин да не е предубеден, слушайки я преди в избора си. Просто като фасул. Ми то така Диомов, пък и не само той, могат да се явяват всяка година с една и съща песен, ма с нов аранжимент. Ми тъй де. Пипнеш малко по прсента или текста и хоп нова песен. А колко Димитър е талант, то се видя по форматите. Де що имапе ги изръшка и никъде не успя.
21.
мнение
08.09.2018 11:36:56
3
4
Доста неща се изписаха и се питам , какво става бе хора . Как един човек , забърква нещо , ама всички не мислите ли , суфлирате.КАК Е ВЪЗМОЖНО ТАКА ДА СЕ КАТЕГОРИЗИРА ЕДИН ЧОВЕК , МЛАД ТВОРЕЦ. Май в България сме ударили дъното. Всеки , безнаказано може да си прави каквото пожелае.
Не прави чест на тази певица , да прави скандал , била и подарък , но Димитър е автор и може каквото пожелае да прави с парчето. Правата са негови , тои в изискванията на конкурса е направил нов аражимент и дава нов живот на парчето.
Димитър е нашето бургаско талантливо момче , което помня още от конкурсите за деца организирани от Читалище Просвета в дома на НХК. Много години тои работи , завърши , на много конкурси се явява- талант .
Апелирам към хората от моя град – нека застанем зад бургаското талантливо момче , нека не позволим да се очерня . Тази певица , не зная коя е , не съм я слушала нека и се потърси отговорност . НИКОИ , НЯМА ПРАВО НА КАТЕГОРИЗАЦИЯ , НИКОИ НЯМА ПРАВО ДА ОЧЕРНЯ ИМЕТО НА ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС . А още по малко този прекрасен конкурс.
Аз не познавам Димитър , но искам да му пожелая все така да работи и да радва българският слушател.
20.
До 17
08.09.2018 11:05:00
5
5
А бе смотаняк, Ариана е най-високия глас в момента в света. Там където Ариана може да стигне, баба Сиса и компания само могат да си мечтаят. А Бийбър е едно момче, самосъздало се от нищото. Него не са го бутали по конкурсите, като тая хоризонтална певица. Пазара ги е направил звезди. А термина "хоризонтална певца" е на Райна Кабаиванска. Те всичките ни соц. величия са хоризонтални певци и певици. Една единствена истинска поп звезда от световна величина сме имали. Не знаеш коя е? За Паша Христова става дума. Не си чувал май за нея.
19.
До 17
08.09.2018 11:00:09
5
1
А бе смотаняк, Ариана е най-високия глас в момента в света. Там където Ариана може да стигне, баба Вида и компания само могат да си мечтаят. А Бобър е едно момче самосъздало се от нищото. Него не са го бутали по конкурсите, като тая хоризонтална певица. Израза не е мой, а на Райна Кабаиванска. Те всичките ни соц. величия са хоризонтални певци и певици. Една единствена истинска поп звезда от световна величина сме имали. Не знаеш коя е? За Паша Христова става дума. Не си чувал май за нея.
18.
*********
08.09.2018 09:02:09
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
17.
До 10
08.09.2018 08:56:56
4
4
Джъстин Бийбър и Ариана Гранде,а?Страхотни примери даде.Ето затова дъщеря ти ще е известна от малка,а синът ти ще ти докара ЗЕТ!Ако ме разбираш правилно де.
16.
Бургазлия
08.09.2018 08:50:26
2
7
Закривайте го тоя нагласен конкурс, жива скръб е, даже Златния Орфей беше по-добър
15.
Зрител
08.09.2018 08:11:11
0
5
Защо не оставите зрителите да гласуват,а само ги нареждате тия пенсионери за жури?
Бяха на мода едно време,стига толкова,винаги създават интриги,дайте път на младите таланти от тия номенклатури не младите хора не могат връх да подадат!
Щом са навършили възрастта за пенсия както другите пенсионери ще си стоят по домовете или ще присъстват ако желаят като зрители в залата,а не да бъдат жури!
14.
*********
08.09.2018 02:39:05
0
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
13.
*********
08.09.2018 02:19:31
2
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
12.
Жаджи Димо - черния
08.09.2018 01:41:01
6
11
Значи , Турската гювендия ще рече Що е Бьлгарска песен ?!
Ами що не рече за песните с три синджира роби , за как Инджето уби каймьканина , как майки ридаха кога им вземаха момчетата за еничари , кога питаха даваш ли даваш ...
На Турска вяра ?!
Що никой не помни ве ?!
Що никой не пита сега ?!
11.
До 5
08.09.2018 00:26:04
7
9
Браво пич! Мамкак им го рекна. Нищо не са направли тез издуханите. Крадяха западни шлагери. Слагаха им по едно скапано българско текстче и после евъргрийни правели. Правехте дръжки. Добре че беше соц. лагера, та онези от запад не можефа да ви съдят за плагиатство. Крадци долни и мошеници. Пък и имат нахалството да ми се явяват морални ментори. Мастии долни.
10.
Сисо, Сисооо...
08.09.2018 00:19:38
12
8
И как да я чуеш, като по медиите въртят само тези на Саня и ваште стари песни за което всъщност си плащате. С какво да плати това дете. Баси и издъханата е тази баба. Ти сигурно и за Джъстин Бибър и Ариана Гранде не си чувала. Ма как да чуеш. Те не пеят соц. естрада.
А на тоз от пост 7 ще кажа. Какви нови песни и изпълнители бе. Динозавър до динозавъра. Повечето на изкуствено дишане. Махайте я тази пародия Бургас и морето. Само грешни пари се трошат. Нашите пари.
9.
Nagametoff
08.09.2018 00:05:50
2
10
Цялата улдорма е носталгията на Бургазлий и селяните
В това се превьрна цялата идея !
8.
Docho
07.09.2018 23:56:24
0
8
Удри шалтера !
Утре ще е пролет !
Ако искате !
7.
Предложение
07.09.2018 23:38:11
10
4
Прекалено малко са форумите за съвременна поп музика. Затова прави
чест на община Бургас, че включва в културния си календар и отделя средства за такъв форум, но скандалите са толкова истински и големи, че по-добре е от догодина вместо конкурс да се организира концерт "Бургас и морето".
6.
gradski
07.09.2018 23:37:13
13
6
Ейй номенклатурата няма да даде кокала и след 30 години демокрация, капитализъм и ЕС... още си мислята, че е преди 89-та. Нагли баби.
5.
*********
07.09.2018 23:36:00
7
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
4.
Gocho ot Vanuatu
07.09.2018 23:31:34
5
18
На тая територия отдавна вече няма Култура !
Всичко е само шменти - капели !
Няма институций действащи , няма контрол , няма Дьржава !
Няма и Народ !!!
Всичко отива по каналния ред - в канала !
Пускай сифона !
За това казвам винаги !
Тая територия е Кенеф !!!
И за това казвам - територия , защото не е Дьржава !
В BG - мафията на ГЕРБ , БСП и всички ченгета си устроиха ,, Дьржава " !
Ченге до ченге , мила моя майньоло !
3.
Диомов
07.09.2018 22:43:13
6
7
Всичко, до което се докосна и е тотал щета!
2.
Gocho ot Vanuatu
07.09.2018 22:31:39
2
14
След 1990-та , Всеки конкурс на Бургас и Морето е - Скандал !
Това говори за всичко случващо се на тая територия !
Кьдето културата - там и дьржавата !
Пьлен разпад !
Некой требе да удари шалтеро !
1.
*********
07.09.2018 22:27:08
7
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Новото шоу е световен формат, който се излъчва в двайсет страни по света, включително САЩ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън ​​ Ангелов побесня от това, което му предостави Галин и заедно със своите хора започна да го замеря с хляб, но постъпката му срещна бурно неодобрение след зрителите на риалитито за готвене по Нова телевизия Наистина ли се помисли за Кралица Наистина ли се помисли за Кралица Илияна Раева втрещи с външния си вид Уж е врял и кипял в телевизията, но допусна грешка, която му струва скъпо Уж е врял и кипял в телевизията, но допусна грешка, която му струва скъпо Глобиха го 3 хил.лева Цеци Красимирова призна, че се е разделила с богатия американец, но причината е изненадваща Цеци Красимирова призна, че се е разделила с богатия американец, но причината е изненадваща За всеки един е ясно, че един петгодишен брак няма как да оцелее, когато съпрузите живеят на различни континенти Днес тя е със Сотир Цацаров, но зад гърба си има два брака Днес тя е със Сотир Цацаров, но зад гърба си има два брака Тогавашният ѝ мъж не искал толкова амбициозна половинка, а жена, която да бъде всеотдайна домакиня ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ „изгониха“ зам.-министър от заседание на парламента ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ „изгониха“ зам.-министър от заседание на парламента Емил Дечев е представител на реформаторски настроения Съюз на съдиите в България Задава ли се конституционна криза? Кой ще носи отговорност за служебното правителство Задава ли се конституционна криза? Кой ще носи отговорност за служебното правителство Няма правен механизъм, който да задължава да се поеме поста на премиер, обясни бившият министър на правосъдието Пенчо Пенев  50 000 лв. награда за човека, който открие Ивана от Дупница 50 000 лв. награда за човека, който открие Ивана от Дупница Надеждата ни крепи все още, че е жива, каза Мария Георгиева Президентът изненада партиите, дава третия мандат на ИТН Президентът изненада партиите, дава третия мандат на ИТН Няма да преговаряме, каза Деница Сачева и добави, че Радев трябва да реши дали изборите да са „две в едно“
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори