×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Социален антрополог за биячите в Бургас: Такива екземпляри има в примитивните общества и гетата


Социален антрополог за биячите в Бургас: Такива екземпляри има в примитивните общества и гетата
В България още не може да изберем дали да сме гето или цивилизовано общество, каза Харалан Александров
Тема в развитие
Само във Флагман.бг: Кримигероят Карчо се опита да нахлуе с ударна група в бургаска дискотека След кървавото меле Димитър Колев пак е добре дошъл в „Сакса бийч”, всичко му е точно Димитър Колев се изправя пред съда за бруталния масов бой в плажна дискотека Само във Флагман.бг! Татуиран „Калашников“ издаде Карчо и аверите му за мелето в „Сакса бийч“ Само във Флагман.бг: Попчето вече е на свобода, съдия Захарин Захариев го освободи Експертиза заковава бандата на Карчо за мутренското меле в Бургас Театър на абсурда: Попчето иска свобода, за да прави деца (ОБНОВЕНА) Извънредно! Арестуваха Попчето след 3 месеца укриване Денка, майката на ОПГ-шефа Карчо, в съда: Пуснете го, вкъщи ми е уравновесен и спокоен! (ВИДЕО) Само във Флагман.бг! Петър Белото е сред закопчаните за наркотици вчера. Оказа се, че е бил пуснат на свобода преди месец Съдът пусна тихомълком Георги Карчев от ареста, Белото също е навън (ОБНОВЕНА) Попчето потъна вдън земя. Три месеца не могат да го намерят, а го издирват ченгета от цялата страна Карчо и Белото остават зад решетките, от Попчето няма и следа Само Карчо жали мярката си, засега. Окръжният съд я разглежда утре Съдът остави Карчо и Белото зад решетките, пусна Димитър Колев под домашен арест Карчо, Белото и Колев: Не сме участвали в никакъв бой, записът е фалшив Ще остане ли ударната бригада на Карчо в ареста? (СНИМКИ) В Съдебната палата на Бургас ще ври! Водят бандата на Карчо, предизвикала гангстерския бой в плажна дискотека Само във Флагман! Полицията светкавично арестува Георги Карчев – Карчо след мелето в плажна дискотека Социален антрополог за биячите в Бургас: Такива екземпляри има в примитивните общества и гетата Само във Флагман.бг! Кои са Карчо и Попчето, издирвани след масовия бой в нощен клуб Първо във Флагман.бг! Издирват Карчо и Попчето за зверското меле в плажна дискотека, другите двама остават в ареста Търсят още един за гангстерския бой (ВИДЕО) Акцията продължава! Криминалисти закопчаха още един от участниците в масовия бой в нощния клуб (СНИМКИ) ОД на МВР в Бургас предприе масови арести след кървавото меле в плажния бар (СНИМКИ) Брутално! Вижте кървавото меле в „Сакса”, Карчо и аверите му помитат за секунди друга компания (ВИДЕО) Ексклузивно! Лидер на свирепо нарко ОПГ арестуван за кървавото меле в Сакса бийч, полицията издирва други двама Само във Флагман.бг: Гангстерски екшън в плажна дискотека в Бургас! Ъндърграунд герой потроши мъж след масов бой
виж още
скрий
31 Август 2018, Петък, 13:00 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Ние може да си позволим да се държим дивашки в България, защото знаем, че ще ни се размине, коментира той

Има човешки групи, за които е нормално да се сбиеш, когато нещо не ти харесва. Такива има в примитивните общества и гетата. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ социалният антрополог Харалан Александров. Той влезе в студиото, за да коментира масовия бой в бургаски бар.

„Това е част от забавлението. Те с голям ентусиазъм се млатеха. Това се вижда от кадрите“, изтъкна той, а водещият добави, че излъчваните видеозаписи са от Флагман.БГ.

„В България още не може да изберем дали да сме гето или цивилизовано общество“, коментира Александров.

Водещият обаче изтъкна, че от заведението, в което стана масовият бой, са се разграничили от биячите.

„Държанието по този начин те дефинира като представител на ниските класи. Ние сме афективни същества. Еволюирали сме в продължение на стотици хиляди години и сме развили изумителната способност да потискаме земноводния си мозък, който ни диктува в момент на превъзбуда да нападнем или да избягаме. Възпирането на този порив се нарича управление на афекта“, обясни социалният антрополог.

По думите му, ключовата разлика между цивилизованото общество и гетото, е как се решават проблемите и спазват ли се правилата. В гетото няма правила, там всичко е чрез договаряне, уточни Александров.

Ние може да си позволим да се държим дивашки в България, защото знаем, че ще ни се размине, добави той.

Според социалния антрополог, в периода на прехода, България бавно се придвижва към цивилизованото общество.

Няма да стане с възмущение, няма да стане и със санкции. Ако примитивните методи станат непрестижни, хората ще се научат да управляват страстите си”, каза още Харалан Александров.



В категории: Животът


20
Коментара по темата
20.
БЪЛГАРИН
01.09.2018 15:21:41
0
1
СРАМНО Е ЧЕ ЖИВЕЕМ В ТАКАВА ДЪРЖАВА И НИЩО НЕ ПРЕДПРИЕМАМЕ , ЗНАЧИ СИ ГО ЗАСЛУЖАВАМЕ ТОГАВА ЗАЩО СЕ ВЪЗМОЩАВАМЕ
19.
До 8
01.09.2018 10:28:30
1
4
Само като ти гледам изказа веднага разбирам защо не са възпитани(меко казано)децата ни.Опитвайки се да направиш анализ (някскъв)на ситуацията проявяваш неувъжение към кмета като институция.Това се предава на децата ти и т.н.А тук случаят е точно такъв,а именно липса на рвспект към личността,институциите и обществото като цяло.И повярвай ми за този проблем далеч не носи вина(само)”кметчето”,както се изразяваш.
18.
:-) комисион ефенди
31.08.2018 17:00:59
0
7
Всичко идва от НАРКОТИЦИТЕкоито са под контрол на куkите и свободната продажба на анаболи стероиди
17.
ПРАВИЛОТО Е ЧЕ ????????????????????????????
31.08.2018 15:18:28
0
4
НАГЛОСТА Е ПЕЧЕЛИВШО ПОВЕДЕНИЕ///ВСЕ ОЩЕ В БГ.////ТЕЗИ МУТРИ СА РЕКЕТИРАЛИ ЗА ТАКСА СПОКОЙСТВИЕ И ИЗПОЛЗВАНЕ ЗАВЕДЕНИЕТО КАТО МЯСТО ЗА РАЗПОСТРАНЕНИЕ НА ПСИХО АКТИВНИ ВЕЩЕСТВА . НА ПРАКТИКА ///А И ТОВА ИМ Е БИЛА ЦЕЛТА///ПОТЪРПЕВШИ//ГУБЕЩИ//// ОТ САНКЦИЯТА СА РАБОТЕЩИТЕ В ЗАВЕДЕНИЕТО––НО И ТЕ СА ВИНОВНИ ЗАЩОТО ОТ СТРАХ НЕ КАЗВАТ ИСТИНАТА.
16.
до 15
31.08.2018 13:44:22
0
12
Така е, прав си. Ама ако има общество и не толерира подобни индивиди - тях просто няма да ги има. В тази връзка - кой и как поущрява възпитанието на деца от културни родители, като след време децата им не виждат поприще тук в Бургас, чувстват се в не свои води и бягат от този заразен с хапове, наркотици, селяния и простащина град. Щом обществото толерира такива утрепки, значи те ще се множат и скоро ще се превърнат в норма на поведение. Само, където тази норма на поведение е на път да доведе след себе си само деградация, разпад и културен колапс за града ни. Град, с който преди години се гордеехме не заради лъскавите ( макар, че и там се компрометирахме след некачествените дейности)площади, улици и градинки, а с бургаския дух, шовинизъм и типичната за града ни поетична креативност и феерия от готини и широко скроени хора. Днес градът е представляван от батки без патки, пикли с джуки без грам женственост, завистливи, злобни и дребнави човечета...
15.
до 14
31.08.2018 12:19:48
0
9
Въпросните индивиди и пари нямат. Дават им ги или мама която “тайно” проституира така да се каже лапа пишки за някой лев или от таткото който хич не краде и усвоява. Уродите създават и възпитават уроди. Като нямаш акъл и ценз за пет стотинки няма как да създадеш и възпиташ вундеркинд.
14.
2XL
31.08.2018 11:45:53
0
11
Какво се очаква да се случи в общество в което:
- на пиадестал са "тунинговани златотърсачки" и "напомпани ММА бойци
-за да се забавляваш трябва задължително да си или пиян или надрусан(или за по-голям купон и двете заедно)
-всички човешки ценности се измерват в злато и пари и притежаването им в големи количества те извисяват над останалите
-
13.
hahahah
31.08.2018 11:33:15
1
10
Тия комични “мутри” дето с двайсе крошета не могат да реализират нокаут, който по принцип отнема до 3 секунди, ако ги издухам с гладкоцевката ще липсват ли на някой????
12.
До Hgd
31.08.2018 11:31:56
0
7
Напълно си прав. Всеки здраво мислещ човек след като завърши гимназия бяга да учи някъде и никога повече не се връща. Когато интелигентността срещне простотията - отстъпва. Затова не останаха читави хора.
11.
Smith
31.08.2018 11:25:37
0
10
Съдът е основния виновник за размножаването на подобни получовеци. Ако имахме съдебна система, героите от клипа щяха да правят свирки на мангалите в затвора, след като са цепили камъни през деня.
10.
хахаха
31.08.2018 11:08:09
0
13
Извинете, на кое клипче е боят?
Видях само скубане на ученички и странно-поклащащи се гумени меченца. Със сигурност никой от тях никога не е виждал истински бой....
Наслаждавайте се на демокрацията и на Евро-то - това са резултатите от тях - мамини травестити с объркани от мултимедията представи. Силни, когато обстоятелствата позволяват, телевизионни жертви, когато ги поставят на мястото им...
9.
....
31.08.2018 11:07:06
0
14
Бургас е много хубав град за живеене, но хората нестават! Факт!
8.
Hgd
31.08.2018 11:03:56
2
18
Проблема е там ,че това е масово , а не при един двама и така това държание започва да се приема за нормално. Преди седмица една подобна група ми сече пътя , но това явно не беше и достатъчно , и вместо извинение получих закани за бой. Не знам кой ги е възпитавал тези ама положението е мнооооого зле. И вместо да се инвестира в градинки и пътища,които след ефин дъжд ги няма , вземете някакви мерки за тези "явления" , че вече не се търпи, а кметчето само говори за някакви инвестиции, които така или иначе не се случват. Ако целта е да изгоните младите,интелигентни хора от този град ... Успяхте!
7.
полуидиот
31.08.2018 11:00:43
2
17
И някой ми разправя,че градът се развивал! Мутреещи анаболни пишлемета ще довършат и без това сриващия се имидж на най-добрия град за живеене.А някога наистина беше...
6.
Batkata
31.08.2018 10:53:52
12
6
Проблемът е друг , че Айтоските селяндури са дошли в Бургас и са си мислели че са на село да мутрееят 5-6 човека да дърпат жените на другите както обикновенно правят и да набият 1-2 и да им се размине , но в случая удариха на камък попаднаха на грешната компания изядоха шамарите и сега ревът като жени защото такъв бой до сега не бяха яли а е трябвало и ще го помнят ! А никой не казва че можеше да е друго да имаше 1-2 момчета които нямаше да реагират адекватно но да искат да защитят половинките си и да бъдат те набити тогава ми кажете кои щяха да са виновниците !?
5.
*********
31.08.2018 10:43:42
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
До Тито
31.08.2018 10:36:18
2
13
Проблемът не е ,че някакви утайки са се надрусали и сбили . Проблемът е ,че е посевместно . Просто този случай придоби огромна гласност.
3.
агент
31.08.2018 10:35:32
7
5
Това е исценировка за да се отклони вниманието от истинските проблеми в държавата
2.
Tito
31.08.2018 10:12:08
10
1
Za edna piqnska svada ebahti senzaciqta...
1.
Точно
31.08.2018 10:10:28
1
9
Градът на мутрите. Скоро се изнасям...70796
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Прекратиха дело за 527 лв. по давност след 17 години протакане Прекратиха дело за 527 лв. по давност след 17 години протакане Бавното правосъдие е равно на липса на правосъдие Кога да си мием зъбите – преди или след закуска Кога да си мием зъбите – преди или след закуска оказва се, че отговорът не еднозначен ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка 26 пъти изпитващ сменил посоката, въпреки инструкциите на таблета ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? Тя е безспорен авторитет и може да застане на върха на държавата  Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Чаените торбички съдържат танин – това вещество ефективно се бори с плака и петна по съдовете 1,30 лв. за яйце, не е от златна кокошка, "органично" е 1,30 лв. за яйце, не е от златна кокошка, "органично" е За сравнение - простосмъртното обикновено яйце в момента се търгува по около 60 стотинки в магазините и на пазарите ГЕРБ внесоха доклада на временната комисия за "Боташ" в деловодството на НС ГЕРБ внесоха доклада на временната комисия за "Боташ" в деловодството на НС Станков посочи, че ГЕРБ винаги е искал да освети сделката с "Боташ", докато правителството на Денков е имало 10 месеца да го освети, но не го е направило и стотици милиони са изтекли Предлагат да падне тайната на възнаграждението и заплатите да са на светло Предлагат да падне тайната на възнаграждението и заплатите да са на светло В някои случаи служители, изпълняващи еднакви задължения, на една и съща позиция, получават различно заплащане Служебният кабинет смени областния управител на Бургас Служебният кабинет смени областния управител на Бургас Поста за трети път ще заеме Мария Нейкова БСП избира общински лидер на Бургас утре, реди листата за НС в неделя - вижте кои са кандидат-депутатите БСП избира общински лидер на Бургас утре, реди листата за НС в неделя - вижте кои са кандидат-депутатите Паруш Парушев е фаворит за нов общински председател, но има и други кандидати
Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба  Голямата измама "Денсинг старс" Голямата измама "Денсинг старс" Странното решение на журито да няма отпаднал от „Денсинг старс” възмути и зрители и публика
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори