×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Минималната работна заплата в Гърция ще бъде над 800 евро
  • Днес ни очаква дъжд и по-ниски температури
  • Израел удари покрайнините на Дамаск
  • Куба обвини САЩ, че подклаждат протести в страната
  • На следващи избори ПП-ДБ няма да съществува, убедна е Мая Манолова
  • Разпитват свидетели по делото за побой срещу прокурорския син
  • Червения пират се изправя пред съда, гледат мярката му за неотклонение
  • Кирил Десподов стана футболист на годината
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Само във Флагман.бг! Кой е Недялко Гетов: От очевидец на разстрела на Костов до лидер на новата наркобанда в Бургаско


Само във Флагман.бг! Кой е Недялко Гетов: От очевидец на разстрела на Костов до лидер на новата наркобанда в Бургаско
Братя Гетови са свързани с убийството на наркострашилището Иван Попов
Тема в развитие
Разследването срещу „наркобандата на Тачо” приключи Благодетел от Поморие спасява Емил Гетов от домашен арест – иска го незабавно на работа, плаща му гаранцията И „ветеранът“ от бандата на Тачо остава в ареста Дясната ръка на Тачо остава в ареста, не се признава за виновен Недялко Гетов от „бандата на Тачо“ остава в ареста, но не се дава на прокуратурата Първо във Флагман.бг! Пуснаха под домашен арест Емил Гетов от наркобандата на Тачо Хора на Тачо се признават за виновни - искат споразумения с прокуратурата Съдът за Тачо: Опасен е, дори домашен арест не би го възпрял да извърши престъпление Плешивия и Малката Камба свидетели срещу „Групата на Тачо”, 2 пистолета и 69 празни саксии сред доказателствата Бургазлията Станислав Панайотов-Тачо – свиреп наркобос или примерен съпруг и баща, преценете сами (СНИМКИ) Остава ли в ареста „Групата на Тачо” – какво реши окончателно съдът (допълнена) Само във Флагман.бг! Лейтенант в новата наркобанда се оказа зет на съдружник в „Аркус”, сменил убития гард на Очите Ексклузивно за „Групата на Тачо“: Каква е йерархията, кои са биячите, чия е нарколабораторията, на кого е кум лидерът Нови разкрития за наркобандата на Тачо и Гетови, вижте какви количества дрога са открили спецполицаите "Групата на Тачо" остава в ареста (допълнена) Само във Флагман.бг! Бекира стана свидетел на прокуратурата, изпя нарко ОПГ-то Соченият за лидер на поморийското ОПГ: Всички свидетели срещу мен са наркомани, хващани многократно с дрога! Само във Флагман.бг! Ето всички лица на разбитата от ГДБОП поморийска наркобанда Официално: Съдът разкри кои са арестантите от новата наркогрупа в Бургас и Поморие Емблематична личност от ъндърграунда сред арестуваните от наркогрупата Прокуратурата за новата наркобанда в Поморие: Жестоко са малтретирали непълнолетни, за да станат дилъри Само във Флагман.бг! Кой е Недялко Гетов: От очевидец на разстрела на Костов до лидер на новата наркобанда в Бургаско Прокуратурата иска постоянен арест на задържаните в Бургас? ГДБОП разби мащабно ОПГ за дрога в Бургас, над 10 души са в ареста Прокуратурата разкри подробности за спецакцията срещу Гетов и компания, спипали ги със супер модерна нарколаборатория Знакови фигури са арестувани при спецакцията в Бургаско, сред тях са Гетов и Бекира В Поморие мутрите се снишиха, жандармерия варди изхода за Слънчев бряг Само във Флагман.бг! Братя Гетови, Бекира и Киндела са лидерите на новата наркобанда, кой обаче е босът им (СНИМКИ)
виж още
скрий
18 Октомври 2017, Сряда, 12:06 ч.
Автор: Флагман.бг, снимка: архив Флагман

Мазния, Барбарона, Бургаския и др. известни крими герои се появяват около фигурата на помориеца


Миналото лято след разбиването на групите на Любомир Славов-Мазния и Иван Митов-Слънцето за всички в ъндърграунда беше ясно, че следва преструктуриране на наркопазара по Южното  Черноморие. Според прокуратурата бандите на Мазния и Слънцето са си поделили сериозна територия, обхващаща почти всички курорти на юг, включително и областния център Бургас.

Вчера от държавното обвинение официално обявиха, че разбитото при акция на Спецпрокуратурата, ГДБОП и ОДМВР-Бургас ново ОПГ е действало в почти същите градове. Групата се активизирала през това лято – точно след вакуума, който беше създаден при елиминирането на Слънцето и Мазния. В момента в ареста са общо 12 души, между които има много интересни и знакови фигури най-вече за поморийския ъндърграунд.

Кой нареди Мазния?

Подобна фигура безспорно е соченият за един от лидерите на бандата Недялко Гетов. Любопитното е, че в началото на м. г. името на Гетов беше споменато по време на гледане на една от мерките за неотклонение на друг криминално проявен помориец – Мартин Душев, който беше обвинен за зверски побой над собственик на местен сайт. Тогава близък на Душев разказа, че именно Гетов е натопил Барбарона, защото имали конфликти и стара вражда. През лятото на 2015 г. дори стигнали до спречкване и бой.

Интересното е, че само няколко месеца след като Барбарона е пуснат под гаранция от съдия Събчо Събев, той е сгащен в наркопланация в Каменар. Обвинен е като част от групата именно на Мазния. По непотвърдена информация основни свидетелите срещу поморийския наркобос са близки познати на Гетов и друго много интересно име от Поморие – Димитър Димитров-Бабата.


Разбиването на групите на Слънцето (вляво) и Мазния (вдясно) отвори сериозна ниша в наркопазара по Южното Черноморие, в момента само Иван Митов е зад решетките, а Любомир Славов беше освободен срещу 10 бона гаранция

Елиминирането на наркострашилището Костов

Недялко Гетов е пряк очевидец на показния разстрел на екслейтенанта на Митьо Очите - Иван Попов, по прякор Костов. 31-годишният помориец е много близък приятел с Димитър Бабата, обвинен в убийството на бургаския наркобос. Нещо повече - почти през целия 15-ти ноември 2015 г., оказал се фатален за Костов, Гетов е бил заедно с Бабата. Това важи и за самото убийство, а и след него, когато завел Димитров при свой авер, явно за да го скрие. 

В периода преди разстрела Костов е в разцвета на силите си. Наркобосът има всички основания да се чувства недосегаем и да безчинства на воля. Бургазлията е в играта повече от 10 години, знае много от мръсните тайни на големите босове, има и сериозни покровители, които го пазят да не влезе в затвора. Той е хващан няколко пъти със сериозни количества наркотици, но въпреки това не е пратен зад решетките. Попов не е прибран и да излежи втората си влязла в сила присъда за ръководене на група за наркоразпространение, рекет и изнудване.

Костов вече е бил в затвора по обвинения като лидер на наркобанда и опит за убийство, но се споразумява с прокуратурата и лежи само 3 години. Провиненията са от времето, когато Попов е един от най-свирепите лейтенанти на Димитър Желязков.


Костов е застрелян в разцвета на силите си, той е бил в играта над 10 години и е знаел повечето мръсните тайни на големите босове

Припомняме, че Страшилището за шанаджиите Костов беше разстрелян с 9 куршума от „Макаров“ в центъра на Поморие. Според експертизите Бабата е изпразнил в наркобоса цял пълнител, включително и патрона в цевта на пистолета. Специалистите са категорични, че 4 от куршумите са изстреляни от непосредствена близост в гърба на Костов, след като вече се свлякъл на плочките пред бар „Омара“ в локва кръв.

Елиминирането на Попов също отваря една сериозна ниша в търговията с дрога в региона, която трябва да бъде заета от нови играчи.

Каква е връзката на братя Гетови с убийството на екслейтенанта на Очите?

Недялко и по-малкият му брат Емил, който също е арестуван като част от новата наркобанда, играят ключова роля преди събитията да придобият фатална развръзка за Костов. По време на разпита си в съдебната зала Гетов заяви, че в деня на убийството няколко пъти е звънял на бургазлията, за да му поиска обяснение за два взети телефона от Бабата, както и за ключовете от колата на брат му Емил, с когото убитият имал спречкване ден преди екзекуцията.

На въпросния 14-ти ноември 2015 г. Бабата и Емил Гетов се срещнали с Иван Попов на паркинг до пицария „Спарта“ в Поморие. Според показанията на двамата още щом слезли от колата, Костов се нахвърлил върху Бабата и започнал да го налага с гумен чук по присадения бъбрек.

„Познаваме се от около 10 години. Опитах да се разбера с него. Ден преди 15-ти си уредихме среща на паркинга пред пицария „Спарта”. Бях с Емил Гетов. Още със слизането от колата тръгна на бегом към нас. Викаше ми: „Ти си шанаджия. Какво се правиш?” Удари ме няколко пъти с чук. Тръгна към Емил, но той успя да избяга. Взе ключа от колата му и си тръгна. Бях се вцепенил от страх, не знаех какво става”, така описва случката в съдебната зала убиецът на Костов.

Именно това провокирало Гетов, Бабата и Стойчо Казаков да тръгнат да търсят колата на наркобоса. След като забелязали Аудито пред бар „Омара“, се стигнало до сблъсъка, завършил с убийството на бургазлията. Самият Димитров твърди, че изпаднал в шок от побеснелия Костов и започнал безпаметно да стреля, докато не е издърпан от Гетов.

Точно нападението в деня преди разстрела, ножът в ръката на Попов и показанията на най-близките съратници на Димитров – Гетов и Казаков ще изиграят ключова роля при решението на Бургаския окръжен съд. Магистратите дадоха само 4 години на Бабата, налагайки му присъда за превишаване пределите на неизбежната отбрана, въпреки че прокуратурата го бе обвинила в убийство, извършено с особена жестокост и мъчителен за жертвата начин.

Коренно различни обаче са показанията на двамата, които вечеряли с Костов на фаталния 15-ти ноември. Един от тях е бившият лейтенант на Сако – Гочо Гочев, по прякор Бургаския.

„Трима души с качулки бяха дошли да убиват Иван, няма как те да са свидетели.

Защо Гетов не е сред обвиняемите, той беше с насочен срещу мен пистолет?

Това обяви в съдебната зала Бургаския, но показанията му не бяха взети под особено внимание, тъй като не са подкрепени от разследването по случая.


Убиецът на Костов - Димитър Бабата (на снимката) е много близък с Недялко Гетов

По неговите думи, докато са вечеряли в „Омара”, забелязали трима души с качулки и наведени надолу глави. Въпреки това продължили да вечерят и едва 10-15 минути по-късно излезли от заведението.

„Първоначално не ги разпознахме. Познах само Гетов по телосложението. Иван не е имал оръжие в себе си. Всичко продължи няколко секунди, по-високото момче (Бабата) тръгна към него и започна да стреля. След като Иван падна, той се наведе и продължи да стреля в гърба му. Крещеше – ти ли си големия бос, какво стана сега”, разказа близкият съратник на убития.

Няма данни Димитър Бабата да е сред 12-те арестувани вчера. Източници на Флагман.бг разкриха, че той се е покрил след екзекуцията на бургаския наркобос. Според разследващи обаче не е изключено той да е консултирал аверите си при създаването на новата структура, която сякаш по тертип на самия Костов, също се е разправяла брутално с непослушните дилъри.

Поредно ОПГ без бос

Случката от 15-ти ноември 2015 г. явно изиграла сериозна роля за възхода на Гетов и част от обкръжението му. Известни фигури в ъндърграунда дори започнали да се шегуват и да се обзалагат кой от Неуловимия, Легендата и Безсмъртния, за каквито се мислели членовете на новата група, ще се озове зад решетките.

В разгара на това лято пък Гетов е закопчан с пико в Поморие. Количеството обаче било твърде минимално и криминално проявеният мъж изкарал само няколко часа в ареста. Гетов обаче не знаел, че вече всяка негова стъпка е следена от бургаските разследващи.

Колкото и популярността и самочувствието на братя Гетови да са нараснали след случката от края на 2015 г., никой от тях не притежава необходимите контакти, влияние и авторитет, за да ръководи подобна мащабна структура, която според прокуратурата е снабдявала с дрога почти цялото Южно Черноморие. Това важи и за останалите, сочени за лидери на новата банда – Бекира и Киндела

В категории: Разследване


Фънки, иди на лекар
Фънки, иди на лекар 19/03/2024, Вторник 12:31 0
11
Коментара по темата
11.
Винету
19.10.2017 00:38:00
0
3
Вождове много, индианци малко ...
10.
До 8
18.10.2017 21:10:50
0
2
Всички май са лидери само. Ама им липса бос :)
9.
*********
18.10.2017 20:42:41
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
8.
mina
18.10.2017 20:42:09
1
3
флагман спрете да си измисляте и да публикувате свободни съчинения. Шефа на ОПГто е Тачо от Мината, бопаджии само дето и кмета не изтарашиха оня ден!!
7.
1111
18.10.2017 20:33:05
0
5
оправиха старите банди ,а сега с новите ... хахахах смях
6.
*********
18.10.2017 18:42:08
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
5.
*********
18.10.2017 16:34:40
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
4.
TUI
18.10.2017 16:03:21
2
17
Забележете фона на снимката и дрехите на братя Гетови от горе до долу от битака в Димитровград. Ако това са топ дилърите по морето, то полицията си прави ташак с нас.
3.
Жоро Бекъма
18.10.2017 15:48:47
1
12
В Поморие Мазния продължава да си е най-големия дилър нищо, че е в гаранция. Колкото до задържаните, това са дилъри на трева на дребно, закупили си оборудване за оранжерия, но дотам. Ченгетата поне трябваше да ги изчакат да я оборудват оранжерията, поне щяха да имат какво да покажат.
2.
Дойче веле
18.10.2017 15:41:10
1
22
Групата на Мазния е сравнима с групата на Слънцето, колкото са сравними град Бургас и Лос Анджелис. Мазния продава в Поморие, а Слънцето има дилъри в цяла България. Проучете малко преди да пишете глупости.
1.
gxogxlhxlhxlhxlhxlxhphx СЕ
18.10.2017 15:08:22
7
7
БРАВО НА КМЕТА НИКОЛОВ И КМЕТА НА ПОМОРИЕ И НА ГЕРБ. ...СПРАВИХА СЕ. ....ДОСТОЙНИ ...БЕСТРАШНИ....МЪЖЕ. ...ЩЕ СПИМ ВЕЧЕ СПОКОЙНО. .....ГЕРБ ...БДИ НАД ..НАС. ...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
И новият ултимативен срок на ГЕРБ за преговори изтече – изходът е неясен И новият ултимативен срок на ГЕРБ за преговори изтече – изходът е неясен Защо този журналист от бТВ се скара с колежка, за да защити Гонзо Защо този журналист от бТВ се скара с колежка, за да защити Гонзо Според Златимир Йочев Гонзо си станал честно шеф на БФС НАП Бургас възстанови над 3 млн. лв. надвнесен данък на близо 5 000 бургазлии, ползвали данъчни облекчения НАП Бургас възстанови над 3 млн. лв. надвнесен данък на близо 5 000 бургазлии, ползвали данъчни облекчения От приходната агенция напомнят: ползваме данъчно облекчение за деца с подаване на годишна данъчна декларация до 30 април Геро от Капките много се е разхубавил, смята Гала Геро от Капките много се е разхубавил, смята Гала “Много сладък Геро, много го обичам. Геро, целувки!”, поздрави го тя от екрана Тази фолкаджийка се счита за много умна Тази фолкаджийка се счита за много умна Няма как да се откажа от певческата си кариера, обяви Мария  Христо Иванов преди последния кръг от преговори: Към момента няма съгласие за кабинет Христо Иванов преди последния кръг от преговори: Към момента няма съгласие за кабинет Кой ще отстъпи за Тагарев, е загадката 450 пешеходци от Бургас глобени с по 20 лева за неправилно пресичане 450 пешеходци от Бургас глобени с по 20 лева за неправилно пресичане Полицаите ще патрулират на пешеходни пътеки до средата на април, изтъкна началникът на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас Пламен Николов Тази учителка допусна голям гаф в "Стани богат" Тази учителка допусна голям гаф в "Стани богат" Все още офциално годината на основаването на България е 861-ва, изцепи се Росица Йовчева  Пенсионира се обичана старша медицинска сестра от УМБАЛ-Бургас Пенсионира се обичана старша медицинска сестра от УМБАЛ-Бургас Младите да знаят, че за тази професия са необходими човеколюбие, сила и огромна отговорност да се грижиш за другия, казва Нина Андонова Дънди в “Dancing Stars” без гащи, Валери Григоров му дал своите Дънди в “Dancing Stars” без гащи, Валери Григоров му дал своите Бяхме Мечо и Клечо, а сега с Елена сме индийска храна и разстройство, сподели актьорът. Тя е индийската храна, а аз съм по-разстроеният, добавя той
Тази майка наказа непослушната си щерка тийнейджърка с... „chanklazo“, хората са потресени (СНИМКИ) Тази майка наказа непослушната си щерка тийнейджърка с... „chanklazo“, хората са потресени (СНИМКИ) Вижте какво означава и как се прилага Едва на 42 години почина спортна звезда Едва на 42 години почина спортна звезда Новината за смъртта на Константин Колцов беше съобщена първо от руския хокеен клуб Салават Юлаев Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Хороскоп за деня – 19 март 2024, вторник Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото
Ути БЪЧВАРОВ Ути БЪЧВАРОВ Опелото на патриарх Неофит бе всичко, което той не беше - лицемерие, ужас и грехопадение Виц на деня Виц на деня - Как се казват кучетата ти?
- Калвин и Клайн.
- Ама това са имена на гащи.
- Да, де - кучетата са боксери...
Виц на деня Виц на деня Мъж към жена си:
- Ти мислиш повече за своите рокли, отколкото за мен!
- Разбира се. Без теб мога да се покажа навсякъде, но без рокля...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук „Днес — това е утрешният ден, за който така сме се вълнували вчера.“
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори