×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Путин печели изборите с 87%
  • Путин печели изборите с 87%
  • Жена е намерена мъртва в дома й в Пловдив, задържан е синът й
  • Остават 2 седмици, в които може да платите данъка си с 5%
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Първо във Флагман! Цялата истина за истерията с чумата и кой се готви за поста на Порожанов


Първо във Флагман! Цялата истина  за истерията с чумата и кой се готви за поста на Порожанов
Има ли връзка?! След оставката на Костадин Марков като лидер на СДС преди броени минути, войната между Порожанов и Илиев вече е явна
Тема в развитие
Протестиращите животновъди искат оставки до час, ако не – гражданско неподчинение След оставките: Само странни субекти останаха на протеста, искат главата на премиера Само във Флагман.бг! Крути мерки срещу чумата в Бургаско, проверяват и дезинфекцират всяка кола и шофьор (СНИМКИ) Валентин Радев: Животните трябва да бъдат убити, иначе опасностите са много големи Шарково посрещна омбудсмана Мая Манолова с козичка адашка, обеща им да иска по 300 лв. за овца (СНИМКИ/ВИДЕО) Първо във Флагман! Цялата истина за истерията с чумата и кой се готви за поста на Порожанов След алармата на Флагман.бг: Кметът на Болярово поиска РЗИ да изследва водата в с. Шарково Д-р Илиев: Животните в Странджа не се избиват напразно, спасяваме бизнес за над 1 млрд. лева (ВИДЕО) Първо във Флагман.бг! Ужасяващи кадри от гробището на избитите животни в Шарково Затишие пред буря! Доброволци бранят стадото на баба Дора от черните „ветеринари” с бели престилки Баба Дора: Подкрепата на протестиращите ми връща надеждата, че „рожбите“ ми ще оцелеят (ВИДЕО) Пощадиха стадото на баба Дора, която разплака България! Министър Порожанов разкри как смята да постъпи с овцевъдите Убийте овцете! Каква е разликата с турското робство? Болката на баба Дора трогна цяла България. Тя ридае безутешно: Не убивайте животните ми, те са мои деца (ВИДЕО)
виж още
скрий
16 Юли 2018, Понеделник, 07:05 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА

Засега са открити само антитела от ваксинация срещу чума, но не и клинична картина, което ще докаже и експертната комисия на ЕК, но вече е  твърде късно да се каже истината на хората

Тлеещата вътрешна война между земеделския министър Румен Порожанов и изпълнителния директор на агенцията за безопасност на храните Дамян Илиев, който  стои на поста от предходното правителство,  е довела  до пълния хаос в подаваната информация дали има  реално чума по дребните преживни животни в Странджа и Сакар.  Има приключило разследване на ДАНС , данни от което сочат, че няма диверсия чрез умишлен внос на заразени живи животни от съседна Турция, нито пък че е възможна зараза от маратонки на преспали в наш обор бежанци, пресекли заразен район от Близкия изток. Краен извод от официалните ни власти липсва, както и окончателно кога и по  колко лева обезщетение ще получат пострадалите стопани от започналото поголовно избиване на животни в т.нар.застрашени зони.


Имаме две първични огнища дотук – в с.Кости, Бургаска област и с.Воден, Ямболска област. Второто вече се застъпва с вторично огнище в с.Шарково, където протестират, но не знаят защо

Решаващи за съдбата на един от двамата управници ще са следващите няколко часа, когато ще трябва да се изясни чия е вината за хаоса. Довечера у нас ще се приземи експертната комисия на ЕК, която ще иска утре сутринта да обходи и да види картината по места, да се запознае с факти около това кои лаборатории са ползвани за установяване на заразата и дали има пропуски, довели до увеличаване на карантинния район.

До момента са умъртвени около 4000 животни в засегнатите села в Странджа и Сакар, като във всяко стадо е открита поне една заразена коза или овца – по твърдение на БАБХ.

От Агенцията по храните обявиха междувременно, че ще се забави изплащането на обезщетенията, защото предстояло  сумите да бъдат увеличени с решение на Министерския съвет. Но дали има такава нагласа у премиера и кога ще се проведе заседанието, остава неясно.

В с.Кости, община Царево, където беше засечена за първи път екзотичната разновидност на чумата, бяха избити овцете на седем стопанства, собствениците на някои, от които са теглили кредити от банки и сега изпитват огромни затруднения с какво да плащат месечните вноски, след като нямат приходи от продажба на месо, мляко и млечни продукти.

Проверка на Флагман установи, че от областната дирекция на БАХБ още в началото на юли месец към централата са изпратени  бройките за загробените овце, както и описание на сумите, които трябва да получат стопаните.

За обикновена овца с тегло 65 кг обезщетението е 150 лв., а за селектирана – 246 лв. В област Бургас са евтаназирани приблизително 450 овце в периода 28 юни -1 юли. Кози не са евтаназирани.
„На двама от стопаните парите  ще бъдат преведени по банков път – те имаха стада от селектирани животни, на останалите – ще се раздават в кметството в Кости, чакаме всеки момент това да стане”, категоричен е директорът на БАБХ-Бургас д-р Георги Митев. Той отказа да коментира повече по темата дали има разминаване в цените – кой какво обещава и защо го обещава, както и за сроковете за плащане. Изчисленията в БАБХ-Бургас били направени при спазване на всички изисквания на ЕС за оценка при такива случаи. Наш екип засече служебната кола на д-р Митев  в 13,10 часа на разклона за с.Факия при главния път Болярово-Средец, където има полицейски пост. Оказа се, че се проверяват леки автомобили и бусове за наличие на живи животни, които идват от област Ямбол в опит да бъдат продадени по морето. Огнищата в област Ямбол вече са две по официални данни и се застъпват в 10-километровата им зона:  около точка с.Воден – с първично огнище  и точка с.Шарково – вторично огнище.

Полицейски пост, който проверява автомобили  със същата цел - пренасяне на живи животни или месо от набързо заклани овце или кози има и при входа на друго бургаско село - с.Момина църква откъм Болярово.

„Няма да допусна да се изнесе нито едно животно от Ямболско към моя район. В Бургаска област не са разкрити нови огнища до този момент. При изхода на с.Факия в посока Бургас имаме и пост за дезинфекция на автомобили – който идва от потенциално заразена зона да не я пренася към Бургас. Взели сме 300 проби от стопанства в радиус 10 км около с.Кости. Това включва стопанства в Царевска и Малкотърновска община. До този момент резултатите от излезли анализи в централната лаборатория на БАХБ не дават наличие на заболяването на територията на Бургаска област”, заяви д-р Митев.

Д-р Митев отказа да коментира информация на Флагман за проведено разследване на ДАНС в периода 1 юли-10 юли сред ветеринарни лекари, стопани и кметове на общини и кметства в Странджа и Сакар, както и дали самият той е бил разпитван за съмнения, че чумата е внесена с цел диверсия на наша територия – да се унищожи поминъкът ни с продажба на екологично чисто месо и млечни продукти.

Източник на Флагман твърди, че специалните служби са започнали разпити, след като  е бил установен щам на чумата у нас, характерен за съседна Турция. Те са предприели разследването, след като в централната  лаборатория на БАХБ, с прикрепено  паралелно изследване на същата проба в лаборатория във Франция, щамът е бил потвърден.

Въпросът обаче,  на който българските власти нямат официален отговор пред общестеността, е следният: има ли клинични признаци на болестта, защото до този момент всички ветеринарни лекари, имащи реален допир до животните в Кости, Воден и Шарково, са категорични, че типичната клинична картина с болни и с умрели животни от чума няма!

Следва изводът, че лабораторните изследвания са показали антитела от нелегална ваксинация. С прости думи, ако не е диверсия с умишлено внедряване на болни животни в българските стада, което е много малко вероятно да стане без знанието на собственика, излиза нещо друго на преден план: Стопани на обори, където е открита типичната картина на симптоматика от чума,  са ходили в Турция и са се снабдили по собствена преценка оттам превантивно с ваксина, която не е скъпа. Целта им е била оправдана както икономически, така и морално -  да се предотврати евентуално заразяване.


Хората просто са били информирани за настъпването на болестта към Европа. Възможно е да са инжектирали животните си сами – без дори да ползват услуга на ветеринарен специалист, което е просто като действие. Кои са тези ентусиасти и трябва ли да бъдат линчувани и изправени пред съд за това, което днес се случва?


До днес тази карта на разпространение на особено опасната за ЕС болест включваше само червената точка в с.Кости, Бургаско.
Днес тя изглежда крайно притеснително в този вид за Европа


Според високопоставен източник на Флагман от МС, министър Порожанов и колегата му от изпълнителната агенция Дамян Илиев знаят за сложната ситуация, в която са, тъй като докладът на ДАНС с посочените по-горе констатации, е в ръцете и на двамата отпреди пет дни. Проблемът е, че поради взаимната им нетърпимост, те не поддържат професионален контакт помежду си, за да съгласуват общи адекватни мерки и да обяснят на обществото действителната картина.

Или Илиев ще си иде до утре или постът на Порожанов вече е спазерен за ново-старо лице от дясната политика. Вижте и помислете защо преди броени минути зам. председателят на СДС Костадин Марков подаде оставка и ще намерите отговора”, намекна друг източник на Флагман.

Марков напусна ръководството на СДС, обявявайки това около 14 часа днес /ВИЖ ТУК/. Той е неудовлетворен в личен план от избора на Румен Христов за национален лидер на СДС преди седмица. Марков казва в обръщение до медиите, че се опасява от започнал процес за претопяване на дясната формация СДС като придатък на Обединени патриоти във властта – като четвърта партия в тази коалиция или чрез изолиране на НФСБ от нея.

Какво е общото между чумата по овцете и преразпределянето на постове в политиката вероятно скоро ще стане ясно, каза източникът на Флагман.

В категории: Политика


Флагман.БГ Дете почина в двора на училище в Казанлък Дете почина в двора на училище в Казанлък 18/03/2024, Понеделник 18:51 2
20
Коментара по темата
20.
Аре ве
15.11.2019 18:22:00
0
0
Дали пък няма нещо общо с подмяната на военния резерв на САЩ.
Като цяло бг управниците са страшни боклуци... на всички им ясно,че рано или късно ще стане ясно и тоя дето си подава оставката накрая взима най голямото пърче пица щото му е за последно ама като си трябва.
19.
Нямам име заради вас
25.07.2018 12:14:20
0
1
Истина! Вие не знаете що е то! Вие търсите измислени сензации. Когато размахвате метлата натопена в помита, даже не се замисляте, че не пръскате определен от вас за оливане, а пръскате и хората които нямат никаква вина, освен, че са му роднини.
Но какво ли ви пука за тях, щом лайняната метла е у вас!
18.
*********
18.07.2018 13:32:46
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
17.
Една Българка
18.07.2018 11:29:27
0
0
Такава статия в немския вестник Neue Osnabrucker Zeitung НЯМА!
16.
Една Българка
18.07.2018 11:24:26
0
5
Така наречената "френска лаборатория" извадила положителните резултати за странджанската чума и френски изследователски център наречен СИРАД и се занимава с изследователска дейност в областта на агрокултури и животински видове по целия свят. Този център няма статут на официална лаборатория. Това е сайта им
https://www.cirad.fr/
Този център е подструктура на организацията IFAD която пък от своя страна се занимава със всичко (от подпомагане на фермерство през помощи за бедстващи и гладуващи райони предимно из Африка, през Индия и финансирания на всичко, за което се сетите) из целия свят, с изключение на САЩ, Канада и Австралия. Тази организация има за партньори Отворено общество на Сорос, Фондацията на Бил Гейтс, фондацията Рокфелер и други подобни финансово нестабилни организации :D Ето тук са хранилките -
https://www.ifad.org/web/guest/foundations
Един от сътрудниците в организацията, който се занимава с финансови операции е член на ЕПН (Европейска Народна Партия), където членува също 2.5 промила Юнкер, както и председателя на ЕПН Жосеф Дол. Дол кумува на сватбата на този сътрудник преди около 6 години. Сътрудника се казва Франсоа Габриел (François Gabriel) и е съпруг на българската еврокомисарка Мария Габриел. :D Баси и съвпадението, а? Някакъв дето си бърка по дупките с "френската лаборатория" заЧумила цяла Странджа, съвсем случайно си бърка в дупките на български еврокомисар и депутат от ГЕРБ. Да ви кажа... всички са навързани като свински черва. Ай ся си анализирайте, разследвайте, търсете из нета и си потвърждавайте клюките ;)
Manage
Cirad - La recherche agronomique pour le développement
cirad.fr
15.
Българионъ
17.07.2018 19:50:53
0
0
https://bglog.net/blog/Balgarionn/site/posts/Пир-на-хищниците-
14.
Българионъ
17.07.2018 19:50:02
0
0
https://bglog.net/blog/Balgarionn/site/posts/BGLog/Жегата-зад-ъгъла
13.
Helen Daniel
17.07.2018 15:07:20
0
0
Trenger du noen form for lån? Vi er det raskeste utlånsselskapet i verden. Her er din sjanse til å få et lån fra vårt selskap til en rente på 2%. Våre lån er sikret og garantert. Rask lån i løpet av minutter. Kontakt oss i dag hvis du for tiden har behov for et lånetilbud. Vennligst kom tilbake til oss hvis du vil bruke vår e-post for å motta et lån: [email protected] Vi anbefaler at du kontakter den sanne helt, tillit og effektivt utlånsselskap for lånet ditt. Jeg takker både individer og regjeringen for vår store effektivitet. For å motta et lån, kom tilbake hvis du vil bruke vår epost: [email protected]
hilsen,
Fru Helen Daniel
12.
Женя
16.07.2018 23:20:11
0
11
Флагман, защо не направите разследване как всички магазини в Кумлука работят без касови апарати.. под чия протекция е ромската избирателна общност???
11.
ко каза ко ?
16.07.2018 20:45:53
1
12
Нищо не разбрах от статията . Каква беше идеята впрочем ?
10.
Лъжите на Нинова и другари нямат брой!
16.07.2018 20:11:23
18
12
На мен ми направи впечатление повторението на сценария след аварията в Чернобил!И тогава една баба Маруся крещеше че няма радиация, къде била тази радиация, това било империалистическа диверсия и пропаганда! Та и сега пак баба Дора реве че животните са здрави и за всичко е виновен Борисов! А бре другари от Позитано, проявете малко творчество! Фабриката за лъжи БСП-ЕООД Нинова и свине, постоянно бълва лъжи, защото Нинова е ВРАГ на Истината! Г-жа Лъжа Импексова кажи и нищо друго не е нужно!
9.
оффф
16.07.2018 18:03:59
7
9
Флагман стига сте манипулирали хората! Тази статия е една абсолютна измислица и разтеглен лукум. Спусната Ви е отгоре! Половината вътре са абсолютно неверни твърдения и заблуда за 80те % от читателите Ви тук
8.
112
16.07.2018 18:00:58
6
9
Dalaverov e vatre v kypa
7.
New Scotland Yard
16.07.2018 17:39:26
11
16
Германското разузнаване BND изнася доклад как Франция и Германия ше ИЗСЕЛЯТ над 150.000 мигранти от собствените си дьржави само Афганистанци и Пакистанци в БЬЛГАРИЯ в пограничните зони с ТУРЦИЯ за целта Меркел е приготвила по 6000 ЕВРА за герб кмет приел мигрант /паки или афганец/ като е склщчила таино споразумение сБоико Борисов кото да получи МИЛИАРДИ ЕВРА помощ след спиране на ЕВРОФИНАНСИРАНЕТО на Бьлгария след декември 2019
Доклада на немските ВND е предаден на виден немски политик които го публикува в немския вестник Neue Osnabrucker Zeitung в доклада се посочва че медиите вьвБьлгария /ТВканали от години прожектират ИНДИИСКИ и турски сериали по наи-гледаните телевизии с цел бьлгарите ПО-ЛЕСНО и БЕЗболезнено да ПРИЕМАТ новите си ПАКИСТАН-Афганистански обитатели запознаваики ги от рано с техните навици привички обичаи икултурни различия/
6.
Голям Вриз
16.07.2018 17:19:24
6
28
Бай Тошо искаше да засели Странджа с едно Постановление -май беше No 20. Не успя. Неговия сол т,ашак ББ сега прави опит с арабухи .Няма да успее. Там народа е див и не допуска друг ,природата също не е за пустинници. Дори турци не могат да живеят там. Само диви българи които не са зелени,а природосъобразни.
5.
MT
16.07.2018 16:47:23
6
27
Има ли ,ловджии в тези райони? Изкарайте чифтетата и ги изгонете тия,,ветеринари''.
4.
Трепане искате
16.07.2018 16:25:52
6
17
150лв обезщетение за 65кг овца?
2,31лв за 1кг живо тегло?
Верно ли?
3.
МТ
16.07.2018 15:52:09
10
21
Преди обявяването на чумата,всяка сутрин 8-9 ч. се издигаше един самолет от към Турция ,и пръскаше с бял облак.Докато са тук НАто,пчелите,животните,рибата и накрая хората ще изчезнат.Севрюкова, е права.
2.
Tripadvisor
16.07.2018 15:15:14
14
27
За ужас на милицинерите от партия ГРОБ Ekсклузивно само в саита Афера Бг снимки на пристигнали преди 2дни СТОТИЦИ СИРИИСКИ ИРАКСКИ АФГАНСКИ мигранти в Сливенското село ЧИНТУЛОВО /Сливенския Балкан/до тях снимани бусовете
Мигрантите докарано по кьсни доби с Военно-транспортни самолети от ГЕРМАНИЯ в летищата БЕЗМЕР-Ямболско и КРУМОВО-Пловдивско броиката е кьм хиляда но до края на годината се очаква да от ГЕРМАНИЯ да бьдат прехвьрлвни около 60-80.000 МИГРАНТИ на БГ територия/СТРАНДЖА-Сакар Сливенския Балкан Добричко Монтана-Видинско/
1.
Zapoznat
16.07.2018 15:08:58
2
27
На мен ми мирише на политическа подкрепа или проект от една определена група във фейсбук
Не знам дали не сте се усетили вече ама ние сме овце така че пляскайте ;)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Ако вашият партньор рядко ви е глезил с цветя и подаръци, но усещате промяна в тази посока и получавате жестове на внимание без причина, тогава си струва да се замислите Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Ето кои са те  Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Нежен, копринено мек и много приятен на вкус Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Имотът се намира край София, а Ромина Тасевска го определя като своя "мечта" Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Най-често мъже бият жените си, синове също посягат на майките „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Това ще е хакерска хибридна операция, в която ще бъдат блокирани всички банки, учреждения, услуги и пътища“, твърди каналът, зад който стоят бивши руски разузнавачи Ергенът избра две лелки, перничанка,  софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ергенът избра две лелки, перничанка, софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ясни като бял ден са 5-те финалистки в третия сезон на шоуто Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Отец Иван Янков е от храм "Св.Троица" в Сливен
Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ Историята на Азис, когато още беше Васко Историята на Азис, когато още беше Васко Днешният Крал на попфолка е започнал от църковния хор
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори