×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Протестиращите животновъди искат оставки до час, ако не – гражданско неподчинение


Протестиращите животновъди искат оставки до час, ако не – гражданско неподчинение
Тема в развитие
Протестиращите животновъди искат оставки до час, ако не – гражданско неподчинение След оставките: Само странни субекти останаха на протеста, искат главата на премиера Само във Флагман.бг! Крути мерки срещу чумата в Бургаско, проверяват и дезинфекцират всяка кола и шофьор (СНИМКИ) Валентин Радев: Животните трябва да бъдат убити, иначе опасностите са много големи Шарково посрещна омбудсмана Мая Манолова с козичка адашка, обеща им да иска по 300 лв. за овца (СНИМКИ/ВИДЕО) Първо във Флагман! Цялата истина за истерията с чумата и кой се готви за поста на Порожанов След алармата на Флагман.бг: Кметът на Болярово поиска РЗИ да изследва водата в с. Шарково Д-р Илиев: Животните в Странджа не се избиват напразно, спасяваме бизнес за над 1 млрд. лева (ВИДЕО) Първо във Флагман.бг! Ужасяващи кадри от гробището на избитите животни в Шарково Затишие пред буря! Доброволци бранят стадото на баба Дора от черните „ветеринари” с бели престилки Баба Дора: Подкрепата на протестиращите ми връща надеждата, че „рожбите“ ми ще оцелеят (ВИДЕО) Пощадиха стадото на баба Дора, която разплака България! Министър Порожанов разкри как смята да постъпи с овцевъдите Убийте овцете! Каква е разликата с турското робство? Болката на баба Дора трогна цяла България. Тя ридае безутешно: Не убивайте животните ми, те са мои деца (ВИДЕО)
виж още
скрий
18 Юли 2018, Сряда, 17:38 ч.
Източник: бТВ

Протестиращите в столицата животновъди готвят гражданско неподчинение ако до един час няма оставки в Министерство на земеделието, предаде bTV.

Те са внесли декларация в Министерския съвет.

Животновъдите протестират с искане за по-високи обезщетения на животните, засегнати от чумната епидемия в Странджа. Протестиращите настояват и за повече пари за онези стопанства, чието мляко не може свободно да се продава.

Според тях ако държавата е обръщала повече внимание на сектора е нямало да се стигне до ситуация, в която толкова много животни ще бъдат умъртвени.

Финансовият министър Румен Порожанов определи финансовите искания на протестиращите като твърде високи. В знак на протест животновъдите изгориха вълна и изляха мляко пред Министерския съвет.

Част от протестиращите фермери се опитаха да щурмуват сградата на Министерския съвет, но тройният полицейски кордон ги спря. Стигна се и до сблъсъци. Полицаи върнаха зад огражденията двама животновъди, които пробваха да стигнат до вратата на правителствената сграда.

Протестът е организиран от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Те искат да се спре масовото избиване на здрави животни и да се запази поминъка на хората.

Протестиращите настояват също незабавно да бъде свикан Консултативния съвет по национална сигурност във връзка с кризисната ситуация. Симеон Караколев – съпредседател на асоциацията, каза:

„Искаме на тези хора, когато им се дават пари за тези животни, някой да мисли, че с тези пари…тези овце не растат по дърветата, а в съседното село, те трябва да обикалят цялата страна. Тези стада са градени с години, а в момента искаме отнякъде да ги компенсираме, като им дадем пари. Могат ли те да доят пари и да гледат пари. Те трябва тепърва да започват да правят разходи по закупуване на тези животни – това никой не го отчита“.

Други животновъдни асоциации обаче, като Обединени български животновъди, се обявиха против протестите.

Междувременно Фонд „Земеделие“ увеличи помощта по схемата „де минимис“ за стопаните от Бургаско и Ямболско. По 47 лева на животно ще получат собствениците на евтаназирани заради чумата овце и кози. Подпомагането е допълнение към компенсациите, чието изплащане вече започна в селата Воден и Кости.

Преди седмица Асоциацията на овцевъдите и козевъдите обяви безсрочни протести, като първият от тях беше край търновското село Шереметя. Тогава поискаха оставки на ръководни кадри в агроведомството и повече пари, като разливаха мляко и гориха овчи кожи.

„Не може да постигнем единомислие с ръководството на Министерството на земеделието и храните нито за увеличаване на ставките за овцевъдите и козевъдите в страната, нито за понасяне на отговорност за тежката криза, която се случва и в момента“, каза лидерът на Асоциацията Симеон Караколев.

Протестът обаче раздели бранша. Останалите животновъдни организации се разграничиха от него и дори обвиниха Караколев, че търси провокация и отказва диалог.

Президентът Румен Радев ще посети по-късно днес община Болярово, която е най-засегната от чумата по дребните преживни животни. Той ще разговаря с местната власт за предприетите мерки за овладяване на болестта и за неразпространението й в съседните общини.

Въпреки заповедта на изпълнителния директор на Агенцията за безопасност на храните Дамян Илиев, в село Шарково остават живи 115 овце и кози. Вчера в първото засегнато от болестта в Ямболска област село Воден, бяха изплатени 190 хил. лева за обезщетения.

В категории: Политика , Животът


8
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
8
Коментара по темата
8.
до Любомир ПЕТРОВ от АП-Бургас
19.07.2018 01:00:22
0
1
ще остане ли гр.Айтос най-добрият град,но за имотни измами с наследствени имоти ,но при нотариус Бисер ДЕМИРЕВ № 324...правени с неузаконени и незаконни наследствени къщи , но благодарение на най-некомпетентната прокурорка Молена Стойчева-ГЕНЧЕВА /която неможа да разгъне пълния си потенциал и да разкрие по безспорен начин обективната истина в името на Върховенството на ЗАкона/.Но тези имотни измами с наследствени имоти са правени и с правомощията на Държавни служители от Община Айтос които са издавали официално документите с невярно съдържание ,а именно
фалшиви удостоверения за наследници на тодор костадинов Тодоров починал на 30.05.1985г много преди да бъде издадено Разрешително за строеж №9 от 1987г на негово име
фалшиво разрешително за строеж №9 /1987
фалшиви скици
фалшиви Данъчни оценки
и мн.др. заблуди и измами с една единствена крайна цел......в крайна сметка лицето Сийка Вълкова Танева да придобие НЕЗАКОННО НЕДВИЖИМО ИМУЩЕСТВО ПО НАСЛЕДСТВО от Тодор Костадинов Тодоров -като негова съпруга ,но без да имат сключен граждански брак ....но при скандално известният на ПРОКУРАТУРАТА Айтоски нотариус Бисер ДЕМИРЕВ № 324
А ако на специалистката по имотни измами с наследствени имоти "Сийка Вълкова Танева " зет и не беше ПОЛИЦАЙ от МВР ....дали прокуратурата и МВР щяха да и прикриват явните имотни измами ,но успешно .
7.
нема оправия
18.07.2018 16:42:24
5
6
пълно съгласие с №5. аз също смятам, че превенцията за незаразените животни е осмъртяване на животните от заразени стада...не съм ветеринар, но съм доктор и мога да ви кажа, че пандемията е най-голямото зло, което може да се случи на българското животновъдство. единствената адекватна мярка, колкото и да е тъжно и трагично, е избиването на животните от заразените стада. стига с тая баба дора, утре, когато от стадото на баба дора тръгне пандемията, какви ще ги съчинявате - че е химическа атака за нарочно унищожение на баба дора и козичките й
6.
california wonders
18.07.2018 16:21:19
3
0
dojiviahme mafioti da zaplashvat demokraciata, Boiko sme go izbrali da raboti kakvi sa teya izmisliari deto prechat...
5.
До 4
18.07.2018 16:05:34
7
7
Абе ти откъде знаеш,че е "несъществуващ проблем"???Ветиринар ли си,специалист ли си,там ли си бил???? Аман от фейсбук малоумници,дето въртят едни и същи снимки и фрази и си вярват.Чумата ако се изтърве 1 300 000 животни в цялата страна заминават на кино...обаче глупендерите въртят снимката на бабичката с козата и повтарят в транс едни същи думи.Висчки животни се избиват в засегнатите райони,обезпаразитява се и карантина...иначе 1 300 000 животни отиват мъртви и тогава ви е бедна фантазията какви загуби ще претърпи държавата и край за години с каквото и да е животновъдство.Аман от немислещи за това сме на тоя хал.Хиляда глупости и теории на конспирациите–Нямало чума и искали да заселват мигранти там.Това само на болен мозък кухата кратуна може да го измисли.А още по куха кратуна ще повярва.Те 90 % от мигрантите не харесват големите градове на Европа и отиват само в най–най богатите и развити държави,пък ти чакай да дойде бежанецът и да се засели в джандема в на баба ти Дора козарника.
4.
Изгърмяний
18.07.2018 15:44:55
3
11
4 бушона гръмнаха.
Сега се ослушват, като глуха свиня в тикви, дали ще се намали напрежението.
Надали...
Трябва всички, които са имали правомощия и не са действали адекватно по случая да си заминат.
Трябва също някой да поеме политическа отговорност за парите, които ще изхарчат на гърба на народа, за да решат несъществуващ проблем
3.
Дом Периньон
18.07.2018 15:13:43
15
9
Пари за протести имат , а за застраховки нямат. Щом имаш стока или предприятие трябва да се защитиш от всички рискове , не после да ревеш на държавата ,все едно ти е длъжна.
2.
Коджаасфалтаджиев
18.07.2018 15:06:48
1
4
Шшш еи селяни НепротивоБаиХоиствувите
1.
Облачно с оставки
18.07.2018 15:03:02
3
8
Прогнозирах оставки преди 1-2 дни.
Сега само Бирисов трябва да реши Порожанов или Илиев.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби Парламентът е цирк – обиждат се на „Копейка“ и "Сороса", а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 6 души Парламентът е цирк – обиждат се на „Копейка“ и "Сороса", а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 6 души Добрата новина е, че 49-ото НС ще излезе в почивка до няколко дни и доколкото е възможно авторитетът на парламентаризмът ще бъде запазен При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие „Пратете екип, защото престъпността расте, появяват се и все повече нарушители на ЗДвП, зоват местните жители Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Фолкдивата неузнаваема, сравниха я с нейна колежка Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жертвата, която е на 64 години, е получила медицинска помощ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Ветроходното състезание ще започне с Парад на участниците пред Морската гара
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори