×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шарково посрещна омбудсмана Мая Манолова с козичка адашка, обеща им да иска по 300 лв. за овца (СНИМКИ/ВИДЕО)


Шарково посрещна омбудсмана Мая Манолова с козичка адашка, обеща им да иска по 300 лв. за овца (СНИМКИ/ВИДЕО)
Днес баба Дора най-после се усмихна, повярва, че може да й запазят стадото
Тема в развитие
Протестиращите животновъди искат оставки до час, ако не – гражданско неподчинение След оставките: Само странни субекти останаха на протеста, искат главата на премиера Само във Флагман.бг! Крути мерки срещу чумата в Бургаско, проверяват и дезинфекцират всяка кола и шофьор (СНИМКИ) Валентин Радев: Животните трябва да бъдат убити, иначе опасностите са много големи Шарково посрещна омбудсмана Мая Манолова с козичка адашка, обеща им да иска по 300 лв. за овца (СНИМКИ/ВИДЕО) Първо във Флагман! Цялата истина за истерията с чумата и кой се готви за поста на Порожанов След алармата на Флагман.бг: Кметът на Болярово поиска РЗИ да изследва водата в с. Шарково Д-р Илиев: Животните в Странджа не се избиват напразно, спасяваме бизнес за над 1 млрд. лева (ВИДЕО) Първо във Флагман.бг! Ужасяващи кадри от гробището на избитите животни в Шарково Затишие пред буря! Доброволци бранят стадото на баба Дора от черните „ветеринари” с бели престилки Баба Дора: Подкрепата на протестиращите ми връща надеждата, че „рожбите“ ми ще оцелеят (ВИДЕО) Пощадиха стадото на баба Дора, която разплака България! Министър Порожанов разкри как смята да постъпи с овцевъдите Убийте овцете! Каква е разликата с турското робство? Болката на баба Дора трогна цяла България. Тя ридае безутешно: Не убивайте животните ми, те са мои деца (ВИДЕО)
виж още
скрий
16 Юли 2018, Понеделник, 17:50 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: авторът

Ето какви мерки ще предприеме общественият посредник за засегнатите стопанства


След министри, депутати и партийни лидери боляровското село Шарково посрещна и омбудсмана Мая Манолова.

Днес тя посети населеното място и проведе разговор с местните, които се вдигнаха на бунт заради поголовното избиване на животните им. (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Десетки недоволни чакаха омбудсмана на площада в центъра, за да видят как и по какъв начин общественият посредник ще им помогне.



Десетки местни се срещнаха с омбудсмана

Първи с Мая Манолова разговаря най-засегнатият животновъд в района - Дочка Панайотова. 800 овце и кози са евтаназирани от огромното й стопанство, където днес вече цари гробна тишина. Точно 60 минути били необходими на ветеринарите, за да съсипят целия й живот, всичко изградено дотук, оплака се тя.


С лозунги "В Брюксел има чума" посрещнаха омбудсмана

Животновъдите недоволстваха от това, че нито една институция не ги е уведомила за взетата мярка, а когато протестирали и затворили главния път до селото, ветеринари заобиколили и влезли в населеното място по черен път, за да умъртвят животните.


При местните дойде и кметът на община Болярово Христо Христов

Стана ясно, че обещаното от министъра на земеделието и храните Румен Порожанов минимално обезщетение от 190 лв. не ги удовлетворява. Те настояват щом мерките се изпълняват по европейски директиви, изплатената сума да бъде също по стандартите на Европа. Мая Манолова попита местните какво обезщетение би било справедливо. Според хората дори сумата да стане около 240-250 лв., каквато е вероятността с допълнителните отпуснати средства, пак не е достатъчна. Най-малко 300 лв. на умъртвено животно поискаха те.


Най-засегнатият животновъд в Шарково е Дочка Панайотова, тя показа празното си стопанство на омбудсмана

На въпрос на Флагман.бг какви мерки ще предприеме, Мая Манолова отговори:

"Ще напиша препоръка на министъра на земеделието. Ще отида лично на място и ще разговарям с него, за да си мобилизира чиновниците да дойдат тук на място и наистина да направят конкретна оценка на всяко пострадало домакинство, на убитите животни, на пропуснатите ползи. Ще настоявам да се възстанови стойността на убитото животно и поминъка. В противен случай регионът е заплашен от обезлюдяване".


Празното стопанство на фермера Дочка Панайотова


След площада Мая Манолова се отправи към къщата на една от най-известните през последните дни жена - баба Дора, чиято снимка с козичката й разплака цяла България. Възрастната жена очакваше омбудсмана с надеждата да чуе хубави новини, че стадото й ще остане живо. Това обаче най-вероятно няма да стане. Живата верига, в която участваха хора от цялата страна, успя да спре ветеринарите да влязат в имота й, за да умъртвят 160-те кози и яренца. Засега заповедта няма да бъде изпълнена, но само засега. Очаква се до няколко дни и нейните животни да бъдат евтаназирани.


Баба Дора зарадва Мая Манолова с коза адашка

Баба Дора и Мая Манолова заедно влязоха при стадото на възрастната жена, където омбудсманът се запозна с адашката си.

Сред политиците днес в Шарково бе и Атанас Зафиров - член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП.











В категории: Животът


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
14
Коментара по темата
14.
ПОНСА
17.07.2018 08:28:56
0
2
ДА Се ИЗБИЯТ и животните в ловните полета
13.
New Scotland Yard
17.07.2018 00:12:23
1
5
A между другото ама да знаите че жената на Американския посланик ЕРИК РУБЕНС ,г-жа Рубенс сьвсем НЕслучаино е инжер био-химик и работи като старши научен сьтрудник и рьководител катедра BIOHAZARD /Биотероризм/ кьм университета John Hopkins ,ма вии верваите на Боико и Мая Омдсманолова
12.
Ай сектир
17.07.2018 00:01:55
4
5
Ай сектир с тези овце ,значи с европейски и наши пари си хранят парите и отглеждат животните и сега искат пак с наши пари да им се плащат по 300 лв. на глава ,аколко фирми фалират в кризата и никой не им помогна щяла да вземе 500000 субсидия от Европа Ай сектир .А и нека покажат колко данък плащат на държавата от продажба на месо ,вълна кожи и мляко Зеро .
11.
New Scotland Yard
16.07.2018 23:57:01
1
6
Мьжа на Мая редовно ходи на инструктаж в Американското п-во КОЗЯК 16 обикновено когато се стмьни за да не го разпознят пенсионерките от кв.Лозенец гласуващи за БСП така че НЕ може да се има вяра прекалено е зависима от интересите на мьжо си и пристрастена кьм стимулиране на G-point
10.
Запознат
16.07.2018 23:17:02
5
5
Ще изчистят поминъка на хората, за да няма с какво да се препитават, така хората ще избягат от Странджа и тя още повече ще се обезлюди. Това е добре дошло за Б.Б. който ще ще подложи на ЕС и ще засели Странджа с бежанци! Това е цялата идея, пак ще сме прецаканите, а след 10 год.ще я прехвърлят на Турция ей така.
9.
South
16.07.2018 22:40:28
1
5
Допка, като продаде мерцедеса, ще вземе няколко пъти по 800 овце и кози. Вместо да инвестира в техника ( вижте очукният комбайн) задължително трябва Мерцедес да кара.
8.
гавра
16.07.2018 22:22:44
0
9
да дойде да си прави пиар
7.
гражданин
16.07.2018 22:02:41
4
9
Бреййй 300лв за овца,че те и други стопани от страната ще вземат да си заразяват добитъка с чума,та да вземат кеша !
6.
мислещ
16.07.2018 21:48:56
1
8
Поредния специалист по заразните болести /омбутсмана на държавата/ дойде да помага....суууупер :)
5.
darko
16.07.2018 21:47:25
0
10
КОЙТО Е ЗАПОЗНАТ ЩЕ ВИ КАЖЕ: ЗАЩО ПОКАЗВАТЕ САМО ТАЯ БАБА, ЗАЩОТО ОСНОВНИТЕ ЖИВОТНОВЪДИ В СТРАНДЖАТА СА ПРЕДИМНО ЦИГАНИ И СОПСИДАТОРИ . НЯМА ГИ НЯМАААА ТИЯ КОИТО ТОЛКОВА ВИ СЕ ИСКА ДА ПОКАЗВАТЕ И СИ СПОМНЯТЕ ЧЕ ГИ ИМАШЕ В ТАЯ ПЛАНИНА. НЯМА ВЕЧЕ БАБА И ДЯДО ДЕТО ВЪВ ВСЕКИ ДВОР ИМАХА ПО 10 ОВЦЕ И ПО 3 КОЗИ . МАХНЕТЕ СИ ПОШЛИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ МРЪСНИ РЪЦЕ ОТ ГРОБОВЕТЕ И ИСТОРИЯТА НА СТРАНДЖЕНЦИ ДОЛНИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПСЕТААААА.....
4.
Факт
16.07.2018 21:44:15
9
13
Манолова е единственият политик който се опитва да направи нещо за хората , доколкото и позволява поста . Всички останали са лобисти и гълтачи , ама с много дълбоко гърло !
3.
$$$$$$$
16.07.2018 21:26:40
9
14
Скьпи селяни НЕ вярваите на Манолова тя е ПОДЛОГА работи за интересите на Баи Хои от БАНКЯ,които лично я издигна на сладкия и скьпо платен пост Омбудсман вярно сладкодумна и магнетична но си остава поредната купена МАША
на банкянския ПАША
2.
?
16.07.2018 21:24:54
1
10
Манолова е мнооо добреееее {P} . Тоя с набръчкания врат , динко ли е ? Нали духа на борисов , ко прай там тоз селяндур ?
1.
16.07.2018 21:19:03
3
9
Манолова е голямо МИЛФче! Много радва! ☺️
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори